RUTA PER ALASKA

L’estat d’Alaska és 3 vegades el tamany d’Espanya, però només hi viuen 630.000 persones. La meitat ho fa a la ciutat d’Anchorage, la més important; 80.000 a Fairbanks; i 50.000 a la seva capital: Juneau. És a dir, la resta d’habitants (170.000) tenen a la seva disposició un milió i mig de quilòmetres quadrats. Imagineu-vos el què significa això. Paratges, boscos i terrenys on no trobareu ningú!

banner quadern viatge

Alaska: un nom que sona a aventura, oi? Si més no, és el que a nosaltres ens transmet aquesta paraula. I després de força temps intentant conèixer-la, per fi va arribar el gran dia. I a més, per descobrir aquest territori impressionant, decidim fer-ho en un dels nostres transports preferits, l’autocaravana.

El turisme és una part molt important de l’economia d’aquest estat, i són moltes les persones que el visiten cada any. Això sí, majoritàriament són nord-americans que volen gaudir de la llibertat i la natura de l’estat més gran dels Estats Units.

La temporada alta va de juny a mitjans de setembre, i són bastant radicals amb aquest tema. És a dir, a partir del 15 de setembre, tanquen molts càmpings, hotels i restaurants. A canvi, com sempre, a partir d’aquestes dates es pot gaudir de molta tranquil·litat i certs preus a la baixa en alguns establiments.

DEL 6 AL 25 DE SETEMBRE DEL 2012

alaska mckinley 07
Impressiona la sensació de pau i tranquil·litat que transmet el Cim Denali
banner picto avio ok

Volem amb la companyia alemanya de Low-Cost Condor Airlines

BCN-FRANKFURT-ANCHORAGE. La durada del vol són unes 2 hores fins Alemanya, i 9 hores i mitja més fins Alaska. Tot i la senzillesa de l’aerolínea, són bastant amables i no ens vam trobar amb cap problema

Tornem a Barcelona des de Seattle, no des d’Anchorage.

(el preu del bitllet va ser de 1.137 euros cada un, amb una assegurança de cancel·lació inclosa).

banner picto transport cotxe ok

Nosaltres triem recórrer l’Estat en autocaravana, i ho recomanem moltíssim. És una manera perfecta per desplaçar-se, gaudir de l’entorn, i dormir durant les nits.

Alaska està molt preparada per aquest tipus de vehícles i les carreteres són plenes de mil models diferents conduïdes per turistes com nosaltres. Després de mirar i demanar preus a diferents companyies (ABC Motorhome; Great Alaskan HolidaysClippership Rentals) ens decidim per l’empresa Amazing Accomodations Alaska (tot i que el nom de la web és Amazing Rentals Alaska). És una companyia petita, però ens convenç la conversa via mail que mantenim amb la Sabine, l’encarregada del negoci amb al seu marit.

Ah! I el preu… Tot i no ser la més econòmica, ens van fer una bona oferta, degut també a viatjar en temporada baixa.  2.460 dòlars per 18 dies de lloguer. El preu inclou el vehícle amb quilometratge il·limitat, vàries assegurances, generador per la corrent i tot el que és necessari per viatjar amb comoditat (tovalloles, roba de llit, utensilis de cuina, barbacoa, etc.). L’autocaravana mai ens va donar cap problema, i es va comportar de meravella.

Existeixen diferents mides de vehícles segons les necessitats i pressupostos. Nosaltres finalment lloguem una autocaravana de 23 peus (més de 7 metres de llarg), preparada per acollir entre 4 i 6 persones. Tenim espai de sobres al ser només 2 ocupants, i ens agrada la sensació d’amplitud que ofereix la “casa” amb rodes.

Podeu veure el vídeo del model llogat per nosaltres i el resum del viatge:

banner picto allotjament ok

ZONES D’ACAMPADA:

Al viatjar en autocaravana i portar la casa a sobre, el tam de l’allotjament està resolt, però és imprescindible triar bé les zones d’acampada. A Alaska es pot acampar gairebé en qualsevol lloc, seguint una certa lògica, és clar. Els llocs prohibits on fer-ho estan perfectament senyalitzats. Tot i així, nosaltres vam optar gairebé sempre pels diferents punts d’acampada que et vas trobant. Majoritàriament es poden dividir en 2 tipus diferents:

 • Les zones d’acampada de l’Estat (Alaska State Park Campgrounds). Normalment es troben en plena muntanya i envoltades de boscos. Són les més tranquil·les i consisteixen en unes simples parcel·les delimitades on aparcar el vehícle. No hi ha cap tipus de personal encarregat de la zona. Els campistes són els responsables de l’adequat ús. Normalment tenen un petit barracó amb vàters. No disposen d’aigua ni electricitat. El preu mitjà és de 10 dòlars per vehícle i nit. La manera de registrar-se és tan senzilla com introduir els diners en una mena de bústia metàl·lica i posar el comprovant ben a la vista.
 • Els càmpings. Tenen una varietat més àmplia, i en podem trobar amb més o menys serveis. Als principals pobles i ciutats sempre n’hi ha i també en podem trobar a la muntanya. Els preus són més variats (una mitjana de 25 dòlars) i normalment disposen d’aigua i electricitat, tot i que es poden triar parcel·les sense cap tipus de connexió i a menor preu. També poden disposar de dutxes, lavabos, rentadores i altres tipus de serveis i comoditats, com per exemple wifi (la majoria de càmpings on vam estar tenen servei de wifi gratuït). És recomanable demanar abans quin tipus de serveis ofereixen i a quin preu, ja que depèn del càmping els extres inclosos al preu final. Ens podem trobar que les dutxes funcionin amb monedes.
Trobarem moltíssimes zones d’acampada on estacionar l’autocaravana

HOTEL

Només dormim la primera i última nit de la ruta en un Bed & Breakfast. Es tracta de l’ Arctic Fox Inn (veure la nostra opinió a Tripadvisor), a la ciutat d’Anchorage. És un senzill establiment, amb només 5 habitacions i un parell d’apartaments, situat entre 10 i 15 minuts caminant del centre. Les habitacions són una mica antiquades, però molt correctes i netes. El tracte és molt bo, i serveixen un bon esmorzar.

banner carretera benzina

Tot i la grandària del terreny, la xarxa de carreteres és petita si la comparem amb la totalitat del territori. Però la majoria de rutes estan en perfectes condicions per circular, ja que contínuament trobes operaris fent manteniment de les vies. Nosaltres vam fer un total de 3.250 quilòmetres visitant les zones més populars d’Alaska. Això va comportar una despesa total de 905 dòlars en benzina (690 euros al setembre del 2012). El preu mitjà del galó és de 4,2 dòlars (un 0,90 euros el litre). El “bitxo” consumeix bastant però el dipòsit és enorme i es pot conduir durant llargues jornades abans d’omplir. És aconsellable no apurar el dipòsit, perquè és molt habitual passar per zones amb poques benzineres o amb preus molt més alts que d’altres.

banner picto internet ok

Hi ha molts llocs amb xarxa wifi on connectar-se, normalment sempre que ens trobem a prop de nuclis urbans. Molts hotels, restaurants o biblioteques tenen la xarxa oberta, i és fàcil connectar-se a elles. Això sí, oblideu-vos d’internet a les zones apartades (excepte en alguns càmpings) o d’alta muntanya.

17_alaska_homer_port_barca
Una familia que torna al port amb la seva barca
16_alaska_ninilchik_nosaltres
De ruta en caravana. Ens encanta!
15_alaska_moose1
El Moose ens mirava amb cara de “que passa, nois?”
banner picto menjar ok

A les principals ciutats i pobles més turístics, podem trobar grans supermercats on fer les compres i omplir el rebost de l’autocaravana, que està equipada amb nevera, congelador i un munt d’armaris on guardar els aliments. També disposa d’una cuina a gas on preparàvem la majoria d’àpats. Un dipòsit autònom de gas propà permet disposar d’autonomia suficient durant molts dies. I també disposem d’un generador (de benzina) per proveir-nos de corrent. Nosaltres anem combinant l’acampada lliure i els càmpings amb aigua i corrent per tenir sempre els diferents dipòsits de l’autocaravana a un nivell òptim.

Tot i menjar molt sovint a l’autocaravana, també ens agrada tastar la gastronomia de la zona, i visitem restaurants de tota mena durant la ruta. Els més comuns són simples cafeteries on fan plats combinats, on la planxa i els fregits són el pa de cada dia. Però també en trobem de més sofisticats, on la varietat culinaria és més gran.

19_alaska_anchorage_fstreet_cuina
El cuiner era una màquina entre els fogons
19_alaska_anchorage_fstreet_hamburguesa
Una autèntica hamburguesa americana
16_alaska_cafecups_costelles
Unes costelles tan grans com el peu de Pau Gasol

banner mapa ruta

El nostre recorregut per Alaska va ser el següent (clicar per obrir i ampliar el mapa de la ruta):

banner picto info ok

Per fer excursions al Parc Nacional Denali, el millor és consultar la seva completíssima web i reservar amb temps els diferents tours que ofereixen:

Una altra de les activitats importants que podem fer és contractar algun vol panoràmic (i aterratge al cim) sobre el Denali o Mont McKinley. Existeixen diferents companyies que ofereixen tours (ubicades pels pobles propers al Parc). Nosaltres triem l’empresa Talkeetna Air, que ens aporta una experiència fantàstica (veure post):

banner picto diners ok

Alaska no és una destinació gens econòmica, i l’avió i el transport triat per fer la ruta encareixen moltíssim el viatge.  De fet els bitllets d’avió i el lloguer de l’autocaravana ja sumen el 70% de tot el pressupost.

 • Lloguer autocaravana                                                               2.166€
 • Bitllets d’avió                                                                              1.137€
 • Allotjament (càmpings+hotel)                                                   450€
 • Benzina                                                                                           690€
 • Menjar (compres supermercat + restaurants/cafeteries)     400€
 • Excursions + gastos varis                                                             500€
 • TOTAL (2 PERSONES) :                                                            6.480€

banner consells

Aquí us deixem unes quantes recomanacions. Algunes poden ser òbvies i d’altres una mica “xorres”, però van fer que la nostra ruta fos encara més genial:

 • Mai ens van demanar el carnet de conduir internacional, així que no sabem si val realment la pena portar-lo. Potser si ens hagués parat la policia hauria agilitzat els tràmits, però no va ser el cas…
 • Tot i conduir per llocs molt solitaris, recomanem complir les normes de velocitat. És fàcil sobrepassar-les, sobretot quan ja hem agafat el “truco” a la caravana, però vam veure algun cotxe patrulla amb el radar preparat.
 • Comparar i mirar bé els preus de la benzina. Es pot estalviar una bona quantitat si omplim a llocs més barats. Normalment les benzineres situades a les afores de les grans ciutats ofereixen millors preus. Si hem de fer rutes de tornada a un lloc per una mateixa carretera, és una bona idea apuntar el millor preu de les benzineres que ens anem trobant.
 • Depenent de l’època del viatge, necessitarem més o menys roba d’abric. Al setembre, i a l’alta muntanya, acostuma a fer bastant de fred i refresca molt per la nit. Els impermeables són molt necessaris, ja que el temps a Alaska canvia a cada segon, i plou molt.
 • A Anchorage (la ciutat més important), podem trobar bones botigues de roba d’hivern i de muntanya i és una bona opció (depenent de la cotització del dòlar al moment de viatjar), comprar allà si no la portem des de casa. A l’interior de l’hotel Captain Cook (situat a la 5th. Av.) trobem una de les millors botigues.
 • Portar o comprar repelent de mosquits. Tot i viatjar al setembre, en vam trobar uns quants. En temporada alta, segons hem sabut, poden arribar a ser molt i molt molestos, sobretot a la vora dels rius.
 • Els supermercats SafeWay Carrs són una bona opció a l’hora de fer les compres. Tenen de tot, fins i tot menjar per emportar a bon preu, i alguns disposen de benzineres. El primer dia pots demanar la tarjeta de client que t’ofereix descomptes en les següents compres i repostatges.
 • Pot ser obvi, però t’ha d’agradar conduir si decideixes llogar una autocaravana. Es poden passar moltes hores al volant. Uns bons CD’s amb la teva música preferida, poden ajudar a omplir els forats de les emissores a les zones de muntanya!
 • Més obvi encara, però si viatgeu en companyia s’ha de ser conscient que l’autocaravana és molt diferent a un hotel. Es passen moltes hores junts (literalment, ja que l’espai és petit) i ha d’existir molt bon rotllo amb els acompanyants. Per compartir despeses és molt recomable viatjar amb altres parelles, o amics, però s’ha de ser molt tolerant per evitar friccions.
 • Existeixen moltes zones d’acampada i no cal patir per on passar la nit. La guia Milespost (de venda a benzineres i llibreries) és super recomanable. A nosaltres ens venia amb la caravana. No està de més preguntar a l’agència de lloguer si us l’inclouen. A més de moltíssima informació turística i d’activitats, t’especifica les zones d’acampada, quilòmetre a quilòmetre (o milla a milla…). Costa agafar el “truco” a la guia, però una vegada fet, és indispensable per moure’s per l’estat.
 • Si cuineu molt a dins l’autocaravana (com és el nostre cas), es pot comprar i fer servir plats i gots reciclables (és un autèntic rollazo rentar els plats després dels àpats!).
 • Unes sabatilles de viatge o xancles poden ajudar a mantenir més neta i no embrutar tan sovint l’interior de l’autocaravana (les xancles també les podeu fer servir per les dutxes dels càmpings, és clar).
 • Els animals d’Alaska no són dins d’un zoo, viuen en llibertat. Això que sembla tan “tonto”, es pot arribar a oblidar quan ens trobem davant d’algun d’ells. Mantenir el silenci i la calma ajuda a no espantar-los i poder observar-los amb tranquil·litat.
 • El temps meteorològic d’Alaska és impossible de predir i molt canviant. En un mateix dia podem trobar sol, pluja, boira i tots els elements atmosfèrics possibles. La paciència és el millor consell!
Durant la ruta podem veure diferents famílies d’óssos
alaska caravana-11
Carreteres d’Alaska
Caminar sota una Aurora, al mig del bosc, i sols… Una experiència irrepetible!
17_alaska_bald_eagle4
Àligues de cap blanc
banner diari ruta

Enllaços als posts diaris de la nostra ruta (aquí podeu llegir i veure fotos del nostre diari de viatge):

Per demanar qualsevol altra tipus d’informació més detallada, no dubteu a enviar-nos un mail a:

2 respostes a “RUTA PER ALASKA

 1. Hola nois,
  M’ha encantat el vostre blog. Tot, el video, els consells, la ruta, un bon primer tast per viatjar a Alaska. Ens agradaria poder anar-hi aquest estiu vinent al meu marit i a mi pel nostre compte i he pogut comprovar segons vosaltres que es fàcil per anar sols.
  Gràcies.
  Montse.

  1. Hola Montse,
   Moltíssimes gràcies a tu per les teves paraules.
   Segur que Alaska us encantarà. Quins paisatges!!!
   Tot i la sensació de ser un lloc remot i salvatge (vale, la veritat és que si que ho és 😜), està molt ben preparat per rebre als viatgers, i tot és molt més fàcil del que pot semblar.
   I és que no podem oblidar que els Estats Units són especialistes en això de tractar bé el turisme.
   Així que no us ho penseu, i feu una ruta per Alaska. Segur que us semblarà genial, com va ser el nostre cas.
   Si us podem ajudar en qualsevol cosa a l’hora de preparar el viatge no dubteu a contactar amb nosaltres.

   Una abraçada.
   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: