Ruta per Austràlia. Guia de viatge

Només necessitem 2 xifres per fer-nos una idea de com d’enorme és Austràlia. Viuen uns 25 milions de persones en el 6è país més gran del món! Imagineu-vos què vol dir això. Extensions inmenses de territori i distàncies enoooormes per arribar a les principals ciutats.

Perquè a més, la majoria dels seus habitants viuen als nuclis urbans repartits per la costa australiana, provocant una disparitat de contrastos entre les grans i cosmopolites ciutats, i extensions completament deshabitades en molts quilòmetres a la rodona.

En un país tan gran, és especialment important definir-se per un recorregut que no sigui gaire pretenciós. Amb això volem dir, que per la nostra forma de viatjar (i sempre deixem clar que això és molt subjectiu), és poc recomanable visitar punts australians de nord a sud, d’est a oest, incloent el centre, en menys de 2 mesos. Nosaltres disposàvem de 43 dies, així que la qüestió era: “quines zones descartem?”

També teníem molt clar, que bona part de la ruta volíem fer-la en autocaravana. Per nosaltres és una de les millors maneres de descobrir un país tan gran (ens encanta aquesta manera de viatjar), hem fet servir aquest transport en diferents llocs del món i guardem un especial record d’un viatge anterior per Nova Zelanda.

banner quadern viatge

Finalment, i després de molt pensar i buscar informació, vam decidir dividir la ruta en 4 etapes:

ETAPES

Finalment, i després de molt pensar i buscar informació, vam decidir dividir la ruta en 4 etapes:

ETAPA 1

Recórrer part de la costa de Queensland, al nord-est del país. Fer en autocaravana els gairebé 2.000 km que separen les ciutats de Cape Tribulation i Brisbane

19 DIES

ETAPA 2

Voltar uns dies per les ciutats cosmopolites de Brisbane i Sydney, dedicant especial atenció a la seva gastronomia i coneixent els llocs més turístics.

4 D

ETAPA 3

Visitar, també en autocaravana, un lloc que ens feia una especial il·lusió: l’illa de Tasmània, situada al sud-est d’Austràlia. Natura en estat pur!

8 DIES

ETAPA 4

Circular per una de les carreteres més mítiques del món, la Great Ocean Road, al sud del país, i passar uns dies a la fantàstica ciutat de Melbourne

7 DIES

Amb molta pena, decidim no posar els peus al centre d’Austràlia (Urulu, snif!) ni a l’est del país i la seva ciutat més important d’aquella banda, Perth. També hem de dir que dediquem només un parell de dies la fantàstica ciutat de Sydney, perquè anteriorment ja l’havíem visitat, però recomanem passar més dies. A nosaltres ens encanta!

Tohom sap que viatjar a Austràlia és un llarg desplaçament, que depenent de les combinacions, escales i connexions dels vols, pot suposar moltíssimes hores. Nosaltres preferim sacrificar dies de la ruta fent escala a Singapur, baixant i passant una nit tant a l’anada com a la tornada. És un lloc que ens agrada, i ja l’hem fet servir diverses vegades com a punt de “parada i fonda”. Tot i la molèstia de traslladar amunt i avall l’equipatge cap a l’aeroport, preferim fer una pausa en el trajecte.

 

 banner picto avio ok

Com sempre, remirem totes les companyies per trobar els vols més barats amb les millors combinacions possibles. Finalment, i degut a que pararem a Singapur, decidim dividir els trajectes i ho fem amb 2 companyies diferents i comprant els bitllets per separat.

  • Anada:
    • Barcelona – Singapur (amb escala a Londres). British Airways. Ho fem amb el gran Airbus 380.
    • Singapur – Cairns (amb escala a Brisbane) Qantas
  • Tornada:
  • Vols Interns:
    • Brisbane -Sydney. Qantas – 1h 35min
    • Sydney – Hobart (Tasmània).  Jetstar – 2h
    • Hobart (Tasmània) – Melbourne. Jetstar – 1h 20 min
Per primera vegada pugem a un Airbus 380
Per primera vegada pugem a un Airbus 380. Quina canya d’avió!

 

 

 

banner picto transport cotxe ok

El trio maravillas...
El trio maravillas per Queensland…
Tornem a llogar una autocaravana per recórrer Tasmània
Una boníssima opció per recórrer Tasmània!

 

 

 

banner picto allotjament ok

Bona part de la ruta la fem en autocaravana, així que portem la casa a sobra. Tot i així, no vam trobar massa llocs d’acampada lliure (la majoria només permeten estacionar, però no pernoctar), i per això, decidim passar moltes nits a càmpings, que n’hi ha de moltes classes, preus i categories. Els més populars i numerosos són els de la cadena Big 4. Tenen molts serveis (piscina, barbacoes, restaurants…).

Hi ha càmpings més senzills, a emplaçaments més o menys macos. El millor és arribar amb temps per poder-los localitzar. Si volem, podem entrar a peu i demanar que ens mostrin les instal·lacions, però nosaltres sovint miràvem per internet la informació a les seves webs, i opinions d’altres campistes a Tripadvisor. Així, a l’arribar a una població, ja teníem decidit on fer nit. Si pensàvem arribar una mica tard, trucàvem per telèfon als càmpings per demanar horaris, preus i disponibilitat. De vegades, aprofitàvem i ja feiem la reserva al moment, per telèfon.

Una bona opció són les zones d’acampada gestionades pel Departament de Parcs Nacionals que depenen del govern. La majoria són molt senzilles, bàsicament un simple terreny delimitat amb pocs (o cap) serveis (electricitat, lavabos…), però estan ubicades en entorns molt macos. Preu: 10-20$ nit.

Alguns es poden reservar directament als Visitor’s Center, però d’altres s’han de fer via web o per telèfon. A l’Estat de Queensland, per exemple, existeix un sistema anomenat QPWS (Queensland Parks and Wildlife Service) que permet fer reserves on-line i fins i tot tenir un compte amb pre-pagament per ocupar zones d’acampada (veure web de reserves). En temporada alta potser és aconsellable reservar plaça amb temps, però nosaltres, viatjant fora de temporada, vam triar places trucant al mateix moment d’instal·lar-nos…

Durant la resta del viatge que fem sense autocaravana, triem 2 tipus d’allotjament:

En les grans ciutats (Brisbane, Sydney, Melbourne), preferim agafar hotels cèntrics, ben situats i moderns. L’ambient cosmopolita d’aquests llocs ens indueix a buscar certa comoditat. Existeixen grans edificacions que combinen les places hoteleres amb els condominis o habitacions de lloguer. Hi ha gent que les té llogades durant una bona temporada, ja que són habitacions molt àmplies que disposen de cuina, una petita sala d’estar i molts serveis a l’edifici (gimnàs, piscina…). L’empresa destina normalment unes quantes plantes a habitacions hoteleres, que es poden ocupar per dies. Resulten similars en preu als hotels de tota la vida, però oferint més espai, tots els elements són de nova construcció, una cuina molt ben equipada, i el que és més important per nosaltres, rentadora i assecadora. D’aquesta manera podem rentar tota la roba quan ens allotgem.

L’altre tipus d’allotjament que fem servir, és molt més econòmic, per equilibrar pressupostos. Es tracta de motels de carretera, que trobarem a qualsevol ciutat o poble de les rutes més turístiques, especialment per la Great Ocean Road. Aquest tipus d’instal·lacions, són molt pràctiques, ja que podem aparcar el cotxe practicament davant l’habitació. Aquestes són senzilles, però normalment, fent ruta, només es dorm 1 nit com a màxim, així que anem variant cada jornada.

En aquesta modalitat, també ens allotjem en càmpings, segurament els establiments més econòmics de tots. Quan ja no viatgem en autocaravan, ens allotgem a cabines prefabricades amb un llit senzill, però que compleix de sobres amb la seva finalitat: descansar i recuperar forces per continuar la ruta. A les entrades de molts pobles trobem aquest tipus de càmpings, que són ideals per estalviar en costos.

A la descripció del plàning de dies i a les entrades fetes durant la ruta (més avall), detallem el lloc exacte on passem la nit i l’enllaç per visitar la seva web.

Per tota la ruta trobem un munt de càmpings.
Per tota la ruta trobem un munt de càmpings. Scarness Beachfront Tourist Park – Hervey Bay –
Relax total a Magnetic Island
Relax total a Magnetic Island
Platja a la sortida del sol
Platja a la sortida del sol
Podem trobar càmpings amb moltes comoditats...
Podem trobar càmpings amb moltes comoditats…
australia hervey bay beach sunset
australia nossa nit nosaltres
Relax davant del càmping a Noosa

 

 

 

banner picto equipatge ok

Acostumem a viatjar amb poc equipatge, però com qualsevol viatge, aquest tema és molt subjectiu. El que per a uns és indispensable, per altres no ho és tant. Quan es preparen rutes llunyanes, és molt important per nosaltres portar a sobre roba i estris que sabem seran útils i necessaris. Per més de 40 dies viatgem cada un amb 1 única maleta mitjana (80 litres), i una petita motxilla. Una d’elles és només per l’equipament fotogràfic, l’ordinador i els carregadors, etc.

Viatjant al novembre i desembre a l’hemisferi sud, sabem que farà força calor, així que la majoria de peces de roba són samarretes de màniga curta de cotó, pantalons frescos i còmodes, i sabates obertes. L’impermeable també és bàsic, perquè mai saps que et depararà la meteorologia, així com roba i calçat de muntanya, per fer algun trekking. També alguna jaqueta esportiva per si refresca més del que pensem (les nits a Tasmània eren molt més fredes que a la resta del país).

Normalment mai portem roba d’aquella que tinguem especial “carinyo”, perquè pot estripar-se durant la ruta. Acostumen a ser prendes bàsiques, ja que més d’una vegada les reemplacem durant el viatge.

Als nostres plans hi havia la visita a alguns restaurants de renom, així que també portem un parell de peces per vestir més “decents” (tot i que les sabates de muntanya ens delaten…).

I com sempre, preferim viatjar amb poca roba i passar més vegades per la bogaderia. És qüestió de planificació. A la majoria de càmpings on ens aturem amb l’autocaravana tenen servei de rentadores, així que les fem servir sovint durant tota la ruta.

Recollint l'autocaravana de lloguer
Recollint l’autocaravana de lloguer a Tasmània
Admirant la Great Ocean Road
Admirant la Great Ocean Road
Surferos sobre les onades
Surferos sobre les onades
Completament sols a The Gulch Beach
Completament sols a The Gulch Beach

Mai vam patir per trobar restaurants i cafeteries on poder menjar. A certs llocs també trobarem els “menús” amb plats per triar a preu fix. Hem trobat els preus un pèl més cars que a casa nostra i la varitat gastronòmica no és enorme, però tampoc la podem definir d’avorrida. A més, la cosa canvia a les grans ciutats. Allà l’oferta de restaurants és molt gran, i el ventall de pressupostos és molt variat. Nosaltres viatgem amb la idea de visitar alguns restaurants de coneguts xefs australians i/o amb renom al país (és el que té ser uns malalts de la cuina i la gastronomia!).

La carn és de molt bona qualitat, i tot i ser una gran illa, no vam trobar una gran varietat en peixos. Bona part de la ruta la fem en autocaravana (el 65% del viatge), així que cuinem força, tant dins com fora la caravana. El millor per comprar provisions són els grans supermercats com Woolworths, Coles, Iga, o els Target, on trobar estris i roba barateta.

A tots els càmpings i parcs de pobles i ciutats, trobarem barbacoes públiques, que són de lliure utilització i gratuïtes. Els australians són uns amants d’aquests espais, i trobarem molts grups reunits preparant grans àpats. És genial comprar la carn i cuinar-la nosaltres mateixos. Una bona manera d’estalviar i apropar-nos a la vida australiana!

Algunes cadenes de cafeteries on fer bons esmorzars/dinars/berenars: The Coffee Club i Muffin Break.

Austràlia té bons vins, i algunes zones són famoses pels seus cellers, especialment a l’illa de Tasmània. En visitem un parell, i fem una fantàstica degustació. Cellers Devil’s Corner Cellar Door i Home Hill Winery.

Pots aturar-te als cellers i tastar els seus vins
Pots aturar-te als cellers i tastar els seus vins
Restaurant Red Lantern
Restaurant Red Lantern, del xef Luke Nguyen, a Sydney
Prenent una copa
Prenent una copa al restaurant d’en Jaime Oliver a Melbourne
Llevar-se i esmorzar a la platja. Quin luxe!
Llevar-se i esmorzar a la platja. Quin luxe!
...on sopem una mica
Sopar en un dels molts locals amb terrassa

Austràlia és un país car, no podem negar-ho, i a més dels pagaments previs fets (bitllets d’avió, autocaravana…), és relativament fàcil que les despeses es disparin.

La benzina està potser com a casa nostra (preus desembre 2014) i viatjar en autocaravana no és tan econòmic com pot semblar en un principi, tot i que és una altra filosofia de viatge, molt més gratificant. En total, gastem uns 850 AUS$ (600€) en combustible.

S’ha de tenir en compte, al llogar l’autocaravana (i depenent del tipus d’assegurança que contractem), que potser hem de deixar una fiança elevada, que se’ns reembolsarà uns dies després de retornar el vehicle, si tot està correcte. És important disposar de credit suficient a la targeta per pagar aquesta fiança, ja que pot ser una suma elevada.

Durant la ruta es poden fer mil i un tours de moltíssimes disciplines, i per visitar certs llocs gairebé l’única manera de fer-ho és contractant els serveis d’empreses turístiques. Aquests són alguns dels que nosaltres contractem:

  • TOURS (preu en dòlars australians i per persona)
    • Gran Barrera de Corall. Contractem l’empresa Quicksilver Cruises 231$
    • Tour amb Tirolines pel bosc de Cape Tribulation. Empresa Jungle Surfing  90$
    • Visita a Whitehaven Beach amb l’empresa Cruise Whitsundays  99$
    • Visita guiada Capricorn Caves 28$
    • Tour a Fraser Island. Empresa Fraser Explorer Tours 179$
    • Avioneta sobre Fraser Island 75$
    • Tasmanian Devil conservation Park 33$
    • Per visitar els Parcs Nacionals de Tasmània s’ha de pagar, i tenen diferents opcions. El passe en autocaravana per 24 hores són 24$, però existeix una entrada general de 60$ per visitar durant 2 mesos tots els Parcs de l’illa.
    • Entrada Australia Zoo 56$
Practicant snorkel entre corall i peixos a la Gran Barrera de Corall
Practicant snorkel entre corall i peixos a la Gran Barrera de Corall
L'enorme 75 Mile Beach a Fraser Island
L’enorme 75 Mile Beach a Fraser Island
Fent el boig a Whitehaven Beach
Fent el boig a Whitehaven Beach

En un país tan gran, no cal dir que la xarxa de telefonia és enorme, i les opcions per connectar-se a internet i/o trucar són molt variades. No trobarem gaires xarxes de wifi obertes, excepte en alguns llocs de les grans ciutats. A la majoria de càmpings ofereixen wifi de pagament, i de vegades, gratuït.

A nosaltres, per publicar la ruta durant el viatge, ens interessa tenir internet gairebé a tot arreu, així que optem per adquirir una tarjeta SIM amb un pla de dades. No cal dir que per fer aquesta opció, necessitarem una mòbil o tauleta lliure, és a dir, que poguem instal·lar sense problemes la tarjeta de qualsevol operadora del país que visitem.

Les companyies més populars a Austràlia són: Telstra, Optus, Vodafone i Virgin Mobile. A moltes botigues (sobretot en grans ciutats), i especialment en Centres Comercials, trobarem plans pre-pagament de telefonia mòbil i/o dades on triar. Necessitarem el passaport per comprar una tarifa de dades.

Nosaltres, només arribar, optem per visitar una botiga Vodafone i comprar una tarifa de 2’5 Gb de dades que també ens permetia fer trucades dins el territori australià per 40$. Tenia un periòde d’ús de 28 dies, així que després d’aquest període vam fer una nova recàrrega per tenir prou durant tot el viatge. Trobàvem cobertura amb força facilitat, excepte en algun poble petit o zones de muntanya.

La tarjeta l’instal·lem al telèfon mòbil, que pot repartir senyal wifi per l’ordinador o la resta d’aparells electrònics que portem.

banner mapa ruta

banner diari ruta

Aquest és el nostre plàning de dies, amb el resum del recorregut i el lloc on fem nit:

DIES 1-3. Vols i escales fins arribar a Singapur. Dormim una nit a l’hotel Studio M, i al dia següent tornem a agafar l’avió amb destinació Austràlia.

DIA 4. Arribem a la ciutat de Brisbane ben d’hora. Tornem a agafar un vol fins la ciutat de Cairns. Un cop arribem, anem en taxi fins l’empresa Around Australia Motorhome, on tenim reservada l’autocaravana. Comprem una mica de suministres al supermercat, fem una volta per la ciutat i decidim fer nit al camping Coconut Big 4.

DIA 5. Visitem la ciutat de Cairns. Tot i que els nostres plans són començar la ruta, el dia ens passa volant, i encara arrosseguem el jetlag, i decidim quedar-nos a fer nit de nou a la ciutat.

DIA 6. Inici de ruta. Conduïm per la Captain Cook Highway direcció nord, amb destinació Cape Tribulation. Fem parada a Trinity Beach, Palm Cove, Ellis Beach. Per la tarda arribem a Port Douglas, on fem nit (camping Pandanus Tourist Park). Passegem pel centre de la ciutat.

DIA 7. Sortim a fer el tour cap a la Gran Barrera de Corall. Contractem l’empresa Quicksilver Cruises. Omplim tot el dia. Dormim altre cop al camping de Port Douglas.

DIA 8. Continuem ruta cap al nord. Parem a fer una visita a les Mossman Gorge. Hem d’agafar un ferri (amb l’autocaravana) per travessar el riu Daintree i notem que el paisatge canvia per complet. Tot es torna més selvàtic. Passem nit al poble de Cape Tribulation (Cape Tribulation Camping).

DIA 9. Fem tour de tirolines pels boscos de Cape Tribulation. Reprenem ruta cap al sud, desfent camí i tornant a passar per la ciutat de Cairns. Arribem fins Innisfail, i fem nit al camping Mango Tree.

DIA 10. Circulem per la Canecutter Way, una carretera secundària que travessa grans extensions de camps de canya de sucre. És temps de recolecció, i hi ha molta activitat. Arribem a Mission Beach i les seves platges. Fem nit a South Beach, camping Beachcomber Coconut Village.

DIA 11. Parem als pobles de Cardwell i Ingham (on dinem). A Mutarnee fem un gelat en un lloc popular de la zona, Frosty Mango (on tenen moltes varietats). S’agraeix amb la calor que fa… Arribem a la ciutat de Townsville i passem nit al càmping The Lakes Holiday Park.

DIA 12. Agafem el ferri (32$) per anar a Magnetic Island. Ens movem per l’illa amb un bus que pots agafar per pujar i baixar les vegades que vulguis per 7’15$. Tornem a fer nit a Townsville.

DIA 13. Voltem pel mercat que cada diumenge fan a Townsville. Passem i ens aturem als pobles de Ayr i Bowen. Al vespre ja som a Airlie Beach, un lloc amb molt d’ambient. Fem nit al càmping Island Gateway.

DIA 14. Contractem l’excursió per visitar Whitehaven Beach, i passem tot el dia. Fem nit de nou a Airlie Beach.

DIA 15. Conduïm fins l’Eungella National Park. Allà fem diversos trekkings. Fem nit al QPWS Broken River Bush Camping.

DIA 16. Dia de molts quilòmetres. Parem a descansar a llocs com St. Lawrence, i fem nit a la ciutat de Rockhampton (càmping Discovery Holiday Parks).

DIA 17. Arribem i fem la visita a les Capricorn Caves, unes impressionants coves (28$). Conduïm per la Capricorn Coast Tourist Drive, fins al poble de Yeppoon, on dinem. Prenem la Bruce Highway i fem nit al poble de Calliope (càmping Calliope Caravan Park -no recomanem-).

DIA 18. Arribem a Agnes Water, on esmorzem. Voltem pel poble anomenat 1770. Conduïm força quilòmetres fins ciutat de Bundaberg. Fem nit a Hervey Bay (càmping Scarness Beachfront Tourist Park).

DIA 19. Passem tot el dia a Hervey Bay.

DIA 20. Contractem el Tour fins a l’illa de Fraser Island, on passem tot el dia. Dormim de nou a Hervey Bay.

DIA 21. Ruta fins a Noosa, on passem el dia (dormim al càmping Noosa River Holiday Park).

DIA 22. Visita al popular Australia Zoo d’Steve Irwin. Fem nit en un càmping proper, Landsborough Pines Caravan Park.

DIA 23. Retornem l’autocaravana a la ciutat de Brisbane. Fem nit a la ciutat, a l’hotel Meriton Herchel Street.

DIA 24. Passem el dia a Brisbane.

DIA 25. Des de l’estació de trens ens desplacem amb l’Air Train (17$) fins a l’aeroport. Volem a Sydney, i ens instalem a l’hotel Meriton Campbell Street. Dia a la ciutat.

DIA 26. Jornada completa a Sydney.

DIA 27. Tornem a l’aeroport per agafar el vol fins a Hobart, la capital de Tasmània. A l’arribar, prenem un taxi fins l’empresa de lloguer autocaravana (Cruisin Motorhomes). La recollim i ens dirigim a Port Arthur, on passem nit al càmping Port Arthur Holiday Park.

DIA 28. Conduïm visitant Palmers Lookout, Remarkable Caves, Big & Little Possum Beach… Arribem a Swansea, on ens quedem. Fem nit al càmping Swansea Beach Chalets.

DIA 29. Visita al Parc Nacional Freycinet, on fem nit a la seva zona d’acampada.

DIA 30. Excursió cap al Wineglass Lookout. Dinem a la ciutat de Bichelo i arribem a St. Helens, on fem nit al càmping Big 4 St Helens Holiday Park.

DIA 31. Prenem la North EasTrail fins al poble de Nabowla. Visitem la Bridestowe Lavender Estate (granja de lavanda o espígol). Fem nit al càmping BIG 4 Launceston Holiday Park, al poble de Launceston.

DIA 32. Visita a les Cataract Gorge i parada a Campbell Town per dinar. Arribada a Hobart, passeig per la ciutat i dormir al càmping BIG 4 Hobart Airport Tourist Park.

DIA 33. Visita al famós Salamanca Market (cada dissabte). Conduïm l‘autocaravana per la zona de Huon Valley, on es poden fer excursions i visitar algun celler. Repetim nit a Hobart.

DIA 34. Tornem l’autocaravana i cap a l’aeroport de Hobart. Volem i en 1 horeta arribem a Melbourne. Voltem per la ciutat, i ens allotgem a l’hotel Wyndham Melbourne.

DIA 35. Lloguem cotxe i iniciem la ruta per fer la Great Ocean Road. Visitem el poble de Torquay i Anglesea, on fem nit (càmping Anglesea Beachfront Caravan Park).

DIA 36. Conduïm aturant-nos a diferents platges del recorregut, i dinem a Lorne. Visitem els famosos 12 Apòstols i arribem fins a Port Campbell. Fem nit a Port Campbell Holiday Park.

DIA 37. Tornem a visitar els 12 Apòstols ben d’hora al matí. Arribem a Warrnambool, on passem el dia. Dormim al Mid City Hotel.

DIA 38. Ruta per la A1 fins a la ciutat de Geelong. Passem el dia i fem nit a l’hotel Quality Bayside.

DIA 39. Retornem el cotxe de lloguer a la ciutat de Melbourne, on passegem tot el dia.  Fem nit de nou a l’hotel Wyndham.

DIA 40. Dia i nit a Melbourne.

DIA 41. Matí a Melbourne. Sortida cap a l’aeroport per agafar vol a Singapur, on arribem en 8 hores. Fem nit a l’hotel Marina Bay Sands.

DIA 42. Volta per la ciutat durant el dia. A la nit ens dirigim a l’aeroport de Changi, per agafar el vol cap a Barcelona.

DIA 43. Arribada a l’aeroport de Barcelona totalment destrossats, però contentíssims de l’experiència viscuda. 🙂

...acampar sota les estrelles...
…acampar sota les estrelles a Cape Tribulation…
Els cangurs estan ben acostumats a les persones
Els cangurs estan ben acostumats a les persones
Camps de lavanda
Camps de lavanda a Bridestowe Lavender -Nabowla, Tasmània-
Skyline de Melbourne
Skyline de Melbourne
banner consells
  • Tal com hem dit a l’inici, acotar les zones que volem veure, depenent dels dies disponibles, ajuda a una bona planificació.
  • Tot i així, Austràlia és un país on es pot improvisar la ruta sense problemes. Per la nostra manera de viatjar, ens agrada decidir moltes coses sobre la marxa, i un cop reservat el més important (vols i autocaravana), la resta ho decidíem durant el dia a dia. També és cert que això ens ho permet viatjar fora de temporada alta, quan trobem menys turistes.
  • A moltes ciutats, trobarem llocs que s’anuncien com a punts d’informació. La majoria són establiments que ofereixen tours organitzats i no els llocs on trobar mapes gratuïts i informació de la zona. És difícil diferenciar-los per fora, però només entrar ja sabrem de quin tipus es tracta…
  • Mentre circulem, a peu de carretera, trobarem molts xiringuitos que ofereixen fruita. És una bona opció per tastar la boníssima fruita australiana (sobretot els mangos, els plàtans i els alvocats). Molts són self-service, sense ningú que la vengui, i simplement hem d’agafar el producte que ens interessa i dipositar els diners en una caixa.
  • Tasteu els boníssims vins i cervesses d’Austràlia. Nosaltres sempre portàvem alguna ampolleta a l’autocaravana per degustar durant els àpats. Però no us estranyeu si no els trobeu als supermercats. L’alcohol es ven a botigues especials (sovint al costat dels supermarkets) i només cal ser major de 21 anys per comprar-ho.
  • Si us agraden els milkshakes, esteu de sort. Per tot el país fan boníssims batuts amb gelat. A qualsevol cafeteria en preparen.
  • A les ciutats trobarem amb facilitat bancs per fer canvi de moneda. Surt més a compte que fer-ho als aeroports. Nosaltres optem per canviar una mica a l’aeroport quan arribem, i després, al visitar una gran ciutat, fer-ho a bancs que acceptin canvi de moneda estrangera.
  • S’ha de vigilar amb el límit de crèdit disponible a les targetes. La fiança de l’autocaravana pot ser una quantitat que ens faci baixar de cop els diners disponibles. És molt útil saber quin dia el nostre banc ens retira els diners de la tarjeta, i encara més important, poder efectuar moviments i transferències amb la banca online a través de qualsevol dispositiu mòbil.
  • El carnet de conduir internacional és necessari per llogar vehicles. A les grans ciutats trobarem molta oferta de lloguer de cotxes.
  • Tot i conduir per llocs molt solitaris, recomanem complir les normes de velocitat. És fàcil sobrepassar-les, sobretot quan ja hem agafat el “truco” a la caravana, però vam veure algun cotxe patrulla amb el radar preparat.
  • Comparar i mirar bé els preus de la benzina. Es pot estalviar una bona quantitat si omplim a llocs més barats. Normalment les benzineres situades a les afores de les grans ciutats ofereixen millors preus. Si hem de fer rutes de tornada a un lloc per una mateixa carretera, és una bona idea apuntar el millor preu de les benzineres que anem veient.
  • Tot i trobar bones indicacions a les carreteres australianes, uns mapes sempre ajuden, i per nosaltres és molt útil portar un GPS, no només per trobar les adreces dels llocs, sinó per planificar la durada d’una ruta.
  • Pot ser obvi, però t’ha d’agradar conduir si decideixes llogar una autocaravana. Es poden passar moltes hores al volant. Uns bons CD’s o connectar el mòbil via USB, amb la teva música preferida, pot ajudar a omplir els forats de les emissores a les zones allunyades!
  • Més obvi encara, però si viatgeu en companyia s’ha de ser conscient que l’autocaravana és molt diferent a un hotel. Es passen moltes hores junts (literalment, ja que l’espai és força petit) i ha d’existir molt bon rotllo amb els acompanyants. Per compartir despeses és molt recomable viatjar amb altres parelles, o amics, però s’ha de ser molt tolerant per evitar friccions.
  • Unes sabatilles de viatge o xancles poden ajudar a mantenir més neta i no embrutar tant l’interior de l’autocaravana (les xancles també les podeu fer servir per les dutxes dels càmpings, és clar).
  • Si conduïm al capvespre, o molt d’hora al matí, hem de tenir molta cura amb els animals que ens poden creuar per la carretera. Cangurs, ualabis (marsupials més petits que els cangurs), equidnes (una mena d’eriçons)… Vam veure moltíssims morts als vorals.
  • Parlant d’animals, és relativament fàcil trobar-ne durant la ruta. Alguns estan acostumats a les persones, i són molt sociables. Altres sortiran disparats només sentir-nos. En tot cas, sempre els hem de respectar i no provocar res que els molesti.
banner entrades
banner video cat
<video controls src="<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rAqbG8AV0a8&quot; title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>
banner fotos

2 respostes a “Ruta per Austràlia. Guia de viatge

  1. Bona tarda, jo estic interessat en visitar Islandia , junt amb la meva dona , grup reduït i guia en català, si em podeu orientar estaria mol agraït. Gràcies per la vostra atenció.
    PD no he trobat cap altre manera de posarme en contacte amb vosaltres

    1. Hola Aveli,
      Islàndia és un país espectacular, i segur que us encantarà si el visiteu. A través del nostre blog donem consells i sobretot expliquem la nostra experiència, però sempre hem viatjat sense cap organitzador o agència turística.
      Si teniu dubtes del viatge, us podem ajudar amb informació, però no podem donar referèrencia de cap tour operador sense conèixe’ls en primera persona.
      El nostre correu directe és diaridelabonavida@hotmail.com
      Un plaer saludar-vos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: