RUTA PER ALASKA – Dia 17 –

DISSABTE TRANQUIL, FENT VIDA DE POBLE

Comencem a intuir el final de la nostra ruta, i avui hem tingut aquesta sensació més que cap altre dia. Homer serà el nostre últim poble a visitar en la ruta per Alaska… Després desfarem camí fins tornar a Anchorage, on surt el nostre vol.

Però per celebrar-ho, hem anar a fer un brunch, aquest àpat que s’han “inventat” els americans pels caps de setmana: una barreja d’esmorzar i dinar. El que ells no saben és que això ja ho fèiem nosaltres quan tornàvem de festa els dissabtes a la nit…

Però bé, hem repetit a la nostra bakery preferida de Homer, la Two Sisters. Jo (Cristina) he menjat una fantàstica sopa marroquina amb pollastre i verduretes i el Manel, per no perdre el costum, ha demanat una super marranada de les seves, amb sucre a tope, que es deia “Sticky Ban”, o sigui, “Enganxifós prohibit”. Us podeu imaginar què tal era!

A gaudir del brunch. Cada un amb la seva especialitat…
Ens llevem al càmping Driftwood Park de Homer

Després del brunch i ja que feia un dia boníssim hem voltat per tot arreu. Hem visitat el Farmers’ Market que fan cada dissabte al matí. Munten paradetes on venen productes locals i/o artesans. És petitó però bastant autèntic.

Els dissabtes es celebra el Farmer Market
Venen productes de la terra
Tastem algunes melmelades, i ens toca una feta amb “jalapeños”. Com pica!!!
Una bona utilitat per les botes

Ens acostem al Split de Homer, una llengua de terra que entra al mar, i avui sí que hem pogut veure àligues! Com que la marea era baixa, ens hem pogut acostar força a una d’elles, que s’ha deixat fotografiar una bona estona, tot i que no ens hem atrevit a anar més mar endins per por de quedar-nos enganxats en el fang! I el Manel ha tornat a maleir no portar un teleobjectiu més potent…

Avui ha sigut el dia de veure àligues
Aquesta descansava a un càmpig tancat
Una parella de Bald Eagles

També voltem pel port de Homer. És ple d’amarres i vaixells.Allà es concentren també molts bars i restaurants.

La zona del port és molt gran comparada amb la ciutat
Una familia que torna al port amb la seva barca
A Homer Spit trobem bars com el curiós Salty Dawg, decorat amb bitllets d’un dòlar
La carretera que porta a Homer Spit
No ha plogut, però els núvols eren de pluja

Després de la sessió faunística, hem pujat fins una muntanya d’uns 300 metres, que hi ha al costat de Homer, per la East Hill Road, des d’on hi ha unes vistes genials de tot el poble, les muntanyes de l’altra banda de la badia i fins i tot les glaceres Dixon, Portlock i Grewingk.

La Kachemak Bay
Vistes de la glacera Grewingk
La ciutat de Homer. Amb el seu Beluga Lake i la Homer Spit al fons

I per acabar de rematar, hem fet una volteta per les botigues del poble. Gens malament! Hem fet temps fins l’hora de sopar i finalment hem decidit sopar al restaurant que teníem reservat, el Captain Pattie’s. Ahir vam acabar amb les panxes plenes, però avui també promet.

Gairebé arribem tard al restaurant, perquè ens entretenim fotografiant més àligues
Entrada del restaurant Captain Patties’s

Seiem amb vistes al mar, i la noia que ens aten és super-amable. Ens decidim per un petit entrant, amanides i peix: salmó, una espècie de bacallà i el rockfish (no tenim ni idea com és deu dir en català). Hem acribillat a la noia a preguntes; tenen moltes classes de tot, de peix, de salses, d’acompanyaments… Uf! Ens demana quina salsa volem per l’amanida, i nosaltres pretenem que ens expliqui cada una. Impossible! Ens ha portat una mostra de totes amb el nom apuntat. Quina paciència, la pobra…

Les salses amb els seus noms
Esperant el sopar
Una mica de peix

Per nosaltres és molt d’hora (acabem de sopar a les 21:30h), però som els últims a sortir del restaurant. Aquí funcionen com a la resta d’Europa, i a nosaltres ens costa aquest horari, encara que entenem que és millor per tot. Trobarem a faltar el poble de Homer…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “RUTA PER ALASKA – Dia 17 –

 1. Com sempre unes fotografies extraordinàries. Quant torneu m’agradaria que completéssiu la vostra ruta amb un mapa per fer-nos a l’idea de per on heu passat.

  No us queixeu de que la ruta s’acaba, perquè encara us queda una segona part a la que us acompanyaria sense pensar-ho gaire.

  1. Moltíssimes gràcies Miquel pels teus últims comentaris. Hem estat un parell de dies sense cap connexió a internet. Com sempre ens encanta que us agradin les fotografies, que són una part molt important del nostre bloc.
   Ens hauria agradat completar la informació diària amb un mapa de la nostra ruta, però no hem pogut fer-ho. Tot així, quan arribem a casa, detallarem les carreteres i llocs on hem passat. A més de donar més informació i consells de tota la nostra ruta.Tenim moltes més coses a explicar. Encara que segurament farem una pauseta als nostres posts. No ens veiem amb forces de fer una entrada diària a Hawaii, així que ho deixarem per la tornada.
   Gràcies com sempre per seguir-nos.
   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: