RUTA PER NOVA ZELANDA

Llac Pukaki
Llac Pukaki

Del 27 d’Octubre al 2 de Desembre del 2010

Nervis, emoció, intriga… Respondran tots aquests sentiments a un dels viatges més esperats per nosaltres? Anar literalment, a l’altre punta del món, sempre causa un munt de sensacions, i podem dir, un cop finalitzat el viatge a Nova Zelanda, que s’ha convertit en una de les rutes més fantàstiques que hem fet mai.

Espectaculars i diversos, així són els paratges que trobarem a les dues illes del país. Enormes extensions de verds camps, frondosos boscos amb alguns dels arbres més grans del planeta, glaceres gegantines, platges d’aigua transparent i fina sorra… La diversitat és tan gran, que cada raconet et sorprèn. Els dies passen molt i molt ràpid, i tot i veure moltes coses, no parem de somiar en tornar tard o d’hora per descobrir més indrets d’aquest emocionant país.

La nostra manera per recórre’l és l’autocaravana, una manera de viatjar amb la casa a sobre, i que ens ha fet enamorar-nos d’aquest tipus de vehicle per descobrir qualsevol lloc. Durant gairebé un mes prenem contacte amb gent amable i cordial, encantada d’ajudar als turistes, i circulem de sud a nord del país alucinant amb tot el que veiem… Benvinguts a Aotearoa, la terra del gran núvol blanc!

Davant la Glacera Fox
Davant la Glacera Fox

banner quadern viatge

No cal dir que el vol a Nova Zelanda és llarguíssim, i depenent de les companyies triades, farem més o menys escales en altres països. Però menys de 25 hores no ens les treu ningú. Aquí entra l’elecció de cada un i el pressupost dels vols. Vàrem decidir no volar tantes hores seguides, i de pas descobrir i visitar altres ciutats durant la ruta. Per no volar directe, parem un parell de dies a Singapur a l’anada cap a Nova Zelanda. Després de gairebé un mes de ruta per aquest país, fem parada 6 dies a Sydney per conèixer aquella ciutat, i també ens tornem a parar 2 dies més a Singapur a la tornada. Tot això va fer que mai se’ns fes un vol, tant d’anada com de tornada, excessivament llarg i pesat.

A Nova Zelanda aterrem a l’aeroport de Christchurch i el darrer dia sortim des de Auckland. En aquestes 2 ciutats ens allotgem a hotels, però la resta del viatge optem per l’autocaravana.

banner picto avio ok

 

 

ANADA

  • Barcelona – Singapur (amb escala tècnica a Milà). Companyia Singapore Airlines. A Singapur descansem un parell de dies abans de prendre el següent vol.
  • Singapur – Christchurch (Illa Sud de Nova Zelanda). Companyia Singapore Airlines

TORNADA

  • Auckland (illa nord de Nova Zelanda) – Sidney (Austràlia). Companyia Qantas. Vam visitar la ciutat de Sidney durant 6 dies abans de continuar la ruta.
  • Sidney – Singapur. Companyia Singapore Airlines. Tornem a quedar un parell de dies a Singapur abans de tornar a casa.
  • Singapur – Barcelona. Companyia Singapore Airlines

SINGAPUR (ANADA):

Els vols principals i més llargs els fem amb la companyia Singapore Airlines (un tracte excel·lent), que ens ofereix l’opció Stopover. T’ofereixen descomptes en diferents hotels de la ciutat, trasllats gratis cap i des dels hotels i bons preus en atraccions i visites a la ciutat. Ideal per passar pocs dies. Les primeres 2 nits a Singapur escollim l‘hotel Carlton, un gran hotel de negocis. Molt modern i funcional, però bastant impersonal. Massa gran pel nostre gust.

Singapur és una boníssima porta d’entrada per descobrir Àsia, i encara que només estem un total de 4 dies a la capital, anomenada també Singapur, ens sembla un lloc meravellós. Segur que tard o d’hora tornarem…

banner picto allotjament ok

 

 

 

HOTELS NOVA ZELANDA:

Dels 28 dies d’estada a Nova Zelanda, només 3 dormim en hotel. El primer dia de la nostra arribada a Chistchurch (illa sud) tenim una reserva al Hotel Rendezvous (quan ens vam allotjar es deia The Marque, però més tard ha canviat de propietaris). Un hotel modern, no molt gran i perfecte per al que volíem.

Els 2 últims dies de ruta visitem Auckland (illa nord) i per instal·lar-nos triem un aparthotel anomenat Chifley Suites. El reservem per internet i estava ben situat. Ens va sorprendre la mida de les estades, molt còmodes, i disposaven de cuina, petit menjador i un parell d’habitacions.

HOTEL SYDNEY:

A Sydney ens vam allotjar durant 6 dies als aparthotels The York. Bones sensacions i encara que no eren molt cèntrics la zona on estaven situats era agradable. Un passeig de 15 minuts ens portava fins al centre.

HOTEL SINGAPUR (TORNADA):

Els 2 últims dies del viatge els passem de nou a Singapur,tot i que vam decidir no repetir el mateix hotel de l’anada, i provar un altre diferent. L’encert va ser ple. Triem l’Studio M i ens va encantar. Ben situat (al costat del riu Quay i en plena zona d’oci) i molt modern i confortable.

La "nostra" autocaravana
La “nostra” autocaravana

banner picto transport cotxe ok

 

 

AUTOCARAVANA:

Per recórrer el país, lloguem una autocaravana de la casa Kea, durant 25 dies, amb la que fem més de 5.000 km. Nova Zelanda és un lloc extraordinàriament preparat per aquest tipus de vehicles i això ens va permetre una llibertat absoluta alhora de moure’ns per les dues illes. Fins i tot les ciutats més grans disposen de zones d’acampada relativament a prop del centre, i tot està preparat per moure’s en aquest tipus de vehicle. El ferri que comunica la illa nord amb la sud, acull cada dia un munt de cotxes i caravanes que es traslladen entre illes.

Tot i que el preu del lloguer de l’autocaravana és una part molt important del pressupost del viatge, s’ha de valorar que aquest tipus de transport et permet un estalvi en menjars. La compra de queviures en supermercats i cuinar plats nosaltres mateixos resulta una retallada en les despeses de restaurants. Existeixen diferents models i mides d’autocaravanes, amb una bon ventall de preus.

Nosaltres ens decidim per un model gran (4 berth Motorhome), de 4 places, i encara que només som 2 persones, és perfecte per l’espai que tenim. Aquesta mida ens permetia dormir al llit del sostre i deixar-lo sempre preparat, i no desmuntar la taula on es podia muntar un altre llit. Disposava de petita cuina amb tot el necessari i un lavabo-dutxa. Només es necessita el carnet de cotxe normal (portar l’internacional) per conduir un bitxo d’aquests. Tot i la mida, mai ens vam trobar cap problema per conduir-lo ni aparcar-lo. La casa Kea ens va oferir un munt d’informació sobre les caravanes i un tracte excel·lent. S’encarreguen d’explicar tots els detalls i funcions del vehicle. A més nosaltres vam tenir molta sort, ja que per casualitat ens va atendre una treballadora que era de Màlaga (cap uns anys que treballava a Nova Zelanda) i simpatitzem ràpidament.

Kea disposa de diverses oficines repartides pel país. Nosaltres la recollim prop de Christchurch (ens vénen a recollir a l’hotel) i la tornem a la seu principal d’Auckland (final del nostre viatge). Després de treure totes les nostres coses de la caravana, la companyia s’encarrega de portar-nos en taxi al nostre hotel. Depenent de la temporada de l’any, pot sortir més econòmic fer la ruta de Sud a Nord del país, ja que la majoria de turistes l’acostumen a fer al revés, i tenen overbooking de caravanes a Christchurch.

Aquest és un petit vídeo on mostrem l’interior de la nostra autocaravana:

FERRY:

Per passar d’una illa a una altra no hi ha cap tipus de problema. Els ferris travessen diverses vegades al dia l’estret de Cook i és facilíssim fer-ho amb la caravana. Pràcticament no cal sortir del vehicle a l’hora d’embarcar. Hi ha 2 companyies que s’encarreguen de fer el trajecte: Interislander i Bluebridge, amb diferents sortides durant el dia. Amb preus i serveis semblants, qualsevol de les dues ofereix totes les garanties, encara que és millor reservar amb antelació, sobretot depenent de la temporada de l’any.

banner mapa ruta

En aquest mapa marquem els punts on dediquem més temps de la nostra ruta i l’itinerari que seguim amb l’autocaravana. Clica per ampliar i moure’t pel mapa:

El Far de Nugget Point
El Far de Nugget Point
Sandfly Bay Beach és una de les platges més maques
Sandfly Bay Beach és una de les platges més maques
Els boscos són plens de falgueres
Els boscos són plens de falgueres
Nedant entre dofins
Nedant entre dofins
Preparats per la foto. Nova Zelanda
Fent amics

 

banner consells

  • El primer consell, encara que molt obvi, és el de gaudir. Viure cada quilòmetre de la ruta pel país, com una cosa única. I encara que seguim mapes, GPS o itineraris, no dubtar ni un instant en desviar-se del camí si alguna cosa ens crida l’atenció. Els paisatges novazelandesos són espectaculars.
  • El país té una extensa i bona xarxa de carreteres, que permet arribar gairebé a qualsevol lloc de l’illa sud i nord. I aquestes, s’integren molt bé en el paisatge, sense notar en excés la terrible mà de l’home a l’hora de construir infrastructures. El lloguer de vehicles és una de les millors formes de descobrir Nova Zelanda, i tot està molt preparat.
  • Depenent de l’estació de l’any, el temps serà millor o pitjor, però fins i tot en un mateix dia, es veuen un munt de canvis meteorològics. Sol, pluja, vent … La paciència és la principal virtut en aquests moments. Encara que surti el sol, procureu portar a la motxilla una mica de roba més gruixuda o impermeable. Sobretot quan es practica algun treking.
  • El mitjà de transport escollit per recórrer el país és una decisió important. Per als que mai han provat una autocaravana o campervan, esteu al país adequat per fer-ho per primera vegada. Tot està preparat per recórrer amb la casa a sobre.
  • Hi ha infinitat de càmpings en qualsevol lloc que visitem. I com els hotels, aquests tenen més o menys serveis (i varietat de preus, clar). Algunes cadenes importants, ofereixen targetes de descompte perquè repetiu amb els seus càmpings per tot el territori. Un exemple és la cadena Top10, una de les més populars. Es pot muntar tota una ruta pel país visitant els seus càmpings.
  • Encara que si busqueu més autenticitat, no dubteu a provar els DOC (Department of Conservation), amb molts menys serveis que els càmpings, però molt més barats i en unes localitzacions increïbles. Aixecar-se al matí davant d’alguna platja o bosc espectacular no té preu …
  • Depenent del cotxe o la mida de l’autocaravana, es gasta més o menys en benzina. No és molt més cara que la nostra, encara que es nota la petita diferència (novembre 2010). Normalment és més barata a les zones amb més densitat d’habitants que en els petits pobles. També és aconsellable omplir dipòsit a les grans zones comercials, on la competència és més gran. Podem aprofitar per comprar als hipermercats, on normalment ofereixen descompte a l’hora d’omplir el tanc de gasolina. Un exemple és la cadena de supermercats Countdown.
  • A les grans ciutats serà més fàcil trobar xarxes per connectar-se a internet, però a la muntanya la cosa és molt més complicada. Als càmpings de les grans cadenes, normalment tenen wifi, encara que cobren per separat. Una bona solució, si necessitem internet molt sovint, és portar un USB wifi lliure. En qualsevol gran ciutat podem comprar alguna targeta SIM per utilitzar el trànsit de dades amb pre-pagament.
  • Si com nosaltres, no pots separar els viatges de la passió per capturar imatges, Nova Zelanda és un dels millors llocs. La diversitat de paisatges que hem comentat abans, fan que voltar pel país amb una càmera a la mà sigui tota una delícia. La fotografia és llum, i aquí hem trobat una de les millors llums del món.
Practicant el jumping o puenting a Queenstown
Practicant el jumping o puenting a Queenstown

A Queenstown es poden practicar infinitat d’esports d’aventura. No cal reservar res abans de sortir. La ciutat és plena d’empreses (la majoria ubicades a l’avinguda principal), on es pot contractar qualsevol experiència de risc. Encara que si només teniu pensat estar un dia, i és temporada alta, aneu d’hora a fer les reserves. Nosaltres vam provar el “Puenting”, i la sensació és indescriptible. Hi ha moltes empreses, però nosaltres vam triar AJ Hackett Bungy, i saltem des del mateix pont on es va inventar aquest tipus de salts, el Kawarau Bride. I a més, el dia que ho fem, estaven d’aniversari, celebraven el 22 aniversari del primer salt. (Veure entrada)

Aquest és el vídeo del moment del nostre salt:

Per a qualsevol dubte o informació, podeu enviar-nos un mail al nostre correu:

diaridelabonavida (arroba) hotmail.com

banner entrades

Aquests són els enllaços a les entrades diàries al bloc que vam escriure al blog durant la nostra ruta:

banner video cat
I res millor per mostrar com ens ho vam passar per Nova Zelanda, que amb aquest petit vídeo:

banner fotos

galeria fotos new zealand

7 respostes a “RUTA PER NOVA ZELANDA

    1. He pogut llegir bona part de la ruta per Nova Zelanda al teu bloc, i m’ha fet reviure un dels millors viatges que hem fet. Quina passada de país!!
      Ho teniu tot molt ben detallat i farcit amb molt bones fotos. Us felicitem!!
      La sensació de llibertat va ser brutal durant tota la ruta…
      Gràcies pel vostre comentari!!!

    1. Guardem tantíssims bons records d’aquest viatge (va ser la primera vegada en autocaravana) que somiem amb tornar-ho i repetir-ho amb més calma.
      Qui sap si algun dia… 🙂
      Gràcies pel comentari nois!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: