Ruta Austràlia. Dies 21 i 22. Noosa & Australia Zoo

Coneixeu aquella sensació d’anar amb un somriure a la cara i cap altre pensament que una alegre melodia al cap, oi? Creiem que es diu felicitat, i és el que ens envaiex durant aquesta ruta per Austràlia.
Després d’un “petit” descans de 3 nits a Hervey Bay, endressem l’autocaravana (omplir, buidar dipòsits i altres feines) i posem rumb a Noosa.
Fent el cafetó
Fent el cafetó
Tenim set! Aparquem i a comprar un parell de batuts
Tenim set! Aparquem i a comprar un parell de batuts
Aquesta ciutat, d’estranya distribució és segurament la més “pija” de les ciutats que trepitjarem al nostre viatge. Amb diferents nuclis al voltant del seu riu, és plena de restaurants moderns, cafeteries obertes a qualsevol hora i molt d’ambient al seu carrer.
El centre el podem atribuir a Noosa Heads, i el seu carrer principal, Hasting Street, que està decorat d’ambient nadalenc. Encara ens costa asumir aquesta decoració veient a la gent en xancles i samarreta curta! La seva platja, Main Beach, és segurament el lloc on veiem més banyistes durant la nostra ruta. I és que en aquesta part del sud ja no arriben les meduses i dóna gust veure la gent banyant-se lliurement sense les xarxes de protecció que ens hem anant trobant més al nord.
Els carrers de Noosa i la decoració nadalenca
Els carrers de Noosa i la decoració nadalenca
Platges plenes.
Platges plenes.
Nedar, pescar, surfejar...
Nedar, pescar, surfejar…
Main Beach
Un raconet més tranquil a Main Beach
Noosa, també és un lloc de contrastos. La ciutat, tot i ser petita, és molt moderna i amb amplis carrers, però també pots trobar zones de bosc (Noosa Woods) plenes de tracks per fer caminades i excursions vorejant el mar. Nosaltres ens apropem a The Spit, on el riu desemboca al mar i la gent s’apropa a pescar i practicar surf.
Surferes
Surferes
Prenent el sol al riu Noosa
Prenent el sol al riu Noosa
També voltem per l’altra banda de la ciutat, on hi ha Sunshine Beach i una urbanització de luxe, amb fabuloses cases. Ai… Si ens toquès l’Euromillon, ens compràvem una d’aquestes amb vistes al mar. Ah, no! Que ni tan sols juguem a la loteria… Bueno, com a mínim baixem a la platja, que això és gratis.
Ambient a Sunrise Beach
Ambient a Sunshine Beach
Sunrise Beach al capvespre
Sunshine Beach al capvespre
Aprenents de vigilantes de la playa
Aprenents de vigilantes de la playa
Cuidaooooo
Cuidaooooo
Passejant per la platja
Passejant per la platja
També ens apropem a Noosa Hill, un mirador situat dalt un turonet amb bones vistes. Que maco! Els joves s’apropen aquí per fer un beure mentre el sol s’amaga.
Capvespre al mirador
Capvespre al mirador
Quines vistes!!! Parlem del paisatge, eh?
Quines vistes!!! Parlem del paisatge, eh?
De baixada, les terrasses de la ciutat són plenes de gom a gom, amb una combinació de gent lluïnt les seves millors gales o unes simples xancles i banyador. Tot s’hi val!!! Ens quedaríem de bon gust, però els preus aquí piquen, i ens muntem el nostre propi plan de restaurant romàntic. Unes porcions de pizza asseguts en unes simples cadires de plàstic, però això sí, en un raconet davant del riu, sota la llum de la lluna, envoltat d’un agradable silenci només trencat pels peixos que salten davant nostre. Insuperable!!!
Botigues a Noosa
Botigues a Noosa
Sopant sota la lluna
Sopant sota la lluna
El dia següent és l’últim amb l’autocaravana, i decidim visitar l’Australian Zoo, un dels llocs més populars de la zona, famós perquè va ser creat pel desaparegut Steve Irwin, el popular Crocodrile Hunter de la televisió. No estem del tot segurs d’entrar, ja que no som gens amics dels animals en captiveri. Podem comptar amb els dits d’una mà les vegades que hem trepitjat un zoo (inclòs el de Barcelona quan érem petits -que maco era Floquet de Neu– ai! que ens desviem del tema…) però la curiositat ens pot, a més de llegir que és el millor lloc d’Austràlia on observar els animals autòctons. Hem pogut veure cangurs i koales en llibertat, però hi ha tants animalons que desitgem conèixer que decidim visitar-lo.
Entrada de l'Australian Zoo, creat per Steve Irwin
Entrada de l’Australian Zoo, creat per Steve Irwin
Xou amb cocodrils
Xou amb cocodrils
Serps
Serps
La veritat és que el lloc està ben muntat, i tenen un munt de zones temàtiques. Vale, no sabem què pinta una àrea africana amb rinoceronts i jirafes o un apartat amb tigres d’Àsia… Però nosaltres voltem per tot arreu. L’espectacle amb cocodrils impressiona! La família Irwin té un negoci ben muntat. És brutal el merchandising i tot el que envolta aquest parc. Som dels últims turistes a abandonar la Reserva d’animals i passem la nit en un tranquil càmping ben apropet.
Els cocodrils són els animals més emblemàtics de la Reserva
Els cocodrils són els animals més emblemàtics de la Reserva
Sonriure profident
Sonriure profident
Koales
Koales
Quin pajarraco!! (el de la dreta, eh?)
Quin pajarraco!! (el de la dreta, eh?)
Zona d'acampada de la darrera nit amb l'autocaravana
Zona d’acampada de la darrera nit amb l’autocaravana
Demà iniciarem la segona etapa del nostre viatge, que ens agrada denominar-la “Grans Ciutats i Gastronomia”. Ja en tenim ganes d’un canvi de registre, però també ens fa pena acomiadar-nos de l’autocaravana. Les 3 primeres setmanes han passat tan ràpid!!! Però no mirem enrera, sinó endavant. Encara ens queda molt per descobrir!!

 

 

Aquest és un post ‟in situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem.

 

indicacions ruta australia 08 D indicacions ruta australia 07 E

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Ruta Austràlia. Dies 21 i 22. Noosa & Australia Zoo

 1. Tres setmanes amb l’autocaravana !!!, segur que ho trobareu a faltar de seguida… i és que anar d’hotels no és el mateix i com ja ben bé sabeu, nosaltres hem gaudit molts anys de la nostra pròpia autocaravana que ens va permetre recórrer tot Europa d’una manera molt diferent.

  Austràlia ens està sobtant molt i comprovem per boca vostra que és gairebé impossible conèixer tot el més important de l’illa, per la seva grandària; nosaltres sempre havíem somiat conèixer el centre de l’illa, però veig que vosaltres l’heu descartat. Ja ens explicareu, quan ens tornem a veure, el perquè de la vostra elecció.

  No descartem fer un intent d’anar a Austràlia durant el període de les nostres vacances.

  El “pajarraco” de l’esquerra ha sortit molt afavorit.

  Una abraçada.

  1. Ja veieu, Miquel que això de l’autocaravana ens ha enganxat fort. Després de la primera etapa per la costa de Queensland, ara estem recorrent l’illa de Tasmània en una altra autocaravana. Això és magnífic!
   Ja sabeu que si voleu compartir informació i/o anècdotes del viatge serà un plaer.
   Els posts de la ruta comencen a anar una mica endarrerits, però és que les forces ja no són les mateixes. Tenim tantes sensacions i fotografies que no donem a l’abast.
   Una abraçada!

  1. Xavi, va ser decissió sobre la marxa. No teníem previst anar, ja que no som gens amics dels zoos. Però al final ens va poder la curiositat.
   És brutal el merchandising que mou aqueta gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: