Conduïnt per la mítica Great Ocean Road. Austràlia

Hi ha rutes pel món, que són mítiques, conegudes pels amants de voltar pel planeta i que sempre estan al llistat de qualsevol viatger. La Great Ocean Road, és una d’aquestes, un recorregut que hem de fer si visitem Austràlia, i que ens portarà a circular per una espectacular carretera que serpenteja la costa del sud del país, amb bona part del trajecte admirant l’indomable oceà Antàrtic.

Platges, pobles, ciutats, parcs nacionals, animals… Tot i ser un recorregut relativament curt (243 quilòmetres), la durada d’aquesta ruta sempre dependrà dels dies que volguem dedicar. Les possibilitats són infinites.

australia great ocean road-31
Durant el recorregut per la Great Ocean Road trobarem un munt de punts interessants…
australia great ocean road-9
La carretera té bona part del recorregut paral·lela a la costa
australia great ocean road-4
T’agrada conduir???

De manera oficial, La Great Ocean Road, té els pobles de Torquay i Allansford com a punts d’inici i final. I de manera indistinta, és clar, perquè la ruta es pot fer en un sentit o un altre. Tot i així, la majoria de visitants fem una distància encara més llarga, ja que el més normal és sortir des de la bonica ciutat de Melbourne.

Aquesta carretera té una vella història al darrera, ja que va ser construida entre el 1918 i el 1932 per més de 3.000 soldats i mariners al tornar de la Primera Guerra Mundial. Trobar feina per aquests supervivents de la guerra (la majoria molt joves) era crucial per la rehabiliació a la vida civil (Austràlia va ser el país amb la taxa de víctimes més alta en aquesta guerra). És per això que aquesta carretera pot considerar-se el memorial de guerra més gran del món.

australia great ocean road-12
Ep! Cal recordar que en aquest país es condueix per l’esquerra!!!
australia great ocean road-26
Quina bellesa!!!

australia great ocean road-3

Com hem dit abans, els gairebé 250 quilòmetres de recorregut poden fer-se inclús en un dia, però nosaltres, amants de l’slow travel, decidim fer-ho en 4. Lloguem un cotxe a la ciutat de Melbourne, conduim per l’autopista M1 passant per Geelong, fins arribar a Torquay, el nostre punt de partida. El recorregut és:

 • DIA 1. Melbourne – Geelong – Torquay – Anglesea
 • DIA 2. Anglesea – Aireys Inlet – Lorne – Kennett River – Apollo Bay – Port Cambell
 • DIA 3. Port Campbell –  Allansford – Warrnambool
 • DIA 4. Warrnambool – Geelong – Melbourne (per autopista)

I si la carretera és mítica, un lloc destaca com el més popular de tots els punts a visitar. Es tracta dels 12 apòstols, un agrupament de grans pilars de pedra calcària que sobresurten del mar. Situats al Parc Nacional del mateix nom, trobarem alguns miradors des d’on admirar-los i un modern centre de visitants on podem trobar moltíssima informació.

australia great ocean road-21
Formacions rocoses que formen els 12 apòstols
australia great ocean road-23
Al capvespre creen una visió única
australia great ocean road-24
El lloc està molt ben acondicionat per recrear-se

També, durant bona part del recorregut, i si volem gaudir d’un bany, trobarem un munt de platges. S’ha de vigilar amb no endinsar-se gaire, ja que poden haver fortes corrents, però amb seny podem remullar-nos una mica.

La majoria d’aquests punts tenen miradors des d’on tenir les millors vistes, i a d’altres s’arriba a peu per camins i senders ben senyalitzats. A més, normalment cada punt turístic disposa de zona d’aparcament, cosa que facilita moltíssim l’accés a tot arreu. Aquí tot ho tenen ben preparat!

australia great ocean road-9
Durant el recorregut trobarem diverses platges on fer un bany…
australia great ocean road-17
…o simplement contemplar el mar
australia great ocean road-29
Els miradors estan repartits per fer més fàcil les observacions dels punts principals

 

Però a més d’aquestes zones, us recomanem d’altres que a nosaltres ens van encantar:

 • Poble de Torquay. Un lloc mític pels surfers. Aquí trobareu tot el que té a veure amb aquest esport. És ple de botigues i zones comercials dedicades a la venda de material acuàtic, i s’organitzen festivals de música relacionats amb el surf.
australia great ocean road torquay surf shops
Torquay és el regne del surf. Allà hi ha les principals marques d’aquest esport

 

 • Bells Beach. Una de les platjes més populars on cavalcar les onades. Punt de reunió dels surfers i un bon lloc on prendre classes per iniciar-se.
australia great ocean road-15
Surferos a Bells Beach
 • Anglesea. Poble tranquil·let, però que destaca pel seu mirador, amb vistes a la platja i la badia de Road Knight, i per una enorme colònia de cangurs que viuen dins el recinte d’un camp de golf. Genial veure la combinació de golfistes i cangurs junts al mateix green…
australia great ocean road-35
Platja d’Anglesea. Aquí trobem una escola de surf molt popular
australia great ocean road-34
Cangurs fent d’espectadors al camp de golf
 • Far d’Split Point. Situat al poble d’ Aireys Inlet, es troba envoltat d’una espessa vegetació i ofereix unes vistes impressionants de la costa. Es pot pujar al far (fan pagar entrada).
australia great ocean road-36
Visitem el Far d’Split Point
 • Cartell i escultura de Great Ocean Road. Tot i no ser el punt d’inici exacte de la ruta, si que formalitza el recorregut. Un arc de fusta amb el nom incrustat i una escultura homenatge als soldats que van construir la carretera s’encarreguen de rememorar l’història. Tothom vol tenir la seva foto de record aquí, però cal vigilar amb el trànsit.
australia great ocean road-1
Tothom vol fer-se una foto amb el cartell de la mítica ruta. Però s’ha de parar atenció als cotxes!!!
australia great ocean road-2
Escultura homenatge als constructors de la carretera
 • Lorne. Aquesta petita ciutat costera és ideal per recuperar forces. Trobarem molts restaurants i cafeteries.
australia great ocean road-8
Platja de Lorne
australia great ocean road-7
Aquí trobem molts skateboards

 

 • Teddys Lookout. Un dels miradors més famosos i visitats de la ruta. Imprescindible treure el cap.
australia great ocean road-11
El mirador de Teddy ens mostra una bona panoràmica de la ruta
 • Kennet River. El poble en sí no té res d’interessant (són 4 cases i una benzinera), però aquí trobem una zona d’arbres d’eucaliptus que acullen una colònia de koales en llibertat. Just quan arribem cau un dliuvi, però tot i així podem veure com els simpàtics koales s’abracen amb força a les branques.
australia great ocean road-14
Koales camuflats entre les branques d’eucaliptus
 • Apollo Bay. Un altre dels pobles on podem aturar-nos a fer un cafetó o un bany a la seva platja
australia great ocean road-16
Platja d’Apollo Bay
 • Cape Otway. Situat a l’extrem sud de la costa, dins el Great Otway National Park, ofereix un paisatge ben dens i selvàtic, on podem també trobar-nos amb koales en llibertat. Aquí s’alça imponent el Far de Cape Otway, el més antic i important d’Austràlia. Atenció als horaris per visitar-lo. Nosaltres arribem mitja després del seu tancament (17h) i no podem accedir.
australia great ocean road-20
Far de Cape Otway
 • Port Campbell. Poblet marítim, bona base per apropar-se als 12 apòstols.
Port Campbell
Port Campbell
 • Formatgeria Cheeseworld. No hi ha ruta sense un punt gastronòmic. A la Great Ocean Road podem trobar llocs on degustar cerveses artesanals i alguns petits cellers on produeixen vi, però ens quedem amb una mescla de fàbrica-botiga-museu del formatge. Es poden fer degustacions i comprar formatges que elaboren allà mateix. Ah! Tasteu els seus batuts de gelat i llet. Impressionants!!
australia great ocean road-32
Al rico batido!!!
 • Logan Beach Whale Watching Platform. Un punt pels amants de les balenes. Des de la costa, si coincidim amb la temporada bona (maig a setembre) podem avistar grans cetacis des d’unes modernes plataformes de fusta que han construit a la platja. A més, podrem llegir un munt d’informació sobre la fauna marina de la zona.
Great Ocean Road. Warrnambool. Logans Beach
La platja de Logans Beach disposa d’uns observatoris i molta informació per observar balenes.

 

 • Warrnambool. Aquesta ciutat de nom ben curiós és una de les que ofereixen més quantitats d’hotels, restaurants i serveis. També trobarem un gran centre comercial, i el seu port ideal per fer una passejada. La producció de llet sembla ser molt important ja que veiem moltes granges amb vaques i fins i tot amb batejat l’estadi de la ciutat amb el curiós nom de Milk Stadium. Aquí trobem Flagstaff Hill, una mena de recreació turística d’un antic poblet típic mariner. S’ha de pagar entrada.
australia great ocean road-38
Relax i tranquil·litat a Warrnambool
australia great ocean road-39
Moll de la ciutat
australia great ocean road-40
Capvespre a Stingray Bay, a Warrnambool
 • Geelong. Aquesta ciutat és ideal per buscar algun bon restaurant perquè disposen de molta oferta. Passegem pel seu passeig marítim. També trobem una gran zona de Centres Comercials.
australia geelong
Geelong

 

El millor de recórrer aquesta ruta en vehicle propi, és que podem parar allà on vulguem, i això facilita molt les coses, però si no volem llogar cotxe, existeixen altres opcions per disfrutar de la Great Ocean Road.

australia great ocean road-19
El cotxe ens ofereix una llibertat total per fer el recorregut al nostre aire

Existeix un sender (una mena de camí de ronda) d’uns 100 quilòmetres de llargada entre el poble d’Apollo Bay i les formacions rocoses dels 12 apòstols. L’itinerari està ben marcat, i recomanen fer-lo entre 6 i 8 dies. https://www.greatoceanwalk.com.au

 

Una altra opció per fer la Great Ocean Road és un tour organitzat. Els autocars realitzen diferents opcions de ruta per recórrer la carretera i els seus punts més interessants. Des de Melbourne fan la majoria de sortides.

australia great ocean road-10
Panoràmica de la ruta
australia great ocean road-18
La carretera està en molt bon estat
australia great ocean road-30
Trobem lookpoints repartits per tota la ruta

Sigui quina sigui l’opció triada, no oblideu portar la càmera de fotos amb vosaltres. La Great Ocean Road ofereix un munt de racons on voldreu captar moments únics, que sumats a l’experiència d’aquest lloc mític, quedarà gravat per sempre a la vostra memòria. Si més no, això és el que ens va passar a nosaltres!

Clica per veure altres posts d’Austràlia al blog:

icones ciutats australia

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: