Ruta Austràlia. Dies 32, 33 i 34. Tasmània

Mentre conduïm i descobrim llocs de Tasmània (veure post anterior), no deixem de repetir que necessitem més dies aquí. I no els tenim! així que deixarem l’oest d’aquesta illa per una altra ocasió. Tot no pot ser… A més de paisatges i natura, també visitem ciutats més grans com Campbell o Launceston, on fem una nit. Al dia següent recorrem el seu centre, triant una bona cafeteria on esmorzar i visitant alguna botigueta. Ens apropem fins a Cataract Gorge, un lloc situat a les afores, on la gent s’apropa per gaudir de la natura. Allà trobem un gran llac i un riu, ideals per passejar i banyar-se. També una zona de parc amb piscina, i un telecadira, que porta als turistes a una zona elevada on obtenir unes bones vistes.

Lagoon Reserve
Moulting Lagoon Game Reserve
Tasmània també és lloc de pomers i s'ha de tastar la seva sidra
Tasmània també és lloc de pomers i s’ha de tastar la seva sidra
Al riu trobem joves banayant-se
A Cataract Gorge trobem joves banayant-se

I si parlem de ciutats, hem de fer-ho de Hobart, la capital de Tasmània i on viuen més persones a tota l’illa. Allà trobem varietat gastronòmica en forma de restaurants de molts tipus. Al vespre ens apropem a Salamanca Place, on hi ha unes quantes terrasses plenes de gent sopant o fent una copa. Ens atrau un lloc ple que és diu Barcelona, i realment ho encertem: sopem de conya!

La ciutat de Hobart
La ciutat de Hobart
Ambient a les terrasses
Ambient a les terrasses
Sopar fantàstic
Sopar fantàstic

Però Hobart és coneguda sobretot pel seu famós Salamanca Market, de fet és l’atracció més famosa de tota Tasmània. Cada dissabte un munt de paradetes amb productes artesans, souvenirs i menjar atrauen a molta gent. Quanta vida! Encara no entenem d’on surt tothom!. El mercat omple una llarga avinguda principal de punta a punta, i estem unes quantes hores caminant i voltant.

Ahhh! Tota la gent de Tasmània devia ser al mercat...
Ahhh! Tota la gent de Tasmània devia ser al mercat…
Paradetes de tot tipus
Paradetes de tot tipus
Trobem un concert de gaites ben nadalenques
Trobem un concert de gaites ben nadalenques

Dir Tasmània és sinònim de pensar en el dimoni. Sí, sí, aquell que es va fer tan popular als dibuixos de la Warner! Veure’l en llibertat és molt difícil i cada vegada queden menys exemplars. Una estranya malaltia que s’encomana entre ells, els provoca una espècie de tumor a la cara i acaben morint. Per això, s’han creat vàries reserves on veure’ls i reintroduir-los al seu hàbitat. Nosaltres no ens hem pogut estar de visitar-ne una, la Tasmanian Devil Conservation Park, on a més dels dimonis, tenen altres animals autòctons, com les “eastern quolls”, cangurs i diferents tipus d’aus.

Un dimoni de Tasmània
Un dimoni de Tasmània
Els cangurs estan ben acostumats a les persones
Els cangurs estan ben acostumats a les persones
L'eastern Quoll és una mena d'esquirol
L’eastern Quoll és una mena d’esquirol

El darrer dia, el dediquem a voltar per la zona de Huon Valley. Boscos i agradables carreteres per finalitzar la nostra ruta per Tasmània. Res millor que visitar els punts d’informació per aconseguir mapes de la zona i demanar llocs interesants a visitar o activitats que es produeixin. Ens recomanen alguna de les diferents “wineries” de la regió, on podem tastar vins. Ens estem aficionants sobretot als blancs australians.

Visitem més winerys i comprem vi pels nostres sopars a la caravana
Visitem més wineries i comprem vi pels nostres sopars a la caravana

De tornada a Hobart, conduïm vorejant l’anomenat d’Entrecasteaux Channel, una agradable carretera amb fantàstiques vistes, passant per pobles com Cygnet, Gordon, Margate, Kingston…Cada dos per tres ens hem d’aturar per admirar el lloc i fer alguna foto. I de cop i volta, ens adonem que no tenim la càmera compacta. Ens l’hem deixat en una de les parades que hem fet… Però que ens està passant!!! Hem de desfer camí, més de 20 quilòmetres per una carretera de corves, patint per saber si encara la trobarem. Per sort, la zona està tan solitària, que ningú l’ha tocat.

Fent el pallasso a Denison Beach
Fent el pallasso a Denison Beach
Randalls Bay
Randalls Bay

Per recuperar-nos del mal trangol, la natura ens ofereix una posta de sol espectacular. Quins colors!! Sortim sense saber exactament on som, intentant buscar algun lloc on fotografiar-la. Per sort trobem a les afores de Hobart, un lloc elevat anomenat Rosny Point, on aparquem  i ens quedem fins ben tard admirant-la. Bona manera d’acomiadar-nos de Tasmània, un lloc totalment desconegut per nosaltres, i que ens ha encantat.

Posta de sol sobre la ciutat de Hobart
Posta de sol sobre la ciutat de Hobart
Nit a la platja de Swansea
Nit a la platja de Swansea
Big Possum Beach
Big Possum Beach

La següent etapa del viatge ens portarà al sud-est d’Austràlia, per recórrer una de les rutes  per carretera més conegudes del món, la Great Ocean Road, i visitar Melbourne, una de les ciutats més maques del país. Bon plan, oi??

 

indicacions ruta australia 12 D indicacions ruta australia 10 E

 

 

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

5 respostes a “Ruta Austràlia. Dies 32, 33 i 34. Tasmània

 1. Quin viatge !!!

  Hem de començar a pensar el destí de l’any que ara entrarem i no descartem pas Austràlia… o encara més Nova Zelanda, encara que sigui a l’hivern d’allà…. però les nostres feines no ens permeten escollir una època millor.

  L’illa de Tasmània m’ha sorprès moltíssim i crec que a vosaltres també deu ni do. Si algun cop trepitgem l’illa segur que anirem al restaurant Barcelona.

  Creiem que tornaríeu per Nadal, però veig que esteu bé per l’altra banda del món….. bandarres !!!

  BON NADAL parella de dos !!!

  1. Miquel, ens hauríem quedat per Austràlia molt més temps, però ja hem tornat a casa per celebrar aquestes festes amb la família, i encara que no ens agradi, per tornar a la feina…
   Aquest post i el proper (que serà el darrer de les cròniques australianes) ja estan escrits desde casa, però mantenint l’estructura del dia a dia del viatge tan xulo que hem pogut fer.
   Tens raó, i Tasmània ens ha semblat una de les millors coses de la ruta. Ens hauria agradat descobrir l’illa durant més dies, però clar, tot no és possible.
   Ja sabeu que si esteu pensant en una destinació que nosaltres coneixem, estarem encantats de passar-vos un munt d’informació. Això sí, com a titular, i deixant clar que la part que hem pogut fer d’Austràlia és espectacular, Nova Zelanda continua estant al nostre Top One d’aquella part del món…

   Bones festes i que tingueu una entrada d’any molt feliç.

 2. Tasmània ens està semblant molt interessant, ens n’haureu d’explicar més coses. Sobretot el mercat, menjar i les wineries, no necessitem més! I dieu que no fa tanta calor com a Austràlia, oi?
  Bon any parella!

 3. Hola parella!
  No me n’he pogut estar de (re)nominar-vos als Premis Liebster (http://goo.gl/OFMY5N). Per a mi, sou tot un referent com a blogaires i viatjers.
  Que acabin de provar les festes i que tingueu una entrada d’any maravellosa!
  una abraçada

  p.d. Quin tros de viatge per Austràlia. Us he anat seguint de ben a prop 🙂

  1. Moltíssimes gràcies Clàudia per la teva nominació. I enhorabona a tu per aquest premi.
   Ens hem posat ben vermells al llegir que som un blog de referència. Mare de Dèu!!!! Jajajaja. T’ho agraïm moltíssim.
   Fa temps que hem vist que això dels blogs és com viatjar. Cada persona pot tenir una opinió d’un lloc, però el més important és gaudir i passar-s’ho bé. Nosaltres ho intentem quan voltem pel món i quan ho expliquem als articles. I sobretot mostrar-ho amb fotografies.
   Ens fa molta il.lusió la teva nominació, i intentarem continuar la cadena. Que tinguis una molt bona entrada d’any i que el 2015 et porti molts regals en forma de viatges i escapades.

   Una abraçada.
   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: