Ruta Austràlia. Dies 35 al 43. Great Ocean Road i Melbourne

La darrera etapa del nostre viatge, ha sigut sens dubte una de les més maques. La combinació d’una increïble ciutat com és Melbourne, amb una ruta per la fantàstica Great Ocean Road ha sigut la cirereta del pastís. I és que fins a l’últim dia ens hem trobat sorpreses i coses meravelloses a veure i visitar.

Arribem a Melbourne i ja tenim aquella sensació que coneixem bé: saber quan una ciutat o lloc t’agradarà als pocs minuts de trepitjar-la. És instantani, i el millor, és que no ens hem equivocat. Ens instal·lem al Windham Hotel, una magnífica elecció, per la seva ubicació i comoditats, i a més allà coneixem a en Rodrigo, un argentí que hi treballa des de fa uns mesos i que ens confirma que aquesta ciutat és genial per viure-hi.

Tot i necessitar temps per planificar la resta de dies que ens queden, no podem resistir la temptació de sortir de l’habitació per voltar pel centre de la ciutat. Caminem pel seus carrers comercials, i observem molta activitat a Federation Square, punt de reunió de molts joves. Riverside Quay és una de les zones amb més oferta de restaurants, i allà triem el nostre. Tornem a l’hotel ben tard, morts de cansament i decidim que demà ja enllestirem tot el necessari per continuar.

Sobre el Sandridge Bridge
Sobre el Sandridge Bridge
Federation Square
Federation Square
Artistes de carrer al Downtown
Artistes de carrer al Downtown
City Hall de Melbourne amb decoració nadalenca
City Hall de Melbourne amb decoració nadalenca
Ambient a Riverside Quay
Ambient a Riverside Quay

Abandonem l’hotel per uns dies, disposats a sortir de ruta pel sud del país. Deixem la majoria d’equipatge (de fet només és una maleta, ja que viatgem amb el mínim) perquè tornarem a aquest hotel a la part final del viatge. Amb les dues petites motxilles sortim a llogar un cotxe, però les dues primeres companyies ens diuen que ho tenen tot llogat. Ui, ui! Això d’anar sense cap reserva a vegades és sinònim de fustració… Comencem a preocupar-nos, i voltant buscant companyies, passem per davant d’un lloc que desconeixem, però no perdem res per provar. -“Esteu de sort, nois. Ara mateix ens han tornat un cotxe, si el voleu és vostre”. – Visca! Ja el tenim!

Sortim de la ciutat direcció Torquay, considerat l’inici de la mítica Great Ocean Road. I per què és tan popular aquesta ruta? Doncs perquè es tracta d’una carretera considerada una de les més maques del món, que permet circular per la costa de l’estat de Victoria, passant per poblets molt monos i sovint conduïnt al costat del mar, amb unes vistes espectaculars i llocs d’una gran bellesa. El problema és que anem una mica curts d’informació de la zona… Cap problema! Parem a un dels Visitors Center i és increïble la quantitat d’informació que ens donen i la bona atenció que ens ofereixen. Aquest en concret el porten jubilats voluntaris que són realment encantadors. I això que segurament deuen passar un munt de turistes cada dia demanat el mateix que nosaltres.

Inici de la Great Ocean Road
Inici de la Great Ocean Road
Tot amabilitat als Visitor Center
Tot amabilitat als Visitor Center
Admirant la Great Ocean Road
Admirant la Great Ocean Road
Que amables. Sovint et recorden que has de conduir per l'esquerra...
Que amables. Sovint et recorden que has de conduir per l’esquerra…
Torquay és el regne del surf. allà hi ha les principals marques d'aquest esport
Torquay és el regne del surf. allà hi ha les principals marques d’aquest esport

No arriba a 250 quilòmetres el recorregut de la Great Ocean Road, però nosaltres destinem 4 dies a circular per ells, parant sovint on alguna cosa ens crida l’atenció. Bells Beach, Anglesea, Lorne, Apollo Bay, Port Campbell… El recorregut ofereix un munt de sensacions. Veure animals com koales i cangurs, platges espectaculars, fars i penya-segats increïbles. Però sens dubte l’atracció estrella són els Dotze Apòstols, tot un espectacle de la natura.

Mirador a Inlet Crescent
Mirador a Inlet Crescent
Tot i la pluja espoden veure koales en llibertat a Kennet River
Tot i la pluja es poden veure koales en llibertat a Kennet River
Platja del poble de Lorne
Platja del poble de Lorne
Els skaters són per tot arreu
Els skaters són per tot arreu
Port Campbell
Port Campbell
Surferos sobre les onades
Surferos sobre les onades
Es pot admirar la costa des de diferents miradors
Es pot admirar la costa des de diferents miradors
Passejant a cavall a Fairhaven Beach
Passejant a cavall a Fairhaven Beach
Bells Beach, tot un mite pels surferos
Bells Beach, tot un mite pels surferos
Completament sols a The Gulch Beach
Completament sols a The Gulch Beach
Posta de sol a Stingray Bay, a la ciutat de Warrnambool
Posta de sol a Stingray Bay, a la ciutat de Warrnambool
The Grotto
The Grotto

Aquestes imponents torres de roca emergeixen de l’Oceà Antàrtic com si fossin sentinelles del mar. Fa més de 20 milions d’anys, estaven units als penyasegats de la costa, i les onades i el vent els van erosionar fins transformar-los en unes espectaculars columnes, algunes de fins a 45 metres d’alçada. Tot i que en l’actualitat només en queden 8, el nom bíbilc de Twelve Apostles ajuda a engrandir la llegenda d’aquest lloc.

Els Dotze Apòstols
Els Dotze Apòstols
Aquestes grans roques semblen sorgir del mar
Aquestes grans roques semblen sorgir del mar
Cangurs al poble d'Anglesea
Els cangurs són molt més actius al capvespre

Com moltes de les zones que parlem en aquesta ruta, la Great Ocean Road mereix un article propi al blog, i cap foto ha pogut fer justícia al que han vist els nostres ulls. Durant el recorregut ens allotgem a càmpings i motels de carretera, molt més econòmics. De tornada ens quedem un dia a Geelong, una agradable localitat, amb un Waterfront i unes platges molt maques.

Geelong
Geelong

Finalment tornem a Melbourne, disposats a gaudir tot el possible de la ciutat. A Federation Square trobem uns dels Centres d’Informació per visitants més eficients que hem vist mai, i allà ens aconsellen un munt d’activitats i zones a descobrir, així com la millor manera per moure’s per la ciutat. La Myki Card és la targeta que engloba tot el transport públic i fem que tregui fum.

Voltem per un dels llocs més turístics i populars, Victoria Queen Market, un enoooorme mercat on podem trobar de tot. Passegem per les Galeries Royal Arc i Block Arc, les més antigues de la ciutat. El Waterfront City és una de les zones més noves de Melbourne, on s’estan construïnt un munt d’apartaments i oficines. Davant el port hi ha molts bars i restaurants, i la gran nòria. Llàstima que no són dies de partit, perquè al voltant del Etihad Stadium (on juguen a criquet i rugbi) hi ha una gran zona d’oci, però la majoria d’establiments són tancats.

Queen Victoria Market
Queen Victoria Market
Comprem souvenirs
Comprem souvenirs
Galeries comercials amb aire europeu
Galeries comercials amb aire europeu

australia melbourne espectacle carrer

A més del centre, ens desplacem fins a alguns barris de moda a la ciutat. Fitzroy és un lloc que defineixen com a bohemi, on la gent “moderniqui i fashion” troba el que busca, un munt de locals on prendre una copa i sortir per la nit. Nosaltres sopem al Little Creatures Dining Hall, que és una gran nau industrial reconvertida en restaurant i bar de copes todo-en-uno.

Bars i restaurants del barri de Fitzroy
Bars i restaurants del barri de Fitzroy
Molts locals tenen música en directe mentre sopes
Molts locals tenen música en directe mentre sopes

St. Kilda és un altre dels barris a visitar. Allà trobem la platja més gran de la ciutat, i el Luna Park, un parc d’atraccions amb aires dels anys 60, on s’apropen les famílies i les colles de joves. Després de dinar, un agradable passeig pel Pier ens permet una bonica visió de l’skyline de Melbourne.

Skyline de Melbourne
Skyline de Melbourne
Joves a la platja de St. Kilda
Joves a la platja de St. Kilda
Luna Park, el Parc d'atraccions de Melbourne
Luna Park, el Parc d’atraccions de Melbourne
Que té Hosier St per atraure a la gent?? Alguns dels millors restaurants de la zona
Que té Hosier St per atraure a la gent?? Alguns dels millors restaurants de la zona
Coincidim en el temps amb el terrible segrest a la cafeteria Lindt de Sydney. Es fan ofrenes a totes les del país
Coincidim en el temps amb el terrible segrest a la cafeteria Lindt de Sydney. Es fan ofrenes a totes les del país

També voltem per Chinatown, on sopem en uns dels restaurants xinesos més estranys que hem trobat mai. Tot està tant informatitzat que no cal parlar amb ningú i fem la comanda a través d’una pantalla tàctil. Tampoc cal, no??? Sort que el menjar era boníssim!!

Mirant bocabadats com fan els boníssims "dumplings" al barri xinès
Mirant bocabadats com fan els boníssims “dumplings” al barri xinès
La ciutat de nit
La ciutat de nit
Hardware Lane és una zona de restaurants molt popular
Hardware Lane és una zona de restaurants molt popular

 

Aquest és el recorregut de la darrera etapa per Austràlia. Viatgem en cotxe de Melbourne recorrent la Great Ocean Road (carretera B-100 que va de Torquay a Warrnambool)

 

 

Caminar i caminar, esgotant les darreres hores de la ruta per Austràlia. No volem marxar, i que el temps passi tan ràpid quan ens ho passem bé, fa una mica de ràbia. El moment de ser a l’aeroport per tornar a casa és dels més tristos per nosaltres. Sort que ens hem reservat una traca final, perquè una gran ruta com aquesta es mereixia un gran final. Tornem a fer parada a Singapur, on ens hem regalat mutuament (els nostres reis i aniversari) una nit a l’hotel Marina Bay Sands, tota una celebritat en aquesta ciutat. Poques vegades podem tenir un luxe com aquest, i estem disposats a aprofitar-lo al màxim, especialment la seva espectacular piscina al pis 57 que ofereix unes vistes de la ciutat brutals.

L'hotel Marina Bay Sands de Singapur
L’hotel Marina Bay Sands de Singapur
Per acabar la nostra ruta, ens relaxem a la seva espectacular piscina
Per acabar la nostra ruta, ens relaxem a la seva espectacular piscina

Tristos per acabar un viatge increïble, però sabent que formarà part de la nostra memòria, i una etapa més d’això que tan ens agrada a nosaltres, i que és descobrir món.

La coincidència ha fet que aquesta sigui la darrera crònica del viatge, i també de l’any, així que desitgem a tothom un feliç 2015, ple d’il·lusions i regals, especialment en forma d’escapades i rutes allà on sigui! Segur que ens esperen molts descobriments, aquest any!

Bon 2015!!

indicacions ruta australia 11 v04

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Ruta Austràlia. Dies 35 al 43. Great Ocean Road i Melbourne

  1. Moltes gràcies per les vostres paraules, nois!
   Hem gaudit moltíssim per Austràlia i l’experiència ha sigut genial! I aquest bon rotlli viatger és el que pretenen transmetre al blog.
   Us seguim!!!!
   Una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: