La darrera etapa del nostre viatge, ha sigut sens dubte una de les més maques. La combinació d’una increïble ciutat com és Melbourne, amb una ruta per la fantàstica Great Ocean Road ha sigut la cirereta del pastís. I és que fins a l’últim dia ens hem trobat sorpreses i coses meravelloses a veure i visitar.

Arribem a Melbourne i ja tenim aquella sensació que coneixem bé: saber quan una ciutat o lloc t’agradarà als pocs minuts de trepitjar-la. És instantani, i el millor, és que no ens hem equivocat. Ens instal·lem al Windham Hotel, una magnífica elecció, per la seva ubicació i comoditats, i a més allà coneixem a en Rodrigo, un argentí que hi treballa des de fa uns mesos i que ens confirma que aquesta ciutat és genial per viure-hi.

Tot i necessitar temps per planificar la resta de dies que ens queden, no podem resistir la temptació de sortir de l’habitació per voltar pel centre de la ciutat. Caminem pel seus carrers comercials, i observem molta activitat a Federation Square, punt de reunió de molts joves. Riverside Quay és una de les zones amb més oferta de restaurants, i allà triem el nostre. Tornem a l’hotel ben tard, morts de cansament i decidim que demà ja enllestirem tot el necessari per continuar.

Sobre el Sandridge Bridge

Sobre el Sandridge Bridge

Federation Square

Federation Square

Artistes de carrer al Downtown

Artistes de carrer al Downtown

City Hall de Melbourne amb decoració nadalenca

City Hall de Melbourne amb decoració nadalenca

Ambient a Riverside Quay

Ambient a Riverside Quay

Abandonem l’hotel per uns dies, disposats a sortir de ruta pel sud del país. Deixem la majoria d’equipatge (de fet només és una maleta, ja que viatgem amb el mínim) perquè tornarem a aquest hotel a la part final del viatge. Amb les dues petites motxilles sortim a llogar un cotxe, però les dues primeres companyies ens diuen que ho tenen tot llogat. Ui, ui! Això d’anar sense cap reserva a vegades és sinònim de fustració… Comencem a preocupar-nos, i voltant buscant companyies, passem per davant d’un lloc que desconeixem, però no perdem res per provar. -“Esteu de sort, nois. Ara mateix ens han tornat un cotxe, si el voleu és vostre”. – Visca! Ja el tenim!

Sortim de la ciutat direcció Torquay, considerat l’inici de la mítica Great Ocean Road. I per què és tan popular aquesta ruta? Doncs perquè es tracta d’una carretera considerada una de les més maques del món, que permet circular per la costa de l’estat de Victoria, passant per poblets molt monos i sovint conduïnt al costat del mar, amb unes vistes espectaculars i llocs d’una gran bellesa. El problema és que anem una mica curts d’informació de la zona… Cap problema! Parem a un dels Visitors Center i és increïble la quantitat d’informació que ens donen i la bona atenció que ens ofereixen. Aquest en concret el porten jubilats voluntaris que són realment encantadors. I això que segurament deuen passar un munt de turistes cada dia demanat el mateix que nosaltres.

Inici de la Great Ocean Road

Inici de la Great Ocean Road

Tot amabilitat als Visitor Center

Tot amabilitat als Visitor Center

Admirant la Great Ocean Road

Admirant la Great Ocean Road

Que amables. Sovint et recorden que has de conduir per l'esquerra...

Que amables. Sovint et recorden que has de conduir per l’esquerra…

Torquay és el regne del surf. allà hi ha les principals marques d'aquest esport

Torquay és el regne del surf. allà hi ha les principals marques d’aquest esport

No arriba a 250 quilòmetres el recorregut de la Great Ocean Road, però nosaltres destinem 4 dies a circular per ells, parant sovint on alguna cosa ens crida l’atenció. Bells Beach, Anglesea, Lorne, Apollo Bay, Port Campbell… El recorregut ofereix un munt de sensacions. Veure animals com koales i cangurs, platges espectaculars, fars i penya-segats increïbles. Però sens dubte l’atracció estrella són els Dotze Apòstols, tot un espectacle de la natura.

Mirador a Inlet Crescent

Mirador a Inlet Crescent

Tot i la pluja espoden veure koales en llibertat a Kennet River

Tot i la pluja es poden veure koales en llibertat a Kennet River

Platja del poble de Lorne

Platja del poble de Lorne

Els skaters són per tot arreu

Els skaters són per tot arreu

Port Campbell

Port Campbell

Surferos sobre les onades

Surferos sobre les onades

Es pot admirar la costa des de diferents miradors

Es pot admirar la costa des de diferents miradors

Passejant a cavall a Fairhaven Beach

Passejant a cavall a Fairhaven Beach

Bells Beach, tot un mite pels surferos

Bells Beach, tot un mite pels surferos

Completament sols a The Gulch Beach

Completament sols a The Gulch Beach

Posta de sol a Stingray Bay, a la ciutat de Warrnambool

Posta de sol a Stingray Bay, a la ciutat de Warrnambool

The Grotto

The Grotto

Aquestes imponents torres de roca emergeixen de l’Oceà Antàrtic com si fossin sentinelles del mar. Fa més de 20 milions d’anys, estaven units als penyasegats de la costa, i les onades i el vent els van erosionar fins transformar-los en unes espectaculars columnes, algunes de fins a 45 metres d’alçada. Tot i que en l’actualitat només en queden 8, el nom bíbilc de Twelve Apostles ajuda a engrandir la llegenda d’aquest lloc.

Els Dotze Apòstols

Els Dotze Apòstols

Aquestes grans roques semblen sorgir del mar

Aquestes grans roques semblen sorgir del mar

Cangurs al poble d'Anglesea

Els cangurs són molt més actius al capvespre

Com moltes de les zones que parlem en aquesta ruta, la Great Ocean Road mereix un article propi al blog, i cap foto ha pogut fer justícia al que han vist els nostres ulls. Durant el recorregut ens allotgem a càmpings i motels de carretera, molt més econòmics. De tornada ens quedem un dia a Geelong, una agradable localitat, amb un Waterfront i unes platges molt maques.

Geelong

Geelong

Finalment tornem a Melbourne, disposats a gaudir tot el possible de la ciutat. A Federation Square trobem uns dels Centres d’Informació per visitants més eficients que hem vist mai, i allà ens aconsellen un munt d’activitats i zones a descobrir, així com la millor manera per moure’s per la ciutat. La Myki Card és la targeta que engloba tot el transport públic i fem que tregui fum.

Voltem per un dels llocs més turístics i populars, Victoria Queen Market, un enoooorme mercat on podem trobar de tot. Passegem per les Galeries Royal Arc i Block Arc, les més antigues de la ciutat. El Waterfront City és una de les zones més noves de Melbourne, on s’estan construïnt un munt d’apartaments i oficines. Davant el port hi ha molts bars i restaurants, i la gran nòria. Llàstima que no són dies de partit, perquè al voltant del Etihad Stadium (on juguen a criquet i rugbi) hi ha una gran zona d’oci, però la majoria d’establiments són tancats.

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Comprem souvenirs

Comprem souvenirs

Galeries comercials amb aire europeu

Galeries comercials amb aire europeu

australia melbourne espectacle carrer

A més del centre, ens desplacem fins a alguns barris de moda a la ciutat. Fitzroy és un lloc que defineixen com a bohemi, on la gent “moderniqui i fashion” troba el que busca, un munt de locals on prendre una copa i sortir per la nit. Nosaltres sopem al Little Creatures Dining Hall, que és una gran nau industrial reconvertida en restaurant i bar de copes todo-en-uno.

Bars i restaurants del barri de Fitzroy

Bars i restaurants del barri de Fitzroy

Molts locals tenen música en directe mentre sopes

Molts locals tenen música en directe mentre sopes

St. Kilda és un altre dels barris a visitar. Allà trobem la platja més gran de la ciutat, i el Luna Park, un parc d’atraccions amb aires dels anys 60, on s’apropen les famílies i les colles de joves. Després de dinar, un agradable passeig pel Pier ens permet una bonica visió de l’skyline de Melbourne.

Skyline de Melbourne

Skyline de Melbourne

Joves a la platja de St. Kilda

Joves a la platja de St. Kilda

Luna Park, el Parc d'atraccions de Melbourne

Luna Park, el Parc d’atraccions de Melbourne

Que té Hosier St per atraure a la gent?? Alguns dels millors restaurants de la zona

Que té Hosier St per atraure a la gent?? Alguns dels millors restaurants de la zona

Coincidim en el temps amb el terrible segrest a la cafeteria Lindt de Sydney. Es fan ofrenes a totes les del país

Coincidim en el temps amb el terrible segrest a la cafeteria Lindt de Sydney. Es fan ofrenes a totes les del país

També voltem per Chinatown, on sopem en uns dels restaurants xinesos més estranys que hem trobat mai. Tot està tant informatitzat que no cal parlar amb ningú i fem la comanda a través d’una pantalla tàctil. Tampoc cal, no??? Sort que el menjar era boníssim!!

Mirant bocabadats com fan els boníssims "dumplings" al barri xinès

Mirant bocabadats com fan els boníssims “dumplings” al barri xinès

La ciutat de nit

La ciutat de nit

Hardware Lane és una zona de restaurants molt popular

Hardware Lane és una zona de restaurants molt popular

 

Aquest és el recorregut de la darrera etapa per Austràlia. Viatgem en cotxe de Melbourne recorrent la Great Ocean Road (carretera B-100 que va de Torquay a Warrnambool)

 

 

Caminar i caminar, esgotant les darreres hores de la ruta per Austràlia. No volem marxar, i que el temps passi tan ràpid quan ens ho passem bé, fa una mica de ràbia. El moment de ser a l’aeroport per tornar a casa és dels més tristos per nosaltres. Sort que ens hem reservat una traca final, perquè una gran ruta com aquesta es mereixia un gran final. Tornem a fer parada a Singapur, on ens hem regalat mutuament (els nostres reis i aniversari) una nit a l’hotel Marina Bay Sands, tota una celebritat en aquesta ciutat. Poques vegades podem tenir un luxe com aquest, i estem disposats a aprofitar-lo al màxim, especialment la seva espectacular piscina al pis 57 que ofereix unes vistes de la ciutat brutals.

L'hotel Marina Bay Sands de Singapur

L’hotel Marina Bay Sands de Singapur

Per acabar la nostra ruta, ens relaxem a la seva espectacular piscina

Per acabar la nostra ruta, ens relaxem a la seva espectacular piscina

Tristos per acabar un viatge increïble, però sabent que formarà part de la nostra memòria, i una etapa més d’això que tan ens agrada a nosaltres, i que és descobrir món.

La coincidència ha fet que aquesta sigui la darrera crònica del viatge, i també de l’any, així que desitgem a tothom un feliç 2015, ple d’il·lusions i regals, especialment en forma d’escapades i rutes allà on sigui! Segur que ens esperen molts descobriments, aquest any!

Bon 2015!!

indicacions ruta australia 11 v04

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 Comments

 1. Qué xulada de ruta… I QUINA ENVEJA DE VIATGE!!! 43 dies!!!!!! AAHHHHHH!!! jo vull!! 🙂
  Genial el blog! I feliç i viatger 2015!

  Respon

  1. Moltes gràcies per les vostres paraules, nois!
   Hem gaudit moltíssim per Austràlia i l’experiència ha sigut genial! I aquest bon rotlli viatger és el que pretenen transmetre al blog.
   Us seguim!!!!
   Una abraçada.

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s