Ruta Austràlia. Dies 5, 6 i 7. Cairns, Port Douglas i la Gran Barrera de Corall

-‟A les rotondes apareixen per l’esquerra o per la dreta? Ens dóna temps d’incorporar-nos al carril? Millor que ens avancin, que no podem córrer. Això no té la suspensió molt tova?”… Mil i una preguntes ens fem quan conduim finalment l’autocaravana per Austràlia! I és que, a més de la conducció per l’esquerra, costa unes hores habituar-se a un vehicle tan gran i pesat. I això que ja hem tingut l’oportunitat de fer-ho més vegades, però sempre necessitem uns moments per agafar-li el truquillo.

El trio maravillas...
El trio maravillas…

Ara ja som lliures, ja podem moure’ns allà on volguem i descobrir una part del país com a nosaltres ens agrada. Tot i això, decidim quedar-nos un dia més a Cairns, per veure més coses d’aquesta agradable ciutat. És força turística, sí, però no és temporada alta i trobem un munt de serveis pels turístes com nosaltres i sense aglomeracions. Voltem pel seu carrer principal, Sheridan Street, entrem al Centre Comercial més important (aquí trobem la mitat dels habitants de la ciutat, intentant combatre la calor amb l’aire condicionat), passegem pel port marítim, i ens encantem a la zona coneguda com The Esplanade, una gran àrea verda on trobem The Lagoon, una enorme piscina just davant la platja (on hi ha l’altra mitat de la població…).

Ambient a la ciutat de Cairns
Ambient a la ciutat de Cairns
Avui juguen Austràlia contra Nova Zelanda a rugbi. Màxima rivalitat, i pubs plens!
Avui juguen Austràlia contra Nova Zelanda a rugbi. Màxima rivalitat, i pubs plens!
The Lagoon, la gran piscina de Cairns
The Lagoon, la gran piscina de Cairns

És ben curiós, en aquesta ciutat el mar no té platja, i per posar-hi remei, s’han fet una gran piscina envoltada de sorra i gespa. No està gens malament. Famílies senceres passen la tarda, els nens no paren quiets amunt i avall, els enamorats es relaxen prenent el sol, les colles d’amics fan el picnic a la gespa, i fins i tot trobem festes d’aniversari amb un munt de convidats. Ah! I el millor són les zones amb barbacoes públiques, on la gent es cuina autèntics festins de carn. Com veurem més endavant, aquestes barbacoes estan a molts parcs públics i platges de bona part d’Austràlia.

A gaudir del fantàstic dia!
A gaudir del fantàstic dia!
Practicant el rugbi
Practicant el rugbi

Com sempre, un dels llocs més autèntics que trobem a Cairns, és el seu mercat, anomenat Rusty’s Market. La fruita i verdura omple de colors les parades. Com ens agrada voltar pels mercats d’arreu del món!

Rusty's Market
Rusty’s Market
Parades al mercat
Parades al mercat

Al dia seguent circulem per la Captain Cook Highway, direcció al nord. Aquesta carretera que voreja la costa, és ideal per descobrir platges i petits pobles costaners. I així passem una altra jornada, aturant-nos a platges com Trinity Beach, Palm Cove, on entre caminada i caminada, anem parant sovint per hidratar-nos (us hem dit ja que fa molta calor, oi?). Ara una cerveseta, ara alguna cosa per picar, ara un gelat… Mmmm que bé s’està sense pensar en la feina!

Fantàstica platja de Trinity Beach
Fantàstica platja de Trinity Beach
A la majoria de platges és aconsellable banyar-se només a la zona de seguretat. Avisats quedem de cocodrils i meduses...
A la majoria de platges és aconsellable banyar-se només a la zona de seguretat. Avisats quedem de cocodrils i meduses…
Luciendo tipo a Palm Cove Beach
Luciendo tipo a Palm Cove Beach
El nostre cos necessita molt líquid, i ens encanta fer la pausa corresponent per fer un beure
El nostre cos necessita molt líquid, i ens encanta fer la pausa corresponent per fer un beure
Busca, busca!
Busca, busca!

A la següent platja on parem, Ellis Beach, descobrim una gran concentració de motos Harley. Veure aquestes màquines davant el mar, sota les palmeres, és una passada! Tots els moteros són al xiringuito de la platja. Quin ambient!

Moteros reunits
Moteros reunits

Les platges semblen no acabar mai, i per demostrar-nos-ho, la carretera ens porta fins a un mirador anomenat Rex, al cim d’un port de muntanya, on tenim unes vistes genials. Al final del dia arribem a un altre dels llocs que tenim apuntats a la llista: Port Douglas. Aquí ens quedem 2 dies, per tal de contractar alguna excursió a la Gran Barrera de Corall. Busquem un camping on deixar la caravana, i ens disposem a visitar la ciutat. L’ambient és molt xic, tirant a pijet, i tot està molt cuidat i dóna gust voltar pels carrers (bé, els diem en plural, però tampoc n’hi ha gaires!). Un bon sopar i a dormir, que finalment ens hem decidit pel tour que farem demà, i comença d’hora.

Platges que semblen no acabar-se mai...
Platges que semblen no acabar-se mai…
Capvespre a Port Douglas
Capvespre a Port Douglas
Calor... molta calor!
Calor… molta calor!

Quan som de viatge, ens agrada probar gairebé qualsevol activitat que se’ns posi per davant, però hi ha una cosa que mai ens ha cridat l’atenció: el submarinisme. No sabem si és mandra, que no li veiem el que, o segurament que des que vam veure la pel.li Tiburón de petits, qualsevol ombra que veiem al mar ens fa sortir de l’aigua disparats… El cas és que ser al costat d’una de les grans meravelles d’aquest país, la Gran Barrera de Corall, Patrimoni de la Humanitat, i no anar-la a veure, seria el pecat més gran que podríem fer. Per sort, el nostre company Sergi ens va donar una solució per a principiants com nosaltres. Una excursió a una mena de plataforma davant una de les zones de corall, on poder fer submarisme i snorkel amb monitors. Gaudim moltíssim, i ens prometem probar més activitats acuàtiques més endavant.

Després d'hora i mitja de navegació, arribem a una plataforma entre la Gran Barrera de Corall
Després d’hora i mitja de navegació, arribem a una plataforma entre la Gran Barrera de Corall
Practicant snorkel entre corall i peixos
Practicant snorkel entre corall i peixos

Arribem a la caravana completament destrossats, però feliços com dos nens petits. I demà, què podem fer? Agafem la guia, tota la informació de l’oficina de turisme que hem visitat al matí, i comencem a decidir plans. Però això ja serà demà…

Aquest és un post ‟in situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem.

indicacions ruta australia 01 E indicacions ruta australia 03 D

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “Ruta Austràlia. Dies 5, 6 i 7. Cairns, Port Douglas i la Gran Barrera de Corall

 1. A nosaltres tampoc ens dóna gaire seguretat el tema del mar i de fet no hem fet mai submarinisme, però el snorkel si ho hem fet a diferents indrets i sempre ens ha agradat molt fins i tot amb ensurts com a les Galápagos on em vaig trobar un tauró (dels bons) de cara i quasi m’ofego, o quan el Miquel jugava amb morses petites i femelles i de cop apareix el mascle a tota velocitat ….
  són experiències inoblidables, però es impagable veure els coralls, els peixos, els colors …..
  Per cert, les fotos són esplèndides i aquestes platjes!!!!
  Una abraçada.

  1. Ens passa exactament el mateix, Imma. Mai ens hem posat en serio amb el submarinisme, però en el fons sabem que seria una experiència molt maca. Sobretot per la fotografia, ja que quan veiem imatges subaquàtiques ens morim de ganes de fer-ne. Però els anys passen i mai fem el pas endavant.
   De moment aquesta experiència amb l’snorkel ens ha omplert les expectatives, i hem sortit molt contents. La Gran Barrera de Corall era un lloc que volíem visitar encara que fos mínimament…
   La nostra pasió per la fotografia es dispara quan voltem pel món, i estem molts contents que la valoreu tan positivament.
   Gràcies pel vostre comentari.
   Una abraçada des de l’altra punta del món!

 2. Ens estem posant al dia, ja ho veieu… i l’enveja va increscendo!! El nostre primer viatge amb caravana també va ser a NZ, i també va ser al 2010… i el record que en tenim és dels millors, llibertat absoluta. És genial això de moure’s amb la casa a sobre. Austràlia el tenim pendent, i és evident que La Gran Barrera de Corall forma part dels nostres desitjos viatgers, així que no perdrem detall de la vostra ruta, ens encanta llegir-vos, i gaudir amb les magnífiques fotos que acompanyeu els vostres viatges, com sempre, increïbles!!!
  Una abraçada viatgers!
  Txell i Xavi

  1. Moltes gràcies pel vostre comentari, Xavi i Txell. Estem molt contents de fer aquesta ruta amb autocaravana, ja que estem enganxats a aquest tipus de vehicle. De fet, vam triar Austràlia com a destinació perquè volíem repetir una experiència similar a Nova Zelanda.
   Som uns autèntics desconeixedors del submarinisme i les immersions, però hem alucinat amb la peita experiència a la Gran Barrera de Corall.
   Mentres poguem, anirem fent petites cròniques de la nostra ruta.
   Una abraçada!!!

 3. Quines vacances, això és bona vida i amb autocaravana! Sabeu? En teníem una i ens la vam vendre per finançar en part el nostre viatge actual i veure com us moveu amb una motor home, ens fa molta enveja sana! Quan parem a NZ no sabem com ens mourem per tema pressupost, però seria genial!
  Nosaltres us animem a provar el tema del submarinisme. Jo (Úrsula) era una mica més cagadubtes amb això i l’experiència és única i a vosaltres que se us dóna tant bé això de les fotos, gaudirieu com dos nens!
  Us seguim,
  Marc i Úrsula

  1. L’autocaravana s’ha convertit en una part dels viatges que ens agrada molt. Fa uns anyets la vam provar i des de llavors estem enganxats.
   Ens encantaria tenir una per poder voltar per Europa, però se’ns escapa del pressupost.
   I el tema del submarinisme, és una cosa pendent. Ens costa iniciar-nos. Tot i que és un somni fer fotografia submarina. Qui sap…
   Ens encanten les vostres cròniques i consells sobre Àsia. Són ideals per viatgers com nosaltres.
   Quina llàstima no coincidir a Austràlia. Nosaltres tornarem cap a casa al Nadal (com a l’anunci dels torrons).
   Una abraçada, Marc i Úrsula

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: