Tasmània (Austràlia) en autocaravana

Hi ha noms que conviden a viatjar pel sol fet de com sonen. A nosaltres, Tasmània ens evoca aventura, exotisme, curiositat, natura… i per això no vam dubtar ni un moment al decidir trepitjar-la durant la ruta per Austràlia.

Tasmània ofereix una natura increïble, uns parcs nacionals magnífics i una combinació amb ciutats plenes d’història, com Hobart (la seva capital) o petits pobles amb encant. I el millor de tot, és una destinació excel·lent per recórrer-la en autocaravana, amb una total llibertat de moviments.

australia-tasmania-29
Hobart és la capital de Tasmània
australia-tasmania-15
Verds paisatges i mar són els distintius
australia-tasmania-12
Aquí tot està molt ben preparat pel turisme
australia-tasmania-18
Estudiant la ruta a l’autocaravana…
australia-tasmania-19
…i en marxa!

Tasmània ofereix una natura increïble!

I és que només ens penedim d’una cosa: de no disposar de més dies per conèixer millor aquesta espectacular illa. Una setmana no va ser suficient, però ens va servir per fer un tastet i saber que tornarem en un futur.

Per començar, aquesta illa-estat es troba a 240 quilòmetres al sud-est del continent, separada per l’Estret de Bass. Triem l’avió per arribar (a la seva capital Hobart) i allà lloguem una autocaravana a l’empresa Cruisin Tasmania Motorhomes, per conèixer sobretot la mitat est de l’illa.

Clica per veure els punst més importants de la nostra ruta per Tasmània:
australia-tasmania-8
Swansea Beach
australia-tasmania-5
Mirador a Remarkable Caves
australia-tasmania-3
Paisatges que semblen no acabar a Dunalley Bay
australia-tasmania-17
Com a tota Austràlia, trobem amants del surf arreu

El 20% del territori de Tasmània és Reserva Natural i Patrimoni de la Unesco

Tasmània té un tamany aproximadament de dues vegades Catalunya, però només hi viuen mig milió de persones. Tot i això, és una regió molt visitada, especialment per la seva natura. I és que aproximadament el 20% del territori està considerat Reserva Natural, i aquest està declarat Patrimoni de la Humanitat.

A més, després d’una llarga ruta per la resta d’Austràlia, arribar aquí és trobar-se un paisatge totalment diferent. Molt menys àrid i sec, aquí no hi ha deserts, sinó verdes muntanyes i cabalosos rius. I plena de contrastos! Hobart, a l’est, és la segona ciutat australiana on menys plou, en canvi, els boscos de l’oest, són una de les zones més humides de tot el país.

australia-tasmania-9
Moulting Lagoon Game Reserve
australia-tasmania-16
Ben sols a Denison Beach
australia-tasmania-22
Cataract Gorge
australia-tasmania-6
Com no, trobem molts cangurs…
australia-tasmania-7
…i coneixem als populars Dimonis de Tasmània!

L’illa és molt coneguda pels seus excel·lents vins i un popular mercat

Però a més de moltíssima natura, Tasmània és coneguda per dos factors més. El primer, el seu popular i conegut Salamanca Market (post en preparació), ja que cada dissabte els carrers propers al moll de la ciutat de Hobart, s’omplen de vida. Gastronomia, art, moda, música… un munt de paradetes ofereixen tot un ventall de possibilitats pels compradors, turistes i visitants. Els antics magatzems que envolten el mercat, i que servien per guardar el gra o la llana, ara s’han reinventat com cafeteries, restaurants o galeries d’art.

australia-tasmania-26
Vistes de la ciutat de Hobart
australia-tasmania-24
El popular Salamanca Market
australia-tasmania-23
La ciutat de Hobart destaca pel seu ambient…
australia-tasmania-25
…i la vida que trobem!

La segona cosa per la que destaca Tasmània a la resta del país, és pels seus vins. Aquesta illa també és terra de vinyes i cellers, i no podem marxar d’aquí sense fer un tast. No som cap experts, però beure una copa d’un afruitat vi blanc davant el verd paisatge de les vinyes, amb l’autocaravana aparcada al nostre costat, és una sensació que recomanem a tothom!

australia-tasmania-27
Tasmània és terra de vins i cellers…
australia-tasmania-14
…i de rica gastronomia. Tastem els musclos de llavis verds
australia-tasmania-21
Camps de lavanda a Bridestowe Lavander Farm

Per això Tassi, com és coneguda aquesta illa pels australians, mereix tots els adjectius que ens evocava el seu nom. Perquè Tasmània és aventura, exotisme, curiositat, natura…

Clica per veure els detalls del recorregut per Tasmània o la Ruta per Austràlia:

australia-tasmania-bv-02

icones ciutats australia

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: