Ruta Austràlia. Dies 19 i 20. Hervey Bay & Fraser Island

No ens adonem de com trobàvem a faltar el no fer res, fins avui. I és que la ruta per Austràlia té un desgast físic molt important per nosaltres. Ep! I no ens queixem pas, eh? És ben buscat, ja que no parem de fer coses. També ens relaxem sovint a les magnífiques platges, però les nostres bateries no carreguen tan ràpid com voldríem.

És per això que decidim quedar-nos tres nits a Hervey Bay, una petita ciutat a només 290 km de Brisbane, que serà on tornarem la nostra caravana en poquets dies… Ens instal.lem en un dels diferents càmpings situats davant de la platja, un lloc molt tranquil.  És dissabte, i tal com diem, ens agafem el dia per no fer absolutament res. Ja tocava! Ens llevem una mica més tard, esmorzem tranquil.lament, voltem per la ciutat sense presses, rentem la roba… Aquests dies són ideals per recuperar, ni que sigui una mica, les energies!

Llevar-se i esmorzar a la platja. Quin luxe!
Llevar-se i esmorzar a la platja. Quin luxe!
Un petit recorregut voreja la platja i permet un agradable passeig
Un petit recorregut voreja la platja i permet un agradable passeig
Hora del gelat!
Hora del gelat!
A pescar!
A pescar!
Aprofitem per fer una rentada més de roba
Aprofitem per fer una rentada més de roba

L’únic inconvenient és la calor. Tot i que ha afluixat a mida que hem anat baixant del nord cap al sud de Queensland, aquí durant el dia, des de les 9 del matí a les 4 de la tarda, el sol pica de valent. No cal dir que s’ha de ser curós amb l’aplicació de la protecció solar! Per això, no és d’estranyar que el principal centre comercial de la ciutat estigui ple de gent. Varietat de comerços i aire condicionat (roçant la congelació) són la combinació perfecte pels habitants de la ciutat. Nosaltres no volem ser menys i hi anem per dinar.

Tothom està al Centre Comercial
Tothom està al Centre Comercial
A fer-se les fotos del casament a la platja
A fer-se les fotos del casament a la platja
Saltadors olímpics???
Saltadors olímpics???
Zona de restaurants al moll
Zona de restaurants al moll

Durant la tarda continuem descobrint la ciutat i ens adrecem al Cultural Center on trobem una enorme escultura de 12 metres de la balena Nala feta de fusta i metall. També ens apropem a la zona de Pialba on hi ha el Side Wet, un petit parc acuàtic, i una concentració de cotxes clàssics. No ens oblidem del Pier, on trobem alguns restaurants, i l’enorme moll que s’endinsa al mar.

Escultura de la balena Nala
Escultura de la balena Nala
M'encanten aquests cotxes!
M’encanten aquests cotxes!
Contemplant la posta de sol a Urangan Pier
Contemplant la posta de sol a Urangan Pier
L'enorme moll s'endinsa al mar
L’enorme moll s’endinsa al mar

Però el dia fort és diumenge. Hem triat Hervey Bay perquè és un dels punts principals per visitar Fraser Island, l’illa de sorra més gran del món. Ho fem contractant un tour, ja que per moure’s per l’illa és imprescindible un 4×4. Impossible recórrer-la amb caravana… L’empresa que organitza les excursions ho fa amb uns petits busos tot terrreny i es visiten els punts principals.

El ferri ens porta a Fraser Island
El ferri ens porta a Fraser Island
Entre els passatgers, la Cristina fa un amic
Entre els passatgers, la Cristina fa un amic
Platja de Kingfisher
Platja de Kingfisher

I és que sorprèn veure que absolutament tot el terra de l’illa és sorra, cosa que converteix els desplaçaments en una mena de muntanya russa. Literalment, no parem de fer salts als seients mentre Jess, la nostra guia-conductora, ens va donant informació i condueix a tota llet per les pistes de sorra. Els primers minuts ens fa molta gràcia i riem molt, però al final del dia, acabem destrossats!

Un híbrid entre camió i bus 4x4 ens porta per l'illa
Un híbrid entre camió i bus 4×4 ens porta per l’illa de sorra
No parem de saltar als seients
No parem de saltar als seients!
L'illa té una part molt gran de bosc
L’illa té una part molt gran de bosc
Només els 4x4 poden accedir a l'illa
Només els 4×4 poden accedir a l’illa

Els grans moments del dia són el recorregut per la 75 Mile Beach, la llarguíssima platja de l’est de l’illa, un vol panoràmic en avioneta (que encara engrandeix més la bellesa d’aquest lloc) i un bany al majestuós Llac MacKenzie, d’aigua més que blava i una fina sorra al seu voltant. Tot i anar en grups, els llocs són tan grans que tenim la sensació d’estar ben sols i tranquils. No entrem en detalls en l’explicació, ja que aquests indrets mereixen un post propi al blog, que farem amb més calma des de casa (ai, que poc ens agrada pensar en aquesta paraula quan som de ruta… no volem tornar!).

L'enorme 75 Mile Beach a Fraser Island
L’enorme 75 Mile Beach a Fraser Island
El Maheno és un vaixell que va quedar embarrancat fa anys i s'ha convertit en una atracció
El Maheno és un vaixell que va quedar embarrancat fa anys i s’ha convertit en una atracció
El McKenzie Lake ens sembla espectacular!
El McKenzie Lake ens sembla espectacular!
Ens quedaríem tot el dia...
Ens quedaríem tot el dia…

Al vespre ens ofereixen quedar-nos en un dels Resorts de Fraser Island, però tot i trobar a faltar un llitet més gran (la caravana és estupenda, però no ens enganyem, el llit és ben just), aquestes excursions disparen el pressupost del viatge, i és clar, diem que no… Tornarem a dormir enxovats, però ben contents!

 

 

Aquest és un post ‟in situ”, és a dir, escrit des del mateix lloc del que parlem.

 

indicacions ruta australia 06 Eindicacions ruta australia 09 D

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Ruta Austràlia. Dies 19 i 20. Hervey Bay & Fraser Island

  1. És que anem una mica desfasats escrivint el blog. Culpa d’internet i que no tenim més temps (sobretot això últim. No parem quiets). Més o menys anem 10 dies per endavant. Farem una ruta de 42 dies, així que encara tenim uns dies per endavant. No volem tornaaaaar!!! A l’Instagram és la xarxa on més actualitzats anem. Pengem cada dia la millor foto feta amb mòbil…

 1. Hola,
  que em podrieu donar el nom de la companyia amb qui veu fer el Tour a las Fraser? .Estem valorant la visita de un dia, ja que el preus son força alts….volem mirar si trovem una opcion viable, i si realment es tan increible

  1. Hola Katy.
   L’excursió la vam contractar amb l’empresa Fraser Explorer Tours, i la reserva la vam efectuar des del mateix càmping on estàvem allotjats, el Scarness Beachfront Tourist Park.
   Ofereixen diferents opcions (recorregut, més o menys temps, diferent menjar…), però el preu mínim era un 160$ en temporada baixa. Recordem agafar una opció una mica superior, que estava al voltant dels 190$.
   A nosaltres ens va agradar força, i ho recomanem.

   Salut i molts viatges!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: