Viatjant durant el 2014

Doncs ja tenim aquí un altre any finalitzat. Què ràpid passa el temps! 2014 ha sigut un any ple de sensacions i viatges, i com acostumem a fer, escriurem un petit resum. Sabíem que seria impossible igualar l’any anterior, però no ens podem queixar en absolut. El blog continua sent la millor manera de guardar les nostres experiències viatgeres, i ens fa molta il·lusió la coincidència que aquest resum viatger sigui l’article número 400 des que vam iniciar l’aventura del blog. Ens sembla mentida haver escrit tants posts sobre experiències personals, plens de fotos (més de 6.000 imatges). I encara ens sorprenem més de veure l’evolució constant de les visites. Aquest any han sigut més de 95.000. Gràcies a tots!

En termes generals, el 2014 ha sigut com una cursa de fons. Comencem suaus i anem incrementant el ritme a mida que s’acaba l’any. I és que acabem de tornar d’una genial ruta per Austràlia, apurant els darrers dies abans de començar el nou any.

GENER i FEBRER són mesos d’escapades per esquiar. Són poquets dies, però serveixen per treure’ns el “mono” de la neu. No som grans esquiadors (més aviat el contrari), però ens encanta la combinació esport-natura. Andorra i la Vall d’Aran van ser les nostres destinacions. (Clica per veure posts)

esquiada andorra pistes 1

 

Al MARÇ agafem el primer avió, i muntem una escapada de 4 dies a París per celebrar l’aniversari de la Cristina. La sort fa que coincideixi amb una gran celebració mundial: el 125è aniversari de la Torre Eiffel. (veure post)

La silueta de la Torre destaca sobre la ciutat de París
La silueta de la Torre destaca sobre la ciutat de París
Una increïble manera de celebrar l'aniversari de la Cristina
Una increïble manera de celebrar l’aniversari de la Cristina

 

ABRIL és la gran Diada de Sant Jordi a Catalunya, i després d’uns quants anys sense celebrar-ho per temes de feina, per fi tenim el dia lliure per voltar. I decidim recórrer Girona. L’elecció ens sembla perfecta. La ciutat llueix com mai, i un dia de sol ajuda a incrementar la Diada. Roses, llibres… (veure post)

santjordi_2014_girona

santjordi_2014_cris

 

Al MAIG comença el bon temps, i aprofitem per fer les primeres visites a la Costa Brava. Descobrir raconets, platges i cales en moto és una cosa que ens encanta. I, encara sense gent, és un plaer veure que tenim un entorn increïble ben aprop de casa (veure post). Aquest mes, i com a regal especial, tenim l’oportunitat de fer una cosa que sempre havíem volgut realitzat alguna vegada a la vida. Entrem al Circuit de Catalunya per conduir un Ferrari, un “pedazo” de màquina amb 500 cavalls, que durant uns moments (que ràpid va passar tot) ens fa sentir un autèntic pilot. (veure post)

Platja del Morro del Vedell. Palamós
Platja del Morro del Vedell. Palamós
Quina pau i tranquil·litat.
Quina pau i tranquil·litat.
Un cop acabem les "tandes", l'adrenalina està a tope
Un cop acabem les “tandes”, l’adrenalina està a tope

ferrari_88

 

I a finals de MAIG fem una ruta en cotxe per la Bretanya i Normandia francesa. Això és possible gràcies a una nova manera de viatjar que provem per primera vegada, i com veurem més endavant, ens acaba convencent i enganxant. Es trata de l’intercanvi de casa (veure post), i ens ajuda a estalviar-nos una bona part del pressupost d’un viatge, ja que no hem de pagar allotjament. El bon temps ens acompanya, i descobrim uns paisatges espectaculars. La gastronomia, un dels apartats especials d’aquesta ruta, ens fa tornar amb uns quilets de més… i és que vam menjar genial!! (veure post)

Gaudim del paisatge!
Gaudim del paisatge de la Bretanya francesa
Impressionats pel Far de St. Mathieu
Impressionats pel Far de St. Mathieu
Disposats a tastar tot el possible
Disposats a tastar tot el possible, com les ostres!
L'espectacular Mont St. Michel a la nit
L’espectacular Mont St. Michel a la nit

 

Els mesos d’estiu són els que acostumem a fer bondat (si entenem això com no viatjar i estalviar tot el possible). Som com els óssos amb el fred, hivernem i agafem energies per més endavant. Tot i això, al JUNY fem alguna escapadeta al nostre segon poble, Palamós, on entre altres coses celebrem la nit de Sant Joan (veure post). I encara que, com hem dit abans, no teníem previst viatjar, finalment a l’AGOST ens pujem per les parets, i el Doctor Travel (que només existeix a la nostra imaginació…) ens recepta una escapadeta a Andorra. Uns dies a Canillo voltant pels Pirineus ens ajuda a relaxar-nos (veure post).

santjoan2014 palamos
Focs a la Platja Gran de Palamós

 

El Concert és un dels moments més esperats de la nit
El Concert de la Festa Major és un dels moments més esperats de la nit
andorra la vella postal
Andorra la Vella

 

Canillo al capvespre
Canillo al capvespre
Dinant amb les millors vistes!
Dinant amb les millors vistes!

 

SETEMBRE va ser un mes amb molt de sol, i ho vam aprofitar voltant molt per la Costa Brava. Un dels millors moments va ser al fer d’espectadors a la platja d’Aiguablava (Begur) d’una espectacular tempesta al mar. Era com veure una bona pel·lícula en una pantalla enoooooorme! (veure post)

Observant l'espectacle de la natura
Observant l’espectacle de la natura

 

Com hem dit abans, l’intercanvi de casa ha marcat molt aquest any viatger, i a l’OCTUBRE tornem a repetir experiència. Nosaltres acollim a casa nostra families de fora, i podem fer una ruta per Dinamarca i Suècia. Durant 10 dies visitem Copenhagen, Göteborg i amb un cotxe de lloguer descobrim els bonics paisatges del sud-oest de Suècia. Genial!!! (veure post)

Impossible marxar de Copenhagen sense visitar l'emblemàtica escultura de la Sireneta
Impossible marxar de Copenhagen sense visitar l’emblemàtica escultura de la Sireneta
Recórrer Copenhagen en bicicleta. El millor per descobrir la ciutat!
Recórrer Copenhagen en bicicleta. El millor per descobrir la ciutat!
Ens passem tota una tarda caminant entre roques...
Reserva Natural de Stångehuvud
El preciós poble de Grundsund
El preciós poble de Grundsund
L'encantador poblet de Fiskebäckskil
L’encantador poblet on ens allotjàvem, Fiskebäckskil

 

I deixem la gran ruta per acabar l’any. Al NOVEMBRE i DESEMBRE desapareixem per descobrir una petita part d’Austràlia. Què gran és aquest país, Déu meu! Durant 43 dies dividim el viatge en 5 fantàstiques etapes:

Ah! I a l’anar i tornar d’Austràlia, ens aturem i passem uns dies a Singapur, una ciutat-país que ens encanta.

Sydney
Sydney
Koales
Koales
Practicant snorkel entre corall i peixos a la Gran Barrera de Corall
Practicant snorkel entre corall i peixos a la Gran Barrera de Corall
Ens voldríem quedar aquí per sempre!
Ens voldríem quedar aquí per sempre!
Els cangurs estan ben acostumats a les persones
Els cangurs estan ben acostumats a les persones
L'hotel Marina Bay Sands de Singapur
L’hotel Marina Bay Sands de Singapur

 

 

Tornem a casa com l’anunci del torrons, per Nadal, i acabem el 2014 amb la sensació que ha sigut un gran any viatger, i que amb el temps, canvia la nostra manera de voltar (més calmada i relaxada), però no disminueix les ganes de descobrir món i visitar altres llocs i cultures. Ja estem desitjant començar el nou any amb més aventures…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

8 respostes a “Viatjant durant el 2014

  1. Josep, enveja no ho sabem, però si que tractem de viure el màxim de feliços possible! Jejeje.
   Una de les aficions més grans per nosaltres és viatjar, i ho posem en pràctica sempre que podem. Com sempre hem dit, viatjar no necessariament és car, i està a qualsevol nivell de butxaca.
   Això sí, nosaltres prioritzem un munt de coses per aconseguir estalviar i poder marxar a voltar pel món…
   Ja ho diuen molts viatgers, que això de veure món és com una droga…

   Una abraçada i bon any!!

 1. Quina enveja (sana) que feu… Ja m’agradaria a mi poder fer tants viatges… Les fotografies, a més, són espectaculars! 🙂

  1. Marc, moltíssimes gràcies per les teves paraules. Ens encanta saber que les fotografies agraden, ja que són una part molt important del nostre blog. Res millor que explicar les sensacions viatgeres amb unes imatges…

   Estem en una etapa de la vida on, per sort, tenim una certa llibertat de moviments a l’hora de planificar escapades i vacances. Això sí, prioritzant un munt de coses per tal de poder estalviar i poder viatjar.

   Que tinguis una bona entrada d’any!!

 2. Un any, sense cap mena de dubte, viatger on els hi hagi. D’això se’n diu aprofitar el temps i ,ja sabeu que a nosaltres, ens encanta aquesta filosofia de vida. Esperem que el 2015 també es presenti ben carregat de viatges, posaríem la mà al foc que així serà! 😉

  Molt bon any viatgers!
  A veure si algun dia els nostres camins es creuen i aconseguim desvirtualitzar-nos! 🙂

  Txell i Xavi
  Estem de Vacances

  1. Com sempre diem, Txell i Xavi, no ens podem queixar. Portem uns anys on ens podem combinar força bé les escapades i vacances amb el ritme de la feina. Ara, sovint amb un munt de sacrifics a canvi. Tot no pot ser…

   Esperem que aquest any sigui com a mínim, com el que hem deixat. I us desitgem un munt d’escapades per vosaltres. Com ens agrada llegir les vostres cròniques i les d’altres companys viatgers a la xarxa!!!

   I teniu raó, aviam si algun dia podem conèixer-nos en persona i desvirtualitzar-nos.

   Una abraçada!

  1. Moltíssimes gràcies!!!
   2014 va ser un any maquíssim per nosaltres, i esperem tenir un 2015 igual o encara millor.
   Et desitgem el millor, i un munt d’escapades i destinacions.

   Una abraçada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: