Propostes per visitar Andorra a l’estiu.

Segurament, pensar en Andorra és pensar en neu i esquí. Però l’anomenat País dels Pirineus, ofereix un munt de sensacions a l’estiu, i aquí estem nosaltres per corroborar-ho, passant uns quants dies a l’agost, desconnectant de tot i redescobrint un país espectacular.

I què ens ha ofert a nosaltres el petit país europeu? Relax, descans, natura, trekings, i perquè negar-ho, compres (o shopping, que queda més modern…). I és que tot i ser un país miníscul (aquí no intenteu llegir cap adjectiu negatiu), la relativa proximitat a casa nostra, i la seva inmillorable situació entre valls i muntanyes, és ideal per qualsevol tipus de viatger. I nosaltres, que trobem sempre el costat positiu als viatges, ens ho hem passat de conya.

andorra la vella postal
Parlar d’Andorra és parlar de muntanyes
Escultures de Jaume Plensa a Andorra la Vella
Escultures de Jaume Plensa a Andorra la Vella
Parròquia d'Encamp
Parròquia d’Encamp
andorra estiu-1
Andorra la Vella és la capital del Principat d’Andorra i forma una de les set parròquies en què es divideix el país
andorra estiu-4
La natura és una de les millors coses d’aquest país

Tot i que l’escapada va començar amb mal peu, només travessar la frontera ja estava tot oblidat. I és que la nostra intenció era fer una ruta motera, però la bateria de la moto va decidir morir en el pitjor moment, amb tot l’equipatge carregat i a punt per sortir. Canvi de plans! Agafem el cotxe i cap al Principat.

La moto no engega!!!
La moto no engega!!!

De les seves 7 parròquies o municipis (Sant Joan de Lòria, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Encamp, La Massana, Ordino i Canillo) triem aquesta última per establir-nos. Allà hi ha un senzill hotel que hem visitat diverses vegades en època hivernal, i que només pel seu nom, ja val la pena. És tracta de l’hotel Bona Vida (no hi tenim res a veure, però no ens negareu que té la seva gràcia allotjar-se a un lloc amb el mateix nom del blog!).

Petit homenatge!
Petit homenatge!
Plaça Montaup
Plaça Montaup, Canillo
El molí de Canillo
Al centre de la Parròquia trobem un edifici històric: el molí
andorra canillo palau gel exterior
Avinguda principal
Canillo acull el Palau de Gel
Canillo acull el Palau de Gel
Passejant pels carrers
Passejant pels carrers
andorra canillo serni cris
Descansant a la Plaça Sant Serni
Canillo al capvespre
Canillo al capvespre

Canillo, tot i ser molt petit, és un bon punt per fer una de les principals activitats d’aquesta escapada estiuenca: els trekings. Curts, llargs, senzills, durs… En trobem de tota mena i per tots els gustos. Ideals per grans esportistes o també com el nostre cas, amants de la muntanya però poc acostumats als grans esforços físics. Ah! I no ens oblidem de les famílies. Els petits de la casa s’ho passaran genial envoltats d’una natura espectacular. En un proper post descriurem amb més detall una de les rutes que vam fer.

Un país per descobrir!
Un país per descobrir!
Dinant amb les millors vistes!
Dinant amb les millors vistes!
andorra estiu-3
Un bon lloc on pernoctar són els numerosos campings que trobem

Una de les millors coses que saben fer a Andorra és vendre bé el turisme. Un clar exemple és que en ple mes d’agost podem trobar oberts molts remuntadors cap a les pistes d’esquí (ara ben verdes), on es fan moltes activitats, sobretot familiars.

andorra pistes esqui
Normalment estem acostumats a veure les pistes de Grandvalira plenes de neu…
andorra canillo turisme
Oficina de Turisme de Canillo, on podem aconseguir molta informació de la zona
Santuari de Meritxell
Santuari de Meritxell, obra de l’arquitecte Ricard Bofill
Plantacions de tabac
Plantacions de tabac, molt populars al país
Nòria d'Andorra la Vella
Admirant la gran nòria a Escaldes (actualment ja no hi és)

I l’altra cosa que potencia aquest país és el comerç. La seva capital, Andorra la Vella, és el paradís dels compradors. Centres comercials i botigues, ocupen bona part de la ciutat. Nosaltres no som gaire d’anar de botigues, però no podem negar que, si visitem el país, sempre cau alguna compra de material fotogràfic (sí, encara val la pena i els preus són més barats) o ens avancem a la temporada i comprem alguna cosa de roba que ens serà d’utilitat més endavant.

L’Avinguda Meritxell és el carrer on s’ubiquen la majoria de botigues i comerços, i es transforma en l’Avinguda Carlemany a l’entrar a Escaldes-Engordany.

L'Avinguda Carlemany, d'Andorra la Vella, és on trobem el nucli comercial
A l’Avinguda Carlemany, d’Escaldes-Engordany, trobem un munt de botigues
L'Illa és un dels Centres Comercials més importants
L’Illa és un dels Centres Comercials més importants del país
andorra encamp ruta pessons-25
Pas de la Casa també és ple de botigues, supermercats  i centres comercials

Però no us deixeu enganyar. Andorra és un país de muntanyes, i està molt bé voltar pels principals carrers comercials d’Andorra la Vella i Escaldes, comprar alguna cosa i sopar en algun bon restaurant, però només cal sortir de la zona comercial i adonar-se de la natura que ens envolta. Aquells restaurants situats en plena muntanya, on fan una boníssima carn a la brasa; o aquella petita església romànica amagada entre valls; o aquell riu on fer un agradable picnic… És increïble quantes coses pot oferir un país tan petit!

Degustant la fondue de formatge
Degustant la fondue de formatge
Exposició de maquestes d'esglésies romàniques
Exposició de maquestes d’esglésies romàniques
Església de Sant Serni, Canillo
Església de Sant Serni, Canillo
Carn a la brasa al restaurant La Borda Patxeta
Carn a la brasa al restaurant La Borda Patxeta
andorra estiu-2
Trobem un munt d’esglèsies romàniques per tot el territori

Una altra zona que ens encanta visitar és la parròquia d’Encamp, situada al cor del Principat d’Andorra a 1.250 metres d’alçada, i que està dividida en dos nuclis separats per 25 quilòmetres, Encamp i el Pas de la Casa.

Des d’aquí es pot accedir molt ràpid a les pistes de Grandvalira, i fer magnífiques excursions i recorreguts per la muntanya. Recomanem per exemple, la caminata del Cercle dels Pessons, on passarem per un munt d’estanys… (veure post)

andorra encamp ruta pessons-11
Fent el trekking del Cercle dels Pessons
andorra encamp ruta pessons spa cris
Relax a Sport Wellness Mountain Spa, a Soldeu

Clica per veure altres posts d’Andorra

andorra generic bv

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Propostes per visitar Andorra a l’estiu.

  1. Moltíssimes gràcies, Jaume.
   Som uns apassionats dels viatges, i ens encanta reflectir-ho.
   I tot i ser poc coneixedors del món del vi, poc a poc ens estem iniciant en aquest univers. La teva web ens sembla fantàstica, per entendre’l millor.

   Salut, bons viatges, i bons vins!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: