Segurament, pensar en Andorra és pensar en neu i esquí. Però l’anomenat País dels Pirineus, ofereix un munt de sensacions a l’estiu, i aquí estem nosaltres per corroborar-ho, passant uns quants dies a l’agost, desconnectant de tot i redescobrint un país espectacular.

I què ens ha ofert a nosaltres el petit país europeu? Relax, descans, natura, trekings, i perquè negar-ho, compres (o shopping, que queda més modern…). I és que tot i ser un país miníscul (aquí no intenteu llegir cap adjectiu negatiu), la relativa proximitat a casa nostra, i la seva inmillorable situació entre valls i muntanyes, és ideal per qualsevol tipus de viatger. I nosaltres, que trobem sempre el costat positiu als viatges, ens ho hem passat de conya.

Escultures de Jaume Plensa a Andorra la Vella

Escultures de Jaume Plensa a Andorra la Vella

Fins a gener del 2015 Andorra acull la major nòria itinerant d'Europa

Fins a gener del 2015 Andorra acull la major nòria itinerant d’Europa

Parròquia d'Encamp

Parròquia d’Encamp

 

Tot i que l’escapada va començar amb mal peu, només travessar la frontera ja estava tot oblidat. I és que la nostra intenció era fer una ruta motera, però la bateria de la moto va decidir morir en el pitjor moment, amb tot l’equipatge carregat i a punt per sortir. Canvi de plans! Agafem el cotxe i cap al Principat.

La moto no engega!!!

La moto no engega!!!

 

De les seves 7 parròquies o municipis (Sant Joan de Lòria, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Encamp, La Massana, Ordino i Canillo) triem aquesta última per establir-nos. Allà hi ha un senzill hotel que hem visitat diverses vegades en època hivernal, i que només pel seu nom, ja val la pena. És tracta de l’hotel Bona Vida (no hi tenim res a veure, però no ens negareu que té la seva gràcia allotjar-se a un lloc amb el mateix nom del blog!).

Petit homenatge!

Petit homenatge!

Plaça Montaup

Plaça Montaup, Canillo

El molí de Canillo

Al centre de la Parròquia trobem un edifici històric: el molí

andorra canillo palau gel exterior

Avinguda principal

Canillo acull el Palau de Gel

Canillo acull el Palau de Gel

Passejant pels carrers

Passejant pels carrers

andorra canillo serni cris

Descansant a la Plaça Sant Serni

Canillo al capvespre

Canillo al capvespre

 

Canillo, tot i ser molt petit, és un bon punt per fer una de les principals activitats d’aquesta escapada estiuenca: els trekings. Curts, llargs, senzills, durs… En trobem de tota mena i per tots els gustos. Ideals per grans esportistes o també com el nostre cas, amants de la muntanya però poc acostumats als grans esforços físics. Ah! I no ens oblidem de les famílies. Els petits de la casa s’ho passaran genial envoltats d’una natura espectacular. En un proper post descriurem amb més detall una de les rutes que vam fer.

Un país per descobrir!

Un país per descobrir!

Dinant amb les millors vistes!

Dinant amb les millors vistes!

 

Una de les millors coses que saben fer a Andorra és vendre bé el turisme. Un clar exemple és que en ple mes d’agost podem trobar oberts molts remuntadors cap a les pistes d’esquí (ara ben verdes), on es fan moltes activitats, sobretot familiars.

andorra pistes esqui

Normalment estem acostumats a veure les pistes de Grandvalira plenes de neu…

andorra canillo turisme

Oficina de Turisme de Canillo, on podem aconseguir molta informació de la zona

Selfie!

Selfie!

Santuari de Meritxell

Santuari de Meritxell, obra de l’arquitecte Ricard Bofill

Plantacions de tabac

Plantacions de tabac, molt populars al país

Nòria d'Andorra la Vella

Admirant la gran nòria a Escaldes

 

I l’altra cosa que potencia aquest país és el comerç. La seva capital, Andorra la Vella, és el paradís dels compradors. Centres comercials i botigues, ocupen bona part de la ciutat. Nosaltres no som gaire d’anar de botigues, però no podem negar que, si visitem el país, sempre cau alguna compra de material fotogràfic (sí, encara val la pena i els preus són més barats) o ens avancem a la temporada i comprem alguna cosa de roba que ens serà d’utilitat més endavant. L’Avinguda Meritxell és el carrer on s’ubiquen la majoria de botigues i comerços, i es transforma en l’Avinguda Carlemany a l’entrar a Escaldes-Engordany.

L'Avinguda Carlemany, d'Andorra la Vella, és on trobem el nucli comercial

A l’Avinguda Carlemany, d’Escaldes-Engordany, trobem un munt de botigues

L'Illa és un dels Centres Comercials més importants

L’Illa és un dels Centres Comercials més importants del país

 

Però no us deixeu enganyar. Andorra és un país de muntanyes, i està molt bé voltar pels principals carrers comercials d’Andorra la Vella i Escaldes, comprar alguna cosa i sopar en algun bon restaurant, però només cal sortir de la zona comercial i adonar-se de la natura que ens envolta. Aquells restaurants situats en plena muntanya, on fan una boníssima carn a la brasa; o aquella petita església romànica amagada entre valls; o aquell riu on fer un agradable picnic… És increïble quantes coses pot oferir un país tan petit!

Degustant la fondue de formatge

Degustant la fondue de formatge

Exposició de maquestes d'esglésies romàniques

Exposició de maquestes d’esglésies romàniques

Església de Sant Serni, Canillo

Església de Sant Serni, Canillo

Carn a la brasa al restaurant La Borda Patxeta

Carn a la brasa al restaurant La Borda Patxeta

 

Clica per veure altres posts d’Andorra

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

2 Comments

 1. Una web molt interessant !!! Així dona gust. Si a més voleu sapiguer quin vi va millor per el vostre dinar o festa, no dubteu en visitar també: http://www.elvinoideal.es

  Respon

  1. Moltíssimes gràcies, Jaume.
   Som uns apassionats dels viatges, i ens encanta reflectir-ho.
   I tot i ser poc coneixedors del món del vi, poc a poc ens estem iniciant en aquest univers. La teva web ens sembla fantàstica, per entendre’l millor.

   Salut, bons viatges, i bons vins!!!

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s