2013, l’any més viatger de la nostra vida.

Que ràpid passa el temps! Aquesta expressió la repetim sovint quan viatgem, i en un tancar i obrir d’ulls acabem els dies disponibles i és hora de tornar a casa.  Aquest 2013 ha passat rapidíssim, i fent un repàs, ens adonem que no podem queixar-nos de res, i que aquest any que acaba ha sigut el més viatger de la nostra vida!

És cert que no hem pogut complir el nostre anhelat somni de deixar-ho tot per un temps i voltar pel món, però hem pogut combinar la vida personal i laboral per poder viatjar tot el que ens ha estat possible. I si mirem enrere, estem ben contents. No som gaire d’estadístiques i aquestes coses, però sí que ens adonem, amb il·lusió, que el 30% d’aquest 2013 l’hem passat descobrint racons d’arreu del món. Dels 365 dies de l’any, més de 100 els hem passat fora de casa! I encara més, posant-nos a repassar viatges, hem vist que acabem l’any havent visitat el 25è país des que la Cristina i jo estem junts i vam decidir enganxar-nos sense remei a la “droga” viatgera. Aquest és el resum d’aquest any:

Començàvem marxant 3 dies al febrer a Andorra. El bon inici de la temporada d’esquí era perfecte.

DCIM100GOPRO

 

Entre abril i maig vam marxar 45 dies al Canadà per fer un tastet d’una experiència que ens moríem de ganes de provar i que volem repetir en un futur: fer classes d’anglès a l’estranger. Instal.lats en un apartament de Toronto vam integrar-nos ràpidament en una meravellosa ciutat, ajudats pels nostres amics Anna i Martí que fa uns anys que hi viuen. També ens va donar temps per apropar-nos a la costa oest canadenca i recórrer en autocaravana (com ens agrada aquest transport!) una part de les Muntanyes Rocoses. Natura en estat pur, on vam tenir l’ensurt de topar-nos al bosc amb un parell d’óssos Grizzlies. Ah, i no ens oblidem de l’aturadeta de 4 dies a Nova York abans de tornar a casa… El nostre amor per Manhattan és permanent!

Observant la torre des del ferri, quan encara feia molt i molt fred...
Davant l’skyline de Toronto
De ruta per les Rocky Mountains. El Lake Louise està pràcticament congelat encara a l'abril
De ruta per les Rocky Mountains. El Lake Louise està pràcticament congelat encara a l’abril
Ens topem amb un ós Grizzly i la seva cria
Ens topem amb un ós Grizzly i la seva cria
Bryant Park de nit
Bryant Park és per nosaltres un dels racons més macos de Manhattan

 

Els mesos d’estiu no acostumen a ser molt viatgers per nosaltres. Preferim veure com la majoria marxa de vacances, per treballar a tope i fer-ho després. Però una boníssima oferta de vol va fer que visitéssim Formentera 4 dies al juliol. Quines platges, Déu meu! També aprofitem l’avantatge de treballar els caps de setmana per instal·lar-nos molts dies laborables de juny i juliol a Palamós.

El color de l'aigua és una meravella!!!
El color de l’aigua a Formentera és una meravella!!!
Ens fotografiem amb el famós far de Barbaria darrera nostre.
Ens fotografiem amb el famós far de Barbaria de Formentera darrera nostre.
A mitja tarda els vaixells tornen a Port
A mitja tarda els vaixells tornen al Port de Palamós

 

Al setembre tocava gaudir d’un premi que vam rebre per un concurs fotogràfic, i durant un parell de dies vam visitar Vilafranca del Penedès, dedicats al turisme enològic. Un tour per les Bodegues Torres i Jean Leon ens va ajudar conèixer una mica millor l’apassionant món del vi. Que seria del nostre blog sense la gastronomia! Durant aquest any són també uns quants els restaurants dels que hem volgut deixar constància amb la nostra opinió i fotografies.

La cata de vins ens va encantar!!
La cata de vins ens va encantar!!
bodegues torres 13
Vinyes a la Finca de Bodegues Torres
Crepes dolces i English Breakfast. Mmmm!!
Als restaurants tastem de tot. Crepes dolces i English Breakfast. Mmmm!!

 

Tot el mes d’octubre l’hem passat disfrutant la nostra aventura asiàtica. 24 dies recorrent l’increïble país d’Indonèsia i gaudint de la seva gent, i 6 dies coneixent Hong Kong, de la mà dels nostres amics Jordi i Sílvia, que hi viuen i treballen allà.

indonesia_3261
Els camps d’arrós són magnífics de contemplar
A Ubud, illa de Bali, els micos són els reis de la zona
A Ubud, illa de Bali, els micos són els reis de la zona
La panoràmica dels volcans és espectacular!
Volcans de Bromo a l’illa de Java
indonesia_1265
Ens trobem amb orangutans a l’illa de Borneo
El millor moment del dia, la sortida del sol al Borobudur
I contemplem la sortida del sol als temples de Borobudur. Java
Les vistes des de The Peak són impressionants
Les vistes des de The Peak, a Hong Kong, són impressionants

 

L’arribada del fred al novembre no ens va acovardir, i vam muntar una petita ruta en cotxe de 5 dies per visitar Lió (França) i Ginebra (Suïssa). Bon menjar, la il·lusió de veure un partit del Real Betis en competició europea i fins i tot la gran anècdota de trobar-nos a Ginebra a Iñaki Urdangarin, que ens va fer de fotògraf!!

Lió. Plaça de Bellecour i la Basílica de Notre Dame de Fourvière al fons
Lió. Plaça de Bellecour i la Basílica de Notre Dame de Fourvière al fons
A la Place des Nations, destaca la famosa cadira trencada (Broken Chair) de Daniel Berset
A la Place des Nations de Ginebra, destaca la famosa cadira trencada (Broken Chair) de Daniel Berset
Per flipar! Urdangarin ens fa una foto!
Per flipar! Urdangarin ens fa una foto!

 

I acabem aquest 2013 amb una tradició per nosaltres, la visita a algun mercat de Nadal europeu. Praga ens ha acollit 4 dies a mitjans de desembre i hem gaudit d’un gran ambient nadalenc. Quina ciutat més maca!

La Plaça de la ciutat vella és el lloc més animat de Praga en dates nadalenques
La Plaça de la Ciutat Vella és el lloc més animat de Praga en dates nadalenques
L'esglèsia de Santa Ludmila presideix el mercat de Namesti Miru
L’esglèsia de Santa Ludmila presideix el mercat de Namesti Miru de Praga

 

Aquest blog continua sent el nostre calaixet de records personals i un lloc on compartir experiències amb altres bojos dels viatges. 88 articles i gairebé 1.500 noves fotos (totes nostres) hem mostrat aquest 2013. Només demanem que el proper any s’assembli el màxim al que deixem enrere, i no deixarem de somiar el dia que poguem fer la nostra particular volta al món. Com deia Pablo Neruda “Muere lentamente quien no viaja, ni lee, quien no sueña, quien no confía, quien no lo intenta“.

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

20 respostes a “2013, l’any més viatger de la nostra vida.

  1. A qui volem enganyar!!! És cert que no parem, però ja sabeu que això és com una droga, i sempre volem més. Així que ja estem desitjant començar el 2014 i preparar noves escapades.
   Que el nou any també us porti a vosaltres un munt de viatges!!

  1. No sabem com serà l’any vinent, Xavi, però segur que intentarem voltar tot el que poguem. No hi ha res que ens agradi més que viatjar i veure món, així que només demanem al 2014 que sigui el més semblant a l’any que deixem.
   Bona entrada d’any!!!

  1. No ens podem queixar, nois, però ja sabeu que això de vaitjar enganxa, i sempre en vols més. Aviam que ens espera al 2014, i si podem voltar pel món.
   Però per aventura la vostra! Esteu a punt de inicar un viatge espectacular, oi? Doncs us seguirem amb molta atenció!!
   Bona entrada d’any!!!

  1. Hem pogut gaudir d’un molt bon any viatger, nois, però ja sabeu que això és com una droga, i en volem més. Aviam com serà el 2014.
   Us desitgem una bona entrada d’any nou i que volteu moltíssim i ens ho pogueu explicar al vostre genial blog.
   Una abraçada!

 1. Nomes us podem desitjar que l’any 2014 vingui encara mes plè d’experiencies de bona vida. Una forta abraçada.

  1. Gràcies Imma i Miquel,
   Us desitgem també una bona entrada d’any i molta salut per poder continuar gaudint de les coses bones que ens ofereix la vida. Que de dolentes ja s’encarreguen uns altres de donar-nos!
   Una abraçada!

 2. Hola nois!
  M’encanta els viatges que feu, però m’agradaria demanar-vos d’on treieu els bitllets de vol, hotels…internet, agència?
  Gràcies per endavant i que tingueu una bona sortida i entrada d’any!

  1. Hola Anna,
   Benvinguda al nostre blog! Intentarem explicar-te de manera resumida la nostra manera de viatjar.
   Mai hem fet servir una agència de viatges, sempre els hem organitzat nosaltres mateixos. No vol dir que desconfiem d’elles o que no facin bé la seva feina, però ens agrada enllestir a nosaltres tots els preparatius. Amb el temps hem descobert que no hi ha res que no puguis preparar pel teu compte!
   Això sí, per ser totalment sincers, també hem de dir que acostumem a viatjar fora de temporada, quan és molt més fàcil organitzar rutes sense por a que tot estigui ple. Si només pots viatjar a l’agost o èpoques fortes, les agències tenen el gran avantatge de disposar de packs, i així no trobar-te que no hi ha disponibilitats als hotels que busquis de manera autònoma.
   Respecte als vols i hotels, l’únic truco és mirar, mirar i remirar. Per les grans rutes i vols transoceànics, no hi ha millor manera de trobar els millors preus que reservar amb antelació. Si ho deixem pel darrer moment, és difícil trobar bons preus… Pels vols europeus, sí que podem apurar una mica més.
   Acostumem a mirar a les típiques webs com Kayac, però sempre ho fem també amb les mateixes companyies aeries. Per la nostra feina ens és més fàcil viatjar entre setmana que no els festius (quan sovint treballem), i això es nota en els preus. Volem amb totes les companyies LowCost (sense repudiar ni tan sols de Ryanair) i a vegades triem la destinació pel preu. Si estem oberts a qualsevol lloc a visitar és molt més fàcil!
   Per triar els hotels, un cop sabem on anem, ens agrada fer servir Tripadvisor. Allà busquem els més semblants als nostres gustos i després els introduim a Booking per veure quins preus ofereixen. Però sempre consultem també la pàgina oficial de l’hotel. Et sorprendria saber la de vegades que els mateixos hotels ofereixen millors preus o algun tipus de pack que millora les condicions.
   Com pots veure, Anna, no hi ha màgia, tot consisteix en dedicar temps i esforç a buscar per internet, que per nosaltres és l’eina més potent pels amants dels viatges. Mentre més viatges has organitzat, més experiència agafes i més fàcil i ràpid és continuar fent-ho. I per descomptat ens refiem moltíssim de les explicacions i opinions que transmet un lloc o hotel a altres bloguers. No hi ha res millor que conèixer l’opinió d’altres amants dels viatges.
   Uf! Perdona pel “rollazo“ però quan comencem a parlar de viatjar…
   Si et podem ajudar en qualsevol tema, no dubtis a enviar-nos un comentari o un mail.
   Que tinguis una bona entrada d’any!!!

   1. Ostres!!!! que ben explicat tot plegat! jijiji
    La veritat és que jo els poquets viatges que he fet també els he organitzat jo…pq m’ho passo tant o més bé organitzant-los que gaudint-ne allà!
    Així doncs, ( i no és per donar propaganda) apart de booking i kaiac hi ha alguna altra pàgina que em pogueu recomanar?
    Per cert, moltes gràcies per l’eficàcia en respondre!

   2. Tens raó, Anna. Buscar i organitzar un viatge ja forma part d’ell, i s’ha de gaudir al màxim fent-ho.
    Nosaltres podem anar d’un extrem a l’altre, comprant bitllets amb molts mesos d’antelació, o a vegades hem comprat la nit abans de marxar a un lloc. El preu pot marcar molt la destinació.
    Mai hem comprat un pack vol-hotel, però si que ens agrada estar atents a les ofertes. Kayac, Booking, Atrapalo, eDreams, Rumbo són bons buscadors.
    Una web molt interessant per fer reserves d’hotel si viatges per Àsia és agoda.com.
    I com ja hem dit, ens agrada molt llegir opinions hoteleres a Tripadvisor. Nosaltres desde fa 2 anys també contribuim a parlar dels hotels que trepitgem, inclús penjant fotos. A vegades hi ha molta diferència entre el que veus a les webs dels hotels i la realitat.
    Moltes gràcies a tu per visitar el nostre blog.
    Una abraçada!

 3. El 2013 ha estat un gran any viatger per vosaltres! Espero que el 2014 vingui carregat de noves experiències positives i viatgeres!!

  Una abraçada

  1. Moltes gràcies pel vostre comentari, Anna.
   Hem acabat un any molt maco per nosaltres, aviam si el 2014 continua igual. I desitgem el mateix per vosaltres: que volteu moltíssim i ens ho mostreu al vostre blog!!
   Una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: