Visitar la Costa Brava en temporada baixa

Un dels plans viatgers que acostumem a repetir diverses vegades cada any, és visitar la  Costa Brava… en temporada baixa!

I és que som moooolt fans de recórrer les platges, els pobles, els camins de ronda quan encara no ha començat l’activitat estiuenca, i quan tot respira tranquil·litat. I és que aquesta és la paraula que millor defineix aquestes escapades. 

Quina pau i tranquil·litat.
Quina pau i tranquil·litat!
palamos barca pesca
Kite surf a la Platja Gran de Palamós
Kite surf a la Platja Gran de Palamós
Ben solets a Cadaqués
Platja del Morro del Vedell. Palamós
Platja del Morro del Vedell. Palamós
Platja de Lloret

Ep! No ens malinterpreteu, eh? Estem a favor de la vida i l’animació que adquireixen els pobles de la costa quan comença el bon temps, però estem acostumats a la quietut i la calma dels mesos de temporada baixa. Quan arriba pròpiament l’estiu, optem per canviar d’aires i deixar la platja per més endavant.

Una de les maneres que més ens agrada per recórrer aquesta zona és en moto. Amunt i avall, ben tranquils, hem visitat algunes cales i racons que, en unes setmanes, segur canviaran completament.

El temps ja acompanya i la moto és ideal per voltar.
El temps ja acompanya i la moto és ideal per voltar
palamos cris mirador calonge
palamos cris calonge
calonge platja
palamos preparatius ciutat
Una imatge molt típica d’aquesta època és que molts establiments fan preparatius per la nova temporada…

Palamós, Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro, l’Estartit, l’Escala, Cadaqués… En temporada baixa encara podem voltar gairebé sols per aquests pobles, i aquest post vol mostrar (ni que sigui una miqueta), la sensació de pau que a nosaltres ens agrada. Passejar per la platja i tenir tota la sorra per tu, visitar alguna cala amb la simple companyia de les onades…

Ah! I també volem recomanar als amants del senderisme, algun dels numerosos Camins de Ronda que vorejen el litoral català. Tenim pendents explicar-ho més endavant, perquè és un pla perfecte pels amants de la natura. El GR 92 o Sender del Mediterrani recorre bona part del litoral de la Costa Brava. A Sant Antoni de Calonge, ens apropem fins la Torre Valentina, una antiga torre de guaita. El seu voltant és ple de cales que aviat s’ompliran de banyistes: Cala del Racó dels Homes, Cala dels Capellans, Cala de la Roca dels Musclos… ens encanten aquests noms!!

Platja de Torre Valentina
Platja de Torre Valentina
Torre Valentina i el camí de Ronda
Torre Valentina i el camí de Ronda
Cala del Racó dels Homes, a Sant Antoni de Calonge
Cala del Racó dels Homes, a Sant Antoni de Calonge
palamos cami ronda
El GR 92 o Sender del Mediterrani recorre bona part de la Costa Brava
El GR 92 o Sender del Mediterrani recorre bona part de la Costa Brava

Abans del que ens pensem s’acaba la temporada baixa, arriba la calor i el bon temps, i tota aquesta zona s’omplirà de gent, i només desitgem que aquests racons es respectin com cal, per poder-los visitar durant molt de temps. Aquests llocs pertànyen a tothom, i només necessitem una mica de civisme i respecte pel medi ambient!

Clica per veure altres articles sobre Palamós i la Costa Brava al blog:

icones costa brava

ESCAPADES A CATALUNYA

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

11 respostes a “Visitar la Costa Brava en temporada baixa

 1. Aquests paisatges em són tan familiars, i com dieu, de ben segur s’ompliran del bullici de gent. Per això també vaig aprofitar el cap de setmana passat per anar-hi. La meva família viu allà i tinc la sort, doncs, de poder-hi anar lliurement sempre que tinc temps, perquè jo ara ja no hi sóc, visc al Vallès. Però, tot i així, Palamós és casa meva i aquests camins de ronda, tantes vegades recorreguts, són els meus camins d’infantesa , i ara ja adulta també hi torno sovint, i més ara, per primavera, que hi ha aquelles estores fúccia de flors que només creixen arran de costa. I si tireu cap amunt, més enllà de Palafrugell, cap a Cala Pedrosa i Tamariu, els camins de ronda es tornen encara més salvatges i ara, quan encara no hi ha gent, et sents com un salvatge lliure i ple de vida… aix….! En fi, es nota que n’estic enamorada, oi? he he he. Petons, parella!

  1. Ai, Marina. Ens encanta quan parles de Palamós. Jajaja. És nota que és casa teva i que te l’estimes molt.
   Per nosaltres és un lloc de desconnexió màxima, i ens encanta sobretot en aquesta època. Tot comença a agafar vida, però sense les grans aglomeracions que arribaran a l’estiu.
   Ara els dies ja acompanyen, i voltar per platges i cales és tot un plaer.
   Tan de bó un dia poguem coincidir a Palamós i fer un cafetó!!!
   Una abraçada!

 2. El año pasado pude hacer una mini-escapada de tres días por la Costa Brava. Era apenas principio del verano y la verdad que estaba perfecta, y estoy completamente de acuerdo. Vida y gente sí, pero un poquito de calma y quietud son la pera!!
  Las calas son de lo mejor!!!
  Gracias por este post, me ha trasladado a esos días… ¡y repetiré sin duda!

  1. Hola Almudena!!!
   Tienes que repetir!! La Costa Brava ofrece lugares increibles. Creemos que esta época es la mejor para visitarla, cuando empieza el buen tiempo, pero aún podemos encontrar la calma adecuada.
   Playas, calas, y buenísima gastronomía. Que más se puede pedir!!!
   Gracias por pasarte por nuestro blog y tu comentario.
   Un abrazo!!!

 3. Realment ens feu les dents llargues amb aquesta possibilitat que teniu de gaudir fora de caps de setmana o d’èpoques estivals d’aquests indrets tan màgics. Les fotos com sempre, de premi. Una abraçada.

  1. Ai, Imma. Ja saps que això molt sovint té una part negativa. Perdre’ns molts festius, caps de setmana i dates senyalades. Poder quedar amb la gent…
   Però com que som positius, sempre trobem el costat bo a les coses. I no ens queixem pas.
   Poder visitar llocs amb la tranquil·litat i la calma de fer-ho fora de temporada és genial.
   I sempre us agraïm els piropos fotogràfics!! Totes les fotos d’aquest post són fetes amb una simple càmara compacta, ideal per caminar i voltar sense anar carregats. Sobretot quan voltem per paratges tan macos com els de la Costa Brava.
   Una abraçada!

  1. I tant!!!! Moltes vegades no sabem apreciar el que tenim ben aprop, però és espectacular!!!
   Som uns amants de la costa brava, i ja veiem que pel món, n’hi ha moltíssims, com tu!!
   Una abraçada!!!

 4. M’encanta, m’encanta, m’encanta, un luxe, i lamento no poder perdre-m’hi més sovint, però dono fe que una escapadeta, ni que sigui d’un o dos dies fòra de temporada té un efecte balsàmic.. I soscric la vostra crida al respecte i al civisme perquè la Costa Brava és un luxe i un privilegi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: