Mercats de Nadal a París

París és la ciutat més visitada del món, i tothom sap les satisfaccions que pot oferir als viatgers que la visiten: monuments, museus, gastronomia… Volem destacar un aspecte més si decidim trepitjar-la a l’hivern, els seus Mercats de Nadal.

paris mercats nadal-14
París, la ciutat de les llums… i al Nadal, encara més!!

Sí, juguen a una lligueta menor si els comparem als d’altres ciutats europees com EstrasburgViena, Praga, Budapest, Berlín, etc. però París té “alguna cosa” especial, que la fa encantadora a qualsevol època de l’any.

paris mercats nadal-37
A París també podem viure l’esperit nadalenc
paris mercats nadal-6
paris mercats nadal-17
paris mercats nadal-13
paris mercats nadal-12

Bàsicament són 2 els principals Christmas Markets de la ciutat, els ubicats als Champs Elysées i a La Défense. Després en trobem d’altres més petits (alguns són només unes quantes paradetes) repartits per altres punts com Montparnasse, Montmartre, Notre-Dame… i que cal consultar la web oficial de París per conèixer les dates i la ubicació concreta de cada un (acostumen a ser diferents cada any).

A l’ Avinguda des Champs Elysées, als gairebé 2 quilòmetres entre la Place de la Concorde i l’Arc del Triomf, es concentra el major número de casetes, parades i atraccions firaires. Una gran diferència respecte altres coneguts mercats europeus, és la seva disposició allargada. És a dir, no està concentrat en un únic emplaçament que ens permeti voltar fent cercles, sinó que s’ha de caminar sempre en una mateixa direcció i ens anem trobant les paradetes. A més, amb valor doble, ja que un cop fet tot el recorregut, podem travessar l’Avinguda i desfer camí: el mercat omple els dos costats de l’ample carrer.

paris mercats nadal-5
Al vespre, tot i el fred, els mercats estan ben animats!
paris mercats nadal-11
Famílies, amics, parelles…
paris mercats nadal-8
Ens contagiem ràpidament de l’ambient

Les parades són les típiques de tots els mercats: souvenirs, regals, manualitats, i menjar… molt menjar!  Sempre recomanem que el millor és anar degustant petits plats per les diferents casetes mentre passegem amunt i avall pel mercat. Acabarem amb la panxa plena!

paris mercats nadal-7
Voltar, mirar i triar…
paris mercats nadal-10
Trobarem tot tipus de productes
paris mercats nadal-9
…i sovint ens deixaran tastar-ho i tot!
paris mercats nadal-4
Feliços amb un deliciós gofre!!!
paris mercats nadal-21
També podem trobar menjar més contundent

L’altre focus de Mercat nadalenc més important de la ciutat, està ubicat al barri de La Défense, que segueix uns patrons més coneguts, i les casetes formen la típica estructura de poble nadalenc on el millor per recórre’l és fer ziga-zagues o cercles.

La majoria de parades són gastronòmiques, cosa que a nosaltres ens encanta. No hi ha res millor que passejar i anar tastant tot tipus de menjar a mida que anem passejant. I és clar, el vin chaud (vi calent), tampoc fot faltar. També trobarem molts objectes de decoració nadalenca, souvenirs, etc.

paris mercats nadal-24
Sota els grans edificis d’oficines de La Défense s’ubiquen les paradetes nadalenques
paris mercats nadal-16
Regals, souvenirs, manualitats…
paris mercats nadal-18
…gastronomia…
paris mercats nadal-15
…i fins i tot podem trobar botes i sabates!

I a més d’aquests dos grans mercats, ja hem dit abans que trobarem algunes petites paradetes repartides per diferents barris i carrers de la ciutat. Com per exemple al barri de Saint-Germain-des-Prés, o davant de la Catedral de Notre Dame

paris_nadal notredame
Notre Dame il·luminada
paris mercats nadal-20
Barri de St-Germain-des-Prés
paris mercats nadal-23
A Montparnasse, sota la gran torre, trobarem un tio-vivo…
paris mercats nadal-22
…i algunes paradetes

I el millor de tot, l’ambient nadalenc que es respira a París el podem complementar en la decoració nadalenca dels seus carrers i avingudes, i en dos clars exemples del consumisme d’aquestes dates. La decoració dels aparadors i l’interior dels dos grans magatzems comercials més importants de la ciutat: les Galeries La Fayette i Le Bon Marché. Ah! La gentada que recorre aquests centres comercials durant l’època nadalenca és espectacular! Ja sabem, que el Nadal és sinònim de compres, i els parisencs no volen ser menys!

paris mercats nadal-19
Ambient nadalenc a la gran estació de Les Halles
paris mercats nadal-1
Gentada als carrers
paris mercats nadal-2
El gran arbre de Nadal de les Galeries La Fayette
a favor

La combinació dels Mercats Nadalencs amb tot el que pot oferir una ciutat tan fantàstica. Si ens saturem una mica d’ambient nadalenc, sempre podem veure moltes altres coses.

en contra

La falta de lavabos i serveis públics. A la ciutat de París normalment no en trobem gaires pels visitants, i als Christmas Markets en munten pocs i són de pagament.

 

icones ciutats paris
Clica per veure altres articles sobre París

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: