Mercats de Nadal a Estrasburg, Alsàcia

Si tenim pensat visitar els Mercats Nadalencs de la zona d’Alsàcia, hem d’incloure sense cap mena de dubte els de la ciutat francesa d’Estrasburg.

Més de 300 paradetes nadalenques, carrers i places il·luminats, i el gran avet que presideix la place Kléber… Visca el Nadal!!!

france_estrasburg_mercatsnadal_-12
Centre històric i la Catedral
france_estrasburg_mercatsnadal_-15
La porta de llums més popular d’Estrasburg
france_estrasburg_mercatsnadal_-24
Decoració nadalenca d’edificis

Només arribar, i si ho fem en tren, veurem que l’estació és molt maca, sinònim del que trobarem en aquesta ciutat, on destaca el seu centre històric, declarat Patrimoni Mundial de la Unesco, i pels seus canals, parcs i zones verdes.

I és que Estrasburg, a més de ser la ciutat més gran d’Alsàcia, és la capital econòmica i cultural, i seu del Parlament Europeu i del Tribunal de Drets Humans, oh yeah!

france_estrasburg_mercatsnadal_-26
france_estrasburg_mercatsnadal_-29
france_estrasburg_mercatsnadal_-28
france_estrasburg_mercatsnadal_-19

Un dels llocs imprescindibles a visitar és la Grande-Île. Per arribar, haurem de travessar algun dels diferentes ponts que donen accés (és una petita illa al centre de la ciutat). És possible que trobem controls de seguretat al fer-ho, ja que durant la celebració dels Mercats de Nadal la seguretat augmenta moltíssim, i haurem de mostrar les bosses quan volguem accedir-hi.

Mapa dels principals Mercats de Nadal a Estrasburg

Clica per veure la guia oficial del Mercat de Nadal d’Estrasburg

Però parlem dels seus mercats nadalencs, que són dels més populars i visitats d’Europa. De fet, aquí trobarem els més antics de tota França, perquè a l’Edat Mitjana ja es té constància de la celebració del “Klausenmärik”  (mercat de Sant Nicolau).

Uns 10 mercats, més de 300 paradetes, milers de llums i decoració als carrers, un enorme i majestuós arbre de nadal, pista de patinatge… No trobeu que són els ingredients essencials d’un Christmas Market?

Doncs des de finals de novembre fins a finalitzar l’any, Estrasburg acull uns quants als seus carrers i barris.

france_estrasburg_mercatsnadal_-5
france_estrasburg_mercatsnadal_-9
france_estrasburg_mercatsnadal_-17
france_estrasburg_mercatsnadal_-4

El millor, passejar pels carrerons a peus de la Catedral, entretenir-se a la Place du Marché-aux-Poissons o traslladar-se en el temps a la zona de la Petite France 

Però si hi ha un lloc imprescindible on voltar, aquesta és la Place Kléber. Al ben mig de la ciutat, aquí trobem l’enooorme arbre de gairebé 30 metres d’alçada, i molt ben decorat, que s’ha convertit en tot un símbol. Cada dia, a partir de les 17h s’encén la il·luminació, i juntament amb la gran pista de gel del costat, fa les delícies de tothom.

france_estrasburg_mercatsnadal_-23
Pista de patinatge
france_estrasburg_mercatsnadal_-31
Arbre de Nadal a la Place Kléber
france_estrasburg_mercatsnadal_-30
La nostra visita coincideix amb els atemptats a la ciutat de l’any 2018 (de fet succeeixen a pocs metres d’on passegem), i les mostres de condol dels dies següents van ser contínues…

A la Place Broglie, a peus de l’Òpera, també trobem un dels mercats nadalencs més històrics. El Christkindelsmärik (mercat del nen Jesús) s’instal·la aquí cada any des del 1870, i és un dels millors punts on tastar el tradicional vi calent, amb aquell fantàstic aroma de canyella. Sabem que aquesta beguda no és del gust de tothom, però no es pot negar que és una de les millors maneres d’entrar en calor mentres passegem sota les baixes temperatures.

france_estrasburg_mercatsnadal_-22
france_estrasburg_mercatsnadal_-21
france_estrasburg_mercatsnadal_-11
france_estrasburg_mercatsnadal_-10

Com hem dit abans, un dels millors racons on passejar és al Barri de la Petite France. Coneguda també com La Petita Venècia, el riu Ill marca l’entremat dels seus adoquinats carrers, i les típiques cases alsacianes tenen un atractiu visual que ens encanta. Aquí no trobarem un gran mercat nadalenc, però la decoració d’alguns carrers, com la bonica rue du Bain-aux-Plantes, un antic carrer de curtidors, ja fa que valgui moltíssim la pena apropar-nos fins aquí.

france_estrasburg_mercatsnadal_-6
france_estrasburg_mercatsnadal_-27
france_estrasburg_mercatsnadal_-16
france_estrasburg_mercatsnadal_-14

Ah! I pels que busquen sortir-se una mica del més “típic”, a Estrasburg també podem visitar un Christmas Market especial. És el Mercat OFF, pensat per realçar la solidaritat i el respecte pel medi ambient. Aquí trobarem paradetes d’artesania local, comerç just i podrem degustar menjar ecològic.

france_estrasburg_mercatsnadal_-2
La decoració dels Mercat OFF ja és ben diferent…
france_estrasburg_mercatsnadal_-3
Carrers comercials de la ciutat
france_estrasburg_mercatsnadal_-8

I ja que parlem de menjar, i com sempre que visitem un Mercat de Nadal, la gastronomia que trobarem forma part molt important del viatge. Com a moltes regions franceses, aquí la gastronomia és tota una institució, i destaca per l’altíssima qualitat dels seus productes. A més del popular vi calent, aquí trobarem moltes especialitats de cervesa artesana, foie-gras, pans d’espècies i algunes postres com els “bredele” (de mantega, ametlles, canyella, anís…), el “christstolle” (una mena de torta allargada i el·laborada amb fruits secs), o els populars “männele” (uns brioixos amb forma de ninos on les panses o les pepites de xocolata fan d’ulls).

france_estrasburg_mercatsnadal_-32
Place Kléber de dia
france_estrasburg_mercatsnadal_-18
france_estrasburg_mercatsnadal_-20
france_estrasburg_mercatsnadal_-7

Una de les millors coses de visitar aquest Mercat d’Estrasburg, és que per la regió d’Alsàcia trobem també alguns dels millors Mercats Nadalencs d’Europa, com el del bonic poble de Colmar (veure post) o Basilea (en preparació).

banner recomanacions
  • Tasteu les delicioses tartiflette de formatge Munster (popular a la regió), que aquí denominen Munstiflette
  • A més de visitar els Mercats de Nadal, la ciutat té un munt de coses per veure. Imprescindible entrar a la seva Catedral i pujar a la torre, i passejar per la zona de la Petite France, admirant els coneguts Ponts Coberts.
  • Un restaurant on us llepareu els dits i podreu tastar alguns plats típics de la regió d’Alsàcia com l’ànec rostit i els Spätzle (pronunciar chpètzle), un plat de pasta tradicional d’aquí: La Corde à Linge
  • Web oficial de Turisme Mercats de Nadal a Estrasburg
banner com arribar
  • Estrasburg està molt ben comunicada, i podem arribar a la ciutat en avió, tren o cotxe. Té aeroport i companyies com Iberia volen des de Madrid. Des d’altres ciutats, com Barcelona, haurem de fer escala o volar a un altre lloc proper.
  • Un dels millors aeroports on aterrar és el de Basilea-Mulhouse-Friburg, anomenat Euroairport per ser transfronterer entre els països de Suïssa, França i Alemanya. Disposa de moltes connexions aèries i des d’allà permet visitar diferents mercats nadalencs de la regió d’Alsàcia, ja sigui en tren o llogant un cotxe.
  • Mercats de Nadal oberts del 25 novembre al 26 desembre del 2022
  • Web oficial

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Mercats de Nadal a Estrasburg, Alsàcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: