Mercats de Nadal a Colmar, Alsàcia

De finals de novembre a finals de desembre, el poblet de Colmar, a la bonica regió d’Alsàcia, acull un dels Mercats Nadalencs més macos de tota Europa. I no és que només ens ho sembli a nosaltres, si no que cada any es situa entre el Top Ten dels millors Christmas Markets que publiquen diversos mitjans de comunicació.

alsacia_colmar_christmas market-14
alsacia_colmar_christmas market-17
alsacia_colmar_christmas market-19
alsacia_colmar_christmas market-12
Mapa i situació dels Mercats Nadalencs de Colmar

Clica per descarregar la guia oficial del Mercat Nadalenc de Colmar

La decoració nadalenca, la seva atmòsfera màgica, els carrers i les cases típiques tenen un aire encantador. Podem trobar fins a 6 Mercats de Nadal, més alguna zona amb atraccions com una pista de patinatge i una petita muntanya russa infantil a la Place Rapp.

El millor per passejar és tastar el vi calent i matar la gana amb alguna de les moltes varietats de menjar (ai! que bo el formatge!) que pots degustar a les moltes paradetes.

Precisament, un els millors llocs on tastar tot el possible, és a la Place de la Cathédrale, on s’instal·la el Gourmet Market, ideal per anar picant mentres passegem. 

alsacia_colmar_christmas market-21
alsacia_colmar_christmas market-29
alsacia_colmar_christmas market-16
alsacia_colmar_christmas market-15
alsacia_colmar_christmas market-13

A la Place de l’Ancienne Douane, al rovell de l’ou, i al voltant de la popular font de Schwendi, trobem un encantador conjunt de cases de fusta que acullen diverses paradetes i que formen una de les imatges més idíliques que podem imaginar d’un Christmas Market.

Una de les zones més maques per visitar és l’anomenada Petite Venise (Petita Venècia), amb pintoresques cases de mig punt construides entre els segles XIV i XVIII i situades a banda i banda dels canals del riu Lauch. Botigues, restaurants, hotels… Tot està molt ben conservat i és realment molt bonic.

Un altre barri encantador és Le Quai de la Poissonnerie (el moll de la peixateria), on antigament residien els pescadors i barquers de la ciutat.

alsacia_colmar_christmas market-11
alsacia_colmar_christmas market-40
alsacia_colmar_christmas market-3
alsacia_colmar_christmas market-36
alsacia_colmar_christmas market-7

Els artesans ocupen moltes i diminutes paradetes on poder comprar souvenirs i objectes relacionats amb el nadal. Si sou fans de decorar el vostre arbre, aquí trobareu de tot. Precisament, a l’interior de l’esplendorós edifici medieval de Koïfhus, trobem un dels mercats nadalencs dedicats als artesans locals.

Quan comença a fer-se fosc, el poble encara engrandeix la seva bellesa. Les llums nadalenques decoren amb un gust exquisit els carrers. Trobarem força visitants, ja que és un dels mercats més visitats d’Europa, però és imprescindible no angoixar-se. Tothom està aquí pel mateix: gaudir d’un dels millor ambients nadalencs del món…

alsacia_colmar_christmas market-32
alsacia_colmar_christmas market-31
alsacia_colmar_christmas market-27
alsacia_colmar_christmas market-5
alsacia_colmar_christmas market-10
banner recomanacions.png
  • No podeu marxar de Colmar sense tastar una de les especialitats de la zona, la tarte flambée, una mena de pizza de massa molt prima sense tomàquet, i amb diferents tipus de formatges i ingredients. Als restaurants La StubLa Soï en fan les millors!
  • Presteu atenció a la façana de la casa Pfister, situada al centre històric, una de les més impressionants del poble. Construïda al 1537 destaca per la seva torreta octogonal i les pintures murals que la decoren. S’ha convertit en un dels símbols de Colmar. 
  • Visiteu el Mercat Cobert, un gran edifici de maons on els botiguers ofereixen els seus productes frescos. És el lloc ideal per comprar alguna delicatessen gastronòmica per emportar-nos a casa.
  • Per menjar bé, recomanem el restaurant Le Quai 21. Deliciós!
banner com arribar.png

Una de les maneres d’arribar i visitar Alsàcia és amb avió. Diverses companyies ofereixen vols per visitar la zona, com per exemple Vueling. L’aeroport de Basel és un dels millors llocs on volar, molt a prop dels millors mercats de nadal. Resulta molt curiós veure com comparteix fronteres i pots sortir per la banda Suïssa o la Francesa/Alemanya.

Si aterrem a Basilea, i decidim arribar fins a Colmar en transport públic, el millor és agafar el Distribus, que té parada just davant la sortida francesa de l’aeroport. Hem de comprar bitllets per la Ruta 11 (2’5€) que ens deixarà a la Gare Saint-Louis. I des d’allà ja podem comprar bitllets de tren per la línia que va direcció Estrasburg, i que té parada a Colmar (13,60€).

L’estació de tren es troba a uns 15 minuts caminant del centre. Grand Rue és un dels eixos del poble, ple de restaurants i hotels.

  • Del 24 novembre al 29 de desembre del 2022
  • Web oficial
  • Existeixen diversos pàrquings de pagament al voltant del municipi, i els caps de setmana obren un aparcament gratuït comunicat amb el centre en autobus. Es tracta del Parking Relais situat al Parc des expositions (Avenue de la Foire
    aux Vins).

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Mercats de Nadal a Colmar, Alsàcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: