Visitar Berlín a finals d’any és contagiar-se d’esperit nadalenc i festiu, i això és el que vam decidir fer en aquesta escapada europea per conèixer els Mercats de Nadal berlinesos. Existeixen més de 50 repartits per tota la ciutat: uns de més grans i concorreguts i d’altres més petits i modestos.

SONY DSC

Tots segueixen el mateix patró, i és fàcil trobar-los, ja que estan situats estratègicament a les places i carrers més turístics de Berlín. Així que, el millor és voltar per les paradetes que els alemanys tenen ben muntades i tastar tot el que t’ofereixen. Perquè no només trobem regals i objectes relacionats amb el nadal, sinó un ventall molt ampli de menjar. Pots dinar o sopar petits platets de la gastronomia local o entrepans amb les mil i una varietats de salsitxes del país. I això precisament és el que ells fan, ja que, sobretot a les tardes, els carrers són plens de berlinesos menjat i bevent.

gendarmenmarkt

copa pel gluhwein

gendarmenmarkt

ambient a Gendarmenmarkt

gendarmenmarkt

SONY DSC

gentada als mercats de nadal

No hi ha res millor per combatre el fred que el Glühwein

El fred no ajuda a quedar-se al carrer fins ben tard, però als berlinesos no sembla importar-los aquest handicap. Deu ser per això que el Glühwein no para de córrer. Destinat a combatre les baixes temperatures de l’hivern, el Glühwein és un vi mesclat amb espècies i servit calent, i la veritat és que ajuda a suportar el fred.

Molt típic de beure en aquesta època de l’any a moltes ciutats europees, és també freqüent servir-lo en tasses fetes expressament per aquestes dates, i decorades amb el nom del mercat i l’any en curs. La primera vegada que demanes el vi et cobren pel recipient, però pots triar tornar-lo després de buidar el vi ben calent a l’estómac i recuperar el seu preu, o quedar-te la tassa i anar de mercat en mercat per ampliar la col·lecció… (és curiós que a mida que amplies el número de gots buits ets més i més feliç).

servint cervesa

servint curry wurst

mercats nadal

Potsdamerplatz

SONY DSC

Com hem dit, n’hi ha molts repartits per tota la ciutat (aquesta web és molt útil per ubicar-los), però segurament  el més conegut i visitat és el Weihnachts Zauber, situat a la plaça Gendarmenmarkt. Segurament és el lloc on és troba, una de les places més maques de tot Berlín, el que el fan tan atractiu de visitar.

La multitud de paradetes il·luminades amb un gust exquisit, es troben ubicades entre les Catedrals bessones (Deutscher Dom  i Französischer Dom) i el magnífic edifici Konzerthaus (l’Òpera seu de la Berliner Sinfonie-Orchester). És dels pocs mercats que fan pagar entrada (1 euro), i en ell trobem un munt de comerciants venent artesania feta a mà, talles de fusta, peces de vidre, i sobretot figuretes i objectes relacionats amb el nadal. I molt menjar i veure, és clar.

bevent gluwein

souvenirs nadalencs

demanant gluhwein

demanant gluhwein

També destaquen els situats a Alexanderplatz (un a sota mateix de la famosa torre de comunicacions i un altre pràcticament a tocar), i a Potsdamer Platz trobem la plaça i alguns carrers molt ben decorats així com a l’interior de l’edifici Sony Center. També a la plaça Bebel, davant la Universitat, o al voltant de l’ Església Kaiser-Wilhelm Gedächtnis-Kirche i a la famosa avinguda comercial de Kurfürstendamm. Impossible de visitar-los tots!!!

 

Clica per veure altres posts sobre la ciutat de Berlín:

iconos ciudades berlin

 

 

 

 

Clica per veure altres posts sobre Mercats de Nadal:

icones ciutats mercat nadal

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

14 Comments

 1. Carai, quines fotos!!! A mi em feia certa mandra, anar a Berlín. Perquè tothom en parla tant… però veient les imatges, potser miro un lowcost i m’hi escapo un cap de setmana! QUina sort que teniu, viatgers!!! Petons

  Respon

  1. Eiii, moltes gràcies Marina!
   Et recomanem molt Berlín, i ara tenia un aire nadalenc molt maco. La ciutat necessita molts dies per visitar-la, però vam poder fer un tastet. Per cert, continuem seguint les teves receptes i ens encanten.
   Una abraçada

   Respon

 2. Molt be, molt be. Sou un pou de “sabiessa”. Aneu a llocs així i ens ensenyeu que es cou fora. Es d’agrair!!!!!

  Respon

  1. Noto una mica de “contrarietat” en el to que fas servir Xavi? Que consti que només ho faig perquè em sento obligat a escriure al bloc i informar als lectors. Si a mi no m’agrada viatjar! Je,je…

   Respon

 3. Merci per la vostra visita!

  Impressionant Berlín!

  Genial també el vostre blog, us hem afegit a webs amigues 😉

  Que vagi bé!

  Respon

  1. Moltes gràcies Eva i Aleix. La veritat és que feia molt fred a Berlín però val la pena visitar-lo per aquestes dates nadalenques. Nosaltres també posarem el vostre enllaç al Bloc.
   Una abraçada!

   Respon

 4. Us desitgem UNES FESTES PLENES DE FELICITAT. Nosaltres varem visitar Berlin per les mateixes dates fa pocs anys i la veritat es que paga la pena.

  Una abraçada molt forta del Voltaires IMMA i MIQUEL

  Respon

 5. d’anonim res de res …som els vostres amics de VOLTAR i VOLTAR

  Respon

  1. Moltes gràcies.
   Igualment us desitgem unes festes i una entrada d’any boníssims. Esperem que l’any vinent sigui igual o millor que el que deixem. Esperem viatjar i VOLTAR el màxim possible i explicar-vos un munt d’anècdotes.
   Una abraçada molt gran Imma i Miquel.

   Respon

 6. […] el Bulevar Unter den Linden són engalanats amb decoracions de Nadal i, tal com explicàvem en una altra entrada del bloc, els Mercats Nadalencs són visita obligatòria. La deessa de la Victòria condueix la quadriga […]

  Respon

 7. […] Retroenllaç: Els mercats nadalencs de Berlín. (Weihnachtsmarkt) « Diari de la bona vida […]

  Respon

 8. […] de Televisió Berlinesa Els berlinesos i les finestres de les cafeteries Esperant la neu a Berlín Els mercats nadalencs de Berlín ComparteixFacebookEmailTumblr […]

  Respon

 9. meencantaberlin 3 Juny 2014 a les 15:26

  Darrerament estic pensat d’anar a Berlín, una ciutat que penso que m’encatarà. No se si anar o no a l’hivern; buscant información a internet vaig trovar la guia de Berlin on parlaven d’una recepta d’un vi que es fa nomes a l’hiverna: http://www.visitaberlin.com/la-receta-del-gluhwein-o-vino-caliente/

  Alguna persona ha fet la recepta de la que es parla?

  Respon

  1. Doncs no hem intentat fer mai aquesta recepta, però no és pot discutir que el vi calent entra molt bé quan visitem Berlín a l’hivern.
   Serà qüestió de tornar a trepitjar aquesta meravellosa ciutat.
   Gràcies pel teu comentari.

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s