Els mercats nadalencs de Berlín. Alemanya

Visitar Berlín a finals d’any és contagiar-se d’esperit nadalenc i festiu, i això és el que vam decidir fer en aquesta escapada europea per conèixer els Mercats de Nadal berlinesos. Existeixen més de 50 repartits per tota la ciutat: uns de més grans i concorreguts i d’altres més petits i modestos.

SONY DSC

Tots segueixen el mateix patró, i és fàcil trobar-los, ja que estan situats estratègicament a les places i carrers més turístics de Berlín. Així que, el millor és voltar per les paradetes que els alemanys tenen ben muntades i tastar tot el que t’ofereixen. Perquè no només trobem regals i objectes relacionats amb el nadal, sinó un ventall molt ampli de menjar. Pots dinar o sopar petits platets de la gastronomia local o entrepans amb les mil i una varietats de salsitxes del país. I això precisament és el que ells fan, ja que, sobretot a les tardes, els carrers són plens de berlinesos menjat i bevent.

gendarmenmarkt

copa pel gluhwein

gendarmenmarkt

ambient a Gendarmenmarkt

gendarmenmarkt

SONY DSC

gentada als mercats de nadal

No hi ha res millor per combatre el fred que el Glühwein

El fred no ajuda a quedar-se al carrer fins ben tard, però als berlinesos no sembla importar-los aquest handicap. Deu ser per això que el Glühwein no para de córrer. Destinat a combatre les baixes temperatures de l’hivern, el Glühwein és un vi mesclat amb espècies i servit calent, i la veritat és que ajuda a suportar el fred.

Molt típic de beure en aquesta època de l’any a moltes ciutats europees, és també freqüent servir-lo en tasses fetes expressament per aquestes dates, i decorades amb el nom del mercat i l’any en curs. La primera vegada que demanes el vi et cobren pel recipient, però pots triar tornar-lo després de buidar el vi ben calent a l’estómac i recuperar el seu preu, o quedar-te la tassa i anar de mercat en mercat per ampliar la col·lecció… (és curiós que a mida que amplies el número de gots buits ets més i més feliç).

servint cervesa

servint curry wurst

mercats nadal

Potsdamerplatz

SONY DSC

Com hem dit, n’hi ha molts repartits per tota la ciutat (aquesta web és molt útil per ubicar-los), però segurament  el més conegut i visitat és el Weihnachts Zauber, situat a la plaça Gendarmenmarkt. Segurament és el lloc on és troba, una de les places més maques de tot Berlín, el que el fan tan atractiu de visitar.

La multitud de paradetes il·luminades amb un gust exquisit, es troben ubicades entre les Catedrals bessones (Deutscher Dom  i Französischer Dom) i el magnífic edifici Konzerthaus (l’Òpera seu de la Berliner Sinfonie-Orchester). És dels pocs mercats que fan pagar entrada (1 euro), i en ell trobem un munt de comerciants venent artesania feta a mà, talles de fusta, peces de vidre, i sobretot figuretes i objectes relacionats amb el nadal. I molt menjar i veure, és clar.

bevent gluwein

souvenirs nadalencs

demanant gluhwein

demanant gluhwein

També destaquen els situats a Alexanderplatz (un a sota mateix de la famosa torre de comunicacions i un altre pràcticament a tocar), i a Potsdamer Platz trobem la plaça i alguns carrers molt ben decorats així com a l’interior de l’edifici Sony Center. També a la plaça Bebel, davant la Universitat, o al voltant de l’ Església Kaiser-Wilhelm Gedächtnis-Kirche i a la famosa avinguda comercial de Kurfürstendamm. Impossible de visitar-los tots!!!

 

Clica per veure altres posts sobre la ciutat de Berlín:

iconos ciudades berlin

 

 

 

 

Clica per veure altres posts sobre Mercats de Nadal:

icones ciutats mercat nadal

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

14 respostes a “Els mercats nadalencs de Berlín. Alemanya

 1. Carai, quines fotos!!! A mi em feia certa mandra, anar a Berlín. Perquè tothom en parla tant… però veient les imatges, potser miro un lowcost i m’hi escapo un cap de setmana! QUina sort que teniu, viatgers!!! Petons

  1. Eiii, moltes gràcies Marina!
   Et recomanem molt Berlín, i ara tenia un aire nadalenc molt maco. La ciutat necessita molts dies per visitar-la, però vam poder fer un tastet. Per cert, continuem seguint les teves receptes i ens encanten.
   Una abraçada

  1. Noto una mica de “contrarietat” en el to que fas servir Xavi? Que consti que només ho faig perquè em sento obligat a escriure al bloc i informar als lectors. Si a mi no m’agrada viatjar! Je,je…

  1. Moltes gràcies Eva i Aleix. La veritat és que feia molt fred a Berlín però val la pena visitar-lo per aquestes dates nadalenques. Nosaltres també posarem el vostre enllaç al Bloc.
   Una abraçada!

 2. Us desitgem UNES FESTES PLENES DE FELICITAT. Nosaltres varem visitar Berlin per les mateixes dates fa pocs anys i la veritat es que paga la pena.

  Una abraçada molt forta del Voltaires IMMA i MIQUEL

  1. Moltes gràcies.
   Igualment us desitgem unes festes i una entrada d’any boníssims. Esperem que l’any vinent sigui igual o millor que el que deixem. Esperem viatjar i VOLTAR el màxim possible i explicar-vos un munt d’anècdotes.
   Una abraçada molt gran Imma i Miquel.

  1. Doncs no hem intentat fer mai aquesta recepta, però no és pot discutir que el vi calent entra molt bé quan visitem Berlín a l’hivern.
   Serà qüestió de tornar a trepitjar aquesta meravellosa ciutat.
   Gràcies pel teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: