Mercats de Nadal de Viena, Àustria

Cada cop queda menys per acabar l’any, comença el fred, el Pare Noël i els Reis d’Orient són a tocar…  Massa factors que ens fan pensar en una de les nostres escapades preferides: la visita d’algun Mercat de Nadal europeu!

Doncs som-hi! Aquest any ens decidim per Viena, la ciutat imperial, amb els seus palaus i jardins reials, els seus edificis majestuosos…

viena_nadal_20
Visitant els fantàstics Mercats Nadalencs
viena_nadal_13

viena_nadal_5

viena_nadal_3

Passegem per un total de 12 Mercats de Nadal, i segur que ens en deixem algun. El gran avantatge és que a la majoria s’hi pot arribar caminant, tots molt a propet del centre històric de Viena.

Voltem pels grans, els petits, els que són a reventar de gent, els més solitaris, els més ben decorats, els que ofereixen tot tipus de gastronomia… Vamos, el que podem definir com un completo!!

Anomenats Weihnaschsdorf, que podríem traduir més o menys com a “Aldees de Nadal”, aquests són els que visitem i recomenem:

1 – Christkindlmarkt a Rathausplatz

Sens dubte un dels Mercats més importants de la ciutat. I també amb el major número de parades (més de 130). Situat a la Plaça Rathaus, davant l’impressionant edifici de l’ajuntament, ofereix una de les imatges més idíl·liques de tot el recorregut que vam fer.

Això sí, la gentada que trobem és enorme, ja que és el més turístic. Paradetes de tot tipus formen el conjunt, i és tota una delícia voltar entre tant d’esperit nadalenc. Destaca l’enorme arbre, que cada any, com mana la tradició vienesa, el fan portar de les muntanyes del Tirol.

Les famílies amb nens gaudiran si visiten l’ajuntament, ja que allà es troben divereses activitats per als petits, com tallers de cuina i manualitats. Diferents Cors Internacionals ofereixen concerts gratuïts els caps de setmana.

viena_nadal_21
Un ambient únic a Rathausplatz
viena_nadal_25
Un enorme arbre de Nadal presideix el mercat
viena_nadal_23

2 – Altwiener Christkindlmarkt Plaça Freyung

El Mercat més antic de Viena (va començar al 1772), està situat en una cèntrica, popular i petita plaça. Molta artesania i articles per regalar. Envoltat del Palais Vienès, La Font d’Àustria i l’Església dels Escocesos, trobarem gent de nit i de dia.

viena_nadal_29
La històrica plaça és molt popular a la ciutat
viena_nadal_31
Artesania i regals
viena_nadal_30
Tot i el fred la plaça és plena
viena_nadal_18
Ambient nocturn a Freyung
viena_nadal_19

3 – Am Hof

Situat molt a prop de l’anterior, el Mercat està envoltat d’edificis històrics i una gran columna coríntia del 1667 presideix l’antiga plaça. Admirar la façana de l’església Chören de Engel mentre prenem una mica de Glüwein (vi calent) a qualsevol de les taules que trobarem, és tota una delícia.

viena am hof mercat nadal 01
Mercat d’Am Hof
viena_nadal_17

4 – Maria-Theresien-Platz

Aquesta imponent plaça acull moltes i variades paradetes nadalenques. L’entorn és inmillorable, ja que està envoltada pel Museu d’Art i el d’Història Natural. Situada a Ringstraße (una de les principals avingudes de la ciutat), la plaça no té pèrdua. La gran escultura que honora a Maria Teresa es veu des de molt lluny.

viena_nadal_6
La gran plaça acull el Mercat de Maria Teresa
viena_nadal_4

5 – Museums Quartier

Zona d’oci pels joves, els anomenats Pavellons de Gel, adquireixen el seu esplendor a la nit, quan els DJ’s punxen la seva música. No és pròpiament un Mercat de Nadal, però és un bon lloc on degustar totes les varietats de Punsch, un licor molt típic que se serveix calent. Situats a la zona de Museums Quartier, epicentre de la cultura de Viena.

viena_nadal_2
Molt d’ambient a Museums Quartier
viena_nadal_1
I per combatre el fred, música i una copeta…

6 – Spittelberg

La gràcia d’aquest Mercat és que les paradetes es troben repartides entre estrets carrers d’un dels barris de moda de Viena, Biedermeier.

Molt d’ambient, amb moltes parades d’artesania i gastronòmiques. Recórre’l amb calma és la millor manera de gaudir de l’ambient nadalenc. Sense cap mena de dubte, un dels nostres preferits.

viena_nadal_8
Spittelberg i els carrers paral·lels acullen aquest mercat
viena_nadal_7
Genial voltar ja sigui al matí…
viena_nadal_28
…o al vespre
viena_nadal_27

7 – Stephansplatz

Sota l’impressionant Catedral de Sant Stephan (i al voltant de la plaça del mateix nom), trobem aquestes sempre atapeïdes parades de Nadal. Souvenirs, regals, vi calent, menjar… L’enorme campanar ens fa sentir petits mentre voltem pel Mercat. Estar situat en ple centre de la ciutat, el fa molt visitat.

Viena Stephansplatz ChristmasMarket 01
La catedral de Sant Stephan acull les paradetes
viena_nadal_16

8 – Altes AKH

Situat al Districte 9, aquest antic hospital acull ara el campus de la Universitat, i fins que no entrem a l’interior de l’illa d’edificis, no ens trobarem amb les diferents paradetes que omplen l’interior. Una petita pista de gel i una nòria per als més petits, fan que s’ompli de famílies cada tarda.

viena_nadal_akh
Nens amb els seus pares visiten el Mercat d’Altes AKH
viena_nadal_33

9 – Karlsplatz

Un altre dels Mercats amb més vida de Viena. Situat davant l’església de Karlskirche, val la pena visitar-lo amb la panxa buida. Allà podrem degustar tot tipus de menjar i recuperar forces després de tant caminar. Música, animals i molt d’ambient.

viena_nadal_11
Karlskirche presideix aquest mercat
viena_nadal_12
viena_nadal_15

10 – Palau Belvedere

I si Viena és la ciutat dels palaus, res millor que visitar un Mercat de Nadal ubicat al Palau Belvedere, un impressionant edifici barroc, que acull unes 40 paradetes on voltar i degustar delícies gastronòmiques. El primer pastís Sacher de la visita va caure aquí 🙂 Els jardins són enormes, i el Palau, que es pot visitar, acull diferents museus d’art barroc i medieval.

Com arribar:

Situat a Himmelpfortgasse podem arribar amb el metro (U1 parada Stephansplatz), Tramvia (D, 2, 71 parada Schwarzenbergplatz) o Bus (2A parada Plankengasse).

viena_nadal_9
Nadal i barroc. Bona suma…
viena_nadal_10

11 – Riesenradplatz

Un Mercat nadalenc ben curiós, ja que es troba dins les instal·lacions del Parc Prater, un enorme parc d’atraccions que fa les delícies de grans i petits.

De fet, de paradetes n’hi ha poques, però ja que hi som, podem gaudir dels autoxocs, el tren encantat, la muntanya russa o la seva enorme nòria, que et permetrà tenir vistes de la ciutat des dels seus 60 metres d’alçada. Aquí també trobarem el famós Museu de Cera Madame Tussauds.

viena_nadal_37
No són moltes les parades d’aquest mercat…
viena_nadal_36
…però el millor és que es troba dins d’un parc d’atraccions!
viena_nadal_34
La gran nòria
viena_nadal_35

12 – Palau Schönbrunn

La plaça d’honor de l’enorme Palau Schönbrunn acull un dels mercats més macos de la ciutat. Res com pujar les escales d’aquest magnífic edifici barroc per admirar les múltiples paradetes i el gran arbre de nadal del centre de la plaça.

Com arribar:

Situat una mica lluny del centre històric, es pot arribar fàcilment amb transport públic. Metro (U4 parada Schönbrunn), Tramvia (10 i 58 parada Schönbrunn) i Bus (10A parada Schönbrunn).

viena_nadal_38
El gran Palau Schönbrunn
viena_nadal_42
Comprar, menjar, passejar…
viena_nadal_41
Al mig de la plaça, un gran arbre de Nadal
Viena Schonbrunn ChristmasMarket peto
La gent vol tenir un record d’aquesta escapada!
viena_nadal_39

Però si gaudim com nens voltant entre tant ambient nadalenc, no ho fem menys disfrutant de l’apartat gastronòmic. Degustar totes les varietats possibles que ofereixen les múltiples paradetes, és la base de la nostra alimentació durant l’escapada. Però a més, no volem marxar sense entaular-nos en algun bon (i si pot ser) poc turístic restaurant, fent un bon sopar.

viena_nadal_26

viena_nadal_24

Mapa per ubicar els principals Mercats de Nadal a Viena:

I com hem dit a l’inici, nosaltres, que som uns fans dels bons esmorzars i/o berenars de cafeteries, creiem que Viena és el lloc apropiat per perdre una bona estoneta fent un boníssim cafè, entre cambrers vestits d’etiqueta que volten servilment dins algun dels recarregats i clàssics salons, plens d’història, que han fet famosa aquesta ciutat.

Uf! Només escriure això ja se’ns fa la boca aigua. Així que parem uns instants l’escriptura i anem a preparar-nos alguna cosa per menjar… Ja us explicarem en un proper post més detalls de tot el que el nostre cos va ser capaç d’ingerir durant aquesta escapada! 😉

 • Del 11 de novembre al 26 desembre 2022 (alguns mercats tenen dates diferents)
 • Web de turisme

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Mercats de Nadal de Viena, Àustria

  1. Hola nois,
   Ens va encantar veure com a Viena hi ha molts mercats nadalencs repartits per tota la ciutat. Alguns només són unes quantes paradetes, i altres són enormes. És genial l’ambient que es respirava.
   Des de fa uns anyets són molt fans d’escapar-nos quan acaba l’any i visitar alguna ciutat on poder veure aquests Mercats. Ens encanta!!!

   Una abraçada!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: