Sensacions al viatjar per Xile (I part)

La gran ruta viatgera d’aquest any ens porta a un país ple de contrastos: Xile. Ens trobem a mig viatge per aquest país i ja ens atrevim a explicar les primeres sensacions que ens està provocant recórrer alguns paratges realment fantàstics.

La planificació d’aquest viatge, com ens passa sovint, comença i acaba amb un tastet variat, fins entrar de ple a descobrir Xile. Diem variat, perquè contra tot pronòstic, no volem de Barcelona a Santiago de Xile, sinó que trobem uns vols baratíssims a Nova York, i decidim prèviament viure la festivitat de Halloween a Manhattan. I per finalitzar, passarem uns dies en un nou país desconegut per nosaltres.

novayork_halloween blog-3
Celebrant Halloween a la 6a Avenue de Manhattan
novayork_halloween blog-7
Gran ambient festiu!
novayork_halloween blog-1
…i una mica de por!

Però no ens desviem de Xile, que és el gruix de la ruta. Serà la segona vegada a la nostra vida que trepitgem aquest país, perquè fa força anys vam tenir l’oportunitat de recórrer durant uns dies una part de la Patagònia Xilena: Puerto Natales, Torres del Paine… Quina meravella!!!

Per això, aquesta vegada decidim no baixar tan al sud, en part degut a que actualment preferim viatjar de manera més pausada, amb més calma, i creiem que no ens dona temps de visitar tantes regions.

Com dèiem, després de passar uns dies a Nova York, volem cap a la capital xilena: Santiago. Aquesta gran ciutat, de més de 7 milions d’habitants a la seva àrea metropolitana, és molt gran, i allà ja ens adonem de la millor paraula que defineix la ciutat, i per extensió a tot el país: contrast.

Perquè ens trobem amb una ciutat plena de matissos. Zones més degradades, d’altres de modernes, pausades, vibrants, tranquil.les… De mil i una manera podríem definir Santiago.

xile_santiago-1
La Plaza de Armas és el cor de Santiago
xile_santiago-2
Vida a la capital
xile santiago cris costanera
Vistes de Santiago des de l’edifici més alt de la ciutat: el Sky Costanera

Al ser Xile un territori tan allargat, inevitablement passarem per Santiago diverses vegades durant la nostra ruta. La majoria de vols fan parada i/o surten des d’aquí.

La segona etapa de la ruta ens porta al nord, a una de les zones més àrides i seques del planeta: Atacama. Quins paisatges més espectaculars!!!

xile_atacama-3
Atacama ens deixa meravellats
xile_atacama-6
Flamencs a Laguna Chaxa
xile_atacama 01
Un bany a Laguna Céjar
xile_atacama-5
Acomiadant el dia

I encara trobem un clima més extrem quan, durant uns dies, creuem la frontera per conèixer la veïna Bolívia, i el seu al.lucinant Salar de Uyuni. Arribem a cotes de gairebé els 5.000 metres d’altitud. Uf! el mal d’alçada!!!

bolivia salar uyuni nosaltres
El Salar de Uyuni sembla no acabar mai!!
IMG_0012
Només els 4×4 s’aventuren a entrar al desert d’Uyuni
IMG_0003
La Francisca i la seva gosseta ens expliquen detalls de Bolívia
IMG_0013
Al Salar és molt popular jugar amb la perspectiva!

A la següent etapa, tornem a Xile, però realment és com si descobrissim un país nou: volem a Illa de Pasqua, l’illa habitada més allunyada de qualsevol continent. El seu clima tropical, la seva gent, el seu territori… tot és tan diferent!! Passem una setmana, i marxem amb aquella sensació de necessitar molts més dies per veure tot el que ens hauria agradat. Quina gran experiència!!!

xile_illa pasqua-10
Els moais repartits per tota la illa ens captiven!
xile_illa pasqua-1
No parem de voltar
xile_illa pasqua-34
Contemplar el cel estrellat de Rapa Nui és tota una delicia
rapanui aniversari
Celebrem el nostre aniversari a l’illa

I de la calor del nord de Xile, del desert de Bolívia, i de Rapa Nui, anem cap a la seguent etapa, buscant el fred i unes temperatures més baixes. Es tracta del nord de la Patagonia Xilena, per conèixer una de les rutes mítiques que existeixen al món: la Carretera Austral. Una ruta que voreja l’oceà i que és tota una delícia pels sentits. I per arribar-hi, abans de llogar un cotxe per recórrer-la, decidim provar un mitjà de transport inèdit encara per nosaltres: viatjar en un carguero, baixant durant 2 dies pels fiords xilens fins la ciutat de Puerto Chacabuco. Res de luxes, un vaixell antic, ple de mercaderies i maquinària, i tan sols uns quants senzills i petitíssims camarots per uns quants turistes que volem conèixer aquesta experiència…

xile carguero nosaltres
De ruta a bord d’un carguero
xile carguero nosaltres camarot
Desconnexió total durant la travessa pels fiords

Escrivim aquestes línies dins el vaixell, aprofitant aquesta agradable, necessària i imposada pausa del ritme que provoca una ruta. Aquí dins no disposem d’internet, ni tan sols telefonia. Només moltes hores de veure l’enorme oceà envoltant-nos, intentant que el mareig, si la mar és moguda, no ens afecti gaire… I aquesta pau és magnífica!

Aviam què ens depara la resta del viatge, la resta de llocs que volem veure d’aquest país. Un país de contrastos, de vivències i de sensacions…

Clica per veure 2a part ruta per Xile:

xile sensacions bv 02

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Sensacions al viatjar per Xile (I part)

 1. Un viatge meravellós, que en una petita part vàrem tenir la sort de poder-ho fer fa uns anys, inclòs el viatge d’alguns dies pels fiords xilens a bord d’un carguer molt semblant al vostre…. una de les experiències mes fascinants d’aquell viatge.
  Us estem seguint i feu molta enveja.

  Quan siguem “grans”, volem ser com vosaltres. Imma i Miquel

  Una forta abraçada

  1. Tot el contrari Miquel. Nosaltres si que voldríem ser com vosaltres. 😂😂😂 Ja sense pensar en la feina!! 😅
   Xile ens ha enamorat, i els seus contrastos han fet que el viatge sigui realment bonic.
   Ens hauríem quedat molt més temps!!! 😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: