Catedral de Notre-Dame, París

No se que tenen les catedrals, potser la seva solemnitat, la seva història, el seu silenci, o simplement la seva vistositat… però ens agrada visitar-les a qualsevol ciutat on anem.

I Paris no és una excepció. La seva Catedral, Notre Dame, és visita obligada. D’estil gòtic, va ser acabada al segle XIV i està situada a la petita Île de la Cité, al mig del riu Sena, al cor de París.

paris notre dame-1
La Catedral obre tots els dies de l’any

paris eiffel-14
El riu Sena passa ben a prop

Sempre hem trobat apassionant el tema de les construccions de les catedrals, amb novel·les com “La Catedral del Mar”, d’Ildefonso Falcones; o “Els pilars de la Terra”, de Ken Follet, però Notre-Dame encara supera aquesta fama. Les mil i una versions que han fet de l’obra “Notre Dame de París” (la historia d’amor de la gitana Esmeralda i el geperut Quasimodo), de Victor Hugo segurament en tenen la culpa.

notredame_03

Notre-Dame façana

paris ocells

Tot i no ser de les més grans, ni les més belles, aquesta Catedral té alguna cosa que fa que et transportis ràpidament al passat. És fàcil passejar pel seu interior i imaginar temps passats. Aquí van coronar a Enric VI i a Napoleó, aquí van beatificar a Joana d’Arc, aquí van tenir lloc revoltes durant la Revolució Francesa…

vista sena catedral notredameDSC00439

Clica per veure altres articles de París al blog:

icones ciutats paris

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Catedral de Notre-Dame, París

  1. La Catedral es maca, …… i l’historia que te, increible. Pero el millor es l’ indret on esta situada. Al cor de Paris. Gracies per aquestes fotografies tan maques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: