No se que tenen les catedrals, potser la seva solemnitat, la seva història, el seu silenci, o simplement la seva vistositat… però ens agrada visitar-les a qualsevol ciutat on anem.

notredame_03I Paris no és una excepció. La seva Catedral, Notre Dame, és visita obligada. D’estil gòtic, va ser acabada al segle XIV i està situada a la petita Île de la Cité, al mig del riu Sena, al cor de Paris.

Situació de Notre Dame
Situació de Notre Dame

Notre-Dame façanaAra que està tan de moda el tema de les construccions de les catedrals, amb novel·les com “La Catedral del Mar”, d’Ildefonso Falcones; o “Els pilars de la Terra”, de Ken Follet; Notre Dame encara supera aquesta fama. Les mil i una versions que han fet de l’obra “Notre Dame de Paris” (la historia d’amor de la gitana Esmeralda i el geperut Quasimodo), de Victor Hugo segurament en tenen la culpa.

paris ocells

Tot i no ser de les més grans, ni les més belles, aquesta Catedral té alguna cosa que fa que et transportis ràpidament al passat. És fàcil passejar pel seu interior i imaginar temps passats. Aquí van coronar a Enric VI i a Napoleó, aquí van beatificar a Joana d’Arc, aquí van tenir lloc revoltes durant la Revolució Francesa…

vista sena catedral notredameDSC00439

Publicat per BonaVida

Ens encanta viatjar, la fotografia, la cuina... i la bona vida! I de postres: compartir-ho amb tothom!!!! www.bonavida.cat Nos encanta viajar, la fotografía, la cocina ... ¡y la buena vida! Y de postres: ¡compartirlo con todo el mundo! www.salydescubre.com

One Comment

  1. La Catedral es maca, …… i l’historia que te, increible. Pero el millor es l’ indret on esta situada. Al cor de Paris. Gracies per aquestes fotografies tan maques.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s