Resum viatger 2019. Un any ple de rutes i escapades.

I ja arriben aquelles dates on tothom mira enrera per veure què han donat de sí els darrers 365 dies. L’addicció pels viatges no ha cesat, tot el contrari: cada vegada tenim més clar que el que volem fer (sempre que es pugui) és conèixer món!

aeroport cris 02

Aquest 2019 s’ha caracteritzat per visitar llocs ja coneguts, però que ens han servit per ampliar i conèixer millor. Ens hem centrat en diverses ciutats d’Europa, a fer petites escapades per Catalunya i Espanya, i focalitzar els grans viatges a els Estats Units, on hem pogut tornar a trepitjar grans ciutats, però sobretot hem vist molta natura coneixent un munt de Parcs Nacionals. Les millors experiències sense cap mena de dubte han sigut Yellowstone i trepitjar el Grand Canyon National Park l’any que s’ha conmemorat el seu centenari.

 

Budapest -Hongria- GENER

Iniciem l’any en aquesta fantàstica ciutat. Aquí, tot i el fred, celebrem el cap d’any, i durant uns dies mirem de descobrir un munt de racons encantadors. 

Plena de patrimoni cultural i arquitèctonic (quins palaus i edificis!), també ofereix una interessant oferta cultural, i com no! un tema que per nosaltres és bàsic: la gastronomia. I si ho rematem amb una estona de relax en un dels molts banys termals que trobarem, el pla semblava genial, oi?

budapest-43

budapest-49

budapest-8

 

Tenerife -Illes Canaries- GENER

Ens encanta el fred, però qui pot resistir-se a fer un bany en ple hivern? Marxem a Tenerife, per gaudir de les seves platges, però descobrim que aquesta illa ofereix molt més que sol, aigua i platges… Lloguem un cotxe i durant 5 dies voltem per un munt de llocs encantadors.

tenerife platja nosaltres

tenerife platja surfers

tenerife cris

 

Jerez de la Frontera, Cadis, Sevilla i Granada – FEBRER

No pot faltar una escapada anual per Andalusia. Ens encanta el sud d’Espanya, i aquesta vegada, a més de les nostres estimades Sevilla i Granada, trepitgem per primera vegada la ciutat de Cadis, i ens enamora! La tranquil·litat que trobem en aquesta època de l’any, i la rica gastronomia, fa que la ruta sigui ben especial.

cadis nosaltres
Cadis ens enamora!
cadis tapeo cris
De tapeo!
sevilla giralda cris
Passejant per Sevilla
granada nosaltres alhambra
Granada i la seva imponent Alhambra

Costa Brava – MARÇ

Una altra de les escapades clàssiques: quedar-nos uns dies per la meravellosa Costa Brava, és tota una càrrega de piles per nosaltres! Begur, Cadaqués… llocs encantadors i ben a prop de casa.

catalunya begur cadaques-1
La Costa Brava és una de les nostres destinacions preferides
catalunya begur cadaques-2
Platja de Sa Tuna, Begur
catalunya begur cadaques-3
Cadaqués
costa brava peralada nosaltres formatges
Fent un tast de formatges al Castell Peralada Restaurant

Segovia – ABRIL

És època de Setmana Santa, i com cada any, marxem a viure aquestes celebracions a alguna ciutat d’Espanya. I triem Segovia! El seu conjunt monumental realment impressiona, i les processons omplen els seus carrerons del centre històric.

espanya segovia-1
Plaza Mayor
espanya segovia-2
L’aqüeducte ens deixa sense paraules!
espanya segovia-3
Alcázar de Segovia
espanya segovia-4
La gastronomia és part imprescindible de l’escapada. I toca tastar el cochinillo asado!

Chicago, USA – MAIG

És hora de creuar l’Atlàntic, i en un dels nostres intercanvis de casa, ens plantem a Chicago. La tercera ciutat més grans dels Estats Units ja ens va entusiasmar fa anys, i ara tornem per redescobrir-la amb més calma.

Durant 10 dies ens instal·lem al barri de Rogers Park i caminem un munt absorbint la vida d’aquesta ciutat. La seva arquitectura és fantàstica, i a més del popular centre, visitem un munt de barris, parcs i mercats. A més, no sabem parar quiets, i decidim llogar un cotxe per conèixer altres ciutats properes com Milwaukee, al veí estat de Wisconsin, per olorar benzina, ja que aquesta ciutat, de caire industrial, és lloc de peregrinatge per a moteros de tot el món. Aquí té seu la marca Harley Davidson, i ens apropem al seu museu, on ens cau la baba amb tanta moto…

usa chicago skybuilding
Skyline de Chicago
usa chicago nosaltres bean
The Bean és una de les escultures més populars de la ciutat
usa chicago font crown
Millenium Park i The Crown Fountain són de visita obligada
usa milwaukee nosaltres harley
Ens escapem fins a Milwaukee per visitar la seu de Harley Davidson
usa chicago madison capitoli
Capitoli de Madison

 

Ruta per Holanda – JUNY

Una de les sorpreses més agradables de l’any ha sigut aquesta ruta per Holanda. Amb un altre intercanvi de casa ens instal·lem al petit i bufó poble de Linschoten, envoltat de camps i zones ideals per descobrir en bicicleta. Lloguem un cotxe, i cada dia ens apropem a alguna de les fantàstiques ciutats d’aquest país: Dordrecht, La Haia, Utrecht, Rotterdam, i és clar, Amsterdam. Ah! I un lloc realment encantador i poc conegut, la petita illa de Texel, ideal per desconnectar. 

En aquest viatge complim amb 5 tòpics holandesos, que no són imprescindibles, però a nosaltres ens van fer la ruta més guai:

Passejar en bicicleta, veure molins de vent, degustar fotmatges (quanta varietat!) menjar patates fregides (com les fan tan bones?) i salivar amb els stroopwafels (són addictius!).

holanda ruta-2
Holanda i els molins de vent… inseparables!
holanda ruta-3
Ens xiflen els stroopwafels!
holanda ruta-5
Hora del café a Rotterdam
holanda ruta-6
La vida al voltant dels canals és única a tot el país
holanda ruta-7
La ruta ens permet descobrir la natura i tranquil·litat dels Països Baixos
holanda ruta-8
En bicicleta per l’illa de Texel
holanda ruta-9
Emocions fortes a Amsterdam!

Andorra – JULIOL

Visitar el país veí en època estiuenca ens encanta, i passem uns dies entre muntanyes i natura, en una escapada de caire gastronòmic (què bé hem menjat) i relax (l’spa ajuda molt 🙂 )

I per cremar calories, res millor que uns quants trekings i caminates, com per exemple la dels Estanys dels Pessons.

andorra encamp ruta pessons-22
Caminada per la ruta dels Estanys dels Pessons
andorra estiu-2
Andorra té una riquesa romànica increïble
andorra encamp ruta pessons-24
Gaudint de la gastronomia al restaurant Origen
andorra encamp ruta pessons spa cris
És temps per relaxar-se a l’hotel Sport Hermitage

Costa Brava – AGOST

Però l’autèntica escapada de desconnexió d’aquest any la fem a un petit hotelet rural situat al poble de Viladamat. Can Dispès, que així s’anomena aquesta antiga masia reformada, ens acull uns dies, on aconseguim que el temps es ralentitzi i desapareguin totes les preocupacions. Ens apropem a platges de l’Escala, sopem a boníssims restaurants (com La Sal), però sobretot, ens relaxem i carreguem piles…

costa brava escala-11
De platja, a l’Escala
costa brava escala-29
Relax absolut a l’hotel rural de Can Dispès
costa brava escala cocktail nosaltres
Unes copes a El Salao

 

Madrid – SETEMBRE

Cada vegada som més fans d’agafar un AVE i plantar-nos a Madrid. Aquesta ciutat enganxa, i al setembre marxem uns dies per visitar una de les nostres ciutats preferides. Els mercats gastronòmics enganxen! 🙂 

madrid puerta alcala
Puerta de Alcalá
madrid escapada-12
Ens encanten els Mercados Gastronómicos de Madrid
madrid escapada-23
De copes…

 

Costa Oest USA i Parcs Nacionals – OCTUBRE I NOVEMBRE

Arriba el millor viatge de l’any, aquella ruta que preparem amb carinyo, i a la que dedicarem més dies. Perquè ja fa 10 anys que vam trepitjar aquesta zona dels Estats Units, però ara anem de nou per centrar-nos més en els moltíssims Parcs Nacionals que hi ha, i en especial en un que somiem fa temps visitar, Yellowstone. I per fer l’aventura més especial, farem la ruta en un transport que ens encanta: l’autocaravana. 

El viatge, de 37 dies, ens permet visitar grans ciutats (començant a San Francisco i acabant a Los Angeles), assistir a espectacles a Las Vegas, riure com nens petits a Disneyland, però sobretot conèixer natura i paisatges impressionans a alguns dels Parcs Naturals més impressionants de la costa oest. 6.000 quilòmetres conduint per 7 Estats diferents i un munt d’experiències amb la casa a sobre donen per un munt de records.

usa sanfrancisco nosaltres sunset
La ruta comença per San Francisco
usa np yellowstone nosaltres
Visitem un dels llocs somiats: el Parc Nacional de Yellowstone…
usa np yellowstone autocaravana nosaltres neu
…on cau una gran nevada. Però la nostra companya de viatge aguanta!
usa west coast np monument valley nosaltres
Monument Valley
usa west coast np antelope canyon nosaltres
Antelope Canyon
usa west coast np grand teton nosaltres
Parc Nacional de Grand Teton
usa west coast las vegas nosaltres
Benvinguts a Las Vegas!
usa west coast disneyland nosaltres
Com nens petits a Disneyland
usa west coast los angeles skyline
Skyline de Los Angeles

La Garrotxa – NOVEMBRE

El mes de novembre ens porta una escapada plena de sorpreses. Marxem a La Garrotxa, per descobrir aquesta bonica comarca, de manera ben original: recorrent La Fageda d’en Jordà a cavall, o sobrevolant en globus volcans, pobles i ciutats. Ens allotgem uns dies a Mas El Barber, un d’aquells petits hotelets amb encant que tant ens agraden, situat al petit poble d’el Mallol, i que ens permet apropar-nos a ciutats properes com Olot.

catalunya garrotxa globus 01
Volant en globus
catalunya garrotxa globus 02
Una bona manera de conèixer la Garrotxa: des de l’aire
catalunya garrotxa ruta cavall fageda
A cavall per La Fageda d’en Jordà
catalunya garrotxa restaurant calignasi
Un bon tiberi a Ca l’Ignasi (Cantonigròs) amb boníssima companyia

 

Düsseldorf i Colònia, Alemanya – DESEMBRE

Desembre és sinònim d’escapada a un Mercat de Nadal europeu, i aquesta vegada triem els d’Alemanya. Düsseldorf ens agrada, però Colònia ens encanta! La ciutat ens sembla molt bonica, amb una Catedral imponent i un centre històric molt xulo, i si ho rematem amb la bonica decoració nadalenca i l’esperit dels Christmas Markets, la cosa és insuperable. Com ens agrada voltar per les moltíssimes paradetes amb una tassa de vi calent a la mà i degustant totes les especialitats gastronòmiques de la zona!

alemanya colonia christmasmarket 01
Ambientazo als Mercats de Nadal alemanys
alemanya colonia christmasmarket 02
Christmas Market de Colònia
alemanya colonia christmasmarket nosaltres
Ens encanta l’ambient nadalenc!
alemanya colonia pont
Vistes de la ciutat de Colònia

 

Delta de l’Ebre – DESEMBRE

El sud de Catalunya, i concretament el Parc Nacional del Delta de l’Ebre és una altra destinació d’aquest any. Tot i el fred de desembre, els aiguamolls i paisatges d’aquesta zona són espectaculars, i si l’acompanyem amb la visió dels moltíssims flamencs que hi viuen, doncs encara se supera. I si venim per aquí, és de visita obligada fer un dels insuperables arrossos al restaurant Casa Nuri.

De tornada a casa, visitem el Monestir de Santes Creus, tot un símbol i una de les joies de l’art medieval català.

catalunya delta ebre flamencs-1
Flamencs al Parc Natural del Delta de l’Ebre
catalunya delta ebre platja del trabucador
Platja del Trabucador
catalunya delta ebre foto manel
Fotografiant la desembocadura de l’Ebre
catalunya delta ebre arros restaurant casanuri
Un arròs per llepar-se els dits a Casa Nuri
catalunya monestir santes creus-1
Monestir de Santes Creus

 

 

Cap d’any a Oslo, Noruega – DESEMBRE

I encara abans d’acabar definitivament el 2019, la cirereta del pastís. Volem acomiadar l’any com cal, i ho fem des de Noruega, en un altre dels nostres intercanvis de casa. Ens instal·lem en una bonica cabana a les afores d’Oslo, cosa que ens permet descobrir aquesta ciutat, però també voltar per petits poblets nevats… (veure post).

noruega_-29
Practiquem esquí de fons
noruega_-31
Descobrint Oslo
noruega_-17
Esmorçar amb boniques vistes

bon nadal 2019

 

Volem desitjar molt bones festes a tothom i un feliç 2020!!!! I que l’any vinent porti molts viatges a tothom!!!

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: