Resum viatger 2018. Un any replè de viatges!

I ja arriben aquelles dates on tothom mira enrera per veure que han donat de sí els darrers 365 dies. La malatia pels viatges no ha cesat, tot el contrari: cada vegada tenim més clar que és el que volem continuar fent (sempre que es pugui) és conèixer món.

instagram recull

Ha sigut un any genial, combinant escapades curtes, per Catalunya, Espanya i Europa, amb viatges més llargs i llunyans a l’altra punta del món… Hem conegut noves destinacions, però també hem repetit llocs, cosa que ens encanta. En total hem voltat per 10 països diferents de 3 continents, i aquest és el resum viatger:

 

La primera escapada de l’any ens va portar fins a Zürich, una ciutat apassionant amb poc més de 400.000 habitants, on trobarem un bonic centre històric i moderns barris d’ambient cosmopolita. I és que visitar aquesta ciutat és sentir-se situat al rovell d’Europa. Situada a peus dels Alps, això la fa especial. En pocs minuts, qualsevol habitant de la ciutat pot abandonar la vida urbanita i passar a estar envoltat d’una natura impressionant.

suissa zurich-23
Comencem l’any visitant Zurich
suissa zurich-80
Capvespre al Gran Llac
suissa zurich-25
Impossible anar a Suïssa i no demanar una Fondue!

 

Després d’un mes de febrer sense moure’ns gaire (però preparant i planificant els futurs viatges), iniciàvem març escapant-nos per fer una ruta per la Vall de Núria. El pla: descobrir uns bonics paisatges, descansar en un fantàstic hotel, practicar alguna activitat muntanyenca com senderisme i esquí, i sobretot gaudir de la bona gastronomia…

catalunya_vall_nuria-46 ok
Vall de Núria des de les alçades
catalunya_vall_nuria-83
I és que Catalunya té uns paisatges impressionants
catalunya_vall_nuria-54
Ens topem amb un isard mentre fem senderisme

 

Arribava Setmana Santa, i com cada any, triem una ciutat espanyola on admirar les Processons. Ja hem explicat diverses vegades que som molt fans del component i la càrrega visual d’aquestes celebracions, i això també ens permet descobrir ciutats impressionants, i viure la Setmana Santa a Toledo és fer-ho en un entorn privilegiat.

toledo-semana-santa-11
Toledo, una ciutat espectacular i maquíssima!
toledo-semana-santa-4
…on celebrem amb molta tradició les Processons de Semana Santa

toledo-semana-santa-21

 

Som uns enamorats de la Costa Brava, en especial del poble de Palamós, i sempre intentem escapar-nos alguns dies, especialment fora de temporada. A principis, i també finals d’abril, podem quedar-nos uns quants dies per gaudir de les platges i l’ambient de la costa abans que comencin a arribar els turistes i es multipliqui la població.

costabrava palamos cris port
Què bonics la Costa Brava i el Mediterrani
costabrava platja calella-7
Unes anxoves?
palamos kitesurf
Kite surf a la Platja Gran de Palamós

 

 

Visitem Varsòvia durant 4 dies, i tot i plantejar-nos moure’ns pels voltants i apropar-nos a d’altres poblacions, la nostra manera de viatjar fa que decidim quedar-nos tots els dies a la ciutat. Preferim passejar amb calma… La unió entre tradicional i modern és ben clara. La combinació d’edificis austers, d’estil soviètic; i les noves i grans construccions d’acer i vidre és sorprenent, i la sensació és que és una ciutat amb molta història, però saps que tot està reformat, tot és relativament nou, perquè es va reconstruir majoritàriament després de la II Guerra Mundial. Però si fins i tot el glamurós Palau Reial el van acabar als anys 80 !!!

polonia_varsovia-30
Plaça del Mercat amb la famosa escultura de La Sirenita
polonia_varsovia-59
Ambient al Passeig del Riu Vistula
polonia_varsovia-15
Ciutat Vella i el palau Reial

 

Ahhh! I que seria de nosaltres sense una visita a Les Balears! Som uns fanàtics de les seves illes, i al maig tornem a trepitjar Eivissa per relaxar-nos uns dies. Les temperatures ja permeten banyar-se, i encara no han arribat les multituds. Visca!

eivissa_escapada_-12
La moto és la nostra aliada per recòrrer de nou l’illa d’Eivissa
eivissa cala saladeta noia LR.
Platges i cales de somni!
eivissa_escapada_-17
…i amb una oferta enorme de llocs gastronòmics

 

Agafem forces i travessem l’Atlàntic, per fer una ruta pel nostre estimat Canadà. En aquesta ocasió, i durant 2 setmanes, descobrim la Península de Nova Escocia i Cape Breton. Quina meravella de paisatges i fauna!

Prenem com a epicentre de la ruta la ciutat de Halifax, on ens allotgem gràcies a un dels nostres intercanvis de casa. El cotxe ens permet fer quilòmetres i visitar llocs espectaculars. Fins i tot podem avistar balenes!

Finalitzem la ruta retornant a la ciutat que va iniciar el nostra amor per Canadà ara ja fa uns anys: Toronto. I amb la millor companyia!

canada_novascotia_carretera
Recorrent Nova Scotia
canada_novascotia_Lawrencetown Beach
Lawrencetown Beach
canada_novascotia_balenes_cheticamp
Avistament de balenes
canada_toronto_grup
Retornem a Toronto amb la millor companyia!

 

 • Regió de Jutland (Dinamarca) – Juliol & Agost

Un altre intercanvi de casa ens permet conèixer la Regió de Jutland, una part continental de Dinamarca i que amaga poblacions, ciutats i llocs realment encantadors. No ens cansem de visitar fars i descobrim una gastronomia molt interessant. Ens allotgem al bonic poble de Ringkøbing, i des d’allà recorrem un munt de llocs.

A més, reservem uns dies per tornar a trepitjar Copenhagen, una ciutat preciosa, i que ens porta molts bons records. Res millor que una bicicleta per voltar per la ciutat!

dinamarca_jutland_ringkobing
Poble pesquer de Ringkøbing
dinamarca_jutland_Rubjerg Knude Fyr
Rubjerg Knude Fyr és un lloc màgic. Alguna vegada heu vist un far entre enormes dunes?
dinamarca_jutland_platja Hvidbjerg
Ens sorprèn la calor que trobem a Dinamarca al juliol, i visitem un munt de platges, com Hvidbjerg.
dinamarca_copenhagen_nosaltres
Els darrers dies de la ruta, els passem redescobrint Copenhagen

 

Marxem 4 dies a una de les destinacions més turístiques del Mediterrani: Malta. Buscàvem relax, platges, bon clima, història i rica gastronomia. I ho trobem tot!

L’arxipèlag de Malta el composen 3 illes principals (Malta, Gozo i Comino) i uns quants illots, així que si alguna cosa en té de sobres són platges. Tot i el petit tamany del país (una mica menor que Menorca), els seus més de 7.000 anys d’història han dotat Malta de grans monuments arquitectònics, inclosos alguns que són Patrimoni Mundial de la Unesco, com per exemple la seva capital: La Valletta.

malta-22
El colorista poble de Marsaxlokk
malta-19
Malta té una costa espectacular. Blue Grotto
malta_stpeters_pool_rainbow
Impossible ressistir la temptació de banyar-se a St. Peter’s Pool
malta-16
Observant La Valletta
 • Pontevedra (Galícia) – Octubre

Marisc i marisc! Aquesta escapada, amb la companyia d’unes amigues, ens va portar a tastar la riquíssima gastronomia gallega. Pontevedra i Ogrove van ser les ciutats triades on menjar pop, gambes, ostres, caldo gallego… nyam, nyam!

galicia xavalitas ogrove
Feina dura la de les marisqueres. Poble d’ O’grove
galicia_xavalitas_ostres
Però que bé es menja a Galícia!!

 

 • Vietnam i Xina – Octubre & Novembre

La gran ruta d’aquest any (un total de 40 dies), ens va portar fins a Àsia. Hong Kong, una ciutat impressionant i anteriorment visitada, es va convertir en el nostre inici i final de la ruta. Viure la gran festa de Halloween allà, va donar inici a un viatge on cada dia va ser una autèntica aventura.

hong kong halloween
Celebrant Halloween als carrers de Hong Kong

A Vietnam hem descobert llocs impressionants, Vam navegar per la majestuosa badia de Ha Long, on 2.000 illots sobresurten del mar formant una imatge que ens va deixar bocabadats. I què dir de Hanoi, la capital, inmersa en un caos increïble, però que és addictiva. Quanta vida als seus carrers! O Hoi An, plena de llums i colors…

vietnam tam coc cris
Paisatges de Vietnam
vietnam hanoi caos
Caos a Hanoi
vietnam golden bridge
L’impressionant Golden Bridge
vietnam ha long cris
Navegant per la Badia de Ha Long

I si parlem de meravelles, també vam complir un somni visitant una de les més conegudes. La Gran Muralla! Per fi trepitjàvem la Xina, un país tan gran, tan milenari i amb tanta història, que cap viatger pot perdre’s.

Allà tots els pobles són enormes, i les ciutats gegantines; i la mescla entre tradició i modernitat, van unides de la mà. Beijing, Xi’an, Pingyao, Shanghai

xina beijing cris ciutat prohibida
Admirant la Ciutat Prohibida a Beijing
xina muralla mane
Un somni fet realitat: trepitjar la Gran Muralla
xina pyongyao carrers
Carrers de Pyongyao
xina shanghai cris
L’skyline de Shanghai
xina_guerrers xian
Guerrers de Xi’an

I per tancar la ruta asiàtica, de nou ho fem a Hong Kong, transportant-nos a la infantesa visitant un lloc que fa les delícies dels més petits i/o els que ens sentim així 🙂 : Disneyland! I a sobre, ambientat ja al Nadal!

hongkong disneyland
Gaudint del Nadal a Hong Kong Disneyland
 • Mercats de Nadal d’Alsàcia (França) & Basilea (Suïssa) – Desembre

Però si parlem de Nadal, ho hem de fer dels Christmas Markets. Som uns autèntics fans de visitar els mercats nadalencs durant els darrers dies de l’any, i aquest any, encara amb les motxilles sense desfer del recent viatge asiàtic, marxem a un dels llocs més mítics on celebrar el Nadal: Alsàcia.

El petit poble de Colmar és un d’aquells llocs de somni, on les llums i la decoració nadalenca semblen haver invaït totes les cases.

També, per primera vegada visitem Estrasburg, i també, per primera vegada, vivim en primera persona un dels mals més grans dels nostres dies: els atemptats terroristes. Coincidim (i experimentem més a prop del que voldríem) amb l’atac d’un boig a les persones que visitem els Mercats Nadalencs de la ciutat. Allò deixa empremta, però no podem restar adjectius a la bellesa de la ciutat ni a com es bolca per celebrar aquestes festes.

alsacia_colmar
L’encantador poble de Colmar
alsacia estrasburg
Estrasburg, la ciutat nadalenca per excel·lència

El final de la ruta ens fa traspassar la frontera franco-suïssa, per conèixer la preciosa ciutat de Basilea. Admirar un munt de paradetes nadalenques, decorades amb mil llums, des de dalt del campanari de la Catedral, va ser realment bonic.

alsacia basilea
El Christmas Market de Basilea als nostres peus
 • Cap d’Any a Budapest (Hongria) – Desembre

I encara, abans d’acabar definitivament l’any, la cirereta del pastís. Volem acomiadar l’any com cal, i ho farem a una ciutat que tenim moltes ganes de conèixer: Budapest. Els nostres plans, com sempre, voltar sense presses i gaudir de la gastronomia.

budapest-43
Budapest ens va enamorar!
budapest-5
Ambient nadalenc
budapest-39
Fer un bany d’aigües termals, en ple hivern, és tota una delicia!

Molt Bones Festes i Feliç 2019!!!! Què l’any vinent porti molts viatges a tothom!!

alsacia christmas market detalls

 

 

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Resum viatger 2018. Un any replè de viatges!

  1. No ens podem queixar en absolut, Miquel. Ha sigut un any realment fantàstic, ple de viatges que ens han fet sortir continuament de la nostra zona de comfort, i això ens encanta!
   Esperem que l’any vinent es pugui repetir tot el possible.
   Una abraçada i molt bon any nou per tu i l’Imma!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: