Escapada a la Vall de Núria. Esports de muntanya, senderisme, esquí i bona gastronomia

Sabeu aquells moments que necessites urgentment desconnectar de tot? I busques una petita escapada on relaxar-te i deixar de pensar en el dia a dia? Doncs aquesta proposta d’escapada és justament això: descobrir uns bonics paisatges, descansar en un fantàstic hotel, i fer alguna activitat muntanyenca…

catalunya_vall_nuria-69
Els paisatges d’aquesta zona són fantàstics!
catalunya_vall_nuria-83
La Vall de Núria als nostres peus!

 

Ens decidim per visitar la Vall de Núria, a la comarca del Ripollès, a una altitud de gairebé 2.000 metres sobre el nivell del mar i envoltada de cims on neixen multitud de fonts i torrents. Per visitar amb calma aquesta vall pirinenca, ens allotgem al poble de Ribes de Freser, amb un petit i bonic nucli antic on trobem molta tranquil·litat. I el més important, aquí hi ha dues estacions del tren cremallera que ens portarà a l’estació de muntanya de Vall de Núria, on practicar esquí i raquetes en temporada hivernal, o excursions i senderisme quan marxa la neu.

catalunya_vall_nuria-18
Estació d’esquí de la Vall de Núria
catalunya_vall_nuria-26
Santuari de la Mare de Déu de Núria

I és que per arribar a l’estació només tenim dues opcions: caminar o el famós cremallera, un tren singular que fa un recorregut de 12,5 quilòmetres superant un desnivell de més de 1.000 metres. Ah! I quina visió més maca ens ofereix aquest curt tram, amb el punt culminant d’arribar a l’estació situada dalt la vall i admirar el Santuari de la Mare de Déu de Núria, lloc de peregrinatge històric.

catalunya_vall_nuria-14
El cremallera ens portarà a Núria
catalunya_vall_nuria-15
No podem deixar d’admirar el paisatge durant el trajecte
catalunya_vall_nuria-16
Arribant a l’estació de muntanya de Núria
catalunya_vall_nuria-30
Ermita i Santuari de Núria

I si el que busquem és practicar esports d’hivern, Vall de Núria ofereix gairebé 8 quilòmetres esquiables, dividits en 3 pistes verdes per a principiants, 3 blaves, 3 vermelles i 2 negres. També trobem 3 pistes de trineus, un parc lúdic i 2 pistes de raquetes de neu. Aquestes últimes són les que més ens atrauen a nosaltres, perquè som uns amants de posar-nos raquetes als peus, i fer una caminada lliurement per la muntanya nevada. Cal consultar els preus abans de comprar el bitllet del tren cremallera i/o el forfait de l’estació, ja que trobem molts packs amb diferents combinacions i tarifes.

 

catalunya_vall_nuria-46 ok
L’estació de Núria des de les alçades!
catalunya_vall_nuria-50
Una de les moltes activitats que es poden practicar: raquetes de neu!
catalunya_vall_nuria-54
Durant el trajecte per la vall podem veure alguns isards
catalunya_vall_nuria-35
Els més petits gaudeixen de la neu
catalunya_vall_nuria-25
Enganxem uns dies espectaculars

Tot i concentrar l’activitat a l’estació d’esquí, aquesta escapada ens ofereix molt més. Som a la Vall de Ribes, que comprèn els pobles de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser (on ens allotgem) i es tracta d’una zona de gran riquesa ecològica, molt apropiada per fer excursions i gaudir del seu bellíssim paisatge. Aquests pobles tenen una arquitectura rural testimoni d’una històrica presència pagesa, avui substituida per la indústria del turisme. És per això que trobem molts apartaments on la gent ubica la segona residència.

mapvallderibes
Situació de la Vall de Ribes
catalunya_vall_nuria-8
Vistes de Ribes de Freser
catalunya_vall_nuria-61
L’església de Sant Jaume de Queralbs és un dels monuments romànics més importants de la zona
catalunya_vall_nuria-59
Carrerons de Queralbs
catalunya_vall_nuria-68
Poble de Toses

 

La zona, a més d’oferir una àmplia oferta per practicar esports de muntanya i aventura, és ideal pel turisme gastronòmic (una part que ens encanta), i tastar una interessant proposta de plats i vins que ens ompliran l’estòmac.

catalunya_vall_nuria gastronomia
Degustant la rica gastronomia de la zona

Si arribeu en cotxe per descobrir aquesta vall, us suggerim una altra opció per agafar el cremallera. A mig camí entre Ribes de Freser i Núria, trobem el bonic poble de Queralbs, que també disposa d’estació de tren, i a més d’estalviar-nos uns euros (el bitllet és més barat si fem mig recorregut) podem deixar el cotxe en el seu ampli aparcament i fer una visita-excursió pel poble i voltants. O encara pels més valents, podem pujar caminant fins a Núria pel camí vell de Queralbs, de 6’5 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell (es pot fer en unes 3 hores si esteu en forma!).

catalunya_vall_nuria-12
El cremallera arriba a la petita estació de Queralbs
catalunya_vall_nuria-13
El camí vell recorre trams paral·lels a la via del cremallera

I després de tant parlar de camins, rutes i senders, no podem deixar de completar aquesta escapada sense els moments de relax que també busquem. I aquí és on entra en escena el fantàstic hotel on ens allotgem uns dies. Es tracta del Resguard dels Vents, un Hotel-Spa on s’hi respira tranquil·litat, ja que està ubicat sobre el poble, amb boniques vistes a la Vall de Ribes (clica per veure nostra opinió a Tripadvisor).

Amb només 17 habitacions, ofereix una agradable zona Spa on relaxar-se completament. Piscina coberta climatitzada, banyera hidromassatge, sauna, bany de vapor, dutxes de contrast… un cop entrem a les seves instal·lacions, ens costarà moltíssim sortir-ne! Bé, potser no serà tan difícil quan la gana ens cridi, i poguem sopar algun deliciós plat de muntanya en el seu restaurant.

catalunya_vall_nuria-9
Hotel Resguard dels Vents
catalunya_vall_nuria-1
Un lloc on desconnectar de tot…
catalunya_vall_nuria-3
…recuperar forces…
catalunya_vall_nuria-84
…i relaxar-nos al seu Spa
catalunya_vall_nuria-5
Som en plena muntanya

I quan toqui tornar d’aquesta escapada de relax i activitats de muntanya, no s’ha d’oblidar fer algunes compres. Aquests pobles petits del Pirineu són genials, i comprar aquí és ben diferent. Tothom es diu bon dia, i aprofiten les compres per posar-se al dia de les darreres novetats. Nosaltres no podem marxar d’aquí sense un petit carregament de boníssims embotits de la zona i una dolça coca de pa. Així, les agulletes que ens ha produït les diverses excursions per la vall no seràn els únics records que portarem cap a casa…

catalunya_vall_nuria-85
La Lola, ben amable, ens aconsellarà el millor embotit. Botiga D.Rueda, de Ribes de Freser
catalunya_vall_nuria-60
Botiga de queviures a Queralbs

 

MÉS INFORMACIÓ:

 

Clica per veure altres articles d’escapades al blog:

icones ciutats escapades

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Escapada a la Vall de Núria. Esports de muntanya, senderisme, esquí i bona gastronomia

    1. Et donem tota la raó. I si fa un temps com el que ens vam trobar, encara guanya en bellesa. I és que tenim tants llocs impressionants a Catalunya… oi?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: