Descobrint Copenhagen (Dinamarca) de la millor manera possible: en bicicleta.

Ja ens ho va semblar només trepitjar la capital de Dinamarca. Copenhagen és una ciutat ideal per descobrir en bicicleta. Carrils bicis perfectament senyalitzats i el millor de tot, l’ús intensiu d’aquest tipus de vehicle per part de la majoria dels seus habitants, multiplica per mil les facilitats que trobarem si decidim moure’ns sobre dues rodes.

Ens encanta recórrer la ciutat en bici!
Ens encanta recórrer la ciutat en bici!
Aqui tothom es desplaça en bici.
Aqui tothom es desplaça en bici.

copenhagen_046

copenhagen_172

Tothom en té, i és molt fàcil llogar-les. Inclús podem triar elèctriques, que faciliten l’esforç físic. Visitem la capital de Dinamarca un parell de vegades, i durant una de les estades fem un intensiu sobre dues rodes. Aprofitem les dues bicicletes que ens ha deixat en Henrik (ens allotgem al seu apartament fent intercanvi de casa) i tot i el respecte que ens causa barrejar-nos entre els danesos, als 5 minuts ja ens sentim prou segurs per anar a qualsevol racó de la ciutat.

Si ens ve de gust descobrir Copenhagen en bicicleta, res millor que llogar-ne una.
Si ens ve de gust descobrir Copenhagen en bicicleta, res millor que llogar-ne una.
Nygade Street és un dels principals carrers comercials
Nygade Street és un dels principals carrers comercials
copenhagen_105
Les places sempre són plenes d’aquest tipus de vehicle
copenhagen_005
Copenhagen gaudeix d’una activa vida social
copenhagen_052

Això sí, s’han de cumplir les normes bàsiques de circulació i anar indicant amb les mans els nostres girs i parades. Trobarem un munt de llocs on aparcar les bicis, i si són zones molt turístiques i plenes, sempre les podrem deixar recolzades en alguna cantonada, vigilant de no molestar el moviment dels vianants.

Veiem molts pares portant als seus fills
Veiem molts pares portant als seus fills

copenhagen_043

copenhagen_077
La ciutat és plena de carrils bici

copenhagen_511

Com hem dit, la ciutat està preparadíssima per recórrer-la sobre dues rodes, però si hem arribat molt lluny, i l’esforç ens passa factura, res tan senzill com agafar el metro o tren i pujar amb la bici. Hi ha vagons especials per viatjar amb elles.

Ja sigui el centre, o els barris més periférics (Frederiksberg, Norrebro, Østerbro…) ens vam sentir cómodes circulant per tot arreu. Als principals i concorreguts carrers comercials (Stroget i Kompagnistræde) vam preferir aparcar-la i voltar a peu, ja que hi havia massa gent.

Aprofitem les bicletes que ens deixen durant la nostra estada, per conèixer millor la ciutat.
Aprofitem les bicletes que ens deixen durant la nostra estada, per conèixer millor la ciutat.
copenhagen_445
Molts canals són vorejats per un carril per vianants si un altre de bicicletes
copenhagen_031
copenhagen_451

Alguns punts turístics una mica allunyats del centre, com poden ser la famosa escultura de la Sireneta o el Castell de Roseborg són ideals per arribar en bici. A més de fer servir el vehicle més ecològic possible, ens estalviarem el tiquet del metro o bus, que no són barats precissament.

Trobarem grans aparcaments per deixar la bici
Trobarem grans aparcaments per deixar la bici

Edifici a Jarmer Plads

 

copenhagen_509

 

Tot avantatges i un únic inconvenient en el nostre cas: agulletes al dia següent. Però això ens passa per no tenir la forma física adequada i pensar que ens hem transformat en Miguel Indurain per uns dies… 🙂

I que podem veure i visitar a Copenhagen? Doncs en un proper post parlarem de com ens ha acollit aquesta magnífica ciutat en diferents èpoques de l’any…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Descobrint Copenhagen (Dinamarca) de la millor manera possible: en bicicleta.

  1. He vist la vostre ruta en bicicleta per les Franqueses (la farem a partir de setembre), i mirant mes el bloc m,heu feu recordar el meu viatge a Copenhague, una meravella de ciutat, tant plena de natura, bicicletes i el Tívoli. Gràcies per compartir-ho.

    1. Uo! Moltíssimes gràcies per les vostres paraules. És genial saber que algú troba utilitat als articles viatgers i pot recordar viatges tan xulos com el de Copenhague 🤩🤩🤩
      Ah! I que tingueu molt bona ruta en bici pel nostre poble 🤩🤩
      Salut i molts viatges

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: