Ruta per Indonèsia (8a part). Ubud, illa de Bali, i els últims dies del viatge

Això de retornar a Ubud per finalitzar el viatge ha sigut tot un encert. Aquí vam llogar la moto, una gran companya de ruta, i és perfecte tornar-la i poder dutxar-nos a l’hotel on ens guardaven la motxilla gran. Quedem com nous! Ja coneixem una mica la ciutat, i això és perfecte. Tots els carrers estan engalanats per celebrar el Galungan, una gran celebració balinesa, així que decidim començar a voltar. 

Aquests dies anteriors ja hem vist com les famílies feien els preparatius per a aquest festival. Es celebra la victòria de Dharma sobre Adharma i quan els esperits ancestrals visiten la Terra. Uns enormes i llarguíssims troncs de bambú són decorats amb fulles de palma, llaços de roba i qualsevol altra cosa que se’ls passi pel cap. Ens expliquen que s’anomenen Penjor, i no hi ha casa que no col.loqui un a l’entrada. Poden arribar als 4 metres d’alçada, i donen un aire festiu als carrers.

indonesia_3221
Els penjors decoren cases i carrers
indonesia_3236
La família ens explica com decora el penjor que animarà l’entrada de casa seva
indonesia_3238
La perspectiva dels penjors al llarg del carrer és espectacular
indonesia_3350
L’activitat principal del dia, a part d’acabar de preparar els penjors de les cases, són les ofrenes als temples i carrers

 

Els nens (i alguns adults) volten per la ciutat en petites comitives tocant música i fent ballar una mena de drac que porten com a disfressa entre uns quants. La majoria de temples hindús, són plens de gent realitzant ofrenes i pregant. Tothom vesteix per l’ocasió, els homes majoritàriament de blanc, i les dones amb vestits de festa molt elegants i vistosos. Quin goig!

indonesia_3307
Els dracs ballen al ritme de la música i fa ambient al carrer!
indonesia_3315
Els músics volten pel poble animant a tothom que es creua pel camí…
indonesia_3310
Ofrenes…
indonesia_3352
…més ofrenes…
indonesia_3333
…i fins i tot decorant les motos perquè els Déus protegeixin als conductors!

indonesia_3338

 

Voltem i voltem, i descobrim un llarg carrer cimentat ple de signatures i missatges de particulars i comerços d’Ubud. És com el passeig de la Fama de Hollywood, però en indonesi!! Mica en mica ens anem quedant sols, però nosaltres continuem fins sortir de la ciutat. Ens trobem de nou amb unes vistes increïbles de camps d’arròs i comencem una llarga passejada zigzaguejant entre els cultius. No fa l’excessiva calor dels últims dies, i això és perfecte. El dia és radiant i el cel blau accentua el verd dels arrossars. I sense saber com, tornem a entrar a la ciutat.

indonesia_3376
El Passeig de la Fama a l’indonesi
indonesia_3366
Totes les inscripcions escrites a terra. Pots passar una bona estona llegint i xafardejant!
indonesia_3383
Quin bon dia i quina llum per passejar pels camps d’arròs!
indonesia_3400
Les palmeres envolten els camps d’arròs i creen una atmosfera ideal

indonesia_3394

indonesia_munduk escalador palmera
Anem a collir cocos!

indonesia_3407

 

El que no hem calculat, és que al ser festiu, molts comerços són tancats. Hem deixat les petites compres i souvenirs pels últims dies, i moltes botigues i el principal mercat no tornaran a obrir fins justament el dia que marxem. Com sempre, ho deixem tot pel final. No tenim remei… Ens ho agafem amb calma. Les forces que ens queden són poques, i combinem alguna piscina a l’hotel, amb petits recorreguts, bons dinars i sopars, prendre algun batut o cervessa a qualsevol terrasseta, i com no, uns gratificants massatges balinesos per intentar recuperar els nostres cossos tan cansats. Mare meva, quines mans!

indonesia_3436
Una de les coses més típiques del Galungang són els buffets als restaurants

indonesia_3438 indonesia_3464

 

Finalment, el darrer dia, el mercat d’Ubud torna a obrir, i caminem per les paradetes, negociant i comprant alguns records del país. Això arriba a la seva fi. Han estat 23 dies molt intensos, però que han passat molt i molt ràpid. Ens hem fet una petita idea de com de meravellós és aquest país, que necessita molt més temps per ser visitat en profunditat. Java, Borneo i Bali han sigut les illes visitades, totes tan diferents entre elles i totes tan impressionants.

indonesia_3486
Botiguetes de souvenirs de dubtós disseny…
indonesia_3433
Com que avui és festa, passen el dia com més els agrada!
indonesia_3304
Així ens reben al nostre hotel!

indonesia_3425 indonesia_3358

indonesia_3321

 

Com acostumem a fer, ens acomiadem amb un gran sopar, unes copitxueles i una mica de música en directe al Laughing Buddha Bar, que anima les nits d’Ubud. Tristos però contents, partim cap a l’aeroport de Denpasar. Estan en obres, i tot i entreveure unes grans instal.lacions, ens trobem moltes zones tancades, inclosos els restaurants.

indonesia_3458
Quin concert més xulo! Que bé haver coincidit amb la nostra última nit a Ubud!

indonesia_3441

Un brindis pel viatge!!
Un brindis pel viatge!!

 

Però el millor de tot és que encara no tornem a casa. Ens hem reservat uns dies per aturar-nos a HongKong, visitar als nostres amics que hi viuen des de fa uns mesos i que ens faran d’amfitrions per descobrir aquesta ciutat i alhora regió administrativa de la Xina. Ens ve molt de gust tornar a una gran metròpolis!! See you, Indonesia !!!

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Ruta per Indonèsia (8a part). Ubud, illa de Bali, i els últims dies del viatge

  1. Jajaja. Siiiii, ja m’ho ha dit la Cristina, Xavi. Tot s’acaba, quina llàstima. Ha sigut arribar i tornar a la feina.
   El penúltim post el vam escriure des de HongKong i aquest darrer a l’avió de tornada a casa. I no pateixis, quan no som de viatge tenim molt material guardat per explicar més sensacions de les nostres escapades.
   De fet, intentem penjar un o dos posts cada setmana. Costa treure temps, però sempre trobem algun momentet.
   Gràcies pel teu comentari.

 1. Una llàstima de que ja arribi el final del viatge. Fotos extraordinaries de debó. M’alegro molt de que Ubud i les seves rodalies us hagi enganxat… i a mes a mes heu pogut viure la festa de la victòria de Dharma sobre Adharma…. uauuu !!!

  1. Un final de viatge per Indonèsia rodó, Miquel. Celebracions i encara més ítems visuals per tancar l’aventura viatgera.
   Ja som a casa, després d’uns quants vols de tornada llargs i pesats. Això sí, com altres vegades, ens vam reservar uns dies i vam visitar Hong Kong per fer la tornada menys dura. Serà la propera entrada del blog.

   Gràcies pel vostre seguiment tots aquests dies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: