Fred, molt de fred és el que ens vam trobar només baixar de l’avió a la ciutat de Berlín. Normal, sent el mes de desembre. Els carrers i la seva gent estan immersos en l’època del canvi d’any, i de fet, només ens va faltar veure nevar per arrodonir l’esperit nadalenc que s’hi respirava. I és que si Berlín ens va semblar maquíssima, veure-la coberta de blanc deu ser especial…

La torre de televisió “Berliner Fernsehturm”, amb els seus 368 metres és l’edifici més alt de Berlín

La xarxa de metro és una de les millors maneres de moure’s per la ciutat
Aquesta entrada és per parlar de la ciutat, dels seus carrers, els seus edificis i monuments. Passejar per l’elegant plaça Pariser, on es trova la Porta de Brandemburg és sinònim de trobar-se un arbre de Nadal gegant si voltem en època nadalenca.
El mateix passa al mític Checkpoint Charlie, al carrer Friedrichstraße. El més famós pas fronterer del Mur ha de compartir espai amb un enorme arbre ple de llums. La llista és interminable. Les avingudes i carrers més famosos, com el Bulevar Unter den Linden són engalanats amb decoracions de Nadal i, tal com explicàvem en una altra entrada del bloc, els Mercats Nadalencs són visita obligatòria.

Una caseta serveix com a reclam turístic per marcar el pas fronterer de Check Point Charlie
Això fa que la ciutat, un dels destins més visitats d’Europa, encara brilli més. Qualsevol punt d’interès que ens faci descobrir aquesta ciutat serà àmpliament recompensat. Tant si volem veure museus (la seva illa dels museus “museumsinsel” és única –veure post-), com arquitectura (els més prestigiosos arquitectes del món tenen algun projecte seu a la ciutat), com reviure bona part de la història més important del Vell Continent (veure post); Berlín és la ciutat adequada.
Després de la caiguda del Mur (veure post) i la reunificació, moltes places i barris han revifat amb gran força i energia. La Postdamer Platz, amb el seu modern edifici Sony; o la Kurfürstendamm, una de les avingudes comercials més animades són un exemple.

Entre l’estació de trens d’Ostbahnhof i el riu Spree, podem trobar el fragment de Mur més llarg que es conserva: 1’3 km.

A Alexanderplatz, o “Alex”, com la coneixen els berlinesos, trobem el famós rellotge del món “Weltzeituhr”

Escultura a Bethlehemkirchplatz, al costat del nostre hotel

El barri de Kreuzberg acull una gran comunitat de turcs
I tal com dèiem, la història és present a cada racó. Existeixen molts museus, com el DDR (Karl-Liebknecht, 1) que recrea l’ambient de l’Alemanya de l’Est (veure post); o exposicions al carrer per recordar el traçat del Mur. Berlín tampoc oblida el seu passat, i trobem monuments que en ho recorda. Com el Monument a l’Holocaust (Denkmal für die ermordeten Juden Europas) format per 2.711 blocs de formigó, que recreen un cementiri i són un homenatge a l’extermini de la comunitat jueva a mans dels nazis.

Els 2711 blocs del Monument als Jueus forma un enorme laberint

Façana del Museu DDR

La moderna cúpula de l’Edifici Sony Center acull unes galeries comercials i alguns bars i restaurants
I volem acabar amb un consell per veure un dels llocs més visitats de tota la ciutat. La cúpula del Reichstag, el Parlament Alemany. Dissenyada per Sir Norman Foster, s’ha convertit en tot un símbol, i això ha fet necessari reservar dia i hora per pujar fins dalt. Si sabeu amb certesa les dates de la vostra visita a Berlín, reserveu hora amb tot el temps que pogueu, ja que inclús en època de temporada baixa, moltíssima gent té la mateixa idea.
I no n’hi ha prou d’entrar a la web i apuntar-se certs dies, sinó que cal esperar a rebre un mail de confirmació. Després de veure com a molta gent se l’hi negava l’entrada, per no saber ni tan sols que havien de reservar, nosaltres no vam poder evitar un lleu somriure per complir amb els tràmits. Però el que no esperàvem és que ens comuniquessin, com si fos una reserva de restaurant, que no érem a la llista del dia, ja que el que nosaltres portàvem era simplement una pre-reserva. La cara de tontos que se’ns va quedar va ser monumental.

El 1933, els nazis van cremar 25.000 llibres davant la Universitat Humboldt. Aquesta institució ha vist sortir de les seves aules 29 premis Nobel, com Albert Einstein

La Gendarmenmarkt, inspirada en les “piazzas” renaixentistes italianes, és una de les més maques de Berlín

Els tramvies, que circulen per la part Est de Berlín, son una bona opció per desplaçar-se

La història de l’església de Nikolaikirche es remonta a la fundació de la ciutat a mitjans del segle XIII
Tot i així, sempre és bo deixar llocs per veure d’una bonica ciutat. Així és segur que tard o d’hora tindrem una excusa per tornar-la a visitar!
[…] Diari del Japó RSS ← Esperant la neu a Berlín. La ciutat. […]
[…] Retroenllaç: Esperant la neu a Berlín. La ciutat. « Diari de la bona vida […]
[…] entre el riu Spree i el canal Kupfergraben, a la ciutat de Berlín, trobem la Illa dels Museus (Museumsinsel), que acull el complex museístic més divers del món. […]
[…] El Pergamonmuseum La Torre de Televisió Berlinesa Els berlinesos i les finestres de les cafeteries Esperant la neu a Berlín Els mercats nadalencs de Berlín ComparteixFacebookEmailTumblr […]