Cadaqués, Costa Brava. Un dels pobles més bonics de Catalunya

Estem segurs que Cadaqués és una de les viles més maques i emblemàtiques de tota la Costa Brava. La seva ubicació, el seu casc antic, els seus carrers laberíntics, les seves platges, el seu mar… fan ben especial aquesta població.

Situat a l’Alt Empordà, i custodiat pel Parc Natural del Cap de Creus, és el poble més oriental de Catalunya i de tota la Península Ibèrica. Enclavat a la badia del mateix nom, la silueta de les seves cases i façanes, ben blanques, i l’església de Santa Maria el fan ben reconeixible.

La vila, d’origen medieval i rodejada per una gran muralla, ocupava l’espai del que avui dia és el centre històric de Cadaqués. És tot un plaer caminar amunt i avall pels seus estrets carrerons, alguns encara pavimentats amb el sistema del “rastell”, una antiga tècnica que consisteix a posar pedres en forma de llosa extretes de la vora del mar amb la finalitat de facilitat les pujades i baixades dels carrers costaruts, evitant patinades pel terra moll per la pluja…

Destaca la figura de l’església de Santa Maria de Cadaqués, construïda entre els segles XVI i XVII, d’estil gòtic tardà, que domina l’estampa del poble a l’estar situada en un punt alt. Al seu interior trobem un esplèndid retaule barroc.

Cadaqués és sinònim d’art, ja que a la segona mitat del segle XX aquí s’instal·laven i visitaven molts artistes importants de l’època, Picasso, Josep Pla, Luís Buñuel, Marcel Duchamp… però sense cap mena de dubte, salvador Dalí té una importància cabdal.

“Súper recomanable apropar-se en una curta caminada de 15 minuts fins a Portlligat, un nucli de població del municipi de Cadaqués on trobem la Casa Museu de Dalí.”

I és que Dalí i la seva dona Gala, que van fixar el seu lloc de residència a Portlligat. Molt recomanable visitar la Casa Museu que l’artista tenia aquí, on es mantenen moltes estances i habitacions tal com l’artista les va deixar.

  • ALLOTJAMENT. L’hotel boutique Vila Gala, amb només 14 habitacions ens sembla el lloc ideal per quedar-se a dormir en aquesta població i desconnectar de tot.
  • GASTRONOMIA.

ESCAPADES A CATALUNYA

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: