Descobrint els llocs més interessants de Milà, Itàlia

Anem a conèixer Milà? -Ui, és la ciutat menys italiana de totes- ens deia moltíssima gent. I potser tenen raó, però això no treu alicient a visitar la segona ciutat més poblada de tot el país, la capital de la regió de Llombardia, i una de les urbs més pròsperes i desenvolupades d’Europa. Som-hi!

  1. Piazza del Duomo
  2. Duomo
  3. Galleria Vittorio Emanuele II
  4. Piazza della Scala
  5. Quadrilatero de oro
  6. Via Torino
  7. Piazza dei Mercanti
  8. Santa Maria delle Grazie
  9. Castell Sforzesco
  10. Barri de Brera
  11. Els tramvies
  12. Quartiere Navigli
  13. Quartiere Porta Romana
  14. Parc Sempione
  15. Quartieres Isola Porta Nuova
  16. Piazza Gae Aulenti
  17. Milano Fashion Week

Definida com la capital empresarial d’Itàlia, Milà sempre s’ha caracteritzat per ser base de molts negocis. Era una de les principals rutes comercials a l’època medieval, i avui en dia s’ha convertit en una destinació turística on destaca l’art, la moda, el disseny, les compres…

I és que, precissament, una de les coses que més ens han sorprés al conèixer aquesta ciutat, és el seu glamour, i la brutal quantitat de comerços relacionats amb la moda, la roba, el disseny, el mobiliari, etc que hem trobat. Aquí tot destila estil. Les botigues tenen molt bon gust en la decoració, i cada establiment competeix en aparadors que atreguin al client.

Aquest és el nostre llistat de racons i coses a fer i veure a la ciutat:

Piazza del Duomo

La plaça principal de la ciutat és un dels llocs més impressionants i concorreguts. Aquí trobarem moltíssima gent a totes hores, movent-se per la gran superficie rectangular de 17.000 m2

Duomo

La gran Catedral gòtica domina la piazza del mateix nom. És un dels temples catòlics més grans del món, i és imprescindible una visita. Trobarem diferents propostes: el seu interior, caminar per la seva terrassa, les restes arqueològiques…

Consell: un dels tiquets més populars per visitar el Duomo, i que es pot comprar online, és el que dona accés a la Terrassa + Catedral + Area Arqueològica + Museu: 21,5€

Galleria Vittorio Emanuele II

Aquesta galeria en forma de creu, i coneguda com el «Saló de Milà», va ser construïda al segle XIX i està considerada el centre comercial més antic d’Itàlia. Destaca per la seva gran cúpula envidriada i dins de la galeria hi ha botigues de luxoses firmes, cafeteries i restaurants històrics

Piazza della Scala

Aquesta plaça rep el seu nom per un dels edificis més importants que trobem en ella: el Teatre alla Scala. Però també podem trobar l’ajuntament de la ciutat.

Quadrilatero de oro

Milà és la ciutat de la moda, i en aquest lloc trobarem les botigues de moda i disseny més luxoses i famoses del món. El seu nom es deu al fet que es troba delimitat per quatre carrers: Corso Venècia, Via della Spiga, Via Alessandro Manzoni i Via Monte Napoleone.

Via Torino

Si us agrada anar de botigues, les compres, o simplement turistejar i passejar entre els principals comerços de la ciutat, aquesta Via és un dels principals eixos comercials.

Piazza dei Mercanti

Una plaça que recorda el passat comercial amb elegants edificis medievals i un antic pou d’aigua del segle VXI, situat al centre.

Santa Maria delle Grazie

A la paret del menjador d’aquest antic convent dels dominics, el geni Leonardo da Vinci va pintar la fresca de L’Últim Sopar

Castell Sforzesco

Aquesta antiga fortalesa va ser construïda durant el segle XIV (tot i que endorrocada i tornada a construir amb el pas dels segles). A l’interior del castell hi ha diferents museus, un agradable jardí i una cafeteria amb terrassa.

Barri de Brera

Un dels barris amb més vida de la ciutat, conegut com el districte de l’art. Amb carrers empedrats, peties places, cafeteries i restaurants, destaca el Palazzo Brera amb la seva espectacular Pinoteca. Ah! I per la nit és un lloc ple d’ambient. Camineu pel carrer Via Fiori Chiari i comproveu-lo.

Els tramvies

Aquesta ciutat té una enorme i antiga xarxa de tramvies. A més de ser molt útils per moure’s per la ciutat, li donen un encant especial. Encara circulen alguns models dels anys 20.

Quartiere Navigli

Aquest barri és molt conegut per ser on surt molta gent jove al capvespre nit. Dos antics canals d’aigua, Naviglio Grande i Naviglio Pavese, són els que es conserven del moment històric en què Milà es va fer accessible des del mar. El millor pla aquí és travessar els diferents ponts que creuen els canals, per fer una copa als bars que omplen les dues bandes del canal

Quartiere Porta Romana

També un barri amb molta vida, on podem copsar molt millor l’autèntica vida milanesa, sense tants llocs turístics com el centre històric. Aquí trobem les restes d’una de les Portes que encara queden empeus i que permetien accedir antigament a la ciutat.

Parc Sempione

Situat a un pas del Castell Sforzesco, és un enorme jardí d’estil anglès on podeu trobar des d’un llac artificial fins a àmplies zones de gespa que s’omplen de gent quan fa bon temps.

Quartieres Isola Porta Nuova

Isola (que vol dir illa en italià) és anomenada així perquè està aïllada per les vies del ferrocarril de la resta de la ciutat, i actua com a pont urbà entre l’històric Milà de cases antigues i el nou gratacels més alt d’Itàlia construïts a la zona de Porta Nuova.

Piazza Gae Aulenti

Aquesta plaça impressiona per estar envoltada de gratacels dels quals sobresurt la Unicredit Tower que, amb una alçada de 231 metres, ha esdevingut el més alt d’Itàlia. Un altre dels imprescindibles d’aquesta plaça és el Bosc Vertical, un complex compost per dues imponents torres cobertes per unes 2000 espècies de plantes, que s’ha convertit en un dels llocs més fotografiats de la ciutat en els darrers temps.

Milano Fashion Week

Dues setmanes a l’any, Milà es converteix en l’epicentre de la moda mundial. Coincidir amb aquest espectacle és tot una experiència! I és que la moda es trasllada al carrers d’aquesta ciutat.

Uuuuuf! Com a fans que som de la gastronomia italiana en general, el bon menjar a Milà ens ha acompanyat en tota la visita. 

Consell: Atenció als restaurants. És normal que a tots afegeixen el concepte de coperto (simplement pel fet de seure i/o portar una mica de pa). Acostuma a ser entre 1 i 3€

Algunes recomanacions de bons restaurants:

  • Le Striatelle di Nonna Mafalda. Barri de Navigli. Pasta autèntica en un lloc que comença a ser turístic però que manté la tradició
  • Panigacci Milano Bistrot. Si busqueu un ambient modern i desenfadat, aquest local és un bar de copes on serveixen alguns plats molt bons.
  • Gelateries en trobareu per tot arreu, però us deixem una petita cadena que elaboren uns gelato que ens xiflen: Alberto Marchetti
  • Si us agrada fer un bon cafè a l’hora d’esmorzar i/o berenar, i busqueu un lloc amb productes sense gluten, aquest local és dels millors: Pan per me

Milà és una ciutat gran, però amb un bon sistema de transport públic, que ens permet arribar fàcilment a la majoria de llocs turístics. Disposa d’un eficient sistema de metro, dividits en 4 línies. Però per distàncies curtes és molt popular fer servir l’autobus o el tramvia.

  • Els bitllets més populars són:
    • Bitllet senzill 2’20€
    • Bitllet 24h 7’60€
    • Bitllet 3 dies 13€
    • 10 bitllets senzills 19,50€

Els tiquets es poden comprar a les màquines de les estacions de metro, o en alguns establiments com estancs, quioscos (a la porta acostumen a posar un logo si en venen)

Consell: També es pot comprar a traves de l’App per mòbils del transport de Milà ATM Milano Official App

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari