Escapada al Baix Empordà. Platges, poblets amb encant i una gastronomia deliciosa…

El Baix Empordà és una d’aquelles comarques on podem trobar de tot per fer una agradable escapadeta. Coneguda popularment com a l’Empordanet, que era com definia l’escriptor Josep Pla a la zona compresa entre les Gavarres i el Montgrí, aquesta comarca és plena de pobles amb encant, platges espectaculars de la Costa Brava, i una gastronomia increïble.

Calella de Palafrugell al capvespre
Platja de Sa Tuna, a Begur
L’interior del Baix Empordà és ple de poblets amb encant
Per tot el Baix Empordà trobarem una gastronomia deliciosa…
El massís del Montgrí, amb el seu popular castell, marca l’extrem nord-est de la comarca

I és el lloc que triem per realitzar la primera sortida post-coronavirus, on marxem en busca de relax, en una situació que han volgut definir com a “nova normalitat”.

Primera decisió que hem de prendre: ens allotgem a la costa o en algun poble d’interior? En aquest cas triem l’interior per vàries raons. Principalment perquè una de les activitats que busquem és la gastronòmica, i un dels restaurants que tastarem es troba situat al petit poble de Corçà. Així que res millor que allotjar-nos al mateix municipi per no haver de conduir després de l’àpat (el millor si sabem que tastarem diferents vins per completar el sopar 😉).

Un dels racons de Corçà
Passejant pels carrerons de Corçà

Corçà es converteix en un bon punt de partida per recórrer la zona, amb platges com la de Palamós, Pals o l’Estartit a pocs quilòmetres de distància. Però aprofiteu per visitar aquest i altres pobles amb encant del màgic Empordà.

Fent kitesurf a la platja Gran de Palamós
Vistes de Llafranc des del Far de Sant Sebastià

Ullastret, Monells, Peratallada, Canapost, Palau-Sator, Sant Feliu de Boada… De passat medieval, els carrerons i les cases de pedres d’aquests pobles ens transporten al passat, i molts d’ells acullen als turistes i passejants oferint un munt de serveis com boníssims restaurants i hotelets amb encant.

Monells
Ambient a Peratallada, un dels imprescindibles al Baix Empordà
Fent una becaina a l’ombra, Peratallada
Aquest arbre imponent presideix la plaça de l’església de Canapost
Poble de Fonteta
Palau-Sator
Sant Feliu de Boada

La nostra proposta d’allotjament

Parlant d’hotelets amb encant, triem Llimona Suites, una antiga casa pairal al centre de Corçà i que fa poc més d’un any en Pepe i en Jordi han remodelat amb un gust exquisit per transformar-la en un hotel de només 6 habitacions. Costa imaginar-se on abans hi havia el racó pels animals de la família, ara hi ha un bonic porxo que dona accés a un jardí amb una petita piscina. Un lloc ideal per desconnectar de tot! 😀

Fantàstic esmorzar al Llimona Suites, Corçà
A última hora de la tarda s’està de luxe a la piscina…
Habitacions modernes i acollidores
Ens encanten aquest tipus d’hotels per desconnectar de tot…

Recomanacions gastronòmiques

 • El restaurant Bo.Tic, al poble de Corçà, és sense dubte una de les joies de la corona on degustar un menú sublim. Guardonat amb una estrella Michelin, el xef Albert Sastregener i la sumiller Cristina Torrent ofereixen, en un local molt xulo, una proposta d’autor i creativa, però plena d’essència de la cuina tradicional catalana.
 • Restaurant Can Dolç. Ubicat al tranquil i rural poblet de Sant Feliu de Boada, aquí trobareu una carn a la brasa espectacular (és l’especialitat). Ideal per entaular-se a la seva terrassa en plena plaça de l’església.
 • Restaurant Aiguaclara a Begur. Carta senzilla però deliciosa.
 • Restaurant de l’hotel Sa Tuna a Begur. Cuina tradicional amb gran varietat de peixos i marisc en un entorn inmillorable, davant el mar.
 • Restaurant Villa Mas, a Sant Feliu de Guixols. L’Agathe i el Roger ofereixen un cuina deliciosa.
 • Restaurant DVisi, a Palamós. Per jugar amb els sabors…
 • La Tastaolletes, a Sant Antoni de Calonge. Originals, amb plats sorprenents i per compartir.
 • Bar 3 pins, a Calella de Palafrugell. Tapeo amb unes vistes que et deixen sense alè.
 • Restaurant Sa Rascassa, Aiguafreda -Begur-. Cuina mediterrània de gran qualitat, envoltada de bosc i mar.
Gaudint d’un sopar fantàstic al restaurant Botic, Corçà
Restaurant Can Dolç, Satn Feliu de Boada
De tapeo al Bar 3 pins, Calella
Degustant un deliciós arrosset al Restaurant Villa Mas, Sant Feliu

És pecat marxar d’aquesta comarca sense tastar el recuit de Fonteta. Al poblet del mateix nom trobem Casa Martell, on produeixen làctics, formatges i aquest recuit deliciós.

El recuit de Fonteta, l’estrella de l’esmorzar!

Recomanacions per visitar

Com hem dit abans, al Baix Empordà trobem pobles medievals amb un munt d’encant, però segur que el més conegut, per la seva bellesa, és Peratallada. Conserva com cap altre lloc el seu aspecte feudal i  l’arquitectura medieval. Camineu pels seus carrers empedrats, on descobrireu placetes on seure a prendre una copa o si hi ha gana, menjar en algun dels seus boníssims restaurants. Us recomanem L’Eixida, Ca la Nena, Candelaria o el Pati.

Carrerons a Peratallada
Fent un vermut a El Pati, Peratallada

Ah! I no marxeu d’aquí sense passar per la gelateria Angelo, i tastar uns gelats boníssims, que el mateix Jordi Roca (del Celler de Can Roca) considera entre els més bons del món. I amb uns sabors únics: gaspatxo, vermut amb olives, anxoves de l’escala, roquefort, salmó… estranys, oi? 

Gelat a la gelateria Angelo, Peratallada

La capital de la comarca, la Bisbal de l’Empordà, també mereix una passejada sense presses. Considerada la capital de la ceràmica, aquí famílies senceres s’han dedicat durant generacions a donar forma a l’argila.

La Bisbal mereix una visita…
Plaça Major de la Bisbal d’Empordà

Si busques un lloc on comprar vi de la terra, passa’t per la Bodega l’Empordà (super-autèntica i amb una varietat infinita) i allà t’aconsellaran mooolt bé.

I no us podeu perdre tampoc els paisatges que ofereix aquesta terra. Voltar en època de calor, és sinònim de trobar-se camps enormes de girasols… 😍

Platges

Recórrer els poblets d’interior és genial, però si fa bon temps i voleu fer un bany, les platges d’aquesta comarca són impressionants. 

Començant pel sud, us podeu acostar a les platges de Sant Feliu de Guixols o S’agaró. Aquí us deixem una altra recomació de restaurant boníssim: Villa Mas.

Platja de Sant Pol, S’Agaró

Pugem una mica més, i trobem Platja d’Aro, Sant Antoni de Calonge i el nostre estimat Palamós. Quantes passejades pels seus carrers… D’aquí no marxeu sense tastar els plats del Restaurant DVisi, dins l’hotel Vincke, una casa colonial meravellosament restaurada al vell mig del poble.

Platja d’Es Castell, Palamós

Continuem amb Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu, llocs realment imprescindibles i amb una bona oferta gastronòmica.

Calella de Palafrugell

I què dir de Begur i les seves platges d’Aiguafreda, Sa Tuna i Sa riera! Aquí us proposem un parell de llocs on llepar-se els dits: el restaurant Aiguaclara i el restaurant de l’hotel Sa Tuna.

I al nord trobem les platges de Pals i l’Estartit, de les més llargues de la zona.

Costa Brava des de Begur
Camí de ronda a la Cala d’Aiguafreda
Fer un beure davant la platja… existeix un millor pla?

Proposta extra

Si disposeu de temps, no dubteu a sortir de la comarca i apropar-vos fins a l’Alt Empordà, també ple de racons fabulosos. Al municipi de l’Escala trobem un munt d’activitats per fer. Podem traslladar-nos a l’antiguitat visitant les ruïnes d’Empúries (l’antiga colònia grega), la vila medieval de Sant Martí d’Empúries, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà o els més de set quilòmetres de litoral de platges…

Conjunt arqueològic d’Empúries
Platja del Portitxol, Empúries
Platges de l’Escala

Nota: Tots els establiments recomanats els hem provat en primera persona, parlem d’ells perquè ens ha agradat la seva qualitat i tracte i no hem rebut cap compensació ni tenim cap relació econòmica… 😎

Clica per veure altres articles

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Escapada al Baix Empordà. Platges, poblets amb encant i una gastronomia deliciosa…

 1. fantastic i espectacular recorregut, donen ganes d’anar ya¡¡, mentre vas llegint, aquest recorregut, en quants dies, es va fer ??

  gràcies per compartir

  Missatge de Bona Vida del dia dl., 29 de juny 2020 a les 18:50:

  > BonaVida posted: ” El Baix Empordà és una d’aquelles comarques on podem > trobar de tot per fer una agradable escapadeta. Coneguda popularment com a > l’Empordanet, que era com definia l’escriptor Josep Pla a la zona compresa > entre les Gavarres i el Montgrí, aquesta comarca és” >

  1. Hola Àngels,
   Com ens agrada saber que l’article fa venir ganes de viatjar! 😀👍🏻
   Visitem sovint aquesta comarca, i l’article és un petit resum del que més ens agrada. 3-4 dies són ideals per voltar i conèixer poblets, platges i la seva gastronomia, però un simple cap de setmana ja serveix per veure com l’Empordà enamora. I si pots muntar una setmana o més, ja seria fantàstic, per anar a un ritme més calmat….

   Gràcies a tu per les teves paraules!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: