Visitant les Bodegues Tío Pepe. Jerez de la Frontera

Un imprescindible de Jerez de la Frontera, a la província de Cadis, es visitar alguna de les seves populars bodegues. Aquesta és terra de vins, i no podem marxar d’aquí sense tastar-los, i veure (i viure!) com els mimen als cellers d’aquesta localitat.

Visitem les Bodegues Tío Pepe, ubicades en ple centre històric de Jerez. Bé, de fet hauríem de parlar de les Bodegas González Byass, que és el nom de l’empresa, però aquí tothom les coneix amb el nom d’un dels seus “finos” més populars.

I és que, quan al 1935 es decideix publicitar el vi Tio Pepe, creant una campanya que humanitzava l’ampolla amb el seu inconfusible conjunt de barret d’ala ampla, jaqueta andalusa i guitarra, es va crear una de les icones publicitaries més reconegudes a Espanya.

Les bodegues estan formades per un conjunt d’edificis, on a més de la cura i repós del vi, acullen un petit exemple de l’arquitectura d’aquesta zona: patis andalusos i carrers empedrats on les parres cobreixen les parets.

La visita la combinem en un recorregut a peu i en un petit trenet, i ens permetrà descobrir el sistema d’envelliment i criança dels vins i brandies de Jerez. I és increïble com han aconseguit combinar el passat i el futur de l’art dels vins.

Aquí trobarem antigues barriques i bótes, moltes signades per famosos que han passat per aquí al llarg dels anys, i al final del tour, podrem fer una cata d’alguns dels vins produïts aquí.

Ah! I per descomptat, no podem marxar d’aquesta bonica població de Jerez de la Frontera, sense caminar pel seu centre històric, amb un gran patrimoni arquitectònic. El Alcázar, la gran fortalesa àrab, i els seus carrers, places i esglésies mereixen una bona passejada.

  • Preus de la visita: a partir de 20€

Altres articles sobre el vi:

Visita a les Bodegues Torres. El Penedès

Cada vegada ens estem enganxant més a tot el relacionat amb els vins. Mai hem sigut uns entesos, però de mica en mica, estem més interessats per aquest món. I res millor que visitar terra de cellers i raïm,…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: