Platges de la Costa Brava. Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu

Tenim un país amb platges increïbles, on prendre el sol, nedar, o simplement descansar, es converteix en tot un plaer. Les platges que parlem avui són ideals per visitar en família, amb nens petits, ja que estan situades ben a prop de nuclis urbans i disposen de tot tipus de serveis.

platja calella sunset
Calella de Palafrugell al capvespre

Calella de Palafrugell

Si busqueu la imatge ideal d’una platja esquitxada de costa rocosa, amb cases d’ambient pescador, Calella és el lloc perfecte on trobar-ho!! El nucli conserva l’essència tradicional, i no trobarem grans construccions on predominin els hotels. Tot el contrari!

Les principals platjes de Calella són a tocar una de l’altra, i el lloc és ben famós per acollir cada any, a la platja de Port Bo, la trobada anual d’havaneres, i que ofereix una imatge espectacular. Disposen de tots els serveis bàsics (dutxes, lavabos) i bars i restaurants.

costabrava platja calella-6
Una bona opció per disfrutar de les platges de Calella és prendre algo al bar 3 Pins
costabrava platja calella-3
Els camins de ronda voregen la costa
costabrava platja calella-2
Qui pot resistir-se a un bany???

costabrava platja calella-5

Platja del Canadell i els Canyissos

Es tracta de dues platges gairebé sense separació entre elles, i formen la més gran de la població. Amb 200 metres de llargada i un gra de sorra mitjà, està situat en ple nucli urbà. Un llarg passeig sobre la platja ofereix una visió global del lloc, i algunes velles casetes de pescadors s’han transformat en habitatges amb coloristes portes que donen un aire ben maco a l’entorn.

costabrava platja calella pano
Panoràmica del Canadell i els Canyissos
costabrava platja calella-1
Un lloc perfecte on descansar…
costabrava platja calella-10
…amb tota la família
costabrava_platja calella general
Passeig i platja del Canadell
costabrava platja calella-7
Res millor que un aperitiu davant aquesta platja!!!

Platges de Port Bo, d’en Calau i Malaespina

També són platges que formen una continuïtat entre elles, i com hem dit abans, són ben populars per acollir les cançons marineres a la cantada anual d’havaneres. Les barquetes de pescadors varades a la sorra reforcen encara més la visió idílica d’aquestes platges.

costabrava platja calella-13
La platja de Port Bo acull la tradicional cantada d’havaneres
costabrava platja calella-14
Racons on passar-s’ho bé…
costabrava platja calella-8
…i guardar un bon record del moment

Llafranc

Situada al poble del mateix nom, aquest antic poble de pescadors és ara un important nucli turístic. 330 metres de longitud i 40 d’amplada, dividits en 2 zones. A l’esquerra (mirant cap al mar) la part més tranquil·la, ocupada per barques varades a la sorra; i a la dreta, la part que ocupen els banyistes, i que arriba fins la punta rocosa del Blanc, que limita la badia.

Disposa de tot tipus de serveis (dutxes, lavabos, rampes d’accés…), i està flanquejada pel llarg Passeig de Cypsele, ple de comerços, bars, restaurants… En plena època estival és força complicat aparcar a prop.

costabrava platja llafranc-1
A l’esquerra, la zona d’embarcacions; a la dreta la de banyistes
costabrava platja calella-22
Llafranc és molt visitat a l’estiu
costabrava platja calella-9
Practicant snorkel
costabrava platja calella-29
Platja de Llafranc vista des del Far de Sant Sebastià

Tamariu

Situat al nord del municipi de Calella de Palafrugell, és el nucli costaner més petit. Envoltat de molta vegetació, les seves platges destaquen per unes aigües de gran qualitat i les seves zones rocoses.

Platja Gran de Tamariu

Ubicada al centre de la badia del mateix nom, té 220 metres de longitud i un gra de sorra més aviat gruixut. Disposa de tot tipus de serveis (dutxes, lavabos, rampes d’accés…) i sempre veurem un munt d’embarcacions omplint la badia. És una platja urbana, i l’envolta un llarg passeig marítim amb pins i tamarius que donen nom a aquesta zona.

costabrava platja calella-15
La platja Gran
costabrava platja calella-28
Tothom a prendre el sol
costabrava platja calella-23
Passeig de Tamariu

costabrava platja calella-16

Cala d’Aiguadolça

A pocs metres de la Platja Gran, cap a l’esquerra (mirant el mar) trobem aquesta petita cala de no més de 25 metres de longitud, envoltada de roques i arbres. Molt més discreta, disposa de dutxa i un petit embarcador, on podem llogar qualsevol tipus d’embarcació per recórrer la costa.

costabrava platja calella-26
Aiguadolça és un raconet on trobar-se més tranquil
costabrava platja calella-25
Podem llogar embarcacions

Platja dels Lliris

Aquesta tercera platja que trobem a la badia de Tamariu té una longitud de 45 metres, i està envoltada de formacions rocoses. És molt famosa entre els més petits perquè disposa d’un trampolí en una de les roques que permet saltar a l’aigua.

costabrava platja calella-18
Tothom vol saltar des del trampolí

costabrava platja calella-17

costabrava platja calella ok-20

Mapa de situació de les platges:
Clica per veure altres posts sobre la Costa Brava al blog:

icones costa brava

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Platges de la Costa Brava. Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu

 1. Nosaltres vam anar per setmana santa i ara a finals de Juny, principis de Juliol i no hi ha molta gent. Es pot caminar trànquil, i l’ambient es de pau.
  Crec que es una bona època per anar…..

  1. Tens raó, Xavi.
   Finals de juny i principis de juliol és la millor època per anar a aquestes platges. Però és clar, agost és el mes rei de les vacances, així que aquestes platges són ideals si viatgem en família i volem unes vacances de mar i sorra.
   Gràcies pel teu comentari!!!

  1. En aquesta època és realment dur no marxar de vacances. Un bany a la platja amb aquesta calor és realment la millor opció.
   Esperem que les teves no triguin gaire a arribar. I si més no, nosaltres no pararem d’oferir i mostrar destinacions on marxar de viatges i/o escapades.
   Ànims!!! Jejejeje.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: