30 coses a fer i veure a Sevilla: els imprescindibles!

Sumem una gran vida social, un ric patrimoni històric, una intensa vida cultural, una deliciosa gastronomia i una gent amb “salero”… la combinació perfecta? I és que Sevilla ens encanta!

Aquí us deixem algunes de les propostes per visitar la ciutat que considerem imprescindibles…

PLAZA DE ESPAÑA

Una de les places més famoses i maques d’Espanya, i amb raó. Per la seva forma de semicercle, els sevillans diuen que aquesta plaça abraça als visitants 🤩 

Creada al 1929 com a espai emblemàtic, les proporcions són enormes: 50.000 metres quadrats. No us perdeu els bancs repartits per tota la plaça i decorats amb rajoles on trobem el nom de 49 províncies. Al perímetre trobem un canal on naveguen algunes barques (es poden llogar) i el creuen 4 ponts que representen els antics regnes d’Espanya.


REAL ALCÁZAR

Patrimoni de la Humanitat, és el palau reial en ús més antic d’Europa, i el conforma una extraordinària mescla d’art àrab i cristià. Els seus jardins mereixen una passejada, entre palmeres, tarongers i fonts.


CATEDRAL DE SEVILLA I LA GIRALDA

El temple gòtic més gran del món s’alça al cor del nucli històric amb la seva impressionant façana, imponents pòrtics i un interior espectacular. És possible visitar les seves cobertes i la seva majestuosa torre: La Giralda. Amb 101 metres d’alçada, corona l’església, i domina la ciutat. El Giraldillo és la seva orgullosa penell (veleta), de la qual podem veure una rèplica a la Porta del Príncep (veure article sobre la Catedral).


PERDRE’S PELS BARRIS DE LA CIUTAT

Caminar sense rumb pels carrerons és l’activitat que més ens agrada! I Sevilla té molts barris on passejar i encantar-se amb el que anem trobant.

El Barrio de Santa Cruz i de San Bartolomé conformaven l’antic call jueu de la ciutat. Perdre’s pels seus carrers, plens de llegendes, és tot un plaer. Aquí trobaràs encantadores places com la Plaça de Doña Elvira, la Plaça de l’Aliança o la Plaça de Santa Cruz.

El Barrio de San Bernardo, tot i estar una mica allunyat del centre històric, també és ple de cases i carrers antics, i ha sofert una gran transformació estética després del soterrament de la via del tren. I que podem dir del Barrio de Triana? un dels més populars i pintorescs. 

 • BARRIO DE TRIANA

Creuar el famós Puente de Isabel II, conegut per tothom com el Puente de Triana, és arribar a un dels barris més populars i amb més vida de Sevilla. Tapear en algun dels bars o bodegues d’aquest barri és una activitat que s’ha de fer sí o sí. Amb el bon temps, seure en una terrasseta de la Calle Betis amb vistes al riu és obligat.

 • BARRIO DE SANTA CRUZ

Autèntic laberint de carrerons que recorren l’antic barri jueu. Cases senyorials, patis, places i bodegues i restaurants omplen el nostre barri preferit de la ciutat. Molt turística, però sempre plena de vida, la Plaza de Doña Elvira és un punt molt popular del barri

 • BARRIO DE ALFALFA

Un dels barris amb més vida i activitat nocturna. La gent omple a totes hores les terrasses dels bars i bodegues que no deixen de repartir tapes, cerveses i vi a tothom que vol conèixer la festa sevillana…


ARCHIVO DE INDIAS

Situat en un bell edifici renaixentista, entre els seus murs es guarden els arxius històrics més importants del país.

L’edifici de l’Archivo de Indias es una de les construccions més embleàmtiques del centre de Sevilla

JARDINS DE MURILLO

Uns altres jardins on es pot passejar envoltats de verd i el millor: els inmensos ficus centenaris!


CASA DE PILATOS

Aquest palau d’estil renaixentista amb elements romàntics, és un exemple fabulós de l’arquitectura sevillana del segle XVI.


MUSEU DE BELLAS ARTES

És el museu de pintura i escultura més important de la ciutat. Ubicat a un antic convent reformat al segle XVII, es pot admirar pintura des del segle XV fins a pintura costumista sevillana del segle XX. Destacar les sales del barroc sevillà, amb obres de Murillo, Valdés Leal i Zurbarán. Per als residents a la UE, l’entrada és gratuïta

Una de les sales del Museu de Bellas Artes

ESGLÉSIA DEL SALVADOR

Ubicada a la plaça del mateix nom, és el segon recinte religiós en tamany de la ciutat (superat només per la Catedral). El seu entorn, les escales i les terrasses de davant són un dels punts de reunió més populars dels sevillans. Al seu interior hi ha dues obres d’art de la imatgeria sevillana.

Sempre hi ha molt d’ambient davant l’església del Salvador

AJUNTAMENT I PLAZA NUEVA

Amplia i gran plaça, lloc de trobada dels sevillans, és impossible no passar tard o d’hora per ella.


CALLES SIERPES, CUNA I TETUÁN

Els carrers comercials més populars i visitats de la ciutat. Passejar amunt i avall per aquests carrers és sinònim de compres. Aquí trobem des de les marques més conegudes, a botigues de tota la vida. Vols un autèntic vestit de sevillanes? Aquests són els teus carrers!


PLAZA DEL CABILDO

Una plaça súper maca i instagrameable a tope! 


LAS SETAS

Anomenat popularment així (el seu nom oficial és Metropol Parasol), aquest edifici és mostra de l’art contemporani realitzat en els darrers anys. Situat al bell mig de la ciutat, a la Plaza de la Encarnación, es tracta d’una estructura de fusta amb nucli de formigó amb unes dimensions de 150×70 metres i una alçada aproximada de 28 metres. Des del mirador (entrade a partir 5€)  es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de la ciutat 


ALAMEDA DE HÉRCULES

Actualment és una de les zones amb més ambient de la ciutat. Es pot contemplar al seu extrem sud dues enormes columnes romanes, que es van coronar amb les escultures de Juli Cèsar i Hèrcules, considerats com els fundadors de la ciutat. És també la zona de lleure jove més coneguda de Sevilla.


PARQUE DE MARÍA LUISA

Ideal per passejar entre estanys, fonts i vegetació A més del seu gran valor botànic, té un extraordinari interès històric. Va ser la seu de l’Exposició Iberoamericana del 1929, i per això es van construir dues places: la Plaça d’Espanya i la Plaça d’Amèrica.


AVENIDA DE LA CONSTITUCIÓN

Una de les artèries principals de la ciutat. Paral·lela a la Catedral, aquesta avinguda, per on passa el tramvia, és un eix comercial i turístic, sempre ple de gent amunt i avall.


PASSEIG MARÍTIM DEL GUADALQUIVIR

Sevilla, obviament, no té platja, però si un agradable passeig que voreja una part del riu Guadalquivir, i que és genial per fer una caminata gaudint de l’ambient. Esportistes, parelles agafades de la mà, amics que seuen a fer la xerrada… Això sí, eviteu fer-ho amb hores de molt de sol, ja que d’ombra no trobareu gaire! 😝


FÁBRICA DE TABACOS

Va ser seu de la primera fàbrica de tabac d’Europa i l’edifici industrial més important d’Espanya al seu moment. Va funcionar fins al 1950, any en què després del trasllat de la factoria a un nou edifici al barri dels Remeis i després d’obres de reformes, es converteix en la seu de la Universitat de Sevilla.

L’antiga fàbrica de Tabac ara acull l’Universitat de Sevilla

TORRE DEL ORO

A la vora del riu Guadalquivir, la seva construcció es remunta al segle XIII, formant part del sistema defensiu almohade. Al seu interior hi ha el Museu Naval, que acull important documentació gràfica i escrita sobre la història nàutica de Sevilla.


PLAZA DE TOROS DE LA MAESTRANZA

És una de les places de toros més importants del país, amb una capacitat per a 13.000 localitats. Es pot visitar el seu museu on es mostren pintures, escultures, cartells taurins…


TASTAR LA RICA GASTRONOMIA

La gastronomia és, per nosaltres, un dels atractius principals de Sevilla. Deliciosa i variada, es poden degustar tant plats de la cuina tradicional com a receptes innovadores als nombrosos bars i restaurants de la ciutat.

La tapa és, sens dubte, el més icònic. Algunes de les més típiques són els espinacs amb cigrons, pescaito frito, pavia de bacalao, carrillada, ensaladilla, menudo, caracoles o montadito de “pringá”.  Cada establiment ofereix les seves pròpies especialitats. Els bars i bodegues són punt de reunió social i aquí és costum “tapear” en família i amics. Gràcies a la seva climatologia és molt popular seure en alguna de les moltíssimes terrasses a l’aire lliure que trobem repartides per tota la ciutat.

També ens encanta trobar restaurants de caire més modern i amb plats creatius i elaborats. Aquí trobareu algunes de les nostres recomanacions… (veure article)


MERCATS

Ah! I si us agrada tapear visitant mercats, aquests són alguns força interessants:

MERCADO DEL BARRANCO

Concebut com a seu per a llotja de peix, és una de les obres arquitectòniques més interessants realitzades en ferro. Actualment acull un espai gastronòmic.

MERCADO DE TRIANA

Ubicat al costat del pont, es pot veure l’ambient d’un típic mercat sevillà, així com gaudir de la seva gastronomia als bars.

MERCADO EL ARENAL

Menys turístic que els anteriors, aquí trobem paradetes de carn, verdures, peix, i alguns petits restaurants


TORRE SEVILLA

El primer gratacel construït a la ciutat és l’edifici més alt d’Andalusia i el setè més alt d’Espanya, amb una alçada de 37 pisos.Al complex d’aquesta torre trobem el centre cultural Caixaforum


SORTIR I GAUDIR DE LA NIT

Sevilla és sinònim d’ambient a la nit. A la ciutat trobarem repartits un munt de llocs on gaudir d’una copa, una tapa o simplement quedar amb la gent i petar la xerrada. Els llocs més populars són les terrasses i bars a l’aire lliure d’algunes places com la Plaza de San Andrés, Plaza San Lorenzo, Plaza la Gavidia, Plaza Puerto Real, Plaza del Museo, Plaza de la Encarnación…

El Muelle de Nueva York (sí, quin nom, oi?) també és un bon lloc on anar a fer un beure. Aquest popular lloc, situat al Paseo de las Delícias és ideal per prendre alguna cosa al costat del riu.

Un altre lloc genial on prende una copa, especialment al capvespre, és en algun dels rooftops o terrasses dels hotels que, a més de cuina i cocktails, ofereixen boníssimes vistes de la ciutat. Us recomanem les següents:

 • Terrassa hotel Abba
 • La Terraza del Soho 
 • Terraza del hotel EME Catedral
 • Terrassa hotel Vincci la Rábida
 • Terrassa hotel Inglaterra
 • Terrassa Pura Vida

VEURE UN PARTIT DE FUTBOL

Sevilla és una ciutat futbolera. Aquí tenen seu dos equips com el Real Betis Balompié i el Sevilla FC, i la rivalitat i els derbis són mítics (veure article). Si us agrada el futbol, i coincidiu en dia de partit, no dubteu a comprar unes entrades, l’espectacle està garantit. Per nosaltres, seguidors del Betis, visitar la ciutat és sinònim d’anar a veure un partit del nostre club.


COINCIDIR AMB ALGUNA FESTIVITAT

I si coincideix per dates, heu de viure algunes de les millors festes i tradicions que es poden celebrar a Sevilla:

 • La Setmana Santa és una de les principals festes, i tant si s’és devot com si no, és una celebració única. Som molt fans per tot el que comporta visualment (veure article)
 • La Feria de Abril. Esclat d’alegria, on la diversió no hi falta, té lloc al costat del barri de Los Remedios, en una enorme extensió preservada per muntar la Feria durant una setmana. A la fira es munten multitud de casetes, tant públiques com privades, on té lloc la festa: es canta i balla per sevillanes i es gaudeix de la gastronomia. A la nit, amb el recinte il·luminat amb més de 200.000 bombetes, la festa dura fins a altes hores de la matinada (veure article).

MÉS INFORMACIÓ

 • COM ARRIBAR A SEVILLA
  • Avió: l’aeroport San Pablo està situat a només 10 km del centre de la ciutat
  • AVE: La linia d’alta velocitat (AVE) comunica Sevilla amb moltes ciutats. S’arriba a l’estació de Santa Justa
   • Madrid: durada 2h 30 min
   • Còrdova: durada 40 min
   • Màlaga: durada 1h 55 min
   • Barcelona: durada 5h 35 min

WEBS INFORMACIÓ

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: