Escapada a Fuerteventura. Illes Canàries

Agreste, seca, salvatge, ventosa… són molts els adjectius per descriure l’illa de Fuerteventura. I com no, les sensacions de cada viatger són úniques i diferents, així que aquí van les nostres… ☺️

El contrast és una de les coses que més hem trobat visitant l’illa més septentrional de les Canàries. Ciutats i pobles amb un clar esperit turístic, teníen el seu contrapunt amb municipis on el temps semblava haver-se aturat.

Dividim l’escapada de 5 dies en un parell d’allotjaments situats al sud (Gran Tarajal) i nord de l’illa (Corralejo). Fuerteventura no és molt gran, però les distàncies són més importants del que semblen i dividir el viatge en dos trams ha sigut una excel·lent idea. 

És cert que cada vegada les comunicacions entre municipis són millors, i que les autovies escurcen les distàncies, però encara trobem moltes carreteres revirades, que travessen ports de muntanya i que fan que un trajecte es faci més llarg del que un mapa pot indicar. I és que a més, trobarem molts miradors i zones on contemplar el paisatge, on voldrem aturar-nos, sumant minuts al recorregut. 

Dividim l’illa en tres conceptes, que a nosaltres ens ajuda a planificar la visita: platges, municipis i parcs naturals. 

De platges en trobem de molt variades, amb aigües clares i transparents, però la nostra visita al gener ve acompanyada de força vent, i no convida al bany. Això sí, els surferos i practicants de kitesurf gaudeixen del temps més increïble per practicar les seves activitats.

Com hem dit prèviament, de pobles i ciutats n’hi ha ben contrastades entre sí. Algunes per massa turístiques i encarades clarament cap a la satisfacció del guiri de banyador i bronzejat; i d’altres per massa tranquil·les i amb nul·la activitat. Trobar l’equilibri entre ambdós mons és l’essència de tot viatger 😅

Els dos grans Parcs Naturals de Fuerteventura són un dels imprescindibles de la visita.

Les dunes de Corralejo són xulíssimes. Grans extensions de sorra fina ataronjada que desemboquen al mar. Fer passejades al capvespre és una de les millors experiències. 

El Parque Natural de Jandía és una altra meravella. Per accedir no queda altre remei que circular per una llarga carretera sense asfaltar, amb l’única companyia de cabres i ovelles, fins arribar a alguns punts icònics del parc com el Far de Jandía o la platja de Cofete, una platja que es manté gairebé verge i on és una delícia remullar-se els peus mentre passegem per la vora de l’aigua. I no ens l’acabarem: els seus 12 quilòmetres i no trobar-nos gairebé cap construcció feta per l’home la fan ben especial.

Com sempre, per nosaltres la gastronomia és part essencial de tota bona escapada, i a l’illa podrem tastar plats deliciosos. No busqueu restaurans de luxe i de caire fashion. Aquí molts locals mantenen la seva senzillesa dels darrers 30 ó 40 anys. Ni floritures ni grans pretensions, però si se sap buscar, la qualitat del producte es troba. Els peixos, les papas arrugades amb mojo, la carn de cabrit… Escrivint aquestes línies se’ns torna a fer la boca aigua… 🤤

I quants dies recomanem passar en aquesta illa? Com sempre, això és molt personal. Aquí el temps es ralentitza, les presses no són bones, i la calma i el relax són les paraules que ho marquen tot. No busqueu aquelles destinacions plenes d’ítems i llocs imprescindibles a visitar. Fuerteventura no les té. Aquí s’hi bé a desconnectar, a relaxar-se.

Per moure’s el més recomanable és llogar un cotxe. Sí, no és l’opció més sostenible, però la falta d’un transport públic que connecti els principals punts regularment, fan aquesta opció com la més segura per moure’s i conèixer l’illa.

I el temps? Obviament la temporada i les condicions climàtiques canvien segons l’època de l’any. Revisar la previsió és bàsic. Al gener les temperatures ronden la mitjana dels 18 graus durant el dia. A les nits refresca una mica més, i portar diferents capes de roba ajuda. 

És una destinació cara? No ho és. El ventall de preus per qualsevol activitat turística és enorme, però en general no és un lloc que atrau el turisme d’alt nivell adquisitiu. La majoria d’allotjaments són els enormes hotels de les grans cadenes, però buscant, es poden trobar llocs amb més encant i més petits, que són els que a nosaltres ens agraden. Al resum de la informació us deixem la nostra experiència.

Un detall més que ens ha sorprès durant la visita. A cap altre lloc hem vist tantes urbanitzacions construïdes entre les poblacions. Però també la crisi devia picar fort, perquè et trobes un munt de construccions abandonades a mig fer, que fan enlletgir molts paratges…

Ah! I ens ha semblat el regne de les autocaravanes. En trobes per tot arreu, però no només de visita recorrent l’illa, sino també establertes aquí com a lloc on viure. Molts joves (i d’altres no tant 😅) opten per establir-se aquí amb la seva casa amb rodes. El clima, l’acampada lliure, i la bona camaraderia la fan un lloc propici. 

Resumint: la seva gent amable, el bon rotllo que genera l’illa, les platges, el bon temps… raons suficients per apuntar a la llista de destinacions viatgeres aquest trocet de terra que tan apropet està del continent africà. 

  • Lloguer de cotxe
  • Allotjament
    • Apartaments El Aceitún. Municipi de Gran Tarajal. Apartamentets molt confortables i ben distribuïts. Amb cuina i alguns disposen de terrassa i jacuzzi.
    • Hotel Avanti. Cotillo. Mooolt ben ubicat, davant de la platja, amb poques habitacions, un bon tracte i restaurant de primera.

Al proper article sobre l’illa, detallarem els punts més importants, els turístics i els que més ens han agradat…

ALTRES ARTICLES SOBRE LES ILLES CANÀRIES

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: