Vivint el derbi de futbol sevillà

En aquesta entrada del nostre bloc volem parlar de la passió pel futbol. Aquest esport provoca una nova escapada a Sevilla. La raó: se celebra jornada de lliga entre setmana i nosaltres tenim festa. Ah! i el més important: juguen el Sevilla FC contra el Real Betis (l’equip del meu cor) en un dels derbis més importants del futbol.

La gent que em coneix ja sap de sobres que sóc seguidor de l’equip andalús, i des de sempre he hagut de sentir comentaris de tot tipus al respecte. No em refereixo a despectius, eh? sinó més aviat del tipus: “que estrany, i com és que ets del Betis?” Amb un pare sevillà, i una mare cordovesa ja tot encaixa més. I la Cristina què en pensa? Doncs ella és culé, però sap dels meus colors verd-i-blancs i comparteix les meves bojeries, i una escapada, és una escapada…

Els voltants del camp eren una festa moments abans del partit
Situat al barri de Nervión, el Sanchez Pizjuán és l’estadi del Sevilla F.C.
Una de les grandeses del futbol és que l’avi i el nét poden ser del Betis, i el pare del Sevilla
Als voltants de l’estadi la gentada era descomunal

Una escapada que (cada cop apurem més), vam decidir només hores abans de marxar. La cronologia dels fets podria ser la següent: tarda del dilluns 30 d’abril, miro els horaris dels partits i veig que el Sevilla-Betis es juga el dimecres a les 20 hores. Parlo amb la Cristina i surt un petit inici d’idea d’escapada, però com que sóc a la feina no tinc temps per més. Quan plego i, arribo a casa al vespre, continuem parlant del tema. No ens fa falta molta empenta per decidir mirar si queden entrades pel partit. Un cop veiem que sí, les comprem com si una força inexplicable ens obligués… Després vindria el desplaçament (ens decidim per l’AVE, que aquesta vegada, fins i tot, ens surt més barat que l’avió!), i la reserva d’un hotel. Resumint, acabem de tancar totes les reserves a les 23h de la nit i en menys de 7 hores ens hem de llevar per marxar! Que no ens aturin unes poques hores de son…

Persones de totes les edats van al camp a seguir al seu equip
Mica en mica s’anava omplint l’estadi, fins gairebé el ple absolut
Veure els càmeres de televisió ens recordava a nosaltres fa uns anys…
La cridòria era ensordidora a la sortida dels jugadors al terreny de joc

 

Serà la primera vegada que visitem el camp de l’etern rival, el Sevilla Futbol Club, ja que sempre que hem anat a veure algun partit del Betis ha sigut al Benito Villamarín. És un derbi especial, ja que crec que no hi ha cap altra ciutat on els dos equips tinguin tant de pes repartit entre les aficions. Podem dir que gairebé es divideixen entre meitat i meitat, inclús repartits entre famílies. Marits d’un equip i dones de l’altre, avis i néts d’un i pares i mares de l’altre, germans amb colors i sentiments diferents… Això no passa a cap altra ciutat! Fins i tot som motiu d’alegria en una taberna on dinem i se sorprenen al saber que som a la ciutat per veure el partit. El nostre accent ens delata i no es poden creure que un bètic català vingui a veure el derbi! Un somriure i una encaixada de mans de la mestressa de la taberna ens fa veure que ella també és bètica!

Com gairebé sempre, alguns brètols es dediquen a trencar la màgia del futbol
La publicitat a les banquetes sevillistes no té preu…

No cal dir que ens ho passem de conya voltant per la capital andalusa, menjant com dos “jabatos”, però això ja és text per una altra entrada al bloc (veure post gastronomia a Sevilla). El que ens interessa és parlar del partit, un partit únic i diferent, un partit especial. Com a tots els clubs de futbol, podem trobar de tot, alguns que no tenen dos dits de front i només saben “liar-la” i gent sana i correcte que vol veure un espectacle esportiu.

La temperatura era perfecta, i les ganes de partit enormes…
La majoria de sevillistes que ens envoltaven no devien entendre res: dos bètics parlant català?
Grans i petits estaven disposats a gaudir d’un gran partit
Els jugadors bètics celebren amb els aficionats la victòria
Marxem del camp amb una eufòria enorme

Els nostres seients comprats per internet i situats a la primera graderia, ens ofereixen una visió molt bona del joc. Per no avorrir molt amb el partit, us explicarem que va ser per emmarcar. Envoltats per sevillistes, no vam poder ser molt efusius amb el joc bètic, però una victòria a l’últim sospir (1-2) contra el rival de la ciutat encara va fer més increïble l’escapada sevillana!

CLICA PER VEURE ALTRES POSTS DE SEVILLA AL BLOG

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

3 respostes a “Vivint el derbi de futbol sevillà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: