La Catedral i la Giralda de Sevilla

Recomanar la visita a qualsevol lloc històric o turístic, quan visites una ciutat, és una cosa molt subjectiva. Tots tenim els nostres gustos, i coincidir sempre és una tema delicat. Però avui ens atrevim, sense por a equivocar-nos, a recomanar la visita al Monument més trepitjat de Sevilla: la seva Catedral.

Una passejada pels racons més emblemàtics i significatius és més que gratificant si volem admirar aquest edifici amb tanta història.

La Catedral de Santa María de la Sede de Sevilla, és la catedral gòtica cristiana amb més superfície del món. Diferents períodes de construcció i d’estils arquitectònics li donen el seu caràcter singular. S’aixeca sobre el que fins al segle XII era la Gran Mesquita, i de fet, conserva el seu minaret, una de les parts més conegudes per tothom: La Giralda.

Semana Santa Sevilla 04
La Giralda es tot un símbol a la ciutat
sevilla santa 2015 11
La Catedral durant la Semana Santa

sevilla_catedral_vistes

sevilla_catedral_05

sevilla_catedral_03

 

La seva torre i campanar forma part de la visita que es pot fer a la Catedral, i fer l’esforç de pujar els seus 104 metres d’alçada té la recompensa d’unes bones vistes de la ciutat. El minaret està construït a semblança del de la Mesquita Kutubia de Marrakech (Marroc), tot i que unes campanes a la seva part superior i una estàtua coneguda popularment com “El Giraldillo” que corona La Giralda la fan única i diferent. La seva planta és quadrada i una rampa sense escales, puja fins a dalt de tot.

El Giraldillo, la famosa escultura de bronze corona la Giralda
El Giraldillo, la famosa escultura de bronze corona la Giralda
Interior de la rampa que ens porta al capdamunt de La Giralda
Interior de la rampa que ens porta al capdamunt de La Giralda
Prenent una copa de vi des de la terrassa de davant la Catedral
Prenent una copa de vi des de la terrassa de l’hotel EME, davant la Catedral
El Campanar de la Giralda
El Campanar de la Giralda
Les vistes des de la Giralda són espectaculars
Les vistes des de la Giralda són espectaculars

sevilla_catedral_12

 

La situació de la Catedral, a l’Avinguda Constitución i en ple centre històric de Sevilla, segur que és un factor determinant pels més de 1.300.000 persones que la visiten cada any. El seu exterior impressiona, i fins i tot, si estem de visita a la ciutat durant els mesos d’estiu, la recomanem per evitar la calor. A l’interior s’està ben fresquet!!!

La Catedral i la Plaza del Triunfo
La Catedral i la Plaza del Triunfo
La Catedral es troba a l'Avenida Constitución, en ple centre
La Catedral es troba a l’Avenida Constitución, en ple centre

sevilla_catedral_01

Interior de la Catedral
Interior de la Catedral

sevilla_catedral_08

 

La Giralda, el Patio de los Naranjos, les diferents Puertas… I si parlem de l’interior, també trobem moltíssim emplaçaments a visitar. La Capilla Real, l’Altar Mayor, les restes de Cristòfol Colon… Nosaltres no som experts en art ni en història, però de sempre ens hem sentit atrets per les Catedrals i Esglésies.

Ens agrada entrar a moltes d’elles quan som a qualsevol part del món. Segurament deu ser que les trobem fotogèniques, majestuoses, i un lloc de pau i tranquil·litat.

Patio de los Naranjos
Patio de los Naranjos
Vistes de la ciutat i el Patio de los Naranjos
Vistes de la ciutat i el Patio de los Naranjos

sevilla_catedral_09

sevilla_catedral_07

sevilla_catedral_19

 

En resum, que sense voler entrar en detalls concrets del que es pot veure durant la visita a la Catedral de Sevilla, sí que ens atrevim a recomanar que entreu i us deixeu envoltar per una part important de la història de la ciutat.

Ah! I pels amants de la fotografia, recomanem un parell de terrasses amb bones vistes de la Catedral. Des de l’hotel Vincci La Rabida, on ens vam allotjar durant la darrera visita, trobem una bona panoràmica del conjunt de la Catedral. I des de la terrassa de l‘hotel EME podem gaudir, a més d’unes copes, de la Giralda just davant nostre.

MÉS INFORMACIÓ:

  • Preu entrada general: 9 euros
  • Horari: Dilluns de 11:00 a 15:30 (de 16:30 a 18:00 visita àudioguiada gratuita amb reserva anticipada). Dimarts a Dissabte: 11:00 a 17:00. Diumenge de 14:30 a 18:00
  • Horaris de Missa a la Catedral: Capilla de la Virgen de la Antigua – 09:00 i Altar Mayor – 10:00
  • Web oficial: www.catedraldesevilla.es
Més articles al blog sobre Sevilla:

icones ciutats sevilla

 

 

 

 

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: