Escapada a Islàndia. (I part). Intercanvi de casa a Reykjavik

Quan un lloc ens agrada molt, ja estem perduts, perquè som dels que tard o d’hora repetim, i ens encanta tornar a visitar destinacions que ens han robat el cor. I Islàndia ens va provocar justament això, un enamorament fidel, que ens fa parlar sovint d’aquest país com un dels nostres favorits, i que 4 anys després hem decidit visitar de nou.

La fantàstica ciutat de Reykjavik
La fantàstica ciutat de Reykjavik
Bankastræti és un dels carrers principals
Bankastræti és un dels carrers principals
Església Fríkirkjan
Església Fríkirkjan
L'ambient és genial
L’ambient és genial

La primera vegada va ser tota una aventura. Era l’octubre del 2011, i vam decidir fer la volta al país per la seva carretera principal, la famosa Þjóðvegur 1. Els paisatges nevats ens acompanyaven, i la natura ens va regalar una de les visions més maques que hem observat mai: les aurores boreals.

Carreteres nevades. Zona geotermal de Námajall Hverir
Carreteres nevades. Zona geotermal de Námajall Hverir (octubre 2011)
Poble de Reykjahlid. Cabanes de l'hotel-granja Vogafjos (octubre 2011)
Poble de Reykjahlid. Cabanes de l’hotel-granja Vogafjos (octubre 2011)
Aurora boreal al poble de Höfn
Inici d’una aurora boreal (octubre 2011)

Doncs justament, visitar Islàndia en una època ben diferent, era una idea que ens encantava. Poder viure l’anomenat sol de mitjanit (dies sense nit), celebrar la festa del seu Dia Nacional, i anar a fotografiar els populars frailets (puffins), eren els objectius que ens havíem proposat.

Un somni fet realitat: fotografiar els simpàtics puffins
Un somni fet realitat: fotografiar els simpàtics puffins
Ens encanta aquest país!!
Ens encanta aquest país!!

Com ens passa últimament, la filosofia de l’intercanvi de cases (que practiquem des de fa 2 anys), ens ha ajudat a muntar aquesta escapada. L’encantadora família islandesa de la Dagmar i en Gunnar ens cedia casa seva a Reykjavik i a més, durant unes quantes jornades, voltaríem pel Sud del país en furgo-caravana. Els plans pintaven molt bé!

Arribem a Islàndia a una hora ben estranya. L’avió aterra a l’aeroport de Keflavik a la 1 de la matinada, i allà, a l’aeroport mateix, coincidim amb en Xavi i la Txell, els companys bloguers de estemdevacances, que tornen a casa justament amb el mateix avió que ens deixa a nosaltres, després de gaudir de la seva ruta. Constatem que Islàndia aquest 2015 és una destinació molt popular! Coneixem a molta gent que la visitarà o que l’ha visitada, i amb nosaltres també viatgen l’Anna i la Gemma, amb les que coincidirem uns dies a la capital i després iniciaran la volta al país.

La Cristina, l'Anna i la Gemma. Welcome to Iceland!
La Cristina, l’Anna i la Gemma. Welcome to Iceland!

A la sortida de l’aeroport, agafem un bus amb l’empresa GrayLine que ens deixa a la capital. S’atura a les parades més importants de la ciutat, però tenim sort, ja que el conductor s’enrotlla i ens deixa més aprop de la casa on ens allotgem. Estem situats al barri de Bogart, cosa que ens encanta. Això ens permet conèixer molt millor la vida real de Reykjavik, i a més, els nostres amfitrions ens han donat un munt de recomanacions excel·lents de cafeteries i restaurants que no són tan turístiques com les del centre.

El barri on ens allotgem és molt tranquil
El barri on ens allotgem és molt tranquil

Ja estem desitjant voltar per tot arreu, perquè els sentits ens enganyen completament. Són les 3 de la matinada quan ens plantem a la casa, però hi ha moltíssima llum solar, i com que durant aquesta època a Islàndia no es fa fosc, sembla molt més d’hora!

3h de la matinada i res de fer-se de nit. Visca el sol de mitjanit!
3h de la matinada i res de fer-se de nit. Visca el sol de mitjanit!

Després d’una ràpida inspecció al lloc que ens acollirà els propers dies (que sempre ens produeix un cert nerviosisme i excitació), comprovem que estarem molt i molt bé. Anem a dormir ben tard i molt cansats, però amb un somriure a la cara…

El segon dia el comencem amb la consigna d’intencions que tenim ben clara a seguir: res d’estressar-nos! Ens llevem sense presses, un esmorzar suau fent servir tot el que amablement els nostres amfitrions ens han deixat a la nevera, i ja ens dirigim en autobus públic al centre, a buscar lloc on dinar. Cal fer-se a la idea dels horaris nòrdic-europeus i seguir els seus costums. I ai, com dinem! Espectacularment bé. Un dels primers llocs que ens han recomanat ja és tot un encert. En un proper post detallarem tot aquest llistat i els que nosaltres vam incorporar…

Els nostres amfitrions ens deixen un munt de notes explicant-nos tots els detalls...
Els nostres amfitrions ens deixen un munt de notes explicant-nos tots els detalls…
Dinant al boníssim restaurant Snaps
Dinant al boníssim restaurant Snaps
Art islandès
Art islandès
El juny és època de temperatures variables. Uns ja tenen calor, i altres encara es moren de fred...
El juny és època de temperatures variables. Uns ja tenen calor, i altres encara es moren de fred…

Perquè veritablement, el centre de Reykajvik pot estar vist en un dia, però nosaltres pensem dedicar-li gairebé 5, a una ciutat que ja hem visitat anteriorment. Això és agafar-s’ho amb ganes i molta calma! Tenim la sort de coincidir amb la Diada Naciona d’Islàndia (el 17 de juny), cosa que ens ofereix un munt d’activitats i poder admirar aquesta ciutat d’una manera ben diferent. Però quina gentada!! En aquest altre post podeu llegir tot el que vam viure durant aquesta magnífica jornada.

Els carrers plens de gent celebrant la Diada Nacional
Els carrers plens de gent celebrant la Diada Nacional
... i nens petits
… i molts nens

A més, també enganxem vàries celebracions que, juntament al magnífic tarannà dels islandesos, fa que la nostra estada sigui genial. Per la revetlla de Sant Joan ells no fan res especial, però nosaltres decidim festejar-ho sopant en un dels millors restaurants de la ciutat, el Grillmarkadurinn (The Grill Market). Boníssim, i amb l’al·licient de seure just davant de la cuina. Tot un espectacle veure com emplaten les comandes que van sortint. Sopem de conya, però sortim amb la cartera ben buida… Els preus a Islàndia no són baratos, i entaular-se en un restaurant de categoria, arriba a preus que fan una mica mal (però l’ocasió ho valia…).

Ens encanta veure el funcionament de les cuines als restaurants
Ens encanta veure el funcionament de les cuines als restaurants
Cafeteries de la ciutat
Cafeteries de la ciutat
Molts locals ofereixen concerts
Molts locals ofereixen concerts
I els joves omplen bars i terrasses
I els joves omplen bars i terrasses

L’altre acte que ens trobem durant la nostra estada (el 23 de juny), és la Mitja Marató de Reykjavik (Midnight Sun Run), que té com a característica principal que es defineix com a nocturna, però és clar, amb el sol de mitjanit, res de fer-se fosc. I tot i córrer a partir de les 22h, el sol acompanya als moltíssims corredors. Són ben esportistes aquests reykjavínencs (sí, sí, es diuen així…).

23h de la nit, i un sol maquíssim
Són les 11 de la nit i fa un sol maquíssim!

I llàstima que ja tenim reservada la campervan per inicar ruta pel país, perquè del 19 al 21 de juny comença un dels festivals de música més importants del país. El Midnight Sun Music Festival. Més de 150 grups de música electrònica, pop, alternativa, reggae… tocant en un lloc on mai és fa de nit. Això ha de ser brutal. Qui diu que a Reykjavik no hi ha vida??!!

Al Parc de Laugardalur es celebra des de fa 2 anys el Midnight Sun Festival
Al Parc de Laugardalur es celebra des de fa 2 anys el Midnight Sun Festival

islandia reykjavik banc

Carrer Austurstræti
Carrer Austurstræti

Una altra cosa que ens encanta d’aquest lloc és el seu culte a les piscines geotermals. Tenir un país volcànic té aquestes conseqüències… I no ens resistim a un fantàstic bany a les piscines de Laugardalur, les més grans de la ciutat.

A més d’una piscina olímpica amb aigua templadeta, tenen d’altres a diferents temperatures, que van dels 30 als 38 graus. Però quin gust, mare de Déu! Ens quedem a l’aigua fins a l’hora de tancament, a les 10 de la nit. Bé, això de nit és per dir algo, perquè a aquella hora, com hem dit abans, res de fer-se fosc. I amb una temperatura de 6 graus a l’exterior, només ens atrevim a treure el caparró per poder respirar… 🙂

Està prohibidíssim fer fotos a la piscina, però la de la web ens mostra com de bé s'ho passen els islandesos... Foto: Web Laugardalur Pool
Està prohibidíssim fer fotos a la piscina, però la de la web ens mostra com de bé s’ho passen els islandesos… Foto: Web Laugardalur Pool

També ens apropem a la platja de Reykjavík. Sí, sí, fins i tot tenen platja (o alguna cosa similar, és clar). La Badia Nauthólsvik acull una zona utilitzada pels habitants de la ciutat per relaxar-se, nedar i prendre el sol a la seva fina sorra. Però quan nosaltres la visitem encara fa fresqueta, tot i ser el mes de juny, i ens apropem pensant que no hi haurà ningú. Doncs error! La zona també té una piscina d’aigua termal, i ens la trobem ben plena, ja que obren durant tot l’any. La combinació de banys calents, amb la fredor del mar diuen que va molt bé pel cos, però nosaltres, de moment, ens limitem a mirar. Ja ens banyarem més endavant! 🙂

La platja buida, i tothom a la piscina termal
La platja buida, i tothom ben calentet a la piscina termal
Feia fred, i només els valents s'atreveixen a banyar-se al mar
Feia fred, i només els valents s’atreveixen a banyar-se al mar

A més de la recerca de bons establiments on menjar, també ens dediquem a recórrer altres llocs interesants, com la seva famosa i característica església Hallgrimskirkja, l’Ajuntament, ubicat al cèntric llac Tjörnin, l’escultura del vaixell viking Sólfar (el Viatger Solar), l’Auditori Harpa, els dipòsits d’aigua Perlan, reconvertits en un mirador… No parem quiets.

Fins i tot ens apropem a uns Outlets de roba, que podem trobar a les afores. La roba d’hivern islandesa està molt valorada, i tenen uns disenys molt xulos. Això sí, els preus piquen força, així que és molt millor visitar els Outlets que tenen les principals marques (Icewear, North 66º…), i on podem trobar alguna oferta. I fem alguna compra, ja que no portàvem gaire roba per abrigar-nos, i els dies encara són força freds. Ens diuen que l’hivern ha sigut molt dur, i encara no han arribat els dies de ple estiu…

Hallgrims és la principal església de Reykjavik. I la seva arquitectura sorprén!
Hallgrims és la principal església de Reykjavik. I la seva arquitectura sorprèn!
Auditori Harpa
Auditori Harpa
Els dipòsits Perlan són un bon punt des d'on admirar la ciutat
Els dipòsits Perlan són un bon punt des d’on admirar la ciutat
Un dels outlets que visitem. A la caça d'ofertes...
Un dels outlets que visitem. A la caça d’ofertes…

Precisament el fred és l’únic inconvenient que ens xafa un dels plans que tenim. Volem visitar llocs de l’interior del país (cosa impossible la primera vegada que hi vam venir a causa de la neu). Doncs bé, encara trobem un munt de carreteres tallades per nevades. L’excursió que volem fer a Landmannalaugar queda descartada. Quina mala sort! Bé, haurem de tornar de nou en un futur, jejeje!

Però aixó només és a l’interior. La resta de la ruta que tenim pensat fer, bull d’activitat. Volem recórrer el famós Cercle Daurat, arribar fins el bellíssim Llac Jokursarlón, i circular pel Parc Nacional Geitland. I res millor que fer-ho en Campervan. Una petita furgoneta amb un matalàs a dins, és perfecte pels nostres plans. Ens permet arribar a tot arreu i dormir allà on volguem. Llibertat total!!

islandia cris campervan 01
Som-hiiiiiiiii
A punt per iniciar la ruta en furgo!!!
A punt per iniciar la ruta en furgo!!!

Lloguem el vehicle amb l’empresa Campervan Iceland, que ens porten directament a la casa on ens allotgem. Genial!! Ja estem nerviosos esperant-los. – ‟Allà, allà, ja arriba…” -cridem amb la motxilla i les 4 coses que ens emportem a la ruta quan la veiem aparèixer. Per sort podem deixar tot el que no necessitem a la casa, perquè tornarem abans del vol a Catalunya. Quines ganes de circular novament per uns paisatges que recordem amb gran orgull. Quantes ganes de fer fotos. Quants moments intensos que viurem…

Però això serà al proper post, que tenim moltes més coses per explicar!

indicacions ruta islandia 02

CLICA PER VEURE MÉS DETALLS DE LA RUTA PER ISLÀNDIA:

iconos ciudades islandia cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Escapada a Islàndia. (I part). Intercanvi de casa a Reykjavik

  1. Jejeje. Que bé! L’octubre és una època que a nosaltres ens va encantar per visitar Islàndia. Alguna cosa deu tenir aquest país que enganxa tant, oi?
   Gràcies pel comentari Pep.

  1. Doncs no us ho repenseu més, Miquel. Islàndia és un dels llocs més macos que hem visitat, i a vosaltres, que sou uns experts en viatges en autocaravana, segur que us encantaria.
   Paisatges increíbles molt més a prop del que sembla.
   I ens encanta saber que les nostres cròniques fan venir més ganes de viatjar. Que no parin els viatges!!! Jejeje

 1. Cert!!!!! Islàndia té un no sabem què que enganxa, així que des d’aquí també animem a tots aquells que s’ho estan pensant a que deixin de fer-ho i es posin a buscar els bitllets d’avió, hi ha tan bones oferta avui dia que gairebé és impossible pensar-s’ho!
  Un plaer coincidir amb vosaltres!
  Amb ganes de llegir-vos i de retrobar-nos de nou per la nostra terra!
  Abraçades viatgeres!!!!!!!
  Txell i Xavi

  1. I tant nois!!!
   No parem de dir que Islàndia és un dels llocs més macos per visitar.
   I aviam si tornem a coincidir amb més calma i el temps necessari per petar la xerrada!!!
   Una abraçada!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: