Islàndia (II part). Ruta en Campervan pel sud del país

Després de passar uns dies a la capital, Reykjavik, ens morim de ganes d’iniciar la ruta que tenim planejada. I com hem dit, res millor per fer-ho, que amb una campervan. Hem provat autocaravanes de moltes mides, però aquesta serà la més petita de totes les que conduirem. Es tracta d’una simple furgoneta (en el nostre cas una Renault Kangoo), acondicionada per encabir un matalàs a la part posterior. Màxima llibertat per visitar un país increïble.

A punt per iniciar la ruta per Islàndia en furgo!!!
A punt per iniciar la ruta per Islàndia en furgo!!!

La majoria de la ruta que tenim prevista ja la coneixem (visitada l’octubre del 2011), però estem encantats de tornar a veure paratges increïbles, i amb el plus de ser en una estació ben diferent, sense tanta neu i fred com la primera vegada. I a més, visitarem una part interior del país, que desconeixem, que ens fa molta il.lusió…

La primera reacció un cop ens fan entrega del vehicle és: –“…oh, oh! Això és molt petit!” – però amb els dies descobrirem que amb una bona organització és més que suficient per a dues persones. I el que realment importa és que podrem acampar on vulguem.

Islàndia és un país que permet l’acampada lliure, i això vol dir que, mentre no sigui (o sembli) una propietat privada i/o trobis cap cartell d’acampada prohibida, podrem fer nit allà on ens vagi bé. I que vol dir això? Doncs que, a més d’estalviar-nos fer cap pagament, ens podem situar ben aprop dels llocs a visitar.

Els colors d'aquest país són una passada!
Els colors d’aquest país són una passada!
Els cavalls islandesos són uns animals bellíssims
Els cavalls islandesos són uns animals bellíssims
Rius i cascades ens acompanyen en tota la ruta
Rius i cascades ens acompanyen en tota la ruta

La campervan sembla més que correcte, però l’experiència acumulada en el lloguer de vehicles a l’estranger, ens fa ser extremadament cautelosos. Mentre el noi de la companyia ens fa firmar els papers i ens mostra el funcionament de tot plegat, no parem d’observar, provar i tocar tot el que formarà part de la nostra nova llar els següents dies. Ens queixem de l’estat d’alguns estris de cuina que venen amb el lloguer, i ens fan acompanyar-los a un proper magatzem on gestionen els vehicles i ens els canvien per altres de nous. Genial!

Aprofitem un banc proper per tornar a canviar moneda (fan millor canvi que a l’aeroport) i un cop ens trobem sols és quan arriba aquell moment que tan ens agrada. Aquella mescla de nerviosisme, expectació i ganes de menjar-nos el món. Som-hi!

En ruta...
En ruta…
Entre roques de lava solidificada
Entre roques de lava solidificada
La furgoneta és petita, però ideal per recórrer aquest país
La furgoneta és petita, però ideal per recórrer aquest país

El dia anterior ja havíem fet una compra de provisions per portar amb nosaltres, així que de moment som completaments autosuficients. Ens encanta tastar la gastronomia local i som molt de fer servir una ruta com a test de diferents cafeteries i restaurants, però també intentarem economitzar el viatge cuinant el màxim a la campervan. Disposem d’un petit foc de gas i 4 estris de cuina per poder fer-nos el menjar.

La primera parada és propera. Ens aturem a la població de Hveragerði per dinar i comprar una mica de pa. Conduim per la famosa carretera 1 que envolta tot el país, direcció est, i passem per la cascada Skogafoss, la llarga platja de Dyrhólaey i el poble de Vík.

Seguim ruta, i per fi entrem al Parc Nacional de Vatnajökull, on es troba la glacera més gran del país. Només observant un mapa  ens fem una petita idea del tamany d’aquest lloc, considerat un dels Parcs més grans de tota Europa (el conforma aproximadament el 12 % del territori d’Islàndia) i inclou altres Parcs existents, com Skaftafell al sud-oest i Jökulsárgljúfur al nord.

El Parc Nacional Vatnajökull és enorme
El Parc Nacional Vatnajökull és enorme
La cascada Skogafoss
La cascada Skogafoss
Cavalls i el volcà Eyjafjallajökull al fons
Cavalls i el volcà Eyjafjallajökull al fons
Observant la llarguíssima Black Sand Beach
Observant la llarguíssima Black Sand Beach
Platja de Dyrhólaey
Platja de Dyrhólaey

Conduim amb la boca oberta, admirant els paisatges que només aquest país pot oferir, i continuament anem parant per fer fotos i admirar l’entorn. I és que sense adonar-nos, el dia ens passa rapidíssimament, i bona part de la culpa la té l’anomenat Sol de Mitjanit.

En aquesta època no es fa de nit, i tot i que baixa la intensitat de la llum quan s’hauria de fer fosc, sempre tenim la sensació que no és gaire tard i que podem continuar la ruta. Però és important administrar les hores i saber quan parar. I això és el que fem. Busquem un lloc tranquil on aturar la campervan i passar la primera nit. Ens costa una mica decidir-nos, però finalment un petit descampat, no gaire lluny de la carretera ens sembla una bona opció.

Gairebé mitjanit, i sense fer-se fosc, acampem a un lloc tranquil
Gairebé mitjanit, i sense fer-se fosc, acampem a un lloc tranquil

El dia següent el comencem matinant força, ja que tenim previst fer una excursió per veure els populars puffins o frailets. Tenim moltes ganes de fotografiar-los al seu entorn, i la millor opció és contractar a un fotògraf que ens farà de guia i ens portarà a la que segons ell és el millor lloc on admirar-los amb tranquil·litat. L’Enar és un paio cordial, que coneix molt bé la zona, i al ser fotògraf  sap perfectament on trobar els llocs més visuals des d’on veure aquestes aus tan simpàtiques.

Ens porta a Ingolfshordi, una Reserva Natural on, per arribar, hem de creuar una llarga extensió de platja amb un gran tractor. Només les enormes rodes d’aquest vehicle ens permeten creuar la sorra molla sense enfonsar-nos. L’excursió és espectacular, i ja en parlarem amb tota classe de detalls en un proper post.

Un somni fet realitat: fotografiar els simpàtics puffins
Un somni fet realitat: fotografiar els simpàtics puffins
Fotografiant els frailets
Fotografiant els frailets
Ens veiem moltíssims puffins
Veiem moltíssims puffins
L'Enar, el nostre guia, és atacat per
L’Enar, el nostre guia, és atacat per una skúa
Fent amics...
Fent amics…

Ens encaminem cap a un dels punts més macos que recordem de l’anterior visita. Es tracta del llac Jokursarlón, amb els seus enormes “troços” de gel surant a les tranquil·les aigues. La visió és espectacular. Tot i que sabem que és temporada alta, ens sobta la moltíssima gent que l’està visitant. Que hi farem! Tots volem admirar-lo.

Però aconseguim trobar una zona on no hi ha gairebé ningú. Només hem de fugir dels grans aparcaments i les zones de lloguer d’embarcacions per trobar-nos menys turistes. I pensar que en temporada baixa pots admirar-lo completament sols…

Llac Jökulsarlón
Llac Jökulsarlón
Jökulsárlón i els seus colors
Jökulsárlón i els seus colors
Fotografiant-nos a Jökulsárlón
Fotografiant-nos a Jökulsárlón
Una foca nedant entre blocs de gel
Una foca nedant entre blocs de gel

I no ens oblidem de trepitjar la platja on desemboca el llac. Els blocs de gel navegant al mar obert creen una visió fantàstica! Ah! I si el que volem és una imatge increïble sense tanta gent, hem de visitar també el menys conegut llac Fjallsarhon. Molt a propet del seu gran cosí Jokursarlón, és més petit, però també força impressionant.

Alguns no poden resistir la temptació de navegar sobre el gel
Alguns no poden resistir la temptació de navegar sobre el gel
Els troços de gel arriben del llac a la platja
Els troços de gel arriben del llac a la platja
El llac Fjallsárlón és molt menys conegut que el seu cosí gran
El llac Fjallsárlón és molt menys conegut que el seu cosí gran

Tenim gana, i continuant per la carretera 1, a uns 15 minuts trobem el Hali Country Hotel (Gistiheimilið Hali), un dels pocs llocs on dinar a prop del llac, i conegut sobretot per la seva façana en forma de prestatge de llibres gegants…

No negareu que tenen estil??
No negareu que tenen estil??

Ens agradaria continuar la ruta, però som conscients que no disposem dels dies necessaris, i el nostre ritme tranquil fa que prenem la decisió de desfer camí i no anar més enllà.

Així que tornem cap a l’oest fins arribar de nou a Vík. La seva platja ens encanta, i fem nit al càmping del poble. Avui busquem la companyia d’altres campistes i sobretot una bona dutxa. I caram! la casualitat fa que les estiguin arreglant i la provisional (perquè només mantenen una per tothom) estigui a punt de caure a trossos. Jejeje, un bany a la platja hauria sigut més productiu…

Preparant el sopar a la zona on acampem
Preparant el sopar a la zona on acampem
Església de Vík
Església de Vík
Les característiques roques de la platja de Vík
Les característiques roques de la platja de Vík

Cuinem una mica de pasta i sopem a la cuina comunitaria del càmping. Comencen a caure quatre gotes, just quan decidim anar a dormir. Demà serà dia de visitar algunes de les meravelles més populars del sud d’Islàndia. Geisers, cascades… Però això serà al proper article.

Mapa del recorregut total:

indicacions ruta islandia 01indicacions ruta islandia 03 d

CLICA PER VEURE MÉS DETALLS DE LA RUTA PER ISLÀNDIA:

iconos ciudades islandia cat

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Islàndia (II part). Ruta en Campervan pel sud del país

  1. D’això es tracta, Pep. De tornar d’un viatge i reviure’l quan escribim l’article amb la descripció del que hem viscut.
   Per nosaltres és la millor manera de guardar les millors sensacions del viatge. I si això ho aconseguim transmetre a altres viatgers, encara millor!!!
   Gràcies pel comentari.

 1. Espectacular! Quin vehicle tant adequat per recòrrer Islàndia. Ens ho apuntem…
  Les fotografies dels puffins són increïbles, esperem amb ganes el post específic sobre la vostra experiència.

  1. La campervan va ser una magnífica companya de ruta, i ens va permetre viure el viatge d’una manera increïble.
   Tot i el tamany justet per dormir (jo faig 1’85), en cap moment va ser agobiant. Encara que també és cert, que un vehicle més gran ajudaria a una major comoditat. El millor és que el seu tamany permet arribar a tot arreu on pugui accedir un cotxe, amb l’avantatge de portar la casa a sobre.
   Teníem moltes expectatives posades en veure i fotografiar puffins en aquest viatge, i estem molt contents del que vam trobar. Tot un matí fent fotos, que esperem mostrar en un futur post, explicant els detalls del tour.
   Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: