Escapada a Roma. Visitant alguns dels seus racons més interessants…

Llançar una moneda a la Fontana di Trevi és, segons marca la tradició, sinònim de tornar a Roma en un futur; i estem encantats que s’hagi complert, perquè això és el que hem pogut fer: tornar a visitar la capital italiana.

Aquesta escapada europea segueix un guió clàssic dels nostres viatges: bitllets moooolt barats, anar fora de temporada (gener) i la combinació d’un bon lloc on dormir amb la recerca de l’autèntica gastronomia romana.

Volem amb Ryanair fins l’aeroport de Fiumicino, i tot i la fama d’aquesta companyia, hem de dir que nosaltres encara no hem tingut cap problema. Això sí, seguim a “rajatabla” les seves consignes: checking fet, boarding pass imprès, i poquíssim equipatge.

Ens sentim despullats per viatjar sense la nostra càmera gran, però ens ve molt de gust voltar amb una simple i petita càmera a la butxaca recorrent els carrerons de Roma. És ben curiós, però suposem que anar sense cap motxilla, la certa semblança amb els italians, i viatjar en temporada baixa ens ha fet passar més desapercebuts com a turistes. Genial!!!

Castell Sant' Angelo vist des del pont del mateix nom
Castell Sant’ Angelo vist des del pont del mateix nom
Castanyes per combatre el fred
Castanyes per combatre el fred
Vistes de la Basílica de Sant Pere des del Pont Sant Angelo
Vistes de la Basílica de Sant Pere des del Pont Umberto I
Tot el relacionat amb l'església té cabuda als souvenirs
Tot el que està relacionat amb l’església té cabuda als souvenirs
Ambient de carrers
Ambient de carrers
Detall d'escultures al Monument Victor Manuele II
Detall d’escultures al Monument Victor Manuele II
Fem servir l'opció del Tren Leonardo Express per arribar de l'aeroport al centre
Fem servir l’opció del Tren Leonardo Express per arribar de l’aeroport al centre

Però comencem amb les impressions de l’escapada, que és el que realment importa. No sabem si és l’edat, l’experiència, o que quan tornes a un lloc no tens la necessitat de veure-ho tot de nou, però realment hem voltat pels carrers de Roma amb una agradable sensació de relax i desconnexió. Sense presses, i mirant les coses d’una manera diferent. També hem agraït no trobar-nos amb multitut de turistes a tot arreu. De fet, inclús anàvem amb les entrades reservades pel Museu Vaticà (que tenen un suplement de 4 euros si es compren online) i vam descobrir que no calia. Cap cua! Quin plaer!

Ens instal.lem ben cèntrics, a l’hotel DownTown (ho recomanem), en plena Via Frattina, un fantàstic carrer peatonal a 3 minuts de la Piazza Spagna i les seves populars escalinates. Això ens permet arribar gairebé a tot arreu caminant, excepte quan estem cansats i agafem el metro (només existeixen 2 línies). El bus és també una bona opció, però aquesta vegada no el necessitem. És ideal comprar tiquets pel transport urbà, que serveixen tant per bus com pel metro.

Les famoses escales de la Piazza Spagna
Les famoses escales de la Piazza Spagna. Llàstima que restauràven la façana de l’església…
Dormim com uns reis!! (mai millor dit)
Dormim com uns reis!! (mai millor dit)

Un dia sencer el destinem a la Città del Vaticano, el micro-estat europeu que té l’etiqueta de país més petit del món. Voltem per la Plaça de Sant Pere (veure post), visitem la Basílica i recorrem els enormes Museus Vaticans. Vam dubtar fins el darrer moment a fer-ho, ja que tot i fer 10 anys de l’anterior visita, pensàvem destinar les hores a d’altres aspectes de Roma, però necessitàvem admirar de nou una de les joies d’aquest enorme recinte: la imponent Capella Sixtina. Quant un lloc ens marca, ens encanta tornar-lo a visitar tard o d’hora!

I a més, aquesta vegada trobem poquíssima gent, cosa que ens permet admirar amb més comoditat els impressionants frescos de Michelangelo. Això sí, veiem que tot continua igual amb la política de no deixar fotografiar la Capella. Però que pesats que són amb aquestes normes! Doncs per nosaltres això suposa tot un repte, i iniciem la denominada Operació “Captura Sixtina”. No volem marxar d’allà sense aconseguir una imatge. Guardies per l’esquerra, per la dreta… dissimulem, i clic! Ja la tenim!

És tota una aventura fer una foto a la Capella Sixtina sense ser descobert...
És tota una aventura fer una foto a la Capella Sixtina sense ser descobert…
Stanza della Segnatura, un dels frescos més famosos de Raffaello als Museus Vaticans
Stanza della Segnatura, un dels frescos més famosos de Raffaello als Museus Vaticans

L’interior de la Basílica de Sant Pere i pujar a la seva Cúpula és realment espectacular. Apurem a l’últim moment (gairebé estan a punt de tancar l’ascensió a les teulades de la Basílica) per tenir unes inmillorables vistes de Roma amb la posta de sol. Aquesta és una altra de les avantatges de visitar la ciutat en aquesta època. La llum marxa abans, però et permet disfrutar-ne en ambients únics.

Però ai!, tanta foto amb una càmera que encara no tenim per la mà, ens passa factura, i ens quedem sense bateria. No és possible! No podem marxar sense inmortalitzar aquest lloc. Així que amb un intent de parlar italià ens adrecem al personal que vetlla per la seguretat, i els expliquem el problema. –“No passa res! Endolleu la càmera uns minutets per poder fer alguna foto.”– ens diuen. Que amables!! I ja ens teniu connectant-nos al ben mig de la Basílica de Sant Pere,  sota el sostre de l’església cristiana més gran del món!

Interior de la Basílica de San Pere
Interior de la Basílica de San Pere
Per Nadal un gran arbre i un betlem presideixen la plaça
Per Nadal un gran arbre i un betlem presideixen la plaça
Unes vistes increíbles des de la Cúpula de la Basílica
Unes vistes increïbles des de la Cúpula de la Basílica
Posta de sol davant la Cúpula
Posta de sol davant la Cúpula

També redescobrim el Colosseo, i bona part del Foro Romà, ple de monuments i ruïnes antigues. Passegem per l’allargada Piazza Navona, amb la seva popular Fontana dei Quattro Fiumi i admirem el grandiós “Il Vittoriano”, fet amb marbre blanc, o el Castel Sant’Angelo. Un dels nostres llocs preferits és Il Pantheon, construit per l’emperador Adriano. No pretenem explicar amb molt detall tots aquests monuments, perquè estem preparant un proper post sobre els ítems turístics de Roma.

El Colosseo continua impressionant-nos
El Colosseo continua impressionant-nos
Foro Imperial al capvespre
Foro Imperial al capvespre
Piazza Navona
Piazza Navona
Un dels nostres llocs preferits: el Pantheon
Un dels nostres llocs preferits: el Pantheon

Però on realment ens trobem com a peix a l’aigua, és voltant pels carrerons de la ciutat. Respirant història, i caminant sobre desnivellats terres de llambordes, passant sota balcons amb roba estesa. I si ens perdem per ells, buscant algun restaurant o lloc on menjar bé, això ja és el “summum”. La gastronomia romana és espectacular, i per nosaltres, que la considerem una part fonamental del viatge, és sinònim de gaudir del menjar.

Intentem obrir un gran ventall gastronòmic en els pocs dies que visitem la ciutat, des dels populars i econòmics pizza al taglio (talls de pizza), fins a entaular-nos en autèntics restaurants on serveixen la millor pasta, o moderns establiments amb cuina més creativa. D’això en parlem més exhaustivament en aquest altre article (veure post). Ah! I no podem oblidar els mercats, com el popular Mercato Campo de’ Fiori. Quanta vida!

Mercato di Campo de' Fiori
Mercato di Campo de’ Fiori
Un sopar per recordar! Gaudim com mai a la Taverna Trilussa. Autèntica pasta!!
Un sopar per recordar! Gaudim com mai a la Taverna Trilussa. Autèntica pasta!!
Un dels cafés més populars a la ciutat, el Café Sant Eustachio
Un dels cafès més populars a la ciutat, el cafè Sant Eustachio

Ja sigui el Barri històric, el Tridente, Esquilino, el Call jueu anomenat Ghetto o el popular Trastevere, tots coincideixen en oferir un munt de sensacions pel viatger. I tornarem a Roma? Ens dirigim a la Fontana di Trevi (veure post), per llençar de nou la moneda, però ens la trobem buida, en obres i una profunda reconstrucció (a dia d’avui ja torna a ser oberta). I ara què? Doncs potser no seguirem de nou la famosa tradició, però estarem atents a les ofertes de les companyies aèrees. Voleu dir que no són elles els oracles del segle XXI que determinen els nostres viatges?

La Fontana di Trevi en plenes obres de restauració
La Fontana di Trevi en plenes obres de restauració, però a data d’avui ja és oberta a tothom

MÉS INFORMACIÓ:

Clica per veure altres posts de Roma al blog:

icones ciutats roma

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Escapada a Roma. Visitant alguns dels seus racons més interessants…

 1. Ens doneu molta enveja per poder disposar de temps lliure entre setmana per viatjar a preus assequibles. Les fotos amb la càmera petita son realment extraordinàries.

  Nosaltres tampoc entenem aquestes prohibicions de no deixar fotografiar i encara menys en l’època actual que tothom porta a la butxaca almenys una càmera de fotos en el mòbil. És ridícul i va en contra de la promoció del turisme cultural.

  Una abraçada.

  1. Reconeixem, Miquel, que viatjar fora de temporada i entre setmana és tot un plaer. Podem fer escapades sense fer molts canvis laborals.
   Però això també té un preu que no tothom està disposat a pagar: treballar en horaris estranys, festius i caps de setmana, amb la sensació que no pots quedar mai amb ningú, ni fer la vida social que molta gent està acostumada.
   Però ara mateix, posat en una balaça, no ens podem queixar de res. Jejeje. A gaudir de la vida!
   Estrenar i provar una nova càmera sempre és un repte, i res millor que un viatges per mirar les prestacions de l’aparell. Som uns malats de les càmeres! Gràcies pels piropos fotogràfics!!
   Creiem que la prohibició de fer fotos a la Capella Sixtina, té més a veure amb els drets d’imatge (que deu tenir alguna empresa en exclusiva) que amb qualsevol altre cosa. Nosaltres som els primers a no fer servir el flash i/o trípode per no molestar, però no entenem la prohibició total a treure una simple imatge, i més quan no és per cap ús comercial. Però ja sabem que qui marca les normes…

   Una abraçada!!

 2. ¡Volví ayer de Roma! Y la verdad que me encantó. Si es la primera vez, como era mi caso, un fin de semana se hace poco tiempo.
  Una pena ver la Fontanta de Trevi llena de andamios, pero es una buena excusa para volver!! Además, pendiente me queda hacer la larga cola para entrar a San Pedro… lo dejo para la próxima vez.
  Una curiosidad sobre las castañas… ¡menudas castañas! Enormes, y todas taaaan ordenadas, ¿verdad? Todo lo contrario de su caótico tráfico.
  Desde luego que es una ciudad sorprendente. Esos impresionantes edificios, en los que te sientes tan pequeño… Uno de mis preferidos, el Panteón y el Palacio de Justicia.
  ¡Me alegro de haber leído sobre Roma teniéndolo tan reciente!
  😉
  Almudena

  1. Hola almudena!
   Uau, Roma es auténtica, ¿verdad? Como bien dices, la ciudad es sorprendente, y la historia que se respira en cada esquina es especial.
   Tienes razón, en invierno abundan los puestos de castañas, y son espectaculares. Enormes y además tan bien colocaditas…
   Actualment la Fontana está en una larga y profunda restauración, y es una pena, pero suponemos que una vez finalizadas las obras volverá a relucir. Nosotros habíamos visitado Roma hace unos años, y de hecho, creemos haber vuelto gracias a la tradición que hicimos de lanzar las monedas a la fuente. Jejeje.
   Así que ya sabes, tarde o temprano, has de volver…
   Muchas gracias por tu comentario y por pasarte por nuestro pequeño blog. Nos encanta hablar de viajes, y es un placer leer tus experiencias.
   Un abrazo
   Manel y Cristina

   PD: Si te interesa, este es el enlace donde hablamos de la Fontana durante nuestra primera visita. http://salydescubre.com/2012/05/10/fontana-di-trevi-roma/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: