Escapada a Granada

A peus de l’imponent Sierra Nevada, i entre els rius Darro i Genil, trobem una de les ciutats més maques d’Espanya. D’aquelles on passejar i recórrer-la a peu és tota una delícia, ideal per perdre’s allà on alguna cosa ens cridi l’atenció, i amb una rica gastronomia per complementar una escapada perfecta.

El fet de ser la darrera ciutat reconquerida pels Reis Catòlics, és el que dona a Granada la seva inconfusible esència àrab. L’impressionant llegat andalusí impregna els barris i carrers, i la majestuosa Alhambra remata el conjunt històric que trobem a la ciutat.

No ens podem perdre el seu centre històric, on destaca la Catedral. La seva façana majestuosa, les portes de San Jerónimo i del Perdón, el seu interior… Si us agrada el tapeo, a cada cantonada trobarem un munt de locals on seure i fer una cerveseta ben fresca acompanyada d’una tapa.

Una altre dels barris que més ens agraden és l’Albaicín. Declarat també Patrimoni de la Humanitat, té un encant especial, amb les típiques casetes amb jardí anomenades “Carmenes”. És un dels llocs més visitats, especialment un dels seus racons, el mirador de San Nicolás, on ningú vol perdre´s el capvespre amb vistes a l’Alhambra

Si us agrada el té moruno, heu de seure una estona en alguna de les moltíssimes teteríes ques es troben al carrer Calderería Nueva. També és el lloc ideal on comprar algun souvenir de la ciutat.

El Realejo és una altre dels barris imprescindibles. Aquest antic barri jueu està situat a peus de l’Alhambra, i aquí trobarem agradables terrassetes per exemple a la gran Plaza del Campo del Príncipe.

I encara us proposem un altre barri amb personalitat pròpia i molt popular. Es tracta de Sacromonte, situat a les afores del nucli urbà, moltes vivendes van ser construides literalment en coves, fora de tot control urbanístic. Aquest lloc està considerat el bressol del flamenc, i podem gaudir d’algun dels diferents espectacles que es fan a les populars “zambras” (coves que es fan servir com a tablaos flamencs).

Ah! I no oblidem pas de la construcció més popular i important de la ciutat: l’Alhambra. Una de les construccions arabesques més importants del món. Declarada també Patrimoni de la Humanitat, es tracta d’un palau/fortalesa on s’allotjava el monarca i la cort nassarita del Regne de Granada. La seva visita és un dels imprescindibles.

  • Restaurante Carmela. Trobareu uns quants d’aquests restaurants repartits pel centre històric. Unes tapes fantàstiques.
  • Restaurante Atelier. Situat al barri menys turístic i tranquil de Cervantes, trobem aquest petit i deliciós local. Uns plats increíbles.

Tens uns dies de cap de setmana?

Ciutats europees, sortides en cotxe, comarques de Catalunya, ciutats d’Espanya, excursions…

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari