Escapada hivernal a Noruega. Oslo i els seus voltants

Visitar algun país nòrdic a l’hivern sempre és una bona excusa per gaudir de la neu, els esports i dels paisatges nevats. La combinació d’uns dies visitant Oslo, i els petits pobles del voltant és un pla magnífic per tot aquell que vulgui anar més enllà de quedar-se a la capital.

noruega_-1
Paisatge noruec nevat al capvespre
noruega_-5
Pobles al voltant d’Oslo
noruega_-27
I aquesta és la casa on ens allotgem…
noruega_-17
…un lloc perfecte on gaudir de la natura…
noruega_-29
…i molt a prop de circuits d’esquí de fons

Proposem allotjar-nos en alguna ciutat petita com Drammen (a només 45 minuts d’Oslo), algun poblet amb encant com Sylling, o encara millor, en alguna caseta perduda entre camps de conreu i envoltada de boscos. Gràcies a l’intercanvi de casa, aquesta és l’opció que nosaltres triem.

Tot i la magnífica xarxa de transport públic noruega, llogar un cotxe ens ajudarà moltíssim a desplaçar-nos i conèixer la zona. S’ha de vigilar amb la meteorologia, especialment la neu i el gel. Per sort, aquí per llei tots els cotxes de lloguer han de portar els neumàtics de contacte durant l’estació d’hivern. I us asegurem, que si us agrada conduir i gaudir dels paisatges, això és el que trobareu amb aquest plan.

noruega_-4
Pista de patinatge a Drammen
noruega_-30
Església i cementiri de Sylling
noruega_-38
Ambient de carrers!
noruega_-7
Oslo i els voltants tenen fama per ser ciutats molt cuidadoses amb el medi ambient
noruega_-20
Oslo i el seu fiord

El millor és oblidar-se del rellotge, i voltar sense presses. Això sí, cal tenir present que les hores de llum en aquesta època de l’any són força reduïdes. Però si al gener la posta de sol comença a quarts de 4 de la tarda! 😅 De seguida es farà fosc, i és veritat que, excepte a les grans ciutats, la gent es recull ben d’hora a fer vida a casa. 

Oslo és d’aquelles ciutats que per la seva mida, són ideals pel turista que no vol llargs desplaçaments. El seu centre històric és petit, i a molts barris podem arribar en un agradable passeig. Però també és bona idea treure la targeta Oslo Pass si tenim pensat fer servir sovint el transport públic i a més entrar a museus i llocs d’interès. I és que a Noruega, els preus són enormement alts, especialment el trasport i la restauració. 

noruega_-36
Ambient nocturn a la ciutat
noruega_-31
Vistes des de la terrassa de l’edifici de l’Opera
noruega_-34
Sempre trobem un moment per descansar i fer un cafetó
noruega_-15
Capvespre al port d’Oslo

Situada entre el fiord Oslofjord i uns turons boscosos, Oslo és coneguda com a una de les ciutats més verdes d’Europa. En plena ebullició, està transformant algun dels seus barris i ofereix un panorama cultural magnífic. 

Com a exemple, els populars Barcode, uns edificis anomenats així per la similitud amb un codi de barres, o el modern museo Astrup Fearnley, a l’illeta de Tjuvholmen.

noruega_-33
Edificis Barcode
noruega_-8
La zona d’Aker Brygge…
noruega_-12
…és un barri nou ple de vida!
noruega_-14
Ajuntament de la ciutat

noruega_-13

 

L’avinguda Karl Johans Gate és el principal eix comercial, i l’imponent edifici de l’Òpera és un dels llocs més fotografiats d’Oslo.

noruega_-32
Edifici Opera & Ballet
noruega_-6
Brrr! Fa tan fred que l’aigua del port es congela…
noruega_-37
L’avinguda Karl Johans Gate és el principal eix comercial

Però tornant a la natura, i en ple hivern, recomanem apropar-nos a Holmenkollen. A només 25 minuts del centre, i envoltat de boscos, hi ha la futurista instal·lació del trampolí de salts, un dels esports rei de Noruega. Aquí també trobarem el museu de l’esquí, i circuits d’esquí de fons i circuits de trineu (que es poden llogar). O encara més, uns quilòmetres més amunt del cim de la muntanya hi ha Vinterpark, una estació d’esquí que farà les delícies dels esquiadors.

noruega_-26
L’espectacular salt de trampolí de Holmenkollen
noruega_-19
Trobem un restaurant i una cafeteria
noruega_-24
Pistes d’esquí a Vinterpark
noruega_-25
Vistes d’Oslo des de Holmenkollen

Si no sou fredolics 😂, i us encanta l’hivern, aquest plan de visitar Oslo i els voltants us fascinarà. 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

One thought on “Escapada hivernal a Noruega. Oslo i els seus voltants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: