The Grand Canyon National Park. USA. Una meravella de la natura.

Durant milions d’anys, el pacient i constant riu Colorado, ajudat per la pluja, el vent i el gel, van erosionar una de les formacions rocoses més espectaculars del planeta: el Grand Canyon. Està considerat una de les meravelles naturals del món i està situat dins del Parc Nacional del Grand Canyon (un dels primers parcs naturals dels Estats Units).

usa grand canyon 06
La primera impressió del Parc és realment increïble
usa grand canyon-9
Els miradors ajuden a copsar la immensitat del lloc
usa grand canyon-19
Tot i ser un lloc desertic, no podem oblidar que el riu Colorado recorre el Canyon
usa grand canyon-11
Veure una posta de sol al Grand Canyon és realment impressionant!!

 

Té uns 400 quilòmetres de llarg, i fa entre 6 i 29 quilòmetres d’ample, i hi ha punts on la profunditat és de 1.600 metres. L’immens i colorit Gran Canó està considerat un dels paisatges escènics més poderosos i inspiradors de la Terra, i està declarat Patrimoni de la Humanitat.

És d’aquells espais naturals on us assegurem que us quedareu una bona estona bocabadats, admirant les seqüències de capes de roca que el riu i les forces erosives van crear durant milers d’anys i que serveixen de finestres del temps.

usa grand canyon-27
Davant la grandaria del Canyon, ens sentirem ben petits!!!
usa grand canyon-23
L’erosió ha creat una meravella de la natura
usa grand canyon-20
Trobarem un munt de miradors…
usa grand canyon-21
…on podrem observar per exemple els còndors americans que sobrevolen el Canyon

Tot el Grand Canyon està en continu procés de canvi, fins i tot el color de la roca es torna diferent a mida que avança el dia. Del blanc del migdia evoluciona als tons vermells del vespre. És en aquest moment, quan comença a amagar-se el sol, que el Canyon encara supera la seva denominació de Meravella Natural.

Impressionen les dimensions d’aquestes parets de roca i els relleus de les pedres hipnotitzen. Ens podem passar hores mirant l’infinit mentre canvien els colors de l’horitzó, però el canvi de temperatura ho fa difícil. Sembla mentida que, quan marxa la llum, existeixi tanta diferència de graus entre el dia i la nit.

usa grand canyon-26
Les cabres salvatges es mouen com ningú pels escarpats camins
usa grand canyon-8
Miradors del Parc
usa grand canyon-14
La temperatura cau en picat quan marxa el sol
usa grand canyon-15
Veure com el sol s’amaga és una experiència genial

 

El Parc s’acostuma a dividir en la part Nord i Sud (punts d’accesos). La Village i el Desert View, ubicats a la zona sud, són oberts tot l’any, però en canvi les instal·lacions del costat nord obren a mitjans de maig i tanquen a l’octubre.

Una opció per veure l’espectacularitat d’aquest Parc, és sobrevolant la zona amb helicòpter o avioneta. Però no s’ha d’oblidar trepitjar el terreny un mateix, i els trekings i caminades vorejant els marges i l’interior del Canyon són el millor exemple. Els autobusos del Parc (gratuïts) ens acostaran als accessos als senders, tot i que si ho preferim i fem la visita en vehicle propi, podrem desplaçar-nos a molts miradors i punts d’interés.

Per exemple, a la zona sud, podem recòrrer els 11 quilòmetres de l’anomenada Hermit Road, on trobarem fins a 9 punts escènics i altres miradors sense nom que ens permeten admirar el canó.

usa grand canyon-13

usa grand canyon-10
S’ha de vigilar amb les alçades!
usa grand canyon-25
Sovint, fent senderisme, ens trobarem amb companys de viatge…

usa grand canyon-12

També al sud, i des de la zona dels hotels, vorejant el penya-segat, surt un caminet anomenat “Bright Angel Trailhead”, que baixa fins al riu. És una de les diferents rutes que existeixen per visitar el Canyon.

Nosaltres vam fer un trosset petit, i tot i que la baixada és força còmode de fer, s’ha de vigilar amb la tornada. Pujar suposa un gran esforç, i conèixer l’estat físic personal és bàsic per no trobar-se en dificultats. Es recomana, que si es vol arribar fins al riu, es faci en dos dies com a mínim, ja que a la part de baix hi ha un refugi on et pots quedar a dormir.

usa grand canyon-24
Es pot recórrer el voral del canó i també el seu interior
usa grand canyon 07
Descansant en un dels miradors

CONSELL

  • Durant la temporada alta, pot ser complicat i lent moure’s en automòbil particular, i aparcar per fer alguna caminata pot arribar a aser missió impossible. Una de les coses que es poden fer és deixar el cotxe a la població veina de Tusayan i agafar el bus que surt des d’allà (Tusayan Route) fins al Grand Canyon Visitor Center (aquest servei funciona de març a octubre).

Al parc es poden fer diverses activitats, com excursions i xerrades a càrrec dels rangers, desplaçaments en burros (sí sí, aquests animals transporten turistes que vulgin caminar poc 😦 ), recorreguts en bicicleta i fins i tot podem fer tours en balsa pel riu Colorado, que poden ser de només un dia, o fins i tot hi ha empreses que ofereixent excursions de més de 2 setmanes. Tota una experiència!

usa grand canyon-22

usa grand canyon-7
Visitar el Grand Canyon en una Harley… Tota una “american experience”
usa grand canyon 04
Quins colors!

A l’interior del Parc podem trobar diferents categories d’allotjaments (desde senzills càmpings a hotels de luxe), però en temporada alta recomanem reservar amb temps, ja que acostumen a omplir-se molt ràpid.

usa grand canyon-18
A l’interior del Parc trobarem diversos allotjaments
usa grand canyon 05
La majoria a pocs metres del Canyon

usa grand canyon 03

 

Resumint, aquesta meravella de la natura és un dels llocs que qualsevol amant dels viatges hauria de visitar com a mínim una vegada a la vida. I és que més de 6 milions de visitants anuals no poden estar equivocats…

 

MÉS INFORMACIÓ:

  • Entrada del Parc: 35$ (vehicle privat) i 20$ (en autobus)

 

Clica per veure article sobre Yosemite National Park:

yosemite national park bv

 

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: