Escapada a Sevilla. Processons de Setmana Santa

Poques celebracions religioses ofereixen un espectacle tan visual i impactant com les Processons de Setmana Santa, i davant d’aquest panorama, ens plantem a Sevilla per viure de nou unes festes que a nosaltres ens tenen el cor robat.

El trajecte en AVE (Barcelona-Sevilla) ens passa prou ràpid, i continuem pensant que el tren supera en avantatges a l’avió per fer aquest recorregut. Potser encara no pot competir amb els preus, però comença a apropar-se. A més, pels que no som de Barcelona ciutat, s’ha d’agrair que el bitllet d’AVE inclogui el desplaçament de rodalies fins l’estació de Sants...

En AVE cap a Sevilla
En AVE cap a Sevilla

No cal dir que ens trobem molt a gust a Sevilla. Aquesta ciutat ens acull sempre magníficament bé, i quan ja t’hi mous amb facilitat, et despreocupes del turisme més bàsic i mires els llocs amb uns altres ulls. Caminar sense presses, sense rumb… gaudint de cada raconet i situació que ens anem trobant. Aquestes són les escapades que ens agraden!

Capvespre davant el Pont de Triana
Capvespre davant el Pont de Triana

Però anem a parlar del que toca, la celebració de la Semana Santa, que aquí es viu d’una manera ben especial. Ja hem explicat en posts anteriors el funcionament de les Processons i les diferents Cofradies, que esperen aquests dies amb totes les ganes del món. La ciutat canvia per complet, i ofereix un ambient diferent. I atenció, que això també es nota en coses com els preus dels allotjaments, que acostumen a disparar-se en aquestes dates. Aquesta vegada triem l’hotel Rey Moro (veure la nostra opinió a Tripadvisor), perquè volem situar-nos al rovell del barri de Santa Cruz i poder voltar pels seus encantadors carrerons.

Agafant un petit respir al fantàstic pati de l'hotel
Agafant un petit respir al fantàstic pati de l’hotel

Costa transmetre amb paraules les sensacions que ens trobem acompanyant a les diferents Processons ens els diversos recorreguts per la ciutat. Cada Cofradia cuida fins al més mínim detall les seves imatgeries, i és impressionant veure els nazarenos, encaputxats, amb els seus capirotes, desfilar en enormes i llarguíssimes fileres.

Un dels Pasos sota la Giralda
Un dels Pasos sota la Giralda

La gent omple places i carrers per acompanyar aquestes Processons, i combina aplaudiments fervorosos amb moments de complet silenci i devoció. Un moment és especialment maco per nosaltres. Quan les Hermandades obren els portals de les seves esglésies, capelles o simples locals, i inicien la desfilada. Increïble, de veritat. Algunes d’elles estan composades per més de mil membres, i pot arribar a passar més d’una hora entre l’obertura de portes i la sortida de l’últim component.

sevilla santa 2015 08
Jesús de la Salud sortint de l’església de San Nicolás de Bari
sevilla santa 2015 04
Avinguda constitución
sevilla santa 2015 12
Feia molta calor, i calia refrescar-se
sevilla santa 2015 01
Nazarenos preparant-se pel recorregut
sevilla santa 2015 03
El periodista Carlos Herrera és un ilustre seguidor de les Processons

El públic s’amuntega, la banda comença a tocar, i el moment àlgid és quan per la porta apareixen els Pasos de la Verge i el Crist

Aquestes pesades estructures, portades a espatlles pels costaleros, són riques en detalls ornamentals, i desfilaran durant hores pel recorregut marcat per la Cofradia. Actualment n’hi ha 57 a la ciutat de Sevilla, així que, per quina ens decidim? quins horaris cal fer? per on passaran?

No cal tornar-se boig! Podem fer una certa planificació i estudiar els horaris que tindrem cada dia (a hotels, comerços i restaurants podem trobar llibrets amb informació) però us assegurem que sense fer cap tipus de previsió, és realment fàcil admirar i trobar les Processons. El retronar dels tambors, la música de les bandes, i sobretot, seguir la marea de gent cap a un punt determinat, són les millors pistes per trobar-ne una.

sevilla santa 2015 13
Hermandad de la Sed
Virgen Ntra. Señora de la Salud de la Hermanad de San Gonzalo
Virgen Ntra. Señora de la Salud de la Hermanad de San Gonzalo

De fet, a més del recorregut propi, totes desfilen per la Carrera Oficial, que és un tram comú. La Plaça de la Campana, el carrer Sierpes, la Plaça de San Francisco, l’Avinguda Constitución i la Catedral de Sevilla són els llocs per on passen totes les Cofradies i on es reuneix un major número de persones per veure els Pasos. Aquí acostumen a muntar graderies amb cadires, però només es pot accedir amb acreditació. Aquest any hem tingut sort, i una amable parella ens va cedir els seus tiquets per seure just davant de les portes de la Catedral. Impressionant!!

sevilla santa 2015 11
Sortida de la Catedral
sevilla santa 2015 06
Alguns penitents fan tot el recorregut descalços
Tot té un aire místic
Tot té un aire místic

L’horari de les Processons acostuma a ser de tarda-nit. Entre les 18h i la 1h de la matinada, el moviment de gent és constant, i els recorreguts de les Hermandades es multiplica per la ciutat. A més, la nit de la “Madrugá” (de dijous a divendres), tot comença de matinada, i s’allarga fins a les 12h del dia següent.

A tot aquest moviment de creients, sumeu la gran quantitat de turistes, i això crea una marea humana per tots els racons de la ciutat, especialment els barris més cèntrics i populars (Triana i Santa Cruz). Moure’s d’un lloc a un altre és una feina dura, i calcular quan trigarem a arribar a qualsevol punt és feina impossible. Carrers tallats i el laberint urbanístic de Sevilla poden complicar la tasca. El millor és relaxar-se i afegir-se al recorregut que ens trobem davant. Disfrutar del moment és bàsic. Per nosaltres, fotografiar aquest esdeveniment és una de les coses que més ens agraden, i més endavant ens atrevirem a escriure un article sobre “consells” per fer fotos de les Processons.

Les parròquies exposen els seus Pasos
Les parròquies exposen els seus Pasos
Els nazarenos impressionen
Els nazarenos impressionen
sevilla santa 2015 10
La Calle Cuna és un estret carrer i part important de molts recorreguts

Ah! I no oblidem una part important de les nostres escapades, i que a Sevilla aprofitem al màxim: la gastronomia. El noble art del Tapeo és sagrat per nosaltres, i aprofitem tots els dies per menjar com mai (veure post relacionat).

Jamoncito, pop, tortilla, salmorejo, tataki de llom, bravas, croquetes de cocido, tortitas de camarones y hamburguesa de rabo de toro.... Casi ná!
Jamoncito, pop, tortilla, salmorejo, tataki de llom, bravas, croquetes de cocido, tortitas de camarones y hamburguesa de rabo de toro…. Casi ná!
Fins i tot el darrer dia, camí de l'estació ens creuem amb una altra Processó
Fins i tot el darrer dia, camí de l’estació ens creuem amb una altra Processó

CLICA PER VEURE ALTRES POSTS DE SEVILLA

icones ciutats sevilla

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: