Escapada a Lanzarote. Illes Canàries

Aquestes darreres setmanes estan sent especialment viatgeres, i hem pogut fer diverses escapades que han saciat enormement les nostres ganes de voltar. Després del Pirineu francès i la Setmana Santa sevillana, marxem 5 dies a descobrir per primera vegada l’illa canària de Lanzarote.

Espectaculars paisatges volcànics, platges d’aigües transparents, molt de sol, i aire pur… No està  gens malament, oi??? Precisament una de les coses que més ens han agradat és conduir per les seves carreteres en busca de llocs amb encant. I n’hem trobat moltíssims! Aquí podeu veure els nostres preferits

Aeroport de Lanzarote
Aeroport de Lanzarote
Per l'illa veiem molts ciclistes
Per l’illa veiem molts ciclistes
Charco de San Ginés, a Arrecife
Charco de San Ginés, a Arrecife

Repetim amb èxit la nostra recepta viatgera que ens funciona tan bé: un ritme tranquil, sense agobiar-nos amb presses, una mica d’informació però sense cap llistat de coses a veure obligatòriament, i buscar  propostes gastronòmiques interessants.

Ens allotgem a una caseta molt maca que hem aconseguit gràcies a la fórmula de l’intercanvi de cases. L’Emil i la Marianne, una parella de suïssos, ens ha cedit casa seva aquests dies, i amb un lloguer de cotxe (per nosaltres la millor manera de moure’ns per l’illa) ens apropem a un munt de racons encantadors.

La casa on ens allotgem durant l'escapada
La casa on ens allotgem durant l’escapada
Conduir per Lanzarote és un plaer
Conduir per Lanzarote és un plaer
Poble de Teguise
Poble de Teguise

No som gaire de turisme de platja, però Lanzarote ens ha sorprès molt gratament, ja que hem descobert que ofereix moltes més coses a més de sol, mar i platges. Per començar, els seus paisatges volcànics són espectaculars i l’emplaçament de petits poblets emblanquinats repartits per la seva geografia, han fet que cada dia de ruta superés a l’anterior.

al Parc de Timanfaya es poden fer excursions en dromedari. Nosaltres preferim les cames...
Al Parc de Timanfaya es poden fer excursions en dromedari. Nosaltres preferim les cames…
La vida als pobles és molt relaxada
La vida als pobles és molt relaxada

L’illa ofereix un entorn que podem descriure com a “salvatge” , però a la vegada hem trobat tot molt ben cuidat. Segurament, bona part d’això és degut a la figura de l’artista César Manrique.

Ell va promoure i va ajudar a crear un model de sostenibilitat a l’illa que la fa ben especial. La natura, la cultura i l’entorn queden lligats d’una manera sorprenent i única. Realment és una delícia descobrir que es poden trobar llocs turístics sense destruir l’entorn que els envolta i preservant el medi ambient. És per això que Lanzarote està declarada Reserva de la Biosfera per la Unesco.

Ens encantem amb la posta de sol sobre el mar
Ens encantem amb la posta de sol sobre el mar
Inclús amb el cel tapat, Lanzarote és increïble
Inclús amb el cel tapat, Lanzarote és increïble
A la nit, el cel estrellat és espectacular!
A la nit, el cel estrellat és espectacular!
Piscina de Jameos del Agua. La mà de César Manrique es troba a tota l'illa
Piscina de Jameos del Agua. La mà de César Manrique es troba a tota l’illa

Ens establim al poble d’Arrieta, i des d’allà sortim cada dia a gaudir de tota l’illa. Visitem la seva capital i ciutat més gran, Arrecife, d’altres com Teguise, Órzola, Playa Blanca, Tahiche… Petits pobles com Haría, El golfo, Yaiza, Guatiza, Tabayesco… També ens desplacem als principals punt d’interès: el Parque Nacional de Timanfaya, Parque de Los Volcanes, Mirador del Río, Jameos del Agua… La llista sembla no acabar mai tot i el petit tamany de l’illa.

Des del Mirador del Río s'observa la veina illeta de La Graciosa
Des del Mirador del Río s’observa la veina illeta de La Graciosa
Descansant a la meravellosa cova natural de Jameos del Agua
Descansant a la meravellosa cova natural de Jameos del Agua
Los Hervideros. Un altre punt espectacular de la costa
Los Hervideros. Un altre punt espectacular de la costa
Visitant el Jardín de Cactus. Més de 1.000 espècies de cactus en un mateix espai
Visitant el Jardín de Cactus. Més de 1.000 espècies de cactus en un mateix espai
Parc Natural de Timanfaya.
Parc Natural de Timanfaya.
Cueva de Los Verdes
Cueva de Los Verdes

Com altres vegades, viatjar fora de temporada alta (abril), ha sigut un plaer. Tot comença a engegar de cara al turisme, però no trobem una multitud a les zones que visitem, i les platges encara estan ben tranquil·les.

En recorrem vàries, però destaquem Playa de los Charcos y Playa Bastián (a Costa Teguise), Playa de Famara (un lloc mític pels surferos), i les Playas de Punta Papagayo, situades en una de les àrees més verges i naturals de Lanzarote, a l’àrea Protegida de Los Ajaches (sud de l’illa).

Es tracta d’una sèrie de cales, sense cap tipus de vegetació, on només trobem un parell de xiringuitos i un càmping. Amb noms ben especials: Playa Mujeres, Caleta del Cóngrio, Playa del Pozo, Puerto Muelas y la que agafa el nom de la zona, Playa Papagayo, són potser les més populars de Lanzarote. Per arribar cal recórrer 6 km de camí de terra i pagar 3 euros.

Voltant per Playa Papagayo
Voltant per Playa Papagayo
Platja d'Arrieta
Platja d’Arrieta
Encara hi ha pocs turistes, però el sol ja pica...
El sol pica i hi ha alguns que encara no ho saben! A ver si nos ponemos más cremita…
Es respira tranquil·litat a tot arreu
Es respira tranquil·litat a tot arreu

Com hem dit abans, buscar llocs on menjar bé ha sigut part important de l’escapada. I ho hem aconseguit! Papas arrugadas, sempre acompanyades del famós mojo, peix fresc que ni tan sols coneixíem cuinat “a la espalda” i degustat a peu de mar, formatges boníssims, uns vins espectaculars… La llista és llarga i salivem només de recordar-ho de nou.

A més, tastem tot tipus d’establiments. Des de petits xiringuitos de costa, a un dels millors restaurants de totes les illes Canàries. I degustem riquíssims vins a la zona de La Geria, amb denominació d’origen pròpia. En aquest altre post parlem amb més detall i mostrem un llistat de llocs que recomanem!

La rica gastronomia!!!
La rica gastronomia!!!
Fent un tastet de vins a la zona vinícola de La Geria
Fent un tastet de vins a la zona vinícola de La Geria
Les vinyes tenen una distribució ben curiosa
Les vinyes tenen una distribució ben curiosa

La nostra manera de recórrer Lanzarote potser no és gaire recomanable, però és la que ens agrada. Ens expliquem. Potser el més lògic seria fer divisions territorials, i aprofitar quan baixem al sud, per exemple, per veure tot el més interessant del voltant. Però no. Ens hem mogut per pur instint, i més d’un dia hem travessat l’illa de nord a sud, o d’est a oest, buscant simplement el lloc que en aquell moment ens ha cridat l’atenció.

Segurament hem perdut temps en desplaçaments, però no ens ha importat! Per nosaltres, conduir tranquil·lament per les carreteres de l’illa ja ha sigut un plaer, pujant ports de muntanya, passant pel costat del mar… aturant-nos allà on hem volgut. Per això, i per moltes més raons, Lanzarote ens ha sorprés de manera espectacular. Ja estem desitjant conèixer més llocs de Les Canàries. Per què hem esperat tant a conèixer aquesta illa tan increïble?…

Clica per veure el nostre Top Ten de lloc preferits de Lanzarote:

lanzarote_topten bv

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Escapada a Lanzarote. Illes Canàries

  1. Mai ens havíem sentit atrets per les Canàries però ens heu fet venir ganes. El secret ja ho dieu: viatjar fora de temporada i sense presses! Esperem la vostra llista de llocs on menjar amb moltes ganes 😉

    1. Després de les impressions de Lanzarote, ja estem desitjant conèixer altres illes de les Canàries. Ens ha sorprès molt gratament.
      I segurament, com dieu, trobar-nos poqueta gent i menjar molt i molt bé, van tenir molt a veure en les sensacions que ens ha produit aquesta escapada.
      Animeu-vos. Tenim uns quants llocs on menjar bé per recomanar-vos!!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: