Processons a Sevilla

Una de les dates més esperades sempre a Sevilla, és la Setmana Santa. Les processons que recorren els seus carrers són un dels actes religioso-festius més importants i multitudinaris que es celebren a la ciutat, i és un moment únic per copsar aquest moment. Gent i més gent, això és el que ens trobarem si visitem Sevilla en aquestes dates, però precisament la multitud és la que ajuda a augmentar la vistositat de les Processons.

sevilla semana santa 42 sevilla semana santa 41 sevilla semana santa 38 sevilla semana santa 40

sevilla semana santa 37 sevilla semana santa 36

Ja hem parlat una mica del que significa aquest moment tan emotiu (veure post) i ens hem atrevit a explicar una mica el vocabulari que es fa servir (veure post), però el que no ens cansem de repetir, és de valorar els moments tan visuals i emotius que trobarem seguint qualsevol de les múltiples Processons que es repeteixen durant la Setmana Santa. I una cosa que ens agrada molt a nosaltres, són els preparatius i instants previs a les grans celebracions. Aquells moments on veus a una mare acompanyar els seus fills cap a una “Hermandad“, o com un parell de “nazarenos” amb els seus alts “capirotes” es dirigeixen cap a la Cofradia

sevilla semana santa 44 sevilla semana santa 48 sevilla semana santa 50 sevilla semana santa 49 sevilla semana santa 47

La multitud es reuneix davant les esglésies i parròquies on es guarden els Pasos, les pesades estructures de la Verge o el Crist, que més tard sortiran a espatlles dels Costaleros. És moment per vestir-se amb les millors gales. Tots els sevillans van impecables, grans i petits, i les terrasses i bars s’omplen per fer la cervesa i la xerrada. Festa i religió. Cadascú tria o combina el motiu més oportú per sortir al carrer i gaudir d’una de les dates més assenyalades al calendari sevillà.

sevilla semana santa 45

sevilla semana santa 46 sevilla semana santa 34

sevilla semana santa 35 sevilla semana santa 33

sevilla semana santa 32

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

2 respostes a “Processons a Sevilla

  1. No creiem en cap religió ni en cap Deu, però haig de dir que les poques vegades que hem assistit a alguna processo a Andalusia, ens van emocionar tant que ens saltaven les llàgrimes. Ganes de tornar tot veient les vostres fotos.

    Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: