Poblets encantadors: Fiskebäckskil, Suècia

Definir un poblet encantador és ben fàcil. És un d’aquells llocs molt petits, on només fa falta una cosa per trobar-lo genial: la tranquil.litat! I això és el que vam trobar al poblet suec de Fiskebäckskil, calma i relax, davant d’un entorn maquíssim.

Un poblet encantador!
Un poblet encantador!

suecia Fiskebackskil 10

Fiskebackskil a la nit
Fiskebackskil a la nit
...I sota un cel ben estrellat
…I sota un cel ben estrellat

Si això sumem visitar-lo en temporada baixa (setembre), aquesta tranquil·litat pot arribar a ser excessiva per segons qui, però ideal per nosaltres. I és que aquest poblet de poc més de 400 habitants, on la pesca ha sigut l’activitat principal des de temps immemorials, ara s’ha convertit en una destinació turística per molts suecs, que tenen aquí la seva caseta d’estiueig. Però tot i això, l’esperit relaxat d’aquesta villa s’ha mantingut intacte, i com dèiem, visitar-lo en època fora de temporada no ens va importar el més mínim.

suecia Fiskebackskil 05

Quina tranquil·litat...
Quina tranquil·litat…

suecia Fiskebackskil 09

suecia Fiskebackskil 03

Per trobar una mica d’activitat d’oci i gastronomia calia desplaçar-se a les localitats veines més importants, com Lysekil, però segurament allotjar-nos en una típica caseta amb totes les comoditats disponibles, especialment la cuina, van fer molt fàcil i atractiva l’estada. I això és el que buscàvem al fer l’intercanvi de casa amb en Jan i l’Amanda (veure post funcionament intercanvi cases). Prenent com a base aquest encantador poblet, i el lloguer d’un cotxe, les excursions i rutes per la zona estàven assegurades (veure post).

La caseta on ens allotgem per uns dies
La caseta on ens allotgem per uns dies
Esmorzar cada dia amb les millors vistes
Esmorzar cada dia amb les millors vistes
Pescadors sortint a navegar
Pescadors sortint a navegar
Capvespre
Capvespre

Meravellosa la visió de les típiques cases de fusta, amb el seu porxo, pintades d’un blanc llampant, groc o vermell, construides a la vora del mar, a l’inici del gran fiord Gullmarn, que s’endinsa a Suècia i fa navegable tota aquesta zona. I és que aquí ja se sap, tenir un vaixell és el més normal. L’esperit mariner perviu entre els habitants de Fiskebäckskil…

Tothom té vaixell
Tothom té vaixell
Cementiri del poble
Cementiri del poble

suecia Fiskebackskil 06

suecia Fiskebackskil 07

suecia Fiskebackskil 11

suecia Fiskebackskil nosaltres

CLICA PER VEURE LA NOSTRA RUTA PER SUÈCIA

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

6 respostes a “Poblets encantadors: Fiskebäckskil, Suècia

  1. Jajaja. Doncs us recomanem moltíssim aquest poblet. Va ser un bon lloc des d’on explorar una petita part de Suècia.
   Al ser temporada baixa era super tranquil, just el que volíem.
   Gràcies pel comentari.
   Una abraçada!!!

   1. tinc la sort de viure aquí des de fa ja més de tres anys, la veritat és que és preciós tot i que a l’hivern una mica solitari. m’ha fet molta il·lusió veure aquest post publicat a la pàgina de facebook de FISKEBÄCKSKIL

   2. Hola Jun,
    Quina casualitat!!! I vius a Fiskebäckskil??? Com has anat a parar a aquest lloc tan maco?
    Vam descobrir aquest poble gràcies a l’intercanvi de casa amb una família sueca molt maca, i ens va encantar passar uns dies.
    Suposem, com dius, que sobretot a l’hivern, deu ser un lloc molt tranquil i solitari, però ens va semblar un magnífic poble on desconnectar de tot.
    I dius que el nostre post surt al Facebook?? T’importaria enviar-nos l’enllaç o l’adreça? Ens faria molta il·lusió poder-ho veure.
    Moltes gràcies pel teu comentari!

 1. hola de nou! doncs fa ja 4 anys que visc aquí, perquè aquí hi ha una estació de biologia marina i el meu marit treballa aquí. De fet els meus dos fills han nascut a Suècia i van a l escoleta. Si tornes a trepitjar aquestes terres estarem encantats de rebre’t! aquest és l’enllaç que et coment a l’altre comentari,majorment es queixen de no poder comprendre del tot i que no parlis una miqueta de Grundsun, que és l’altre poble que hi ha a l’illa de Skaftö. però els hi ha fet molta il.lusiò https://www.facebook.com/groups/398743169972/?fref=ts#.. Salutacions d una Mallorquina a terres nòrdiques. Jun Carbonell

  1. Hola Jun!!!!
   Carai, segur que la vida allà deu ser increïble!! Una mallorquina a Suècia… Quantes voltes dòna la vida, oi?
   Ens ha fet molta il·lusió veure que compartiu el nostre petit article al Facebook. Quina gràcia!!!
   Ens agrada parlar dels llocs que visitem, i Fiskebäckskil ens va semblar maquíssim. Quina tranquil·litat que es podia respirar. I a més, ens va servir com a punt de partida per moltes excursions per la zona.
   Moltíssimes gràcies per la vostra invitació. Igualment, si veniu a Barcelona, estarem encantats de fer un cafè i xerrar sobre Suècia, un lloc que ens ha encantat i que tenim moltes ganes de tornar per conèixer més racons.

   Una abraçada!
   Manel i Cristina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: