Visita a les Bodegues Torres. El Penedès

Cada vegada ens estem enganxant més a tot el relacionat amb els vins. Mai hem sigut uns entesos, però de mica en mica, estem més interessats per aquest món. I res millor que visitar terra de cellers i raïm, el Penedès, i més concretament les Bodegues Torres

La coincidència, o millor dit, la sort, han fet que visitéssim un celler just quan més interès mostrem per aquest tema.  Aquest passat mes de juny vam assistir a un tast de vins durant la setmana de les Terrasses dels Hotels a Barcelona. Allà s’organitzava un concurs de fotos amb mòbil, on s’havia de mostrar la visió d’aquests dos conceptes (vins i bones vistes). Doncs vam resultar guanyadors d’un premi, que hem pogut gaudir en dues tongades: sopar al Restaurant Vinoteca Torres de Barcelona, i una visita als Cellers Torres i Jean Leon.

Moment de l'entrega del premi del concurs
Moment de l’entrega del premi del concurs

 

I aquí ens teniu, apropant-nos aquest setembre fins a Pacs del Penedès, on les Bodegues Torres tenen el seu Centre de Visitants,  just al cor de la denominació d’origen Penedès. I només arribar ja veiem uns quants autobusos plens de turistes (molts russos), començant i/o acabant la visita. Però a nosaltres ens tenien reservada la visita VIP, per a grups reduïts, de fet tan reduïda que només érem nosaltres dos. La Mireia ens va fer de guia durant tot el dia, i va ser un plaer compartir amb ella tanta informació sobre el vi.

bodegues torres 21

Vinyes a la FincaMas Planas
Vinyes a la Finca Mas La Plana
Edifici del Centre de Visites
Edifici del Centre de Visites

 

El primer que hem de dir, és que han aconseguit crear un perfecte engranatge per mostrar un celler al públic. Tot està pensat per recórrer els diferents escenaris i fer-te una perfecta idea de tot el procés pel que passa el raïm, fins que surten les ampolles. La ruta combina trajectes pujats a un trenet (aviat estrenaran la versió elèctrica) amb recorreguts a peu.  I l’inici de la visita no pot ser més visual i modern! Una introducció en forma de vídeo a l’auditori, una agradable experiència multisensorial (sobretot aromàtica) en un tunel on la combinació d’imatges i olors ens fa sentir el vi durant totes les estacions de l’any, i una mescla d’imatge real i holografies per explicar una mica d’història. Tot això mentre ens endinsem a les entranyes del Celler Waltraud, tota una demostració que la bona arquitectura cada vegada és més present al món vinícola. I és que aquest modern edifici, dissenyat per l’arquitecte Javier Barba, s’integra de manera perfecta entre els camps de vinyes que l’envolten, seguint un disseny ecosostenible, però sense restar cap valor al que està destinat: l’el·laboració de vins.

El modern edifici del Celler Waltraud ofereix unes bones vistes
El modern edifici del Celler Waltraud ofereix unes bones vistes
Celler Waltraud
Celler Waltraud
El trenet ajuda a fer el recorregut
El trenet ajuda a fer el recorregut
Passegem entre camps de vinyes
Passegem entre camps de vinyes
Camions i tractors arriben amb el raïm
Camions i tractors arriben amb el raïm
Les tremuges són el primer pas
Les tremuges són el primer pas
Uns enormes recipients ajuden a la primera fermentació del most
Uns enormes recipients ajuden a la primera fermentació del most
L'experiència audiovisual està realment ben aconseguida
L’experiència audiovisual està realment ben aconseguida

 

Actualment disposen de 111 hectàrees dedicades a vins de finca i és genial veure el fruit de les vinyes a la Finca Mas La Plana, a punt de ser recollit, i com arriben camions i tractors per descarregar raïm, ja que estan en plena època de verema. Ens impressionem amb tanta “barrica”, on els vins segueixen la seva evolució abans de ser embotellats. I quan ja estem ben enganxats a tanta informació, arriba una de les parts més importants: el tast de vins. És increïble deixar-se aconsellar pels experts, i assaborir i captar detalls que sense ajuda, se’ns escapen completament. Degustem 3 blancs, 1 rosat i 2 negres de la família Torres:

 • Habitat
 • Verdeo
 • Gran Viñasol
 • Santa Digna
 • Ibéricos
 • Celeste

 

bodegues torres 13

bodegues torres 14

La Cava Margarita és plena de bótes
La Cava Margarita és plena de bótes
La sala de tast de vins ens apropa a un dels millors moments de la visita
La sala de tast de vins ens apropa a un dels millors moments de la visita

bodegues torres 16

Captant tots els matisos del vi
Captant tots els matisos del vi

bodegues torres 19

bodegues torres 20

La cata de vins ens va encantar!!
El tast de vins ens va encantar!!

 

La passejada i tanta informació (i el vi, no ens enganyem) ens ha fet venir molta gana, i ens dirigim al Restaurant privat de la família Torres, Mas Rabell, a uns 7 quilòmetres del centre de visitants de Pacs. Aquesta masia catalana del segle XIV està envoltada de vinyes i ceps, amb moltíssimes varietats de raïm, etiquetades amb els noms corresponents, per facilitar la comprensió als no entesos com nosaltres. És genial veure la quantitat de diferents varietats!

Restaurant Masia Can Rabell
Restaurant Masia Can Rabell
L'etiquetatge de les varietats de raïm ens ajuda moltíssim
L’etiquetatge de les varietats de raïm ens ajuda moltíssim
Moscatell gra petit rosat
Moscatell gra petit rosat
Varietat de cep "Neral"
Varietat de cep “Neral”
Els rosers continuen sent el millor sistema per esbrinar si alguna plaga afecta les vinyes
Els rosers continuen sent el millor sistema per esbrinar si alguna plaga afecta les vinyes

 

Degustem un espectacular dinar, maridat amb més vins de la família Torres: Gaspatxo amb tomàquets del mateix hort del Mas, Espatlla de Cabrit, formatges catalans i una fantàstica crema catalana. El restaurant no està obert al públic, però s’hi pot menjar triant algun dels nombrosos packs que ofereixen les Bodegues.

Gran dinar al Restaurant Masia Rabell
Gran dinar al Restaurant Masia Rabell

bodegues torres 33

 

Uf! Després d’un matí intens, i la panxa ben plena, encara ens queda una visita més: la de les prestigioses bodegues Jean Leon. Situades al municipi de Torrelavit, són molt més petites que les Torres, ja que la producció és limitada, cosa que ofereix una singularitat especial.

Entrada a les bodegues Jean Leon
Entrada a les bodegues Jean Leon

bodegues torres 28

 

De nou una mica d’història amb un magnífic audiovisual, rememorant la figura de Jean Leon. Nascut a Santander amb el nom de Ceferino Carrión, va emigrar als Estats Units, i la fortuna va fer que conegués a estrelles de l’època daurada de Hollywood: Frank Sinatra, Natalie Wood, Grace Kelly, James Dean… obrint un dels restaurants més de moda a l’època, La Scala. El 1962 va adquirir terres al Penedès per complir un dels seus somnis: l’el·laboració de vi. Ell va ser pioner en la plantació de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Chardonnay, així com el precursor dels “vins de finca”, procedents exclusivament d’una vinya concreta.

Botiga del Celler Jean Leon
Botiga del Celler Jean Leon
L'etiquetat dels "Grans Reserves" inspirat en obres d'art
L’etiquetat dels “Grans Reserves” inspirat en obres d’art
L'etiquetat del “Vinya Le Havre” és ben modern
L’etiquetat del “Vinya Le Havre” és ben modern

 

La millor imatge del dia havia d’arribar. Ens obren la porta del celler subterrani, i la foscor no ens roba ni un detall de les bótes de roure francès i americà on reposa el vi. Si pensem en la imatge d’un celler, segur que ens vindria al cap justament el que vam veure allà.

El celler de Jean Leon és impressionant
El celler de Jean Leon és impressionant

 

I per si els efectes etílics del vi ingerit durant el dia ja començaven a baixar, a la bodega Jean Leon també ens ofereixen un tast d’alguns dels seus vins més representatius. Mare meva, boníssims!

 • Vinya Gigi. Un Chardonnay anomenat així en honor a la filla del sr. Jean Leon.
 • 3055. Un altre Chardonnay blanc, batejat amb el número de llicència de taxista de Jean Leon, una de les seves primeres feines quan va arribar a Nova York.
 • Vinya La Scala. Un negre Cabernet Sauvignon Gran Reserva del 2003.

 

bodegues torres 34

bodegues torres 29

 

Ens acomiadem de la Mireia, que ens ha acompanyat durant tot el dia en una fantàstica ruta vinícola pel Penedès, i com que ens veiem incapaços de tornar a casa, decidim quedar-nos per la zona. Busquem un petit hotel, i cap allà ens dirigim mentre conduïm entre camps de vinyes i la llum comença a treure els millors colors a les plantacions. No hi ha millor manera d’acomiadar-nos d’aquesta experiència que amb una bonica imatge d’on surt tot: el raïm!

Les vinyes ocupen tota la nostra visió
Les vinyes ocupen tota la nostra visió
El raïm al capvespre agafa uns colors impressionants!
El raïm al capvespre agafa uns colors impressionants!

 

Ah! I després de recuperar forces, al dia següent ens dirigim al restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès, on com a part del premi, també estem convidats a un esmorzar de forquilla. I deu n’hi do quin esmorzar: Callos i ous ferrats amb cansalada per començar el dia! Res millor per agafar energia i visitar la ciutat de Vilafranca, però això ja serà un altre post…

El potent esmorzar de forquilla al Cigró d'Or
El potent esmorzar de forquilla al Cigró d’Or

 

MÉS INFORMACIÓ

 • Localització Centre Visites Bodegues Torres: Finca el Maset, s/n – 08796 Pacs del Penedès (a 3 km de Vilafranca del Penedès). Veure mapa GPS – 01º39’58″E 41º20’58″N Tel: +34 93 8177487.
 • Visita turística al Celler (1 hora). Preu: 6,60 euros.                                                           Horari: Dilluns a Divendres 9.15h a 16.45h. Dissabtes (fins al 2 d’octubre 2013) a les 12.15 ,13.00, 13.45, 14.30 i 15.15h, resta de l’any de 9.15h a 16.45h Diumenges i festius de 9.15h a 13.00h.
 • Visita exclusiva VIP Tour ( 2’5 hores). Preu: 44,55 euros.                                           Horaris: Dilluns a Divendres 9:15h i a les 15:15h. Consultar la disponibilitat pel cap de setmana.
 • Informació sobre el club Torres: http://www.clubtorres.com/
 • Localització Celler Jean Leon:
  08775 Torrelavit (Barcelona)
  +41° 26′ 8.10″, +1° 42′ 26.75″
  Tel. +34 93 899 55 12

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 respostes a “Visita a les Bodegues Torres. El Penedès

 1. A Torres no podien tenir millors ambaixadors que vosaltres, la fortuna de la visita va ser recíproca. Visc a Vilafranca de fa uns anys (fins el proper mes, que torno al Maresme) i puc certificar que la visita és maca i interessant per saber-ne més dels vins del Penedès, que com la resta de vins catalans no són ben tractats a les cartes de molts restaurants de Catalunya.
  De saber que havieu estat per la meva vila, hauria sigut una alegria per mi de trobar-vos.
  No sé si vau fer la visita al capvespre del campanar, perque és una de les que us recomanaria.
  Una d’obligada si us agrada la combinació de vi i bona música, és a primers de juliol el Vijazz. I per història, el Vinseum.
  En fi, que hi ha molt a veure i visitar al Penedès, i desitjo que us hagi agradat la visita. Espero amb delit el vostre diari vilafranquí! 😉

  1. Doncs va ser una veritable pena no trobar-nos per Vilafranca, segur que ens hauries explicat un munt de coses interessants sobre la vila. Només vam estar unes poques hores, i el nostre proper post serà per mostrar una imatges que ens va sorprendre molt gratament. Les moltíssimes espardenyes que penjaven als carrers de la ciutat. Estem intentant esbrinar la raó (més enllà que ho fan quan arriben dates de Festa Major).
   I la visita a les bodegues va ser genial! És cert que tot va venir d’un concurs, però celebrem enormement haver-ho fet. Ens va encantar, i com a bona sensació, volem que quedi reflectida al blog.
   Ens apuntem les propostes del Vijazz i la visita al Vinseum.
   Gràcies pel teu comentari i les aportacions!!!

 2. Tot aquest vi i menjar en un dia????? Apa, que deurieu acabar bé!! Jajajaja! La veritat és que la visita té molt bona pinta i les vinyes, sobretot ara que estan carregades de raïm, són molt agraïdes de fotografiar. Nosaltres també ens estem aficionant força al món del vi, així que ens apuntem la visita!

  1. Realment ens va sorprendre moltíssim la visita. Es poden aprendre moltes coses sobre el món del vi, i ja saps com som nosaltres… Vam aprofitar per muntar un parell de dies d’escapada perfectes!!
   I si el que veiem és agraït de fotografiar, doncs encara ens fa més feliços!
   Gràcies pel comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: