Plans per una escapada al Pallars Sobirà

Al cor dels Pirineus, aquesta preciosa comarca d’alta muntanya és una fantàstica destinació per organitzar una escapada i voltar i fer un munt d’activitats durant uns dies. Però si busqueu relax i descans, aquí també ho trobareu. Els seus poblets, plens d’encant, són sinònim de tranquil·litat envoltats de natura.

I és que aquí trobem de tot: des de cims propers als 3.000 metres (la Pica d’Estats és el cim més alt de Catalunya), estanys, boscos, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu… I per si fos poc, el riu Noguera Pallaresa, que travessa la comarca, fa que aquesta zona sigui considerada una de les millors on practicar esports d’aventura.

Al Pallars Sobirà  trobem poblets que ens fan rememorar un llegat històric que aquí s’ha conservat com a cap altre lloc. Les cases de pedra, amb teulades de pissarra i balcons de fusta ens fan enamorar d’aquest indret. I per allotjar-nos durant uns dies, triem el bonic poblet de Montardit de Dalt. Passejar pels seus carrerons és tota una delícia, i fer-ho a la nit, envoltats d’un silenci només trencat per la remor de l’aigua de les fonts és màgic.

Montardit de Dalt

Com hem dit abans, aquí l’aigua és part important d’aquests paisatges. La majoria de pobles estan ubicats a la vora dels rius, on el clima és més suau, i sense cap mena de dubte, el ràfting i el kaiac són algunes de les activitats més practicades aquí en l’època de desgel. Des de temps antics, la construcció de ponts per salvar els rius i comunicar els pobles entre si, ha sigut una necessitat. Molts ponts medievals encara sobreviuen, i formen un conjunt patrimonial únic. 

Sort és la capital i la ciutat més gran del Pallars Sobirà, d’origen medieval, ha sapigut evolucionar i transformar-se en una població plena d’equipaments turístics, i amb una rica oferta gastronòmica.

Són molts els poblets que trobarem plens d’encant. La majoria petits, amb poca població, i moltes cases són segones residències de famílies que venen a passar aquí les seves vacances.

Consell

No podeu marxar d’aquesta comarca sense comprar productes típics de la terra. com per exemple, els formatges i iogurts artesans que produeix casa mateu al petit poble de Surp. boníssims!!!

I pels amants del senderisme i la muntanya, aquesta comarca és tot un paradís. Aquí trobem l’ únic Parc Nacional de Catalunya, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un lloc excepcional, amb paisatges que impressionen, una gran riquesa de fauna i vegetació i un munt d’estanys i rierols. Aquí es poden realitzar infinitat de rutes per senders, i nosaltres us recomanem un parell de ben senzilles i de dificultat baixa, aptes per a tothom i que ja ens deixen entreveure les meravelles que ofereix aquest Parc.

Ruta del Mirador de l’Estany de Sant Maurici

(clica per veure article)

ItinerariEstany de Sant Maurici – Cascada de la Ratera – Estany de la Ratera – Mirador de l’Estany – Estany de Sant Maurici
AccésA peu des de l’aparcament del Prat de Pierró, o amb el servei de transport públic d’Espot que ens portarà a peus de l’Estany de Sant Maurici
Durada recorregut2’5h (circular)
Desnivell300 metres

Ruta de la Vall de Gerber

(proper post)

ItinerariAparcament de la Peülla (vall de la Bonaigua) – Estany de Gerber
AccésDes d’Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) o des de Salardú (Vall d’Aran) per la carretera del port de la Bonaigua (C-28) fins a l’aparcament del telecadira de la Peülla.
Durada recorregut3h (anada i tornada)
Desnivell300 metres

CONSELL

Una de les coses més divertides que es poden fer en aquesta comarca és practicar caiac al pantà de la torrassa.  en aquest embassament, l’empresa rocroi gestiona un munt d’activitats per a tota la família: trekking al Parc Natural de l’Alt Pirineu, rutes en BTT pels voltants del llac, tir amb arc i una gran varietat d’activitats aquàtiques com canoa o caiac.
Les instal·lacions disposen d’aparcament propi, servei de bar amb terrassa a la vora del llac i lavabos. A més hi trobareu una zona verda i inflables per als més petits

Aquesta proposta d’escapada al Pallars Sobirà està pensada per l’època estival i de bon temps, però aquesta comarca també és ideal per visitar-la a l’hivern. Aquí podrem practicar esquí alpí, esquí de fons, snowboard, excursions amb raqueta de neu…

Les estacions de Baqueira-Bonaigua, Tavascan, Virós – Vall Ferrera, Port Ainé i Espot són ideals per practicar esports d’hivern i gaudir de la neu. Us deixem un article sobre com organitzar i disfrutar d’una excursió amb raquetes entre boscos a l’estació d’Espot.

Clica per veure altres articles sobre el Pirineu català

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: