Ja ho hem dit més d’una vegada en aquest blog, però sovint ens oblidem de les meravelles que tenim ben a prop de casa. I és que al nostre país tenim llocs majestuosos, i volem parlar d’un d’ells: el Parc Nacional d’Aigüestortes i el seu majestuós Estany de Sant Maurici.

L’excursió consisteix en una petita ruta en moto pel Pirineu, visitant alguns pobles i ciutats del Pallars Sobirà (Sort, Rialp, Llavorsí, Espot…), però sobretot ens ve molt de gust fer alguna excursió pel Parc.

El nostre punt de partida, com el de la majoria de visitants al Parc, va ser el poble d’Espot. Però com molt sovint ens passa (i no aprenem mai), ens vam encantar voltant i circulant per petites carreteres de la zona. Feia força calor (agost), però la llibertat de circular en moto ens oferia moltes possibilitats.

La nostra idea era deixar el vehicle a l’aparcament del Prat de Pierró, però per uns minuts ens vam trobar que ja era ple i no permetien l’accés fins allà. Vam decidir deixar la moto al mateix poble d’Espot, i agafar els taxis (en realitat uns LandRovers amb capacitat per a 9 passatgers) que fan el servei de transport per si no volem pujar caminant. Ens van costar 5’10 euros per persona i trajecte. Els cotxes et deixen al mateix Estany de Sant Maurici en un quart d’hora, i t’estalvies 1h ½ de caminata, una ajuda sobretot quan ja es comença a fer tard i estàs en baixa forma.

aiguestortes_taxi.jpg

Taxis 4×4 que et porten fins a l’Estany


aiguestortes_interior_taxi.jpg

En marxa!!!


aiguestortes_arbre.jpg

Et traslladen fins el mateix Estany de Sant Maurici

La primera imatge que veus de l’Estany és impressionant. És el típic plano del llac amb el pic dels Encantats darrera. Tornem a dir que ens vam trobar moltíssima gent, però com sempre passa en aquests espais naturals tan grans, tard o d’hora trobes el teu racó de pau i tranquil·litat.

santmaurici_gent.jpg

Tot i haver força gent, la visió de la natura supera aquest inconvenient

aiguestortes_cascada_ratera.jpg

Cascada de la Ratera


aiguestortes_animal.jpg

Animalons del Parc

La geografia del Parc és d’alta muntanya, ja que la majoria del terreny s’alça per sobre dels 1.000 metres, amb pics que superen els 3.000 metres d’alçada. Podem trobar força llacs i destaquen dues valls, a l’oest la Vall del riu Sant Nicolau i a l’est la Vall del riu Escrita, amb l’Estany de Sant Maurici. És una antic llac engrandit amb una presa, que es troba a 1.910 metres d’altitud i fa aproximadament 1 km de llarg per 200 metres d’amplada.

aiguestortes_santmaurici.jpg

El dia acompanya

aiguestortes_mirador.jpg

Trobarem vistes úniques!


aiguestortes_riu.jpg

Rierols durant l’excursió


aiguestortes_cascada_ratera2.jpg

Cal portar un calçat adequat per poder caminar amb tranquil·litat

aiguestortes_branca.jpg

 

 

Existeixen diferents rutes i senders per descobrir el Parc, i el millor és informar-se previament. Després de demanar una mica d’informació a la petita oficina que trobem allà mateix, ens decidim a fer l’Itinerari 2 que tenen establert a la guia de rutes i itineraris del Parc.

És un bonic i senzill trekking que voreja completament l’Estany i ens fa passar per la Cascada de Ratera, l’Estany de Ratera, el Mirador de l’Estany fins tornar al punt de partida. El desnivell total és molt suau, només 300 metres (de 1.910 m a 2.210 m) i és apte per tot tipus de persones. De fet vam veure moltes famílies amb nens petits.

mapa_itinerari

Clica per ampliar el mapa i veure el recorregut

En total la guia ens diu que la durada del recorregut és de 2h 30, però nosaltres el fem en unes 5 hores. La raó: ens entretenim amb qualsevol cosa, parem a fer un munt de fotos, fem un descans de 30 minuts a l’Estany de Ratera per remullar els peus… Però el que compte és la sensació que ens va deixar a nosaltres aquest recorregut, i va ser espectacular!

aiguestortes_estany_ratera.jpg

Podem triar diferents rutes, depenent del temps disponible i/o el nostre estat físic


ratera_manel_foto

Fotografiant l’espectacular natura que ens envolta


aiguestortes_anec.jpg

Ànecs a l’Estany


aiguestortes_peus.jpg

Descansant una mica i refrescant-nos


aiguestortes_santmaurici_nosaltres.jpg

Llac Sant Maurici. Pirineu català

L’únic punt negatiu de la jornada va ser la nostra incapacitat per planejar bé aquest recorregut (som massa feliços!) i no vam portar el líquid necessari pel dia que va fer. L’alta calor i les 5 hores caminant, van passar factura en forma de patiment de set. Uf, tot i fer durar l’aigua que portàvem el màxim de temps, mai havíem necessitat tant beure aigua. Sort que ens vam poder refrescar en certs punt del recorregut als rierols de la zona…

aiguestortes_cris_riu2.jpg

Ens aturem sovint durant la ruta…


aiguestortes_reidelmon.jpg

…disfrutant de les vistes!


aiguestortes_cris.jpg

El Parc als nostres peus!

És per això (la set i el cansament) que quan vam arribar de nou a l’Estany de Sant Maurici, vam decidir tornar a baixar amb el servei de taxis. Els nostres plans eren fer també la baixada a peu, però la falta d’aigua ens va deixar “tocats”. Necessitàvem una terrasseta amb un parell de begudes fresques per tornar a recuperar les forces!

Allà, asseguts mentre preníem una beguda, vam decidir que no trigaríem gaire a tornar al Parc per fer una altra ruta per la zona, però en una època més fresqueta i si pot ser, amb menys gent. I és que, després d’un dia tan complet com el que vam passar, això ens corrobora que no cal marxar a l’altra punta del món per veure meravelles naturals com les que tenim a casa!

Clica per veure altres posts del Pirineu català

Publicat per BonaVida

Pasión por conocer mundo y la fotografía, en la web mostramos información de rutas y viajes www.salydescubre.com Bojos per voltar pel món i la fotografia, a la web mostrem informació de rutes i viatges www.bonavida.cat

4 Comments

 1. hola, acabo de descobrir el vostre diari i m’ha encantat, i molt bona l’explicació, pero tinc una consulta…volem anar-hi aquest dilluns i portar el nostre gosset,podrieu dir-me si hi havia gaire gent amb animals de companyia?? i si algun consell q hauriem de saber tb encantats!!! gracies

  Respon

  1. Hola Silvia,
   Benvinguda al nostre bloc. Et podem dir que hi havia força gent amb gossos, i tots anaven lligats, encara que desconeixem si és obligatori fer-ho. Moure’s pel Parc d’Aigüestortes amb la teva mascota és una bona opció.Tampoc sabem, si decidiu pujar en taxi, si accepten portar-losamb vosaltres al vehicle. Segur que al telèfon de la web del Parc us poden informar amb més detall.
   I us podem aconsellar de portar uns entrepans, o millor encara, una carmanyola,i dinar davant d’un entorn tan privilegiat com l’Estany de Sant Maurici.
   Una abraçada! I ja ens explicaràs com us ha anat…

   Respon

 2. Homeeeeeeeeeee,pot ser que no hagi vist el post de Lleida encara? Que Lleida ciutat tb existim, eh? jejeje. Ja que aneu als Pirineus, una parada d’una tarda a Lleida s’ha de fer! De fet un cap de setmana, arribeu dissabte al matí (davant mateix de l’estació de trens hi ha una oficina de turisme), tomet pel carrer Major, el casc antic i la Seu Vella. Per la nit a sopar per “Ricardo Vinyes” i a prendre algo pels vins. Diumenge dormideta, passejada per La Mitjana per fer gana i a menjar caragols i carn a la brasa i per la tarde tornada cap a casa.
  Llàstima que no estigui a casa, si no, ja estem organitzant una caragolada a la torre per fer-ho complet! jejeje

  Petons
  Fuet-i-Mate

  Respon

  1. Clar que Lleida existeix!!! Jajaja. Però tens raó que encara no hem dedicat cap post a aquesta ciutat.
   Ara ja fa massa anyets de la darrera visita. Haurem de posar remei, i tal com ens proposes, seguir els teus consells. Segur que sortiria una escapada magnífica.
   Gràcies pels consells!!!

   Una abraçada!!!

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s